APUA!!!

vieraat tulossa

Vieraat on tulossa 45min päästä ja veneperunoita pitäisi tehä heille, miten ne tehdään??
Montako perunaa riittaa 10:lle vieraalle?
PIKAISIA vastauksia, koska pitää käydä kaupassa vielä...

3

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linna_vene

      RAPEAT MAUSTETUT VENEPERUNAT eli linnaperunat
      10 - 12 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
      2 - 3 rkl öljyä ( mm Camelina)
      n. 1 tl suolaa
      2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
      Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti. Peitä uunipannu leivinpaperilla.
      Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 - 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
      Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Levitä veneperunat tasaiseksi kerrokseksi.
      Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.
      Vinkit: Fenkolin- tai kuminansiementen sijaan voit maustaa perunat lisäämällä:
      2 tl provencelaista yrttimaustetta,
      0,5 - 1 tl valkosipulijauhetta,
      1 - 2 tl paprikajauhetta,
      0,5 - 1 tl currya tai chilipippuria tai
      1 tl pippurista yrttiseosta. tai
      Linnaperunat, veneperunat (ransk. pommes château), pienet pommes cocotte
      Kokonaisesta perunasta pitkittäin leikatut pahksuhkot lohkot (4 - 6 lohkoa kustakin), jotka kypsennetään ja ruskistetaan Camelina- öljyllä siveltyinä uunissa tai liedellä pannussa, joskus pekonisuikaleiden kera ja joskus hienonnetulla sipulilla ja/ tai valkosipulilla maustettuina. Tarjotaan perinteisesti chateaubriandin kanssa béarnaisekastikkeen kera.

    • kotikokkivm62

      Muuten hyvä mutta kannattaa esikeittää kokonaisina noin 12min ja sen jälkeen uunin masteet ja öljyt mukana. Näin teen itse ja aina on onnistunut hyvin. Parasta tulee jos annan perunan hieman jäähtyä esikeiton jälkeen, pilkot sopiviin paloihin ja sitten loppukypsennys maustettuna uunissa.

    • kjjsgf

      Kerkiskö ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3370
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2892
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2760
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2668
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2564
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2375
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      211
      1867
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1787
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1674
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1522
    Aihe