Silloin tällöin kysellään helppoa ja hyvää ruokaa.
Täs siul ois sellane, nimittäin Kannakselainen "Pottilohko".
Tarvitset:
1 kilo, mieluiten suolattua porsaan lapaa tai etuselkää, paistikin käy.
1,5 kg. Kiinteämaltoisia perunoita
6-7 maustepippuria
Vettä
Valmistusastiaksi mielellään korkeareunaisen saviruukun. Römertopff:kin käy, mutta aines määristä täytyy karsia.
Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi, pienennä viipaleita noin 5 sentin paloiksi.
Kuori perunat ja lohko paloiksi.
Täytä astia alkaen kerroksella perunaa, sitten kerros lihaa,kerros perunaa, jne. kunnes kaikki on astiassa. Lisää pippurit ja kaada vettä siten, että 1/3 osa jää veden pinnalle. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen. Anna pinnan ruskistua. Kun pinta on saanut kauniin värin, laita kansi astian päälle ja pidä uunissa 3-4 tuntia, pudottaen lämmön kannen laiton ohessa 150 asteeseen.
Halutessasi voit lisätä ruokaan sipulia, mutta se ei ole tarpeen, sillä ruoka on herkullista ilman sitäkin.
Helppoa ja hyvää, aitoa perinneruokaa.
Pottilohko, hyvä ja helppoakin helpompi
6
7324
Vastaukset
- kiitos muistoista
Edesmennyt isäni, armoitettu kokki hänkin, teki vuosikymmeniä sitten jotain vastaavaa. Tuoksu oli mahtava ja nälkä samanmoinen, mutta isä halusi padan hautuvan riittävän pitkään. Hyvää kannatti odottaa. Kiva kun muistutit, tuota pitää kokeilla.
- Anonyymi
Juuri nyt on uunissa muhinut kohta 3 tuntia, tuunattu, mutta vertaansa vailla. Perunaa, porkkanaa, porsaan filee- sekä kinkkusuikaleita kerroksittain. Mausteina vain suolaa ja mustapipparaa. Ai niin, muutaman hillosipuli paiskasin joukkoon.
Päällä kerros lihaisia kylkisiivuja. Ei maailman terveellisintä, mutta ihania muistoja herättävä ruoka. Tottakai äidin opettama, isältä peritty ♥️.
- ja ei parempua pitoa !
nuille
http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=20301
ja meille
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44153/"Potlohko"
Mummi vielä lokkasi nokarehen voita kunii lautasel ! - Mummun tyttö
Ihanaa, rakas uusikirkkolainen mummuni teki tätä aina, ja nyt alan tehdä minäkin! Kiitokset ohjeesta!
- lokkasi voita
meiänkin mummu
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/55014/Potlohko isoäidin mukaan/ - Kaleho
Kyllä se onnistuu kaupasta saatavalla sian kylkisiivuilla ns. kastikelihalla.
Kerros perunoita (huom! lohkottuja ei siivuja) ja sitten sian siivuja ja taas perunalohkoja jne. Pinnalle sian siivuja. Lapset tykkäävät pinnalla ruskistuneista siivuista. Niistä oikein kinastellaan. Pippuria voi laittaa enemmänkin ja tietysti on muistettava suola.
Kyllä on yksinkertaista mutta maistuvaa ruokaa. Tekemiseen riittävät tavalliset taidot, ei tarvitse olla ammattikokki.
Tämä oli Kannaksella tavallinen ruoka heinä- ja elonkorjuun aikana. Oli helppo valmistaa ja kypsyi uunissa itsekseen. Naiset jousivat pellolle töihin ei tarvinnut hääriä keittiössä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan
Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs491344- 1601156
- 611037
- 8882
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli198871- 12802
Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.
Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää27786Ollaanko me tyhmiä mies?
Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä51771- 346758
Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla
Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti83731