Papuja

mimu69

En ole löytänyt hyviä reseptejä papuruokiin,säilyke pavuista saisi varmaankin taiottua maukkaita juttuja ilman lihaakin.

3

2035

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä eräs - provencelainen versio:

      0,5 dl oliiviöljyä
      5 dl keitettyjä papuja - värillä ei väliä
      3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
      3-4 sipulia silputtuna
      1 dl tomaattipyrettä
      1 dl auringonkukansiemeniä
      1 rkl kuivattua basilikaa
      1 rkl kuivattua oreganoa
      1 rkl kuivattua timjamia
      1 tl rouhittua mustapippuria
      suolaa maun mukaan
      1-2 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
      2 dl soijakermaa (=sekoita kermaan 1 rkl soijaa)
      juustoraastetta

      Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista siinä sipulisilput ja tomaattipyre kevyellä tulella. Lisää sekaan pavut, yrtit ja perunat - paista tovi. Kaada kaikki voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan, kaada soijakerma päälle. Ripota pinnalle vähän juustoraastetta. Vuoka 225 asteiseen uuniin ja paista sitä noin tunnin ajan.

      Voit käyttää tähän mitä papuja vain haluat - myös tölkkipapuja. Jos käytät kuivia pussipapuja, liota niitä yön yli, heitä liotusvesi pois ja keitä kypsäksi uudessa vedessä, jonka olet maustanut suolalla ja vaikka juureksilla ja yrteillä, jos haluat nähdä vähän vaivaa.

      Jos käytät purkkipapuja, kehoittaisin heittämään sen purkissa olevan lillun lavuaariin ja huuhtelemaan pavut ennen käyttöä.

    • Juu!

      Tämmöstä mä aina teen a la Central america
      en tiiä kui kirjotetaan: cajopinto tms
      Paista pannulla oliiviöljys pilkottu sipuli sit purkillinen esim kidneypapuja(valuta eka liemi pois) paista jonku aikaa, mausta suolalla ja chilillä tai korianteril tai jollakin yrtil mist tykkää, yleens on riittäny ihan vaan suola... maustamisen jälkeen lisää muna tai kaks ja jatka paistamista...
      sit tsekkaa papujen maku/kovuus, jos maistuu
      hyvältä nii muuta ku lautaselle...
      Toinen homma on et munan sijaan voi käyttää paistettua riisiä, niinku epsanjalaisen paellan tapaan tehtyä riisiä... eli eka pannulla paistetaan perunan ja sipulin kanssa ja sit lisätään suolaa, pieni pyöräytys pannulla ja vettä
      perään ja "keittää" pannulla kypsäks ja ajottaa silla viisi et myös vesikin on haihtunut pois kun riisi on sopivan pehmeetä...

    • beanyyy

      Pannulla paistaa about neljä kananmunaa, siirtää munakkaan lautaselle. Lämmittää tölkillisen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa samaisella pannulla ja kaataa munakkaan päälle. Koko komeuden päälle viel ~100 grammaa fetaa. Valmistus kestää noin 5 minuuttia ja on järkyttävän hyvää.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      42
      7065
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3968
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      47
      3401
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      41
      2968
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2746
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2206
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2173
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      47
      2127
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2088
    Aihe