Isäntä kävi kalassa ja toi mukaan pari lahnaa. Nyt onkin sitten ongelmana, että mitä niistä voi valmistaa ?!? Oisko jollain hyviä vinkkejä ?!
lahnasta ruokaa ?
7
684
Vastaukset
- linda
katso linkki: www.prokala.fi
- nelli
lahna ja särki ovat matoisia kaloja. Niitä ei kannata syödä. Saastuneissa vesissä on näitä kaloja.
- Kalastajan muija
Sanoisin pikemminkin, että rehevöityneissä humuspitoisissa vesissä on lahnoja ja nämähän vielä lisäävät rehevöitymistä, kasvissyöjiä kun ovat. Makaavat päivät pääksytysten pusuhuulet pohjassa ja imevät ravintoa.
Itse olemme aina viskanneet lahnat pois. Ei silti, kyllä lahnakantaa voisi harventaa, mutta syömään en sitä rupea. Matoisia voivat todella olla, joku väitti, että madotkin voi syödä, jos pokka kestää.
Jotkut täyttävät lahnoja, voithan kokeilla. - Titta
Kyllä lahnaa on ihan terveissä vesissä. Ei kai kukaan syö mitään saastuneiden vesien antimia. Kun on itse kalansa pyytänyt, tietää myös mistä se on.
Lahnasta saa erittäin hyvän uunikalan:
Kala perataan, huuhdellaan nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kuivataan. Sisälle hierotaaan suolaa, valkopippuria ja mustapippuria tai sitruunapippuria, laitetaan myös reilusti voita, tilliä ja mahdollisesti sipulirenkaita tai purjoa. Kalan voi laittaa kiinni cocktailtikuilla.
Voidellaan sopiva vuoka johon kala laitetaan. Kalan päälle hierotaan vielä mausteita ja puristetaan sitruunamehua, sekä laitetaan voi nokareita ja tilliä. Vuoka peitetän tiiviisti foliolla.
Kalan voi myös laittaa voideltuun folioon ja mausteet taas päälle. Folio kiinni ja paketti uunipellille.
Kalaa paistetaan n. 200 asteisessa uunissa, koosta riippuen, väh. 45 min. Lahna on ruotoinen kala, sen ainoa miinuspuoli, mutta erittäin hyvän makuinen, joten sitä kannattaa kypsentää tietysti pitkään haudutellen.
Lahna on myös erittäin maukas savustettuna.
Meillä on syöty lahnaa aikanaan parikymmentä vuotta, eikä ikinä ole mitään ongelmia ollut.
Reippaasti vain nauttimaan suomalaisesta järvikalasta. - August
Titta kirjoitti:
Kyllä lahnaa on ihan terveissä vesissä. Ei kai kukaan syö mitään saastuneiden vesien antimia. Kun on itse kalansa pyytänyt, tietää myös mistä se on.
Lahnasta saa erittäin hyvän uunikalan:
Kala perataan, huuhdellaan nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kuivataan. Sisälle hierotaaan suolaa, valkopippuria ja mustapippuria tai sitruunapippuria, laitetaan myös reilusti voita, tilliä ja mahdollisesti sipulirenkaita tai purjoa. Kalan voi laittaa kiinni cocktailtikuilla.
Voidellaan sopiva vuoka johon kala laitetaan. Kalan päälle hierotaan vielä mausteita ja puristetaan sitruunamehua, sekä laitetaan voi nokareita ja tilliä. Vuoka peitetän tiiviisti foliolla.
Kalan voi myös laittaa voideltuun folioon ja mausteet taas päälle. Folio kiinni ja paketti uunipellille.
Kalaa paistetaan n. 200 asteisessa uunissa, koosta riippuen, väh. 45 min. Lahna on ruotoinen kala, sen ainoa miinuspuoli, mutta erittäin hyvän makuinen, joten sitä kannattaa kypsentää tietysti pitkään haudutellen.
Lahna on myös erittäin maukas savustettuna.
Meillä on syöty lahnaa aikanaan parikymmentä vuotta, eikä ikinä ole mitään ongelmia ollut.
Reippaasti vain nauttimaan suomalaisesta järvikalasta...että se on savustettuna suorastaan erinomaista.
lahnoissa on sillointällöin matoja, kuten muissakin kaloissa, mutta ne huomaa kyllä peratessa.
lahna on myös todella ruotoinen, kuten mainittiinkin, mutta sekään ei ole ongelma, jos ei tarvitse syödä pieniä.
suurien (yli kiloistn) kalojen suuret ruodot näkee helposti ja kun oppii, missä ne suunnilleen kulkevat, on niiden poistaminen kypsästä kalasta nopeaa ja helppoa.
savulahna ei mielestäni kaipaa rinnalleen muuta kuin ruisleipää ja piimää, mutta kesällähän kuluu syödä uusia perunoita, joten niitä tarvittaessa. - Titta
August kirjoitti:
..että se on savustettuna suorastaan erinomaista.
lahnoissa on sillointällöin matoja, kuten muissakin kaloissa, mutta ne huomaa kyllä peratessa.
lahna on myös todella ruotoinen, kuten mainittiinkin, mutta sekään ei ole ongelma, jos ei tarvitse syödä pieniä.
suurien (yli kiloistn) kalojen suuret ruodot näkee helposti ja kun oppii, missä ne suunnilleen kulkevat, on niiden poistaminen kypsästä kalasta nopeaa ja helppoa.
savulahna ei mielestäni kaipaa rinnalleen muuta kuin ruisleipää ja piimää, mutta kesällähän kuluu syödä uusia perunoita, joten niitä tarvittaessa.Jälkiuunileipää ja raikasta vettä. Niin ja tietysti niitä pottuloita, mutta eihän piimä... Eihän ;(
- August
Titta kirjoitti:
Jälkiuunileipää ja raikasta vettä. Niin ja tietysti niitä pottuloita, mutta eihän piimä... Eihän ;(
oikein tuoretta ja kermaista... noin perinteisesti.
mutta ei toki väkipakolla, käyhän siihen vaikka valkoviini.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Taisin tehdä virheen
Kaipaan sua enemmän kuin kuvittelin. Luulin, että helpottuisin, mutta olinkin täysin väärässä. Vieläkö vastaisit minulle443022Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖362641Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k532594Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt1042277Nyt tuntuu siltä, että on pakko päästä puhumaan kanssasi
Tuntuu että sekoan tämän kaiken takia. Miehelle482104Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me3421893- 1501556
- 731408
vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos231228Nainen onko sulla supervoimmia ?
Voisitko auttaa miestä mäessä? Tarjota auttavan käden ja jeesata tätä miestä? Tai antaa olla et sä kuitenkaan auta.281185