Silloin tällöin kysellään helppoa ja hyvää ruokaa.
Täs siul ois sellane, nimittäin Kannakselainen "Pottilohko".
Tarvitset:
1 kilo, mieluiten suolattua porsaan lapaa tai etuselkää, paistikin käy.
1,5 kg. Kiinteämaltoisia perunoita
6-7 maustepippuria
Vettä
Valmistusastiaksi mielellään korkeareunaisen saviruukun. Römertopff:kin käy, mutta aines määristä täytyy karsia.
Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi, pienennä viipaleita noin 5 sentin paloiksi.
Kuori perunat ja lohko paloiksi.
Täytä astia alkaen kerroksella perunaa, sitten kerros lihaa,kerros perunaa, jne. kunnes kaikki on astiassa. Lisää pippurit ja kaada vettä siten, että 1/3 osa jää veden pinnalle. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen. Anna pinnan ruskistua. Kun pinta on saanut kauniin värin, laita kansi astian päälle ja pidä uunissa 3-4 tuntia, pudottaen lämmön kannen laiton ohessa 150 asteeseen.
Halutessasi voit lisätä ruokaan sipulia, mutta se ei ole tarpeen, sillä ruoka on herkullista ilman sitäkin.
Helppoa ja hyvää, aitoa perinneruokaa.
Pottilohko, hyvä ja helppoakin helpompi
7
7619
Vastaukset
- kiitos muistoista
Edesmennyt isäni, armoitettu kokki hänkin, teki vuosikymmeniä sitten jotain vastaavaa. Tuoksu oli mahtava ja nälkä samanmoinen, mutta isä halusi padan hautuvan riittävän pitkään. Hyvää kannatti odottaa. Kiva kun muistutit, tuota pitää kokeilla.
- Anonyymi
Juuri nyt on uunissa muhinut kohta 3 tuntia, tuunattu, mutta vertaansa vailla. Perunaa, porkkanaa, porsaan filee- sekä kinkkusuikaleita kerroksittain. Mausteina vain suolaa ja mustapipparaa. Ai niin, muutaman hillosipuli paiskasin joukkoon.
Päällä kerros lihaisia kylkisiivuja. Ei maailman terveellisintä, mutta ihania muistoja herättävä ruoka. Tottakai äidin opettama, isältä peritty ♥️. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juuri nyt on uunissa muhinut kohta 3 tuntia, tuunattu, mutta vertaansa vailla. Perunaa, porkkanaa, porsaan filee- sekä kinkkusuikaleita kerroksittain. Mausteina vain suolaa ja mustapipparaa. Ai niin, muutaman hillosipuli paiskasin joukkoon.
Päällä kerros lihaisia kylkisiivuja. Ei maailman terveellisintä, mutta ihania muistoja herättävä ruoka. Tottakai äidin opettama, isältä peritty ♥️.Hei kyllä sipuli on todella hyvä maun antaja sitä en jättäisi pois missääntapauksessa muutoin ohjeesi on hyvä, mutta tuo kypsennysajan ohjeessa olet venyttänyt liian pitkäksi siitä kannattaa karsia reilu tunti pois. ps, "Karjalainen"
- ja ei parempua pitoa !
nuille
http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=20301
ja meille
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44153/"Potlohko"
Mummi vielä lokkasi nokarehen voita kunii lautasel ! - Mummun tyttö
Ihanaa, rakas uusikirkkolainen mummuni teki tätä aina, ja nyt alan tehdä minäkin! Kiitokset ohjeesta!
- lokkasi voita
meiänkin mummu
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/55014/Potlohko isoäidin mukaan/ - Kaleho
Kyllä se onnistuu kaupasta saatavalla sian kylkisiivuilla ns. kastikelihalla.
Kerros perunoita (huom! lohkottuja ei siivuja) ja sitten sian siivuja ja taas perunalohkoja jne. Pinnalle sian siivuja. Lapset tykkäävät pinnalla ruskistuneista siivuista. Niistä oikein kinastellaan. Pippuria voi laittaa enemmänkin ja tietysti on muistettava suola.
Kyllä on yksinkertaista mutta maistuvaa ruokaa. Tekemiseen riittävät tavalliset taidot, ei tarvitse olla ammattikokki.
Tämä oli Kannaksella tavallinen ruoka heinä- ja elonkorjuun aikana. Oli helppo valmistaa ja kypsyi uunissa itsekseen. Naiset jousivat pellolle töihin ei tarvinnut hääriä keittiössä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 392417
- 571393
- 841313
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...381313- 631201
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä40929Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?
Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.122808- 31751
Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas
Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi23606Skenaario
Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan58586