Parhaat pakasteranskalaiset

creme francaise

Kertokaahan suosikkinne.

67

31407

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selkeästi

      on Oolannin ranskalaiset, halpamerkit järjestään
      täyttä sontaa. Harvemmin noita kuitenkaan tulee
      syödyksi.

      • ggggar

        kuinkahan paljon noissa rainbown:n ranskalaisissa (140kcal/100g) on kaloreita 100 grammaa kohden, jos ne keittää öljyssä? Rainbown on kyllä parhaita.


      • sellaisen

        isomman pussin (1 kg?) sellaisia suorapintaisia Oolannin ranskiksia. EN TYKÄNNYT! Maku oli jotenkin outo. Päiväystä oli vielä kosolti jäljellä.

        En osta toiste.


      • tikku

        ranskalaiset. Vai mikä se oli.


      • Foodisti

        Nyt täytyy sanoa kyllä, että ei ole Oolannin ranskalaiset kauhian hyviä, ihme maku tosiaankin. Pirkan taikka Rainbowin ovat kyllä parempia.


    • parhaita

      ja uunissa paistamalla, ei rasvassa keittämällä.

      • Anonyymi

        Uunissa rasvattomia .


    • pitkät kapeat

      McCain, ja valmistettuna oikein eli itse friteeraamalla, ei uunissa. Nämä vastaavat täysin hampurilaisravintoloiden perunoita.

    • eivät ole

      poimuisia ja paksuja, vaan sileitä ja kapeita. Ja kunhan ei uunissa valmista, vaan friteeraa oikeasti öljyssä.

      McCain on paras, mutta Lidlin vastaava on myös OK.

      • jskyskd

        S kaupan halpamerkkim paksuja ranskalaisia, todella hyviä parhaita maultaan, kannaattaa kokeilla


    • pakkasranskalaiset

      on kyllä ehdottomasto McCainin Golden Longsit.

    • Huhti

      ostetaan ainoastaan Oollannin, ei ole liikaa rasvaa, ovat maukkaitakin, vaikkakin kalliimpia kuin muut, mutta satsaus kannattaa =))

    • yleensä aina

      Pirkka ranskalaiset on tosi hyviä, suosittelen! Ihan uunissa paistetaan ja ovat silti mukavan mehukkaita. Monet "hienomman merkkiset" ovat olleet kuivia pökkelöitä. Syödään ranskiksia kyllä niin harvoin, että hinnalla ei oikeestaan ole väliä, mutta Pirkkaa on nyt ostettu. Siihen vielä kaveriksi Lidlistä file kalapuikkoja, NAM!

    • Omeletti

      Tietysti Raision tikkuperunat tai saman yhtymän Kokin parhaat ranskanperunat. Onhan ne tehty Vihannissa, kuten minutkin :)!

      • Anonyymi

        Joo Raision parhaat.


    • nyt.

      ranskalaisia viitsii syödä?En minä ainakaan,jotain tasoa pitää ruuassa olla.

      • sinä luulet

        että ranskalaisissa perunoissa on sinänsä jokin taso-ongelma? Jos ne ovat hyvälaatuiset, ne ovat myös tasokkaat.

        Ja opettele kirjoittamaan. Välimerkin jälkeen tulee välilyönti. Aivan ehdottomasti.


      • ole.
        sinä luulet kirjoitti:

        että ranskalaisissa perunoissa on sinänsä jokin taso-ongelma? Jos ne ovat hyvälaatuiset, ne ovat myös tasokkaat.

        Ja opettele kirjoittamaan. Välimerkin jälkeen tulee välilyönti. Aivan ehdottomasti.

        Syönnyt tasokkaampia ruokia,jos ranskikset ovat sinun mielestäsi tasokkaita?Ei tietenkään voi vaatia,jos olet tottunut ikäsi syömään valmisruokia.Ei voi kuin hymyillä,tällaisille uusavuttomille.


      • Candy_100
        ole. kirjoitti:

        Syönnyt tasokkaampia ruokia,jos ranskikset ovat sinun mielestäsi tasokkaita?Ei tietenkään voi vaatia,jos olet tottunut ikäsi syömään valmisruokia.Ei voi kuin hymyillä,tällaisille uusavuttomille.

        Kas kummaa kun jotkut syövät elääkseen, eivät elä syödäkseen. Ahdan naamaani melkeinpä mitä vain, joka on suht. terveellistä ja maistuu hyvältä tai siedettävältä sekä pitää nälän poissa. En käy oikestaan koskaan syömässä ravintolassa sillä pienellä rakkaudella ja vaivannäöllä saan kotiruoasta yhtä hyvää ja maistuvaa. Ja ah niin halpaa.

        Me ei olla kuule jääty mistään paitsi, päin vastoin jos teikäläinen ei valmisruokia kerran syö..


    • tykkään

      minä tosiaan tykkään melkeimpä kaikista "suorista" ranskalaisista. Oolannin ja Rainbowin suoria ranskiksia ostan useimmiten. Kikkaroista en tykkää yhtään, ovat mielestäni jotenkin jauhoisia..

    • Huttunen1

      Raision ranskalaiset on hyväksi todettuja, erityisesti kokin parhaat on hyviä ja edullisia.

    • muu muu

      löytyvät siwan pakastealtaasta,kokeilkaahan..on tosi juttu.eldorado.

      • ???????

        Miksi ihmeessä ostatte pakaste-ranskalaisia, kun normi-peruinoista saa paljon parempia ja pienellä vaivalla??? Itse käytin ennen noita pakasteita, mutta en enää koskaan.
        siis:
        leikkaa peruna lohkoiksi isoon kulhoon, jonne isohko loraus öljyä ja mausteita, suola, pippuri, paprika, curry tai ihan mitä vaan maun mukaan. sitten heiluttele astiaa niin, että kaikkin pottuihin tulee öljyä ja nämä uuniin paperin päälle. N 20-30 min, ja mahtavat lohkoperunat on valmiit.
        Ja maksaa n 1/10 pakasteitten hinnasta....


      • sama täällä
        ??????? kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ostatte pakaste-ranskalaisia, kun normi-peruinoista saa paljon parempia ja pienellä vaivalla??? Itse käytin ennen noita pakasteita, mutta en enää koskaan.
        siis:
        leikkaa peruna lohkoiksi isoon kulhoon, jonne isohko loraus öljyä ja mausteita, suola, pippuri, paprika, curry tai ihan mitä vaan maun mukaan. sitten heiluttele astiaa niin, että kaikkin pottuihin tulee öljyä ja nämä uuniin paperin päälle. N 20-30 min, ja mahtavat lohkoperunat on valmiit.
        Ja maksaa n 1/10 pakasteitten hinnasta....

        Pienellä vaivalla leikkaa perunat lohkoiksi ja paistaa uunissa. Ei ole epäterveellistä, kuten kaupan teolliset pakasteet. Suosittelen!


      • kiitos....
        sama täällä kirjoitti:

        Pienellä vaivalla leikkaa perunat lohkoiksi ja paistaa uunissa. Ei ole epäterveellistä, kuten kaupan teolliset pakasteet. Suosittelen!

        Kertoisitko lisää tutkimuksistasi kaupan teollisesti tuotettujen pakasteiden epätervellisyydestä?


      • ??????? kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ostatte pakaste-ranskalaisia, kun normi-peruinoista saa paljon parempia ja pienellä vaivalla??? Itse käytin ennen noita pakasteita, mutta en enää koskaan.
        siis:
        leikkaa peruna lohkoiksi isoon kulhoon, jonne isohko loraus öljyä ja mausteita, suola, pippuri, paprika, curry tai ihan mitä vaan maun mukaan. sitten heiluttele astiaa niin, että kaikkin pottuihin tulee öljyä ja nämä uuniin paperin päälle. N 20-30 min, ja mahtavat lohkoperunat on valmiit.
        Ja maksaa n 1/10 pakasteitten hinnasta....

        Ostin uuden yleiskoneen, johon kuului ranskisterä. En ollut koskaan ennen tehnyt itse ranskalaisia, niinpä ajattelin kokeilla. Paistoin ne uppopaistona öljyssä. (Eihän niitä joka päivä syödä, niin että kyllä vartalo kestää muutaman kerran vuodessa ranskalaisten paiston.) Niistä tuli ainakin yhtä hyviä kuin mäkkärissä tai hesellä. Suosittelen!


