Alussa oli muka ISO PAMAUS

Big Bang

Miten tuollaista teoriaa voi ottaa vakavasti? Eihän tyhjässä avaruudessa ensinnäkään voi olla ääniä. Tosin Star Warsissa avaruusalukset pitää ääntä, mutta sehän on vaan fiktiota. Eli onko alkuräjähdysteoriakin vaan hömppää? Mikä siinä oikein räjähti ja miksi?

13

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • motkelkkalynx==ilves==hihihi

      Sielä mikään "räjähtäny" bing bang o vaa vertauskuva materian syntymiseen ja räjähdysmäisen oloiseen leviämiseen joka suuntaan.

      • Big Bang

        Jos ei kerran sitä ennen mitään ollut. Meinaan, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vai oliko avaruus, mutta ei mitään materiaa siinä. Ja sitten se tuli jostain ja räjähti joka suuntaan. Siis ne suunnat oli ainakin olemassa jo?


      • dsafsadf
        Big Bang kirjoitti:

        Jos ei kerran sitä ennen mitään ollut. Meinaan, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vai oliko avaruus, mutta ei mitään materiaa siinä. Ja sitten se tuli jostain ja räjähti joka suuntaan. Siis ne suunnat oli ainakin olemassa jo?

        Näin tyhmää kysymystä ei voi ollakkaan... et taida siis uskoa tähän teoriaan tai olet tyhmä tjsp... kato vaikka wikipediasta!


      • Retorinen kysyjä
        Big Bang kirjoitti:

        Jos ei kerran sitä ennen mitään ollut. Meinaan, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vai oliko avaruus, mutta ei mitään materiaa siinä. Ja sitten se tuli jostain ja räjähti joka suuntaan. Siis ne suunnat oli ainakin olemassa jo?

        Käsittääkseni Big Bang -teoria postuloi ainoastaan universumin olleen n. 13,6 miljardia vuotta sitten pistemäisessä tilassa, joka alkoi äkisti laajenemaan itsensä sisään (ei siis mihinkään ulkopuoliseen tilaan). Tällä perusteella avaruus on äärellinen, mutta reunaton.

        Se, mitä oli ennen pistettä, ei varsinaisesti liity itse "pamaukseen" mitenkään. Toisaalta, jos maailmankaikkeus oli joskus äärimmäisen tiheä ja pieni, se oli myös silloin täysin kvanttimekaniikan kaoottisten tapahtumien vääristämä. Kvanttitasolla esim. aika käyttäytyy täysin kaoottisesti, toisin kuin meille tutussa makroskooppisessa maailmassa.

        Mielenkiintoinen aihe joka tapauksessa!


    • ei mitään

      Alussa ei ollut mitään. Ei ollut aikaa, ei ollut avaruutta tilan muodossa. Ei ollut massaa ei ollut lämpötilaa, ei ollut mitään. Alussa ei ollut fysiikkaa siinä muodossa kuin me sen tunnemme. Emme siis voi mitata tuota tilannetta nykyisten fysiikan lakien mukaisesti. Se kaikki muodostui vasta myöhemmin alkuräjähdyksen jälkeen, kun maailmankaikkeus kehittyi. Meidän täytyy muistaa, että me katsomme maailmankaikkeutta omasta itsekkäästä näkökulmastamme. Me oletamme, että on yksi aikaulottuvuus, kolme aikaulottuvuutta, aineella massa ja paljon muuta. Mikä oikeus meillä on vaatia sitä äärimmäisissä olosuhteissa, jotka vallitsivat heti maailmankaikkeuden synnyn jälkeen? Nämä ominaisuudet saattoivat syntyä onnekkaan N:n alkuräjähdyksen jälkeen, joka johti lopulta meidän olemassa oloomme.

    • selittelyä

      ilman sen suurempaa tajua tai tietämystä. Ne tiedot mitä meillä on, niiden pohjalta on sit kyhätty tälläinen teoria, mikä varmasti tulisi muuttumaan, jos ihmisen ikä pidentyisi, järki ja viisaus kasvaisi jne, mutta kun ei. täytyy pysyä itsetuhoisen kulttuurin pauloissa "koska näin täällä kuuluukin tehdä" vaikka oli uskonnon perustajakin sitä vastaan mitä nykypäivänä sen nimissä tehdään :)

    • nyt ei ole

      mitään merkitystä, mitä mieltä sinun kaltaisesi pellet ovat siitä asiasta. Oleellista on, mikä tieteellisten tutkimusten tulos. Ja se on vahvasti ns. alkuräjähdyksen kannalla.

      Tieteellisiä asioita ei ratkota moukkien torikokouksissa.

      • KaukanaKaukana

        Mitä sitten "alkuräjähdyksellä" tarkoitammekaan, niin niitähän tapahtuu kokoajan mm. mustien aukkojen alueilla! Ne on VALTAVIA ja riittää olemaan "alkuräjähdys" mittapuumme ja käsityksemme mukaan. Mutta ihmisen ajatus on liian itsekeskeinen, käsitys on muokkautunnut, mutta kun ajattelee maailmaa, niin ei voi ajatella mitään "alkuräjähdystä", sitä ei tunne Maailmankaikkeuden Tiede, vain ihmisen tiede ja mehän emme itseasiassa tiedä kuin mikroskooppisen miljardisosan verran asioista, jos sitäkään. Pitää ajatella avarasti, Muailma vaan on niin valtava ja rajaton, ettemme sulata sitä pieneen aivokoppaamme, sääli. Pitäis ajatella asioita ilman "rajoja", ymmärtää muunlainenkin elämä, tosin siihen meitä ei ole luotu, meistä kun kaikella on raja ja seinä!


    • slangia

      Alkuperäinen termin käyttäjä takoitti sanalla "bang" kyllä jotain ihan muuta. Kyseessä täytyi olla todella upea bang, syntyihän sen seurauksena suorastaan universumi. Mustat aukot liittyvät tähän tapahtumaan läheisesti.

      • paikallaan

        Mikä se sellainen ei mikään oli joka oli ennen pamausta?


      • paikallaan kirjoitti:

        Mikä se sellainen ei mikään oli joka oli ennen pamausta?

        Niin, miksi pitäisi olettaa että ei ollut ei mikään ennen pamausta? Aivan, ei pidäkkään.


    • jhjhjkhjkhlkjhkjkjhlkjhkj
    • SAATANA!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe