Heip! Lienee tyhma kysymys, mutta mika aine punaviinissa ei sovi kasvissyojalle?
Punaviini
Ihmettelija
7669
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 7
Vanhimmat
moniin viineihin käytetään usein kirkasteena jotain näistä eläinperäisistä aineista:
-syötävät gelatiinit(tehdään luista)
-kalaliima(kalojen uimarakoista)
-kaseiini ja kaliumkaseinaatti(maitoproteiineja)
-eläinalbumiinit(muna-albumiini ja kuivattu veijauho)
monissa viineissä käytetään kirkasteena jotain näistä eläinperäisistä aineista:
-syötävät gelatiinit(tehdään luista)
-kalaliima(valmistetaan kalojen uimarakoista)
-kaseiini ja kaliumkaseinaatti(maitoproteiineja)
-eläinalbumiinit(muna-albumiini ja kuivattu verijauho)
kirjoitin tuon viestin kahdesti kun aluksi tuo ensimmäinen ei tullut näkyviin...
pahoittelen...
Punaviineissä käytetään yleisesti härän verta.
Toisaalta vesikin on arveluttavaa, jos pohjavesialue on vaikkapa hautausmaan alla.
Tuo on myytti. Ei se nyt ihan "yleistä" ole, vaikka sitä on jossakin viinissä saatettukin käyttää.
Lisää tietoa:
http://www.vegaaniliitto.fi/ukk.html#18
siellä myös lista vegaanisista viineistä.
..viineihin väri saadaan kaktuspunkeista, samaa punkkia käytetään huulipunassa.