      • todella
        ??????? kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ostatte pakaste-ranskalaisia, kun normi-peruinoista saa paljon parempia ja pienellä vaivalla??? Itse käytin ennen noita pakasteita, mutta en enää koskaan.
        siis:
        leikkaa peruna lohkoiksi isoon kulhoon, jonne isohko loraus öljyä ja mausteita, suola, pippuri, paprika, curry tai ihan mitä vaan maun mukaan. sitten heiluttele astiaa niin, että kaikkin pottuihin tulee öljyä ja nämä uuniin paperin päälle. N 20-30 min, ja mahtavat lohkoperunat on valmiit.
        Ja maksaa n 1/10 pakasteitten hinnasta....

        että lohkoperunat ja ranskalaiset perunat ovat sama asia???


      • Siksi
        ??????? kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ostatte pakaste-ranskalaisia, kun normi-peruinoista saa paljon parempia ja pienellä vaivalla??? Itse käytin ennen noita pakasteita, mutta en enää koskaan.
        siis:
        leikkaa peruna lohkoiksi isoon kulhoon, jonne isohko loraus öljyä ja mausteita, suola, pippuri, paprika, curry tai ihan mitä vaan maun mukaan. sitten heiluttele astiaa niin, että kaikkin pottuihin tulee öljyä ja nämä uuniin paperin päälle. N 20-30 min, ja mahtavat lohkoperunat on valmiit.
        Ja maksaa n 1/10 pakasteitten hinnasta....

        Siis kysehän oli pakastetuista ranskalaisista, Eikä sun mautepotuista, toope. Ei ole luetun ymmärtäminen sinun vahvin lajisi. Hemmetti sentään....pää.


      • ei-ranskalainen kokki
        ??????? kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ostatte pakaste-ranskalaisia, kun normi-peruinoista saa paljon parempia ja pienellä vaivalla??? Itse käytin ennen noita pakasteita, mutta en enää koskaan.
        siis:
        leikkaa peruna lohkoiksi isoon kulhoon, jonne isohko loraus öljyä ja mausteita, suola, pippuri, paprika, curry tai ihan mitä vaan maun mukaan. sitten heiluttele astiaa niin, että kaikkin pottuihin tulee öljyä ja nämä uuniin paperin päälle. N 20-30 min, ja mahtavat lohkoperunat on valmiit.
        Ja maksaa n 1/10 pakasteitten hinnasta....

        Samoin oon tehny jo vuosia ja menee lapsiin kuin häkä. Veneperunoiksi tyttö niitä kutsuu ja on todellakin suurinta herkkua!!! Ei oo hirmu iso vaiva ja uunissakin tulee samaan aikaan ku ranskalaiset. Ja tosiaankin makua saa miten itse haluaa kun maustaa ennen uuniin laittoa! Herkku!!! =D


    • joku?:?

      mut tietyst vähä kalliimpia ku nuo rainbowit,,oolannin on rapeita ja hyviä.mut on noi kokin parhaatki hyviä

    • tietysti :)

      Oolannin ranskikset on parhaita, mutta nekin maistuu toisinaan, ne punaisessa pussissa olevat tosi amerikkalaisen oloiset pitkät ja suorat, tosin ne on joskus vähän vetisiä ja kutistuvat kummasti..

      Oolannin perunat on kyllä parhaita, ihan kaikissa muodoissa.. :P

      • herkuttelija gg

        Olen tutkinut asian jo vuosia sitten. McCain ranskalaiset ylivoimaisesti kaupan parhaita, tietysti friteerattuina, saa esim ainakin meidän alepasta. mutta voiton vievät tietenkin itse tehdyt ranskalaiset, ei muuta kuin kokeilemaan.


    • kokkaaja

      Jos meillä syödään uuniruokaa, niin ehdottomasti pitää olla Pirkan ranskalaisia, tai sitten ukko ei niihin koske! Itse en huomaa niissä pahemmin eroa. :D

    • OOLANNININ ONNELLISET 5-
      Rainbow 2
      Mc Cain 3
      Pirkka 2
      Raision 2
      Kokin parhaat 2
      Eldoradon elottomat 1

    • sininen ja muut

      ja kyllä maistuu

    • ....................

      ovat ylivoimaisesti parhaita. Mitkään muut valmisteet eivät pääse edes lähelle. Oksettavimmat ranskalaiset ovat ne "perinteiset" pintakuvioidut kammotukset.

      • luulisikin olevan

        maanmainioita, paikallisessa ääsmarketissa 1.99e/pussi (750g), kilohinta 2.65e.

        Ostin kokeeksi, saapa nähdä.


      • ->sama->
        luulisikin olevan kirjoitti:

        maanmainioita, paikallisessa ääsmarketissa 1.99e/pussi (750g), kilohinta 2.65e.

        Ostin kokeeksi, saapa nähdä.

        paikallisessa citymarketissa sama maksaa 1.79e. Olin siinä käsityksessä, että sittari on kalliimpi kuin s-market. No, on se ainakin kalliimpi kuin prisma. Noin yleisesti.


    • sileä pintaiset

      Lidlin sileäpintaiset ja ohuet ranskalaiset ollu tähän mennessä parhaita. Merkkiä en muista.

      • uunissa

        Paistoin Lidlin ranskalaisia yli puoli tuntia uunissa ja eivätkä vieläkään olleet ihan valmiita. Pirkka merkkiset ovat valmiimpia jo 15 minuutin paistolla.


      • ujujujuj
        uunissa kirjoitti:

        Paistoin Lidlin ranskalaisia yli puoli tuntia uunissa ja eivätkä vieläkään olleet ihan valmiita. Pirkka merkkiset ovat valmiimpia jo 15 minuutin paistolla.

        Ei minulla ainakaan ole ollut mitään ongelmia kypsyttää lidlin kuin muidenkaan ranskiksia.

        Uuniin vaikkapa 220 astetta C ja 20 minuuttia. No problemos.


      • Suomalaista, Kiitos!

        Juu, noi Lidlin kehumasi ranskikset on täynnä vihreitä ranskalaisia! Olen ostanut niitä muutaman kerran, noin 4 vuoden sisällä, ja joka kerran on ollut todella paljon vihreitä ranskiksia mukana. Viimesen kerran, kun ostin ja näin kävi, päätin, että maksan mieluummin hieman enemmän ja saan laadukasta kuin ostan Lidlistä! Kuitenkin siitä halvimmasta menee roskiin aika paljon, joten kalliimmaksi tulee. Siis sehän on jo testeillä todettu, että vihreät perunat ei ole syötäväksi kelpaavia!!!


      • raakat ranskikset
        uunissa kirjoitti:

        Paistoin Lidlin ranskalaisia yli puoli tuntia uunissa ja eivätkä vieläkään olleet ihan valmiita. Pirkka merkkiset ovat valmiimpia jo 15 minuutin paistolla.

        Miä pirua, lidl ranskikset tarvii tunnin paistoa!
        Onko ne ihan raakoja, es paistuu 20min.


    • Parasta mitä pinellä rahalla

      Lidlìn tuotteet kaikki, parempia mitä suomalaiset.
      Toimaatit epanjan auringosta, perunatkin paremmin kasvatettuja, ei niin paljoa kemiran
      pas.aa jota vuosikymmenet viljelyksille lanattu, siitä varmaan syövänkin saaneet monet suomalaiset, ainakin kalat yksisilmäisiä kuin puolue, jolle haetaan johtajaa.

      • elämä taas

        luuletko todella et ne kamat tulee saksasta vihannekset, hedelmät, perunat etc tulee ja on tullut koko ajan suomesta ja ulkomailta samoista paikoista kun muihinkin kauppoihin, makkarat etc tulee saksasta osa.


      • Makua arvostan

        No on joo Espanjan ja muusta auringosta, mutta maku on suomalaisissa tomaateissa täysin eri luokkaa kuin ulkolaisissa! Suomalaiset tomaatit esim. maistuvat tomaatille, kuten porkkanat ja muut. Ulkolaiset, esim. espanjalaiset eivät maistu millekään.


    • Gitroän ?

      Sebastian Loeb Hankirallissa.

      • basilikaruukku

        Tää oli hyvä!!!


      • se etunimi on
        basilikaruukku kirjoitti:

        Tää oli hyvä!!!

        Sebastien.


    • Garlicinnamon

      Aivan ehdottomasti McCain Golden Longs. Niihin aivan aavistus suolaa, ja siinä se on.

    • nouuuuuu

      Onko noi ranskalaiset Mc Cainit sukua sille prsessaehdokas John Mc Cainille?

    • creme francaise

      Keskustelu on ollut hyödyllistä ja kiinnostavaa, kertokaa toki edelleen omia suosikkejanne.

      Noista valmistustavoista: kerrotaanko jonkin pussin ohjeissa, että sen sisällön voisi myöskin keittää öljyssä? Ainakin ylistetyn McCainin pussissa on vain uuniohje.

