Silloin tällöin kysellään helppoa ja hyvää ruokaa.
Täs siul ois sellane, nimittäin Kannakselainen "Pottilohko".
Tarvitset:
1 kilo, mieluiten suolattua porsaan lapaa tai etuselkää, paistikin käy.
1,5 kg. Kiinteämaltoisia perunoita
6-7 maustepippuria
Vettä
Valmistusastiaksi mielellään korkeareunaisen saviruukun. Römertopff:kin käy, mutta aines määristä täytyy karsia.
Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi, pienennä viipaleita noin 5 sentin paloiksi.
Kuori perunat ja lohko paloiksi.
Täytä astia alkaen kerroksella perunaa, sitten kerros lihaa,kerros perunaa, jne. kunnes kaikki on astiassa. Lisää pippurit ja kaada vettä siten, että 1/3 osa jää veden pinnalle. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen. Anna pinnan ruskistua. Kun pinta on saanut kauniin värin, laita kansi astian päälle ja pidä uunissa 3-4 tuntia, pudottaen lämmön kannen laiton ohessa 150 asteeseen.
Halutessasi voit lisätä ruokaan sipulia, mutta se ei ole tarpeen, sillä ruoka on herkullista ilman sitäkin.
Helppoa ja hyvää, aitoa perinneruokaa.
Pottilohko, hyvä ja helppoakin helpompi
5
6687
Vastaukset
- kiitos muistoista
Edesmennyt isäni, armoitettu kokki hänkin, teki vuosikymmeniä sitten jotain vastaavaa. Tuoksu oli mahtava ja nälkä samanmoinen, mutta isä halusi padan hautuvan riittävän pitkään. Hyvää kannatti odottaa. Kiva kun muistutit, tuota pitää kokeilla.
- ja ei parempua pitoa !
nuille
http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=20301
ja meille
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44153/"Potlohko"
Mummi vielä lokkasi nokarehen voita kunii lautasel ! - Mummun tyttö
Ihanaa, rakas uusikirkkolainen mummuni teki tätä aina, ja nyt alan tehdä minäkin! Kiitokset ohjeesta!
- lokkasi voita
meiänkin mummu
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/55014/Potlohko isoäidin mukaan/ - Kaleho
Kyllä se onnistuu kaupasta saatavalla sian kylkisiivuilla ns. kastikelihalla.
Kerros perunoita (huom! lohkottuja ei siivuja) ja sitten sian siivuja ja taas perunalohkoja jne. Pinnalle sian siivuja. Lapset tykkäävät pinnalla ruskistuneista siivuista. Niistä oikein kinastellaan. Pippuria voi laittaa enemmänkin ja tietysti on muistettava suola.
Kyllä on yksinkertaista mutta maistuvaa ruokaa. Tekemiseen riittävät tavalliset taidot, ei tarvitse olla ammattikokki.
Tämä oli Kannaksella tavallinen ruoka heinä- ja elonkorjuun aikana. Oli helppo valmistaa ja kypsyi uunissa itsekseen. Naiset jousivat pellolle töihin ei tarvinnut hääriä keittiössä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102800- 942011
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei401538- 2601398
- 69979
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47901- 55874
Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77870- 44785
Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä
Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to93726