Mistä mailat alottelijalle Usa vai Suomi

TyttiStiina

Moikka,
meinaan aloittaa golfin ensi kesänä ja kysyisinkin kun olen lähdössä jenkkeihin.
Onko halvempi ostaa mailat jenkeistä kuin Suomesta? Vai pitäisikö ostaa Pron kautta?
Mitä suosittelette?

4

1435

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että jenkeissä

      saattaisi olla yleensä halvempaa kuin täällä, mutta pitää varmaan tietää mistä liikkeestä ostaa. Nyt on vielä tuo 30% valuuttakurssiale, joten asiasta ei liene epäselvyyttä. Maahantuonnin osalta EU:n ulkopuolelta taitaa olla kyllä joku raja mitä saa tullivapaasti tuoda jonka tämänhetkisestä suuruudesta minulla ei ole hajuakaan.

      • halvempaa

        voi saada todella halvalla hieman käytettyä ja uutta.Tilasin itse parivuotta sitten ja jo silloin kannatti. Vielä jos tuntee jonkun siellä niin voi postimyyntinä vaikka tilata kauempaakin.
        Verot voi välttää kun lentää tännepäin muualle kuin Suomeen ja sitten lentää tänne ikäänkuin tulisi eu-maasta, ei tarvitse sitten tullin läpi tulla.....
        Tosin jolu budgetsport myy esim. wilsonin kohtalaisen hyvää rautasettiä alle 300€ ja on alottelijoiden mailat muutenkin aika edullisia täälläkin.


    • Mullikaani

      Kuten tuossa pari vastaaja jo ehtikin kertomaan, niin Jenkkilä on tällä hetkellä todellinen golfshoppaajan ihmemaa; hinnat ovat muutenkin edullisempia ja nykyisellä valuuttakurssilla tavara on lähes ilmaista! Mutta mutta...
      Kerroit että "meinaat aloittaa golfin ensi kesänä"... Eli toisin sanottuna sulla ei ole hajuakaan mitä sä sieltä Jenkkilästä (halvalla) olisit ostamassa. Sanoisin että varsinkin ensimmäisten mailojen kohdalla ostaminen ilman asiantuntijan apua on hölmöyttä, hölmöyttä joka mahdollisesti (jopa todenäköisesti) tappaa koko kiinnostuksen lajia kohtaan. Nimittäin epäsopivilla vehkleillä ei kukaan viitsi pelata, eikä niillä taatusti pysty lajin perusteita opettelemaan! Tai tietysti pystyy, sellaisella tyypillisellä suomalaisella jääräpäisyydellä ja hammasten kiristelyllä, mutta miksi ihmeessä - kun ei ne sopivat mailat maksa yhtään sen enempää kuin ne epäsopivatkaan!
      Eli vahvasti suosittelisin sullekin konsultaatiota paikallisen pron kanssa, hän pystyy melko nopeasti kertomaan millaiset välineet swingiisi sopii. Tämän pro-session jäälkeen on ihan sama mistä mailasi ostat, ei niitä siis mitenkään pakko ole sen pron kautta ostaa, kyllä hän muutenkin sulle voi mailoja suositella. Eli sen jälkeen kun tiedät mitä haluat (pro on sen sulle kertonut), voit mainiosti ostaa mailasi juuri esim. Jenkkilästä. Täydellisen aloittelijan (ei koskaan pelannut) kohdalla ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua hinta; näin siksi että tällaisessa oversea- kaupassa pro joutuu tietysti suosittelemaan sulle jotakin Atlantin molemmin puolin tunnettua brändiä, ja brändimerkit maksaa aina enemmän kuin usein aloittelijalla täysin riittävän hyvät "ei-brändätyt" maIlat. Sellaisia mailoja on Jenkkilässäkin alan tavaratalot pullollaan, mutta kukapa pro niistä mitään täällä tietäisi.
      Noin yhteenvetona sanoisin, että jos olisin sun housuissa/hameessa, niin ostaisin alkuun pron suositusten mukaisen, halvan (puoli)setin Suomesta, millä pelaisin tämän ja vaikkapa ensi kesän. Ensi kesän jälkeen istuisin alas vaikka sen saman pron kanssa, miettisin mikä on kiinnostukseni taso lajia kohtaan (siis paljonko olen halukas sijoittamaan ensimmäisiin ns. kunnon mailoihini) ja millaiseksi swingini on muodostunut. Konsultoisin edelleen sen pron kanssa näistä asoista ja sen jälkeen ostaisn mailani sieltä, mistä ne halvimmalla saisin. Eli joko netistä tai Jenkeistä hakemalla jos sinnepäin muutakin asiaa olisi.
      Jos käyt mailat itse Jenkeistä hakemassa, niin ei kai kukaan kuvittele , että Suomen tullia kiinnostaisi yksi golfbägi jos ei se nyt ihan tehtaan pakkauksessa ole. Mikäli se on normaalin matkatavaran näköinen, eli kuljetuspussissa, niin ketään ei kiinnosta!
      Tervetuloa lajin pariin, toivottavasti saat hyvän ja kannustavan startin urallesi. Ja jos jotain kysyttävää mieleen tulee, niin ainakin mä lueskelen tätä palstaa aika säännöllisesti (vaikka tää aika kuollut onkin) ja mieluusti vastaa jos suinkin kykenen.

      nimim. Voima korjaa virheet!

    • TyttiStiina Golffaa

      Tuhannet kiitokset vastauksistanne! Noin ajattelin joten sainpahan vahvistusta asialle. Jo pari kertaa aloittaneena ja muutaman setin ostaneena en ole tulta saanut lajiin. Nyt kuitenkin päätin, että koetan lajia tosissani vielä kerran ja nyt teen viisaita päätöksiä jotka loppumetreillä on myös paras päätös kukkarolle.
      Eli nyt menen ensin uudelleen kurssille ja siteen vasta hankin mailat ja yritän asap. saada vauhtia lajiin ja tietty tavoittelen hcp:tä mahdollisimman alas jo eka kesänä (tavoite 36 loppukesästä.
      Aurinoista golfkesää teille jo lajin parissa oleville! Ja kiitos vielä kerran avustanne!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe