Mysi Lahtisen tomaattikeitto?

soris

Olen yrittänyt jo pitkään löytää tämän aivan ihanan keiton reseptin. Muistan hämärästi että tomaatit käsiteltiin sitruunalla ennen keittämistä ja että lipstikka maustoi keiton. Tietäisikö joku minua fiksumpi reseptiä?

6

1373

    Vastaukset

    • Mysi Lahtinen: Intohimot hellallani (Tammi, 2002)

      "Tomaattikeitto

      1 kg kypsiä tomaatteja
      1/2 dl sitruunamehua
      1 tl suolaa
      1/2 dl öljyä
      nokare voita
      2 sipulia
      3 valkosipulinkynttä
      1 tl valkopippuria
      1,5 l kasvislientä
      1/2 dl persiljasilppua
      1/2 dl lipstikkasilppua
      3 rkl vehnäjauhoja
      2 dl paksua kermaa
      smetanaa silmäksi

      Silppua tomaatit kulhoon. Kaada sitruunamehu joukkoon ja lisää suola sekä sokeri. Anna tomaattien mehustua puolisen tuntia.

      Kuumenna paksupohjaisessa keittokattilassa öljy ja voi. Lisää silputut sipulit ja hetken kuluttua pilkotut valkosipulinkynnet. Paista sipulit kuultaviksi.

      Kaada tomaatit liemineen pataan ja sekoita sipulipaistokseen. Mausta valkopippurilla, lisää kuuma kasvisliemi sekä persilja- ja lipstikkasilput.

      Keittele keitonalkua kannen alla hiljalleen tunnin ajan. Siivilöi keitto. Painele kaikki hyvät ainekset tarkkaan siivilän läpi.

      Suurusta keitto vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Lisää puolet kermasta ja kypsennä keittoa vielä avoimessa kattilassa hiljaisella tulella puoli tuntia. Sekoittele ahkerasti pohjia myöten silloin tällöin. Lisää loppu kerma ja anna keiton kiehahtaa ohimennen.

      Keiton silmäksi sopii tarjota kylmää smetanaa. Kuuma rukiinen paahtoleipä, joka on voideltu voilla ja päällystetty tuoreella basilikasilpulla, maistuu ihanalta keiton kanssa."

      NYT TULI NÄLKÄ!!!:)

      • Loistavaa, minä ja suuri seurakunta ruokavieraita kiitämme. Keitto oli parempaa kuin muistinkaan.


      • pyöristää keiton maun.


      • Tässä varmaankin voisi surauttaa sauvasekoittimella siivilässä painelun sijasta. Herkulliselta vaikuttaa, kuten Mysin resptit aina!


      • Siivilän läpi painelun pointtina on että kuituiset, karkeat osat jäävät kokonaan pois ja keitto on hyvin sileää. Toki sauvasekoittimella surauttaminen myös pehmentää koostumusta, mutta ei poista kuituisia aineksia niin koostumus saattaa olla hieman tuhdimpi.


    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
      Maailman menoa
      325
      6439
    2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

      Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
      Maailman menoa
      176
      3083
    3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

      Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
      Maailman menoa
      88
      1234
    4. Voi myötähäpeän määrää

      Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
      Suomussalmi
      16
      680