Grönlanti

menettää

31

814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis Grönlannin jäätikkö

      .........

    • KARVINISTI

      Älä kiusaa denialisteja tuommoisilla uutisilla. Ne on vasta saaneet lietsottua itsensä siihen uskon että jäätiköt kasvaa.
      Ne voi ruveta itkemään.

    • Kuuuggo

      Sama uutinen oli eilen YLE:n nettisivuilla, pienoinen sävyero...



      YLE: GRöNLANNIN JääTIKKö EI OLE SYöKSYMäSSä MEREEN

      Grönlannin mannerjää on sulamassa mutta se ei sittenkään näytä lähtevän hallitsemattomasti syöksymään kohti merta, kuten kuusi vuotta sitten ennustettiin Science-lehdessä julkaistussa tieteellisessä artikkelissa. Ennuste innoitti suomalaiskirjailija Risto Isomäen kirjoittamaan romaanin Sarasvatin hiekkaa, jossa kuvataan miten äkillisesti mereen valuva jäätikkö nostaa meren pintaa metreillä aiheuttaen maailmanlaajuisen ympäristökatastrofin.


      AAMULEHTI: Kokonainen järvi katosi Grönlannissa vuorokaudessa

      Tutkijoiden mukaan Grönlanti menettää tätä nykyä valtavia määriä jäämassastaan lämmenneen ilmaston takia. Kokonainen järvi katosi Grönlannin jäätikön pinnalta vuorokaudessa, kun sen vesi valui jäähän syntyneestä suuresta railosta jäätikön sisään. Auringon lämmittämän jään sulamisvedestä syntyneen järven pinta-ala oli lähes kuusi neliökilometriä. Sen pituus oli neljä kilometriä ja syvyys noin kahdeksan metriä. Amerikkalaistutkijat selvittivät tutkimuksissaan kesinä 2006 ja 2007 Grönlannin mannerjään liikkeitä ja jäätikön alle valuvan veden vaikutusta jäätikkövirtojen nopeuteen. Järvi katosi jään alle kesällä 2006 Swiss Campin alueella-

      • ktk77t

        Ilmasto on lämmennyt jääkaudesta lähtien kaiken aikaa, tietysti jää vielä sulaa, kun sitä on jääkauden vuoksi vielä paljon jäljellä. ihmisellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. ja vaikka olisikin,niin kaikki hiilidioksidi mikä polttamalla vapautetaan ilmakehään niin on joskus aikanaan jo ollut ilmakehässä


    • tuossa

      Pohjoisella pallonpuoliskolla on kevät.
      Sillon alkaa jäätiköt pohjoisessa sulamaan.
      Talvella ne taas jäätyy uudestaan.

      • Horst_Stacheldraht

        Grönlannin eteläkärjen vuonojen keskellä, Narsarsuaqin lentokenttä, latit 61.2 N longit 45.4 W

        Illalla klo 18:10 paikallisaikaa lämmintä 10 °C ja uskomattoman alhainen ilmankosteus 16%, näkyvyys peräti 60 km. Sijainti vastaa Suomessa Lahden leveyspiiriä.

        Vaikuttaisi siltä, että tuolla voisi hyvin elää ilmaston puolesta ja maisemat on upeat. Ei ihme, että siellä riittää tutkimusretkikuntia ympäri maailmaa. Pinta-alaa 2 milj km2 ja vain 56000 asukasta.

        http://www.wunderground.com/global/stations/04270.html

        Satelliittikartta
        http://tinyurl.com/3kacc7


    • Hhhhhiytf

      Sukulaisen ystävä kertoi että grönlannissa odotetaan aikoja jolloin grönlanti oli vihreä maa.
      Hiilidioksiidin kasvu ei ole ollut se tekijä joka on aiheuttanut ilmaston kylmenemisen siellä.
      Ilmaston tutkiminen nykyisilä opeilla ei anna faktaa.
      Sillä jos arvot laitettuna kaavioon oletuituilla muutujilla antaa itseasiassa jopa täysin vastakkaisia tuloksia,sen tähden kukaan ei esitä ilmastomuutos vaikutuksia lyhyelle ajan jaksolle ,koska ne eivät pidä paikkaansa ja mitä on esitetty niin ne on jopa poistettu netin ihmeellisestä maailmasta.
      Jos jotain esitetään ,jonka kaikki voisi tarkastaa olis tärkeä näyttää ihmisille,argumentit ovat usein virheellisiä jo lähtökohtaisesti.
      Suunnilleen kun minä olin pieni nii. Talvet olivat kylmiä.
      Politiikka hallitsee tällä hetkellä koko ilmastomuutos keskustelua,joka ei pitäisi olla asiasta tietämättömien käsissä lainkaan,koska sen poliittiset vaikutukset ovat kansantaloudelliset ja ihmisten hyvinvointiin liittyviä vahvasti.
      Vihreä aate ,vakaumus on saanut uskonnollisia piirteitä ,kuten liikkeen alkuaikoina ,voisi jopa sanoa että liike on palannut juurilleen .
      Maapallosta on tehty jumala ja hiilijalanjälki on tärkeämpi kuin yksikään ihmiselämä ja vieläpä ilman totuudellista tietoa vaikutuksista.
      Noilla miljoonilla kilometreilla ilmastonmuutos teksteillä ja puheilla mitkä vyöryvät netistä olis jo pakko olla faktaa niin paljon että vois antaa ennusteen aika tarkastikin esim.
      5 vuoden
      10vuoden
      20vuoden
      30 vuoden
      50 vuoden
      100 vuoden päähän,mutta mutta kun ei kukaan järkevä tiedemies uskalla vyöttäytyä ennustelemaan nykytiedon varassa ,varsinkin kun parometrit kertoo jotain muuta.
      Sitä selitystä kyllä löytyy ja vastaväitteitä,mutta asia on selvä kun laittaa arviot kehiin ja seuraukset peliin .
      Lämpeneminen on vähentänyt kylmäkuolemia onko hyvä asia?
      Ihmisen osa ilmastonmuutoksessa on globaalisti täysin vailla todistuspohjaa!!!
      Ihminen saastuttaa ja paikallisesti voi lämmittää toiminallaan esim. Suur kaupungit,mutta jo 50km suurkaupungista ,oho ilmasto onkin kylmennyt 100vuoden aikana.
      Ihmisen tyhmyys tulee esille parhaiten sii,että se väittää tietävänsä asian jota se ei tiedä.
      Historia kertoo että enemmistö on useimmin ollut väärässä isoissa asioissa kuin vähemmistö.
      Aurinkopaneeleja ja tuulivoimaloita ja pariisin ilmastosopimus
      Tulos:
      Energiatarpeesta saatu 3%koko energiantarpeesta ja tukijaisiin käytetty veronmaksajien rahoja enemmän kuin afrikan nälkäisten 100vuoden ruokkimiseen ja kymmenien tuhansien nälkäkuolema pelastettua ja perusterveyshuolto hoidettua
      Ilmastonmuutokseen vaikutukset ,tuskin mitään merkitystä,mutta rovaniemen ukolla jäätyi jalat kun sähköauto hyytyi taas 50km ajon jälkeen

      • HyväKirjoitus

        Harmi ettei täällä voi antaa tykkäyksiä kuten facessa.


    • mannerjää_hupenee

      Grönlannin jäätikön massa pienenee tällä hetkellä keskimäärin noin 200 miljardia tonnia vuodessa. Tuossa on siis huomoitu vuoden aikana tapahtuva sulaminen, jäätyminen, sateet ja jäätikön valuminen mereen. Aiheesta on palstalla keskusteltu muutamaankin kertaan aiemmin.

      Virallisen asiaa käsittelevän sivuston Tanskan meteorologisen instituutin puolelta löytää hakukoneella, kun laittaa hakosanoiksi nämä:

      dmi 200 Gt/yr

      • höpötihöpö

        Eikä hupene.
        Taas tuollaista alarmistin julistusta ilman mitään todellisuuspohjaa.


      • höpöhöpöittelles

        Ei kun faktaa Tanskan meteorologiselta instituutilta.


      • Torakanpieru

      • GoodcopBadcop
        höpötihöpö kirjoitti:

        Eikä hupene.
        Taas tuollaista alarmistin julistusta ilman mitään todellisuuspohjaa.

        Turha vastailla tuolle. Se on jonkun asiallisemmin kirjoittelevan palstanhenkilön sivupersoona. Sen rooliin kuuluu kirjoittaa lyhyt kiistävä kommentti jokaiseen awg:n olemassaoloa puoltavaan viestiin. Jos katsot aiempia sen kommentteja huomaat, että kiistot ovat aina tyyppiä höpölöpö hahhahhaa olette tyhmiä vailla mitään perusteluita.

        Höpölöpö ja asiallisemmat kommentit vuorottelevat. Asiallisempi kirjoittelu vaatii aina jonkin verran vaivannäköä, mutta höpökommenti syntyy sekunneissa. Höpö pitää asiallisemmalle awg:n kiistäjälle paikkaa ja saa sen näyttämään paremmalta kuin mitä se oikeasti on.


      • jäätikkö_sulaa
        Torakanpieru kirjoitti:

        Niinkö?

        Missä sulaa?

        https://www.dmi.dk/en/groenland/maalinger/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget/

        Lainaamasi dokumentin mukaan Gönlannin mannerjäätikön massa pienenee keskimäärin 200 Gt vuodessa. Sivun toiseksi viimeisen kappaleen viimeinen lause suomeksi:

        "Kuten mainittu, jäätikön massaa mittaavat satelliitit ovat havainneet jään massan vähenevän noin 200 Gt/vuosi viimeisen vuosikymmenen ajan"

        Aiemmin tekstissä selitetään mekanismit, jotka lisäävät ja vähentävät Grönlannin mannerjäätikön massaa. Massaa lisää vuoden aikana tapahtuva lumisade. Massaa vähentää sulaminen ja jään virtaaminen mereen eli irtoaminen jäävuorina.

        Tällä hetkellä vuotuinen lumisade ei enää riitä tasaamaan jäätikön sulamisesta ja jäätikön virtaamisesta mereen aiheutuvaa massan menetystä. Kaikki mereen jäävuorina päätyvä jää tietenkin lopulta sulaa, mutta se tapahtuu kauempana Grönlannin rannikosta.


      • rakuuna.kvg
        jäätikkö_sulaa kirjoitti:

        Lainaamasi dokumentin mukaan Gönlannin mannerjäätikön massa pienenee keskimäärin 200 Gt vuodessa. Sivun toiseksi viimeisen kappaleen viimeinen lause suomeksi:

        "Kuten mainittu, jäätikön massaa mittaavat satelliitit ovat havainneet jään massan vähenevän noin 200 Gt/vuosi viimeisen vuosikymmenen ajan"

        Aiemmin tekstissä selitetään mekanismit, jotka lisäävät ja vähentävät Grönlannin mannerjäätikön massaa. Massaa lisää vuoden aikana tapahtuva lumisade. Massaa vähentää sulaminen ja jään virtaaminen mereen eli irtoaminen jäävuorina.

        Tällä hetkellä vuotuinen lumisade ei enää riitä tasaamaan jäätikön sulamisesta ja jäätikön virtaamisesta mereen aiheutuvaa massan menetystä. Kaikki mereen jäävuorina päätyvä jää tietenkin lopulta sulaa, mutta se tapahtuu kauempana Grönlannin rannikosta.

        Jos ihan tarkkoja ollaan dokumentissa todetaan:
        "Kuten mainittu, jäätikön massaa mittaavat satelliitit ovat havainneet jään massan vähenevän noin 200 Gt/vuosi viimeisen vuosikymmenen aikana"
        Sen sijaan ei ole aivan varmaa mitä tuo viimeinen vuosikymmen tarkoittaa, onko se esim. vuodet 2001-2010 tai jotain muuta. Vuosina 2016 ja 2017 Grönlannin jäätiköt kuitenkin kasvoivat rajusti. Silloin uutta lunta satoi reilusti keskimääräistä enemmän. Sadekautena 2016-17 n. 550Gt ja kautena 2017-18 n. 500 Gt.
        http://polarportal.dk/nyheder/nyheder/end-of-the-smb-season-summary-2017/

        https://climatism.files.wordpress.com/2018/09/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget-dmi2.png


    • dmi_200_Gt_yr

      Muistutukseksi kun tuo jäätikköasia oli taas esillä.

      DMI:n eli Tanskan Meteorologisen Instituutin mukaan Grönlannin jäätikkö menettää vuodessa keskimäärin 200 Gt jäätä, kun huomioidaan koko vuoden aikana tapahtuneet kaikki muutokset eli jaksollinen sulaminen ja vastaavasti lumisateiden jäätikölle tuoma lisämassa. Menetys tapahtuu jäätikön reunasta mereen irtoavina jäävuorina.

      Käytetty yksikkö Gt tarkoittaa gigatonnia eli 1000000000 tonnia, missä siis yhdeksän nollaa. Yksi tonni eli tuhat kiloa jäätä on noin 0.9 kuutiometriä eli yksi yksi gigatonni on 1100 x 1000 x 1000 kuutiometriä eli 1.1 kuutiokilometriä jäätä. Mainittu 200 Gt on siis 220 kuutiokilometriä jäätä.

      Yksi kuutiokilometri on siis 1000m x 1000m x 1000m lohkare.

      Tiedon löytää aiemmin keskustelussa mainituista linkeistä tai laittamalla hakukoneeseen hakusanoiksi

      DMI 200 Gt yr

      ja katsomalla osumista löytyvästä DMI:n sivusta tilannetta.

      • kylmähuussio

      • jäätikköpienenee
        kylmähuussio kirjoitti:

        Ei mitään käytännön merkitystyä jollain 200Gt kikkareella Grönlannin jäätikössä.

        https://debunkhouse.files.wordpress.com/2018/03/gris_1900_cube.png

        Käytännön merkitys on siinä, että Grönlannin jäätikön massa pienenee koko ajan. Jäätikön massa vaihtelee vuodeaikojen kuluessa mutta yhden vuoden kuluessa sen massa kuitenkin vähenee keskimäärin 200Gt verran.

        Ihmeellisen usein täällä totuudenvastaisesti väitetään Grönlannin jäätikön massan kasvavan. Taitaa olla samaa kylmästötieteilijöiden porukkaa, joka muutenkin esittää perusteettomia väitteitä ilmaston jäähtymisestä mutta ei koskaan esitä väitteidensä tueksi yhtä ainoaa vertaisarvioitua tutkimusta. Samanlaista touhua on nähty tähtitiedepalstalla, jossa salaliittoteoreetikot jauhavat NASAn valheista ja siitä, että Kuussa ei ole mukamas käyty.

        Salkkarijutut kuuluvat salaliittoteoria - palstalle, olipa sitten kyseessä kuusalkkari tai ilmastosalkkari.


      • Huolensa_kullakin
        jäätikköpienenee kirjoitti:

        Käytännön merkitys on siinä, että Grönlannin jäätikön massa pienenee koko ajan. Jäätikön massa vaihtelee vuodeaikojen kuluessa mutta yhden vuoden kuluessa sen massa kuitenkin vähenee keskimäärin 200Gt verran.

        Ihmeellisen usein täällä totuudenvastaisesti väitetään Grönlannin jäätikön massan kasvavan. Taitaa olla samaa kylmästötieteilijöiden porukkaa, joka muutenkin esittää perusteettomia väitteitä ilmaston jäähtymisestä mutta ei koskaan esitä väitteidensä tueksi yhtä ainoaa vertaisarvioitua tutkimusta. Samanlaista touhua on nähty tähtitiedepalstalla, jossa salaliittoteoreetikot jauhavat NASAn valheista ja siitä, että Kuussa ei ole mukamas käyty.

        Salkkarijutut kuuluvat salaliittoteoria - palstalle, olipa sitten kyseessä kuusalkkari tai ilmastosalkkari.

        Tuo jäätikön pieneneminen on kyllä yksi niitä pienimpiä huolenaiheita mitä ihmiskunnalla on.
        https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2018/07/109786-1.png


      • faktojen_tarkistusta
        Huolensa_kullakin kirjoitti:

        Tuo jäätikön pieneneminen on kyllä yksi niitä pienimpiä huolenaiheita mitä ihmiskunnalla on.
        https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2018/07/109786-1.png

        Itseäni huolettaa hengitysilman hiilidioksidipitoisuuden nousu paljon enemmän kuin Grönlannin sulaminen. Tänään syntyvät lapset tulevat hengittämään eläkeiässä ulkona maaseudullakin ilmaa, joka ei meillä kelpaisi edes hyvälaatuiseksi huoneilmaksi.

        Siitä huolimatta kommentoin jatkossakin, kun joku väittää että Grönlannin mannerjää ole vähenemässä. Tuota väitettä kun käytetään tukemaan niinikään paikkansapitämättömiä väitteitä ilmaston viilenemisestä.


      • faktojen_tarkistusta
        faktojen_tarkistusta kirjoitti:

        Itseäni huolettaa hengitysilman hiilidioksidipitoisuuden nousu paljon enemmän kuin Grönlannin sulaminen. Tänään syntyvät lapset tulevat hengittämään eläkeiässä ulkona maaseudullakin ilmaa, joka ei meillä kelpaisi edes hyvälaatuiseksi huoneilmaksi.

        Siitä huolimatta kommentoin jatkossakin, kun joku väittää että Grönlannin mannerjää ole vähenemässä. Tuota väitettä kun käytetään tukemaan niinikään paikkansapitämättömiä väitteitä ilmaston viilenemisestä.

        piti siis olla "kun joku väittää että Grönlannin mannerjää EI ole vähenemässä".


      • Huolensa_kullakin
        faktojen_tarkistusta kirjoitti:

        Itseäni huolettaa hengitysilman hiilidioksidipitoisuuden nousu paljon enemmän kuin Grönlannin sulaminen. Tänään syntyvät lapset tulevat hengittämään eläkeiässä ulkona maaseudullakin ilmaa, joka ei meillä kelpaisi edes hyvälaatuiseksi huoneilmaksi.

        Siitä huolimatta kommentoin jatkossakin, kun joku väittää että Grönlannin mannerjää ole vähenemässä. Tuota väitettä kun käytetään tukemaan niinikään paikkansapitämättömiä väitteitä ilmaston viilenemisestä.

        Pienet ovat tosiaan palstalaisten murheet ja osoittaa miten yksipuolisesti media meitä on "valistanut".
        https://www.nature.com/articles/d41586-018-06963-4
        https://www.businessinsider.com/nasa-is-looking-at-how-to-contain-a-volcano-that-may-wipe-out-humanity-2018-10?r=US&IR=T&IR=T


      • hengitysilmapilaantuu
        Huolensa_kullakin kirjoitti:

        Pienet ovat tosiaan palstalaisten murheet ja osoittaa miten yksipuolisesti media meitä on "valistanut".
        https://www.nature.com/articles/d41586-018-06963-4
        https://www.businessinsider.com/nasa-is-looking-at-how-to-contain-a-volcano-that-may-wipe-out-humanity-2018-10?r=US&IR=T&IR=T

        Supertulivuori saattaa purkautua elinaikanamme. Erittäin todennäköisesti se ei purkaudu. Jos se purkautuu niin sille emme voi tehdä mitään eli meidän valintamme ei siihen asiaan vaikuta.

        Hiilidioksidin pitoisuus nousee koko ajan eikä sen nousua ole saatu taittumaan eli koko maailman hengitysilman muuttuminen nykykriteerein katsottuna kelvottomaksi ei ole spekulaatiota. Ihmiskunnan valinnat hiilidioksidipäästöjen osalta aiheuttavat tilanteen.

        Aika surkean perinnön jätämme lapsillemme.


      • rakuuna.kvg
        hengitysilmapilaantuu kirjoitti:

        Supertulivuori saattaa purkautua elinaikanamme. Erittäin todennäköisesti se ei purkaudu. Jos se purkautuu niin sille emme voi tehdä mitään eli meidän valintamme ei siihen asiaan vaikuta.

        Hiilidioksidin pitoisuus nousee koko ajan eikä sen nousua ole saatu taittumaan eli koko maailman hengitysilman muuttuminen nykykriteerein katsottuna kelvottomaksi ei ole spekulaatiota. Ihmiskunnan valinnat hiilidioksidipäästöjen osalta aiheuttavat tilanteen.

        Aika surkean perinnön jätämme lapsillemme.

        Hengitysilman muuttuminen kelvottomaksi on kyllä pahimman luokan spekulaatiota. Nykyisellä kulutuksella fossiilisten polttoaineiden on ennustettu loppuvan jo alle sadassa vuodessa ja nykyisellä kulutuksella ilman CO2 pitoisuus on kasvanut n. 2ppm/vuosi. Tästä on helppo laskea, että ilman CO2-pitoisuus ei ihmiskun toimesta voi koskaan nousta yli 600 ppm tason, mikä on reilusti alle CO2-pitoisuuksien suositusarvojen.
        https://www.pietiko.fi/mittaustietoa/hiilidioksidipitoisuus-sisailman-laadun-mitta


      • kylmähuussio
        hengitysilmapilaantuu kirjoitti:

        Supertulivuori saattaa purkautua elinaikanamme. Erittäin todennäköisesti se ei purkaudu. Jos se purkautuu niin sille emme voi tehdä mitään eli meidän valintamme ei siihen asiaan vaikuta.

        Hiilidioksidin pitoisuus nousee koko ajan eikä sen nousua ole saatu taittumaan eli koko maailman hengitysilman muuttuminen nykykriteerein katsottuna kelvottomaksi ei ole spekulaatiota. Ihmiskunnan valinnat hiilidioksidipäästöjen osalta aiheuttavat tilanteen.

        Aika surkean perinnön jätämme lapsillemme.

        Lapsille ei kuitenkaan kannata jättää perinnöksi mielikuvaa iskästä joka uskoi kaikkeen hömppään.


    • muistaa.muistuttaa

      Muistutetaan taas kun joitakin tuppaa unohtumaan. Liittyy keskusteluun 15067786 eli "Kuumia uutisia Antarktikselta!"

      • niinpäniintaas

        Niin, ennen oli paljon lämpöisempää.

        www.talouselama.fi/uutiset/alaskan-jaatikoiden-alta-paljastuu-puita/51062a66-53c3-3980-a907-d3977da4e281


    • jäätikkö.hupenee

      Kun asia tuntuu vielä joitakuita kaivertavan niin tehdään näin. Tässä yllä mainitusta DMI:n sivustosta karkeasti suomennettuna oleellinen kohta liittyen lumen kertymiseen jäätikölle ja sen vaikutuksesta jäätikön massaan:

      "Huomaa että kerääntyneen massan käyrä ei osu nollan kohdalle vuoden lopussa. Vuoden kuluessa lunta sataa enemmän kuin sitä sulaa, mutta myös jäävuorten lohkeaminen vaikuttaa jäätikön kokonaismassaan. Viimeisen vuosikymmenen ajan tehdyt satelliittimittaukset osoittavat, että jäätikkö ei ole tasapainotilassa.Jäävuorten lohkeamisesta aiheutuva massan menetys on suurempi kuin lumen satamisesta aiheutuva massan lisäys. Grönlannin jäätikkö menettää massaa noin 200 gigatonnia vuodessa."

      Alkuperäinen teksti verkkosivustolta ja sen suomennos ovat vierekkäin katsottavista ruutukaappauksesta, joka löytyy kuvapalvelusta lyhytlinkillä urly piste fi kauttaviiva 166w
      Olen kuvassa korostanut verkkosivustosta sen kohdan, josta suomeksi käännetty teksti on otettu.

      Sekä alkuperäisestä että suomennetusta tekstistä ilmenee, että Grönlannin mannerjäätikön massa vähenee sulamisen ja jäävuorien lohkeamisen yhteisvaikutuksen vuoksi noin 200 gigatonnia vuosittain. Tämä siis siitä huolimatta, että jäätikölle sataa enemmän massaa lumena kuin mitä pelkkä sulaminen vie mennessään. Jäävuorien irtoamisen vuoksi Grönlannin mannerjäätikkö menettää siis massaansa lumisateesta huolimatta.

      • höpötihöpö

        Ei menetä.


      • unohtuiko.taas
        höpötihöpö kirjoitti:

        Ei menetä.

        Muistutetaan tästä asiasta kun taas joku näyttää unohtaneen. Viimeksi väite Grönlannin jäämassan lisääntymisestä esitettiin keskustelussa "Grönlanti se vaan sulaa", jossa "Sihvonen" nosti seitsemän vuotta vanhan ketjun. Todellisuudessa Grönlannin jäätikön jäämassa vähenee joka vuosi noin 200 Gt, kuten tuossa yllä kerrotaan viestissä "jäätikkö.hupenee" 22.11.2018 1:32


    • Jönsas

      Grönlannin jään määrä on kääntäen verrannollinen ilmakehän hiilidoksidin määrään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1706
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      95
      751
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe