Hoitokeinoja?

I <3 me

Moi,

olen 25-vuotias nainen ja tajusin sairastavani BEDiä. Tai, tottakai olen tiedostanut tämän jo pidemmän aikaa, mutta kieltänyt senkin mielessään...

Sydänsurut, ero, opiskelustressi,yksinäisyys yms. ovat ajaneet minut järjettömään tuskaan. Turrutan pahan olon syömällä. Olen lihonut 10-15 kg lyhyen ajan sisällä. Viime kesän mukavat kesävaatteet saavat jäädä kappiin :(

Olen siis ihan kauhessa kierteessä, tunnen itseni alkoholistiksi. Mitkään vaatteet mahdu enää päälle, joten hävettää, vituttaa, enkä kehtaa osallistua ystävien illanviettoihin yms. Jään siis kotiin yksin ja mitäkäs muutakaan teen kuin ahmin, ja kyse ei ole mistään pikku ahmimisesta, vaan yhteen iltaan mahtuu niin leipää, jogurttia, jäätelöä, karkkia, juustoja ymsyms. Olen miettinyt, miten paljon saisin näihin ahmimisorgioihini kuluttamilla rahoillani ostettua hienoja vaatteita/ mennä parturiin tms. kivaa itselle. Mutta jotenkaan en välitä enää itsestäni... En jaksa enää esim. laittautua tai meikata, vaan haluan pukeutua mahdollisimman löysiin vaatteisiin ja jäädä kotiin, koska silloin voin mässäillä.............

Tämä on nyt pakko loppua!!!!!!!! Kesäkuun alussa pitäisi mennä taas samaan kesätyöpaikkaan kuin viime vuonna, enkä yksinkertaisesti halua näyttäytyä tällaisena. Haluan laihtua, mutta tiedostan, että parin viikon pikalaihdutus pahentaa tätä kierrettä entisestään.

Haluan nyt tietää, mikä auttaisi minua? Kertokaa tarinanne, miten parannuitte tästä helvetillisestä sairaudesta?? Onko olemassa jokin lääke vai psykiatrilleko pitäisi mennä? Ainakin psykologille, mutta mikäli olette keksineet esim vaan pieniäkin keinoja,jotka auttaisivat eteenpäin, haluaisin kuulla niistä.

Haluan oppia taas rakastamaan itseäni!
Tällä tavalla, päivä päivältä lisää ruokaa itseeni ahtaessa pilaan koko tulevaisuuteni. En yksinkertaisesti halua enää viettää elämäni parasta aikaa yksin sisällä ruokaa ahmien....

5

898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • : (

      Tosi helpottavaa lukea sun viesti. Tuntuu välillä siltä, että olen ainut joka kärsii BED:istä.
      Ensin haluan sanoa, että en osaa antaa sinulle neuvoja, mutta ehkä muiden kokemukset auttavat kuitenkin jaksamaan.

      Olen kärsinyt eri asteisita syömishäiriöistä noin 10 vuotiaasta saakka. Kaikki alkoi siitä, että söin salaa. Siitä ei seurannut kuin se, että Äiti haukkui varkaaksi, kun keksit hävisivät kaapista.

      Välillä olen sitten laihduttanut ja taas lihonnut. Nyt tilanne on todella paha.

      Sairastuin psykoosiin ja sen jälkeen todella vakavaan masennukseen noin pari vuotta sitten ja masennusta hoidin syömällä. Se tuntui auttavan ja varmaan auttoikin, jos ruoka ei olisi auttanut niin en varmaan eläisi enää. Lääkkeet eivät auttaneet tarpeeksi.

      Painoin masennuksen alkuvaiheessa 60 kg ja nyt 115. Eli voit kuvitella, että olen aivan puhki. Minun pitäisi olla elämäni kunnossa, koska olenhan sentään lähes saman ikäinen kuin sinä.

      Välillä kyllä tuntuu, että laihduttaminen olisi paras lääke alkuun ainakin minulla. Tietenkin laihduttaminen ei pidä olla mikään kuuri vaan elämäntapojen muutos, ruokavalio ja liikunta.

      Jokainen ilta päätän, että huomenna se alkaa. Tänään oli jo vähän parempi päivä, kun söin kunnon aamupalan ja lounaan, mutta äsken kävin taas kaupassa ja nyt on syöty sitten jätskiä ja karkkia.

      Voit varmaan kuvitella, että minua hävettää ja kaikista pahinta on se kun ihmiset eivät ymmärrä. Luulevat, että olen raskaana tai, että olen vaan niin laiska, että syön ja löhöilen.

      Vihaan itseäni niin paljon ja olen jotenkin niin katkera siitä, että olen pienenä menettänyt läheisen ihmisen ja, että sairastuin psykoosiin, josta kylläkin parannuin täysin kahdessa viikossa.

      Kai pitäisi mennä terapiaan, mutta pelkään vaan jotenkin kertoa kaikkea jollekin, en osaa oikein luottaa ihmiseen, joka ei itse ole kärsinyt samoista asioista.

      • haluan-elää-taas!

        Moikka!

        Oikeesti, aivan järkyttävää. Luin tarinasi ja järkytyin tilanteestasi. Minulla on itselläni ollu bediä nyt n.3vuotta ja olen lihonnut alipainosta 60:een ja oloni on maailman sairain. Mutta, jos voisi ajatella että "paha olo korreloituu painon mukaan", niin otan osaa. Jotenkin viestisi sai minut heräämään todellisuuteen, että jos en tee asialle jotain, minustakin tulee 115kiloinen. Viestini ei kuulosta hirveän kannustavalta, anteeksi, mutta sait jalkani maan pinnalle, ettei sitä suklaata voi syödä loputtomiin. Minun tekisi mieli antaa sinulle kunnon hali ja sanoa että kaikki menee hyvin! Älä oikeesti luovuta!! Mitä tosta terapiasta tulee, niin nyt marssit sinne terveyskeskukseen tai otat yhteyttä jonnekkin! On olemassa varsinkin juuri bediläisille tarkoitettuja ryhmäterapioita, joissa on erilaisia ihmisiä kärsien bedistä - JOILLA ON SAMANLAINEN TILANNE KUIN SINULLA. Kaikki yhtä kauhuissaan ja häpeissään. Äsh, minä minä olen antamaan kenellekkään hoitovinkkejä kun itsekkin sairastan. Kaikkea hyvää!


    • Ahmatti tahtomattaan.

      Hei!

      Kokemukset kuulostavat varsin tutuilta, itsekin olen kärsinyt erinäisistä syömishäiriöistä 11 vuotiaasta alkaen. Ensin olin anorektinen, sitten buliminen ja nyt, luojan kiitos, "vain" ahmin.

      Ahmiminen on pakonomaista, saatan olla kuin hurmoksessa ja kaivella kaikki talon kaapit läpi löytääkseni edes yhden suklaapatukan. Jos sitä ei löydy, syön korvikkeeksi 5 näkkileipää, jonka jälkeen mahaan sattuu niin pirusti. Onneksi tunne laskee noin puolessa tunnissa ja pääsen syömään LISÄÄ. Pääasia, että suussa on jotain. Se tuo mielihyvää, vaikka tarkemmin ajatellen en edes nauti ruuasta saatika maistele sitä, lappaan vain suuhuni ja nielen, jotta saisin taas lapata perään lisää.

      Ja sitten on paha olo. On ruma olo. Ei huvita nähdä ketään. Haluan laihtua, päätän olla syömättä kahteen päivään. Kahden tunnin päästä istun sohvalla jäätelökippo kädessäni, päätinkin aloittaa dieetin vasta huomenna. Huomenna en sitten syö.

      Ja huominen tulee. Enkä aio syödä. Menen keittiöön juomaan vettä ja teen voileivän, ja toisen ja sitten vielä jogurttia, ja eilinen pullan puolikas. Aloitankin dieetin huomenna.

      Näin se jatkuu, eikä loppua näy. Huomenna on parempi päivä, ajattelen. Mutta ei se ole, parempia päiviä ei ole. On vain sairautta, joka on kanssani nyt ja myös huomenna, ylihuomennakin.

      Ainoa keino, millä olen BEDiä onnistunut rajoittamaan on se, että teen jotain muuta kuin syön. Lähden aamulla kotoa jonnekin, tapaan ihmisiä, syön kaikki päivän ruoat ulkona. Kotona päivä täytyy aloittaa aktiivisesti esimerkiksi lenkillä tai siivoamalla. Sen jälkeen täytyy miettiä, mitä kaikkea täytyy tehdä ja järjestää. Ja sitten teen ja järjestän. Ja syön "ihmisten aikaan" aamupalaa, lounasta ja päivällistä. Parasta on, että olen luopunut television katselusta ja lehden lukemisesta samalla kun syön. Tällöin syöminen ei tapahdu huomaamatta, vaan voi keskittyä jokaiseen suupalaan, maistella ja tuntea ruoan. Ja aterian katan kerralla pöytään, ilman että ruon jälkeen "käyn hakemassa vain yhden vanukkaan jälkiruaksi.. ja toisen.. ja kolmannen..". Jos vanukas syödään, katettakoon se pöytään samalla kuin muukin ruoka.

      Paras tapa minulle on ollut siis säännöllinen ja toimelias elämä. Ja tietysti sosiaaliset suhteet, ihmisten tapaaminen, se ettei jää vain kotiin. Toinen tärkeä seikka on ollut jonkin itseilmaisun harrastaminen, esimerkiksi kirjoittaminen tai maalaus. Tai musiikki ja sen kuunteleminen täysillä, nauttien. Itseäänilmaistessa tai muuten toimeliaassa elämässä tuntee elävänsä, että asioilla on merkitystä. Ja merkityksen saa muustakin kuin syömisestä.

      Uskon, että elämäntavat voivat muuttua. Takapakkia on aina, mutta usko on tärkeä askel eteenpäin. Jos joku haluaa jutella, voi pyytää sähköpostiani :) Vertaistuki ei voi olla pahitteeksi.

      Välittäkää itsestänne ja kaikkea hyvää!

      • : (

        Keskustelisin mieluusti sähköpostitse kanssasi BEDistä. Tuntuu välillä niin toivottomalta.
        Mukavaa päivää!


      • !!!????!!

        Voisitko antaa s-posti osoitteesi niin voisimme kirjoitella?
        Täällä kaivataan kovasti keskustelu kaveria:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe