APUA!!!

vieraat tulossa

Vieraat on tulossa 45min päästä ja veneperunoita pitäisi tehä heille, miten ne tehdään??
Montako perunaa riittaa 10:lle vieraalle?
PIKAISIA vastauksia, koska pitää käydä kaupassa vielä...

3

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linna_vene

      RAPEAT MAUSTETUT VENEPERUNAT eli linnaperunat
      10 - 12 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
      2 - 3 rkl öljyä ( mm Camelina)
      n. 1 tl suolaa
      2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
      Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti. Peitä uunipannu leivinpaperilla.
      Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 - 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
      Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Levitä veneperunat tasaiseksi kerrokseksi.
      Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.
      Vinkit: Fenkolin- tai kuminansiementen sijaan voit maustaa perunat lisäämällä:
      2 tl provencelaista yrttimaustetta,
      0,5 - 1 tl valkosipulijauhetta,
      1 - 2 tl paprikajauhetta,
      0,5 - 1 tl currya tai chilipippuria tai
      1 tl pippurista yrttiseosta. tai
      Linnaperunat, veneperunat (ransk. pommes château), pienet pommes cocotte
      Kokonaisesta perunasta pitkittäin leikatut pahksuhkot lohkot (4 - 6 lohkoa kustakin), jotka kypsennetään ja ruskistetaan Camelina- öljyllä siveltyinä uunissa tai liedellä pannussa, joskus pekonisuikaleiden kera ja joskus hienonnetulla sipulilla ja/ tai valkosipulilla maustettuina. Tarjotaan perinteisesti chateaubriandin kanssa béarnaisekastikkeen kera.

    • kotikokkivm62

      Muuten hyvä mutta kannattaa esikeittää kokonaisina noin 12min ja sen jälkeen uunin masteet ja öljyt mukana. Näin teen itse ja aina on onnistunut hyvin. Parasta tulee jos annan perunan hieman jäähtyä esikeiton jälkeen, pilkot sopiviin paloihin ja sitten loppukypsennys maustettuna uunissa.

    • kjjsgf

      Kerkiskö ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3128
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      236
      1959
    3. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      59
      1861
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1352
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1235
    7. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1164
    8. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1155
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1147
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      68
      997
    Aihe