mikä eläin hyppää korkeimmalle?

muxmax

Nyt tarvitaan eläinmaailman ennätysten asiantuntijaa. Mitkä eläimet pystyvät loikkaamaan korkeimmalle?

18

1715

  Vastaukset

  • Vaikka eipä sen hyppyä loikaksi voine sanoa. Puuma la lumileobardi ja suuret kissapedot yleensäkin hyppää aika korkealle.

   • löytyy, jotkut kauriit, gasellit, antiloopit..
    entäs kengurut, lohet, hyönteisissäkin löytyy..
    vaikea sanoa tai keksiä ykköstä.


   • sorkkaeläimissä kirjoitti:

    löytyy, jotkut kauriit, gasellit, antiloopit..
    entäs kengurut, lohet, hyönteisissäkin löytyy..
    vaikea sanoa tai keksiä ykköstä.

    Pitäiskö suhteuttaa eläimen kokoon? Kirppu voisi olla aika kingi hyppäämisessä jos kyse on siitä montako kertaa oman korkeutensa eläin hyppää.


   • Kun kirppu puree sinua kirjoitti:

    Pitäiskö suhteuttaa eläimen kokoon? Kirppu voisi olla aika kingi hyppäämisessä jos kyse on siitä montako kertaa oman korkeutensa eläin hyppää.

    elollinen

    Albatrossi tai kotka jos pomppaus on löysästi perusteltu.


   • Kun kirppu puree sinua kirjoitti:

    Pitäiskö suhteuttaa eläimen kokoon? Kirppu voisi olla aika kingi hyppäämisessä jos kyse on siitä montako kertaa oman korkeutensa eläin hyppää.

    Joo, kyllä kirppu useissa lähteissä mainitaan kokoonsa suhteutettuna ihan mestariloikkariksi.

    Absoluuttisessa mielessä tässä samassa ketjussa mainittu miekkavalasuros tuntuu aika ylittämättömältä. Tosin sehän ei ole samalla viivalla maasta hyppäävien kanssa koska ottaa vauhtia syvältä vedenpinnan alta.

    Yllättävä hyppääjä on muuten jääkarhu! En tiedä onko totta mutta luin yhdestä vanhasta jutusta että tuo leppoisan näköinen nalle olisi hypännyt noin kuusi metriä korkean jäihin juuttuneen laivan partaan ylitse kannelle ja jouduttiin ampumaan siihen. Se on kyllä melkoinen hyppääjä, pyydystää hylkeitäkin mm. niin että jää monen metrin päähän hylkeen hengitysaukosta jottei hylje heti haistaisi sitä ja kun kuulee hylkeen tulevan tuhisemaan hapenhaukkuulle niin loikkaa kimppuun ja hylkeen osalta ovat hengityshuolet ohitse. Ja on muuten maailman kahdeksasta karhulajista ainoa joka elää pelkästään liharavinnolla.


  • Serkei pupka aika hyvä!

  • Hyppäämisessä on absoluuttinen ja relatiivinen ennätys. Luulen, että kirppu on aika kova tuossa relatiivimielessä, siis kokoonsa nähden hyppäämisessä. Luulen, että absoluuttinen ennätys menisi jollekin ketterälle kissaeläimelle. Rex-kissa zoomaa kirjahyllynpäälle katonrajaan ja pääsee
   päämääräänsä yli kahden metrin korkeuteen. Miten sitten luonnonvaraiset?

  • Ennätysten kirjan mukaan miekkavalasuros. Hyppää 9 - 10 metrin korkeuteen!
   Peloittelee naapurilauman uroksia loikillaan!

   Nähnytkin olen Atlantilla - melkoinen molskahdus!

  • Myyrä

  • Mun kissa hyppää yhdellä loikalla lattialta 185 cm korkean pakastimen päälle. Ensin vähän asettelee tassuja ja kerää voimaa, tähtää ja hyppää.
   Varmaan hyppäis korkamallekin mutta tämä riirrää.

  • Märsupilamit. Ne tekee hypyn hännällään!

  • Meidän 10kilonen katti hyppää n. 2 metriä vauhdeilla ja menee portaiden väleistä

  • Homo

  • Varmaan joku lintu, hyppää ilmaan ja nousee kolmeen sataan metriin, ehkä haukka

   • Afrikassa on antiloopin kaltainen laji, en nyt nimeä muista, se ei siis ole antilooppi, mutta se tekee merkillisiä hyppyjä, korkeita mutta lyhyitä, se panostaa hypyissään juuri korkeuteen. Joku paikallinen asiantuntija väitti tuollaisen hyppelyn liittyvän reviirin merkitsemiseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Afrikassa on antiloopin kaltainen laji, en nyt nimeä muista, se ei siis ole antilooppi, mutta se tekee merkillisiä hyppyjä, korkeita mutta lyhyitä, se panostaa hypyissään juuri korkeuteen. Joku paikallinen asiantuntija väitti tuollaisen hyppelyn liittyvän reviirin merkitsemiseen.

    Antiloopit hyppii myös petojen lähestyessä ilmoittaakseen, että olen hyvässä kunnossa, eikä minua kannata jahdata.
    Pedot yleensä valitseekin yksilöt, jotka ei jaksa hypätä korkealle, koska ne tietää sellaisten olevan myös huonoja juoksemaan.


  • Eläimistä ylivertainen on kirppu. Myös esim. heinäsirkka hyppää kokoonsa ja painoonsa nähden pitkälle eli myös korkealle. Kysymys olisi muuten "oikeampi" jos kysyttäisiin mikä eläin nostaa hypätessään eniten painopistettään, sivulla mainittu valaan loikka ei enää niin korkea olisikaan. Hevonen muuten on isoista eläimistä sellainen joka vaikka korkean esteen yli hypätessään joutuu nostamaan painopistettään melkoisesti, se ei voi vartalollaan kiemurrella yhtä paljon kuin vaikka kilpakorkeushyppääjä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   137
   7050
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   41
   1336
  3. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   111
   1220
  4. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1206