      Tuosta nimimerkistäni: Jostain syystä tuotetta 'creme fraiche' nimitetään Suomessa 'ranskankermaksi', vaikka oikea termi olisi jotain 'raikaskerma' tai 'tuorekerma'. Siis käsittääkseni, johdettuna englannin kielestä. Kertokaa, jos olen väärässä.

      'Creme francaise' on (tietääkseni) oikea 'ranskankerma'. Kun ranskankieliset alaväkäset ja hipsut jätetään pois.

      Kiitos kaikille keskustelijoille. Pitääpä kokeilla erinäisiä.

      t: aloittaja

      • ranskalaiset

        voit keittää öljyssä.. Tuhannesti parempia ja epäterveellisempiä=)... On olemassa erikseen friteerausöljyä joka ei syty niin helposti jollet omista rasvakeitintä.. ja ranskalaiset sulatettava ennen kuumaan öljyyn laittoa, muuten roiskuu aika lailla.


      • Nimetön
        ranskalaiset kirjoitti:

        voit keittää öljyssä.. Tuhannesti parempia ja epäterveellisempiä=)... On olemassa erikseen friteerausöljyä joka ei syty niin helposti jollet omista rasvakeitintä.. ja ranskalaiset sulatettava ennen kuumaan öljyyn laittoa, muuten roiskuu aika lailla.

        Ranskalaiset jenkkakahvat on vaikeesti sulavia.


      • raikaskerma

        Crème Fraîche on RANSKAA ja fraîche(/frais, mask.) tarkoittaa tuore, raikas, viileä.

        Siksi kai tuota tuotetta kutsutaan täällä RANSKANkermaksi.


    • Nimetön

      kotimaisia ei voita mikään!!!

    • sidney

      OOLANNIN perunat on parhaita ranskiksia 4-ever

    • creme francaise

      Ostin pussukan Pirkka Tikkuranskalaisia ja annostelin sopivan määrän mainioon 'ye-olde-faithful'-uuniin, oikeasti pienehkö puhaltimella varustettu uuni.

      Ensi reaktio oli, että verrattuna edellisen kerran uhriin, Lidlin Crispy Longsiin, näistähän lähtee melko herkullinen tuoksu. Lopputuloksena varsin mainioita ohuita ranskiksia.

      Lisäpointtina se, että tuoteselosteen mukaan valmistuksessa on käytetty auringonkukkaöljyä eikä 'osittain kovetettua kasvirasvaa (palmuöljy)'. Näitä ostetaan uudestaan.

    • yökkistä!

      Siis miten te ihmiset pystytte syömään jotain noin oksettavaa ja epäterveellistä, lähes tulkoon antiruuaksi tituleerattavaa moskaa? Eikö oma terveys esim. kiinnosta yhtään?

      • Anonyymi

        Ei vitussa kiinnosta


    • getrheth

      Millehän maistuvat mikroranskalaiset? Paitää joku kerta kokeilla.

    • rerer

      testasin finduksen mikroranskalaiset: rapsakoita ja maukkaita olivat.

    • Anonyymi

      Mummot

    • Anonyymi

      Kaikissa ranskiksissa on se vika, että ne ovat puoliraakoja, sulatuksen jälkeen pitää vielä kypsentää hyvän aikaa.
      Olen kerran syönyt X-tran saksalaisia ranskanperunoita, joita tarvitsi vain < 2 minuuttia lämmittää mikrossa , siinä se.

      • Anonyymi

        Ne laitetaan jäisinä uuniin ei sulateta. Oolannin parhaita siinä kilon pussissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne laitetaan jäisinä uuniin ei sulateta. Oolannin parhaita siinä kilon pussissa.

        No ei se jäisinä laitto ainakaan lyhennä kypsymisaikaa!!! Ranskisten EI tule olla mitään puoliraakoja perunanpaloja vaan tarvitsevat vain kuumennuksen.
        Oolannin parhaat ovat myös niitä puoliraakoja, joita pitää paistaa kauan.

        Tosin pöytägrilli kypsentää ranskalaiset aika nopeasti rapeiksi,


    • Anonyymi

      Oolannin sileät ranskalaiset kilon pussissa ehdottomasti parhaita. Niiden kanssa sitten malt vinegaria eli mallasviinietikkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe