Sianliha

Epätietoinen_

Lapseni on aloittamassa koulua ensi syksynä. Tulevassa luokassa puolet on muslimeja ja muutenkin koulussa tuntuu olevan etnisesti suomalaiset vähemmistönä. Saako lapseni koulussa lainkaan sianliharuokia? Onko mahdollista anoa erityisruokavaliota. Minkälaisia käytäntöjä eri kouluissa on?

16

2757

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tirskis

   Itse olen maahanmuuttaja/ synt. Tshekinmaassa, isä islantilainen/, asun Suomessa 8 vuotta, ja olen siitä mieltä että Maassa maan tavalla.
   Suomessa tehdään suomalaisia ruokia,eli Teidän poika saa varmasti sianlihaa, ja on oikeutettu siihen. Miksi pitäis olla suomalainen koulu ja musliimien ruoat???
   Kun he haluavat elää kun musliimeja, he voi palata takaisin kotimaahaan, tai laitaa kotona lasten ruoat, mutta koulussa pitää olla suomalaista ruokaa. Aina maahanmuuttaja pitää joustaa, eikä enemmistö. Ei mulle oli koskaan kukaan tehnyr mitään eriläisuudet vaikka olen syntynyt mualla, ja nyt pyrin yliopistoon.

   • Einäin...d

    Meidän täysin suomalaisessa koulussa ei muuta saa kun jauhelihaa minimaalisissa määrissä. Kalana on seitiä.


   • Judegement

    Itse tiedän montakin muslimioppilasta jotka ei valita kouluruuasta yhtään. Sosialismi on pilannut monen suomalaisen, kun aina on saanut kaiken niin edes verovaroin tarjottu kouluruoka ei enää kelpaa, muslimit osaa arvostaa vaatimattomampaakin. Nuo huolet muslimioppilaiden erityisruuista lienee kuntien ja koulujen hössötystä.


   • Anonyymi

    Samaa mieltä, silti koulun täytyy kunnioittaa uskonnollisia ruokavalioita, ja se on todennäköisesti helpompi ja halvempi koululle, jos he vain jättävät sianlihan pois jos muslimit ovat enemmistö.


  • nyt asian vierestä

   Mutta millä perusteella jollekin pitäisi anoa sellainen erityisruokavalio että koulussa on pakko tarjota lapselle sianlihaa? En siis nyt ota kantaa siihen että Suomessa syödään tietyllä tavalla, tuo asia vain hieman ihmetytti. Minua itseäni ei kyllä häiritsisi pätkääkään jos koulussa ei olisi sianlihaa, eihän sianlihan puuttuminen koulun ruokalistasta aiheuta kenellekään mitään?

   • melkein_vihainen

    Läskisoosi, läskiloota, hernekeitto, karjalanpaisti. Jos nää pitää bannata jonkun ruokarajoitteisen vähemmistön takia, niin johan nyt on p(/%&**e!!! Me ollaan Suomessa ja aivan kuin kaikkialla muuallakin, maassa maan tavalla! Opetelkoot syömään ja kotoutumaan.


   • Judegement
    melkein_vihainen kirjoitti:

    Läskisoosi, läskiloota, hernekeitto, karjalanpaisti. Jos nää pitää bannata jonkun ruokarajoitteisen vähemmistön takia, niin johan nyt on p(/%&**e!!! Me ollaan Suomessa ja aivan kuin kaikkialla muuallakin, maassa maan tavalla! Opetelkoot syömään ja kotoutumaan.

    Kantasuomalaiset oppilaat eniten ruuasta valittaa kuten täällä somessakin on nähty, milloin herran tertuille ei kelpaa keitetyt perunat, milloin taas kasvisruokaa ja kalaa on liikaa.


  • .................

   Eiköhän huolesi ole aika turhaa.
   Olen itsekin sitä mieltä, että maassa maan tavalla, ja kyllä meidän koulussa maahanmuuttajat syövät mielellään suomalaista ruokaa, tietyt eettiset rajoitteet huomioiden. Mutta eiköhän siellä koulussakin tule vastaan sitten isompiakin murheita kuin sian puuttuminen ruokavaliosta. Tuo kuulostaa vähän siltä kuin joku alkaisi vaatia erityisruokavaliota, koska koulussa harvemmin on vaikka härkää tai poroa. Olen ihan 100-prosenttisen varma, että lapsellesi kelpaa vaikka jauhelihakastike oli se sitten tehdy siasta tai naudasta.

   Voithan tietenkin kokeilla, saatko lapsellesi erityisruokavaliota tuolla perusteella, mutta enpä ole koskaan moisesta kuullut.

   Erityisruokavaliot on niille, jotka terveydellisistä tai eettisistä syistä eivät voi syödä jotain ruokaa. Ei sellaisille, joiden äiti tahtoo, että pikku Maijan pitää saada koulussa ruoaksi hampurilainen tai Villelle ei saa antaa salaattia, omenaa tai päärynää, koska se ei tykkää niistä.

  • Eri mieltä

   Muslimien pitää oppia suomalaisten tavoille, eikä meidän oppia heidän tavoilleen!

  • Kantasuomalainen76

   Riitta Kvist
   8 t · Muokattu ·
   Näin vastattiin muslimien vaatimuksiin Kanadassa!
   (On lähde totta tai ei, niin kirjoituksen sisältö ainakin on, mitä suuremmassa määrin!)

   PORMESTARI KIELTÄYTYY POISTAMASTA SIANLIHAN KOULUJEN KANTTIINIEN MENUISTA JA SELITTÄÄ, MIKSI:

   "Muslimien täytyy ymmärtää, että heidän tulee sopeutua Kanadaan ja Quebeciin, sen tapoihin traditioihin ja se elämäntapaan, koska se on maa, jonka he vapaaehtoisesti ovat valinneet tulomaakseen.

   Muslimien täytyy ymmärtää, että heidän pitää integroitua ja oppia elämään Quebecissä. "Heidän täytyy ymmärtää, että heidän tulee muuttaa heidän elämäntapansa, ei kanadalaisten, jotka niin jalomielisesti ovat toivottaneet heidät tervetulleiksi".

   Kuten muutkaan maat, kanadalaiset eivät halua luopua identiteetistään ja kulttuuristaan.

   Muslimien tulee ymmärtää, että koska Kanadalla on juutalais-kristilliset juuret, joulukuuset, kirkot ja uskonnolliset juhlat, islamin kuuluu pysyä yksityisellä alueella.

   Dorvalin kaupungilla (kouluruokajuttu) oli oikeus hylätä kaikki myönnytykset islamille ja sharialle.

   Muslimeille, jotka eivät ole samaa mieltä, eivätkä tunne oloaan mukavaksi Kanadassa, heille on maailmassa 57 kaunista muslimimaata, useimmat niistä alikansoitettuja ja valmiita vastaanottamaan heidät avoimin halal-käsivarsin sharia-lakeineen.

   Jos lähditte maastanne Kanadaan, ettekä toiseen muslimimaahan, olitte tulleet siihen päätökseen, että elämä Kanadassa on parempaa, kuin muualla. Emme salli teidän vetää Kanadaa samalle tasolle, kuin nuo 57 maata.

   Kysykää itseltänne kysymys, vain yksi kysymys: Miksi on parempi olla Kanadassa, kuin siellä, mistä tulitte? Kouluruoka sianlihoineen on osa vastauksesta.

   Jos tulitte Kanadaan sillä ajatuksella, että tulette syrjäyttämään meidät tuotteliaalla lisääntymisellänne ja aikanaan valtaamaan maamme, teidän pitäisi pakata ja palata maahan, josta tulitte. Meillä ei ole