Voileipäkakku

???????????

Hei!
Sattuisiko joku tietämään helppoa voileipäkakun ohjetta. En ole ikinä ennen tehnyt sellaista, mutta nyt päätin yrittää....

Mietin onnistuisiko sellainen, että laittaisi tummaa ja vaaleata paahtoleipää, täytteeksi sellaista huippu hyvää lohisalattia ja päälle tuorejuustoa.

Millä kannattaa kostuttaa ja miten se tapahtuu? Kauan pitää antaa kostua?

Muita hyviä vihjeitä?

Kiitos neuvoista

11

2351

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osta voileipäkakkuviipaleita - saa sekä tummaa että vaaleata. Lado vuoronperään päällekkäin ja tee kaksi pinoa. Tästä tulee melko iso kakku.

      Leikkaa reunat tasaiseksi ja pistä pinot vierekkäin. Kostuta jokainen viipale kunnolla kasvis- tai lihaliemellä. Voit myös tehdä blandiksen jostain fondista ja vedestä.

      Tee muutama täytetahna ja täytä kerrokset. Kun kakku on kuorrutettu ja täytetty, kääri se tuorekelmuun ja pane painon alle yöksi kylmään.

      Seuraavana päivänä päällystä haluamallasi päällyksellä, vaikka majoneesi-tuorejuustoseoksella. Koristele.

      Seuraavassa tosi hyvä vinkkisivusto - ehkä paras

      http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/500420

    • paahtoleivänviipaleista

      onnistuu nopeasti ja näppärästi!
      Hyvältä kuullostaa täyte ja kuorrutus!
      Liha-/kasvisliemi sopii kostutukseen, kuten tuossa jo mainittiin, mutta hyvä neutraali kostus tulee maidosta!

      Paahtoleipäviipaleista kannattaa myös kokeilla tehdä voileipä-kääretorttu: viipaleet kelmunpäälle vieriviereen (kostuta ensin) esim 4x6 viipaletta, täyte päälle rullaa tiiviiksi kelmun avulla ja jääkaappiin miel. seuraavaan päivään. Sitten vaan kuorruttamaan ja koristelemaan.

    • kallava

      Tein ihka ensimmäisen voileipäkakun lihaversiona tähän tyyliin; vaasan isopaahtoleipää, vuorasin pitkulaisen vuoan tuorekelmulla ja ladoin ekan kerroksen leipää, kostutin maidolla, sitten täyte, lisää leipää jne.
      Päälle kelmu ja paino, yöksi jäkikseen. Seuraavana päivänä koristelin tuorejuustolla, puolikkailla viinirypäleillä, ohuenohuilla leikkeleillä ( kalakakulle vaikka graavia kalaa ja katkarapuja ) ja reunoille ripottelin ruohosipulisilppua.
      Kakusta tuli todella hyvä ja erittäin mallikas ja tukeva, koska ladoin sen vuokaan.
      Onnistumisen iloa!

    • neuvoja.....

      kostuta suolavedellä tai lihaliemellä. pääpointti on että REILUSTI , sillä leipä imee paljon nstettä ja kuiva kakku on KAMALAA. täytteet oman maun mukaan. ohje on että yhtä paksulti täytettä kuin on leipäsiivun paksuus,, yleensä sentti ja sentti.

      • sanon minäkin!

        Kohtuu kaikessa, myös voileipäkakun kostutuksessa!
        Jos kostutat liikaa leipä menee ihan lilluksi eikä se ole suinkaan tarkoitus. -Ja kuten sanoit: kuiva vl-kakku on kamalaa, eli siinäpä sitten pähkäilyä mikä se oikea kakun kosteus on...


    • täytettä

      Mun lempparitäytteitä: kaupan italiansalaattia yhteen väliin, seuraavaan kinkkurouhetta ja sinappi-kurkkusalaattia ja kolmanteen väliin ananasmurskaa. Kostukkeeksi lihalientä, kuorrutukseen esim. sulatejuustoa ja juustoraastetta. Kakun pinnalle vaikka kinkunsiivuja, tomaattia, yrttejä...

      • Anonyymi

        Itse sekoittaisin ananaksen suolaisten kanssa tai laittaisin koristeeksi.


    • Anonyymi

      Mikä tarkoitus on siinä että kaikki leikkaa voileipäkakun leipäpaloista reunat pois?
      Miksi niitä ei siihen jätetä

      • Anonyymi

        Koska ne reunat ovat sitkeämpiä kuin muu osa leivästä, suutuntuma reunojen kanssa olisi ihan hirveä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska ne reunat ovat sitkeämpiä kuin muu osa leivästä, suutuntuma reunojen kanssa olisi ihan hirveä!

        Ei ne yleensä kostuneena liian sitkeää ole, riippuu tietysti leivästä.


    • Anonyymi

      googlella löytyy aluksi 1,7 miljoonaa reseptiä. Niistä voi sitten jalostaa mieleisensä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      166
      10648
    2. Marinin tuhojen korjaaminen kestää kahdeksan vuotta

      Nyt on vasta neljännes mennyt ja ensimmäiset korjausliikkeet saatu liikkeelle. Innokkaimmat olivat odottaneet että jo t
      Maailman menoa
      90
      7515
    3. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      107
      7393
    4. Se oli Orpo joka rynni Eagle S -alukselle

      Vastoin kaikkia kansainvälisen merenkäynnin sääntöjä. Kunpa olisi ollut purjehtija Harkimo Suomen johdossa silloin. ht
      Maailman menoa
      3
      7356
    5. Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta

      Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t
      Maailman menoa
      22
      7341
    6. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      42
      7279
    7. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      113
      6687
    8. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      29
      6516
    9. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      88
      5733
    10. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      48
      5515
    Aihe