Pottilohko, hyvä ja helppoakin helpompi

vanha kokki

Silloin tällöin kysellään helppoa ja hyvää ruokaa.
Täs siul ois sellane, nimittäin Kannakselainen "Pottilohko".
Tarvitset:
1 kilo, mieluiten suolattua porsaan lapaa tai etuselkää, paistikin käy.
1,5 kg. Kiinteämaltoisia perunoita
6-7 maustepippuria
Vettä
Valmistusastiaksi mielellään korkeareunaisen saviruukun. Römertopff:kin käy, mutta aines määristä täytyy karsia.
Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi, pienennä viipaleita noin 5 sentin paloiksi.
Kuori perunat ja lohko paloiksi.
Täytä astia alkaen kerroksella perunaa, sitten kerros lihaa,kerros perunaa, jne. kunnes kaikki on astiassa. Lisää pippurit ja kaada vettä siten, että 1/3 osa jää veden pinnalle. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen. Anna pinnan ruskistua. Kun pinta on saanut kauniin värin, laita kansi astian päälle ja pidä uunissa 3-4 tuntia, pudottaen lämmön kannen laiton ohessa 150 asteeseen.
Halutessasi voit lisätä ruokaan sipulia, mutta se ei ole tarpeen, sillä ruoka on herkullista ilman sitäkin.
Helppoa ja hyvää, aitoa perinneruokaa.

6

7243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitos muistoista

      Edesmennyt isäni, armoitettu kokki hänkin, teki vuosikymmeniä sitten jotain vastaavaa. Tuoksu oli mahtava ja nälkä samanmoinen, mutta isä halusi padan hautuvan riittävän pitkään. Hyvää kannatti odottaa. Kiva kun muistutit, tuota pitää kokeilla.

      • Anonyymi

        Juuri nyt on uunissa muhinut kohta 3 tuntia, tuunattu, mutta vertaansa vailla. Perunaa, porkkanaa, porsaan filee- sekä kinkkusuikaleita kerroksittain. Mausteina vain suolaa ja mustapipparaa. Ai niin, muutaman hillosipuli paiskasin joukkoon.
        Päällä kerros lihaisia kylkisiivuja. Ei maailman terveellisintä, mutta ihania muistoja herättävä ruoka. Tottakai äidin opettama, isältä peritty ♥️.


    • ja ei parempua pitoa !
    • Mummun tyttö

      Ihanaa, rakas uusikirkkolainen mummuni teki tätä aina, ja nyt alan tehdä minäkin! Kiitokset ohjeesta!

    • lokkasi voita
    • Kaleho

      Kyllä se onnistuu kaupasta saatavalla sian kylkisiivuilla ns. kastikelihalla.
      Kerros perunoita (huom! lohkottuja ei siivuja) ja sitten sian siivuja ja taas perunalohkoja jne. Pinnalle sian siivuja. Lapset tykkäävät pinnalla ruskistuneista siivuista. Niistä oikein kinastellaan. Pippuria voi laittaa enemmänkin ja tietysti on muistettava suola.

      Kyllä on yksinkertaista mutta maistuvaa ruokaa. Tekemiseen riittävät tavalliset taidot, ei tarvitse olla ammattikokki.

      Tämä oli Kannaksella tavallinen ruoka heinä- ja elonkorjuun aikana. Oli helppo valmistaa ja kypsyi uunissa itsekseen. Naiset jousivat pellolle töihin ei tarvinnut hääriä keittiössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7843
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5607
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4871
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4833
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      75
      3604
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      51
      2849
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      63
      2595
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2468
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2402
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2284
    Aihe