Vieraat on tulossa 45min päästä ja veneperunoita pitäisi tehä heille, miten ne tehdään??
Montako perunaa riittaa 10:lle vieraalle?
PIKAISIA vastauksia, koska pitää käydä kaupassa vielä...
APUA!!!
3
336
Vastaukset
- linna_vene
RAPEAT MAUSTETUT VENEPERUNAT eli linnaperunat
10 - 12 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
2 - 3 rkl öljyä ( mm Camelina)
n. 1 tl suolaa
2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti. Peitä uunipannu leivinpaperilla.
Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 - 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Levitä veneperunat tasaiseksi kerrokseksi.
Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.
Vinkit: Fenkolin- tai kuminansiementen sijaan voit maustaa perunat lisäämällä:
2 tl provencelaista yrttimaustetta,
0,5 - 1 tl valkosipulijauhetta,
1 - 2 tl paprikajauhetta,
0,5 - 1 tl currya tai chilipippuria tai
1 tl pippurista yrttiseosta. tai
Linnaperunat, veneperunat (ransk. pommes château), pienet pommes cocotte
Kokonaisesta perunasta pitkittäin leikatut pahksuhkot lohkot (4 - 6 lohkoa kustakin), jotka kypsennetään ja ruskistetaan Camelina- öljyllä siveltyinä uunissa tai liedellä pannussa, joskus pekonisuikaleiden kera ja joskus hienonnetulla sipulilla ja/ tai valkosipulilla maustettuina. Tarjotaan perinteisesti chateaubriandin kanssa béarnaisekastikkeen kera. - kotikokkivm62
Muuten hyvä mutta kannattaa esikeittää kokonaisina noin 12min ja sen jälkeen uunin masteet ja öljyt mukana. Näin teen itse ja aina on onnistunut hyvin. Parasta tulee jos annan perunan hieman jäähtyä esikeiton jälkeen, pilkot sopiviin paloihin ja sitten loppukypsennys maustettuna uunissa.
- kjjsgf
Kerkiskö ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1213040Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen342443Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631092071- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711388Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2611133- 621067
- 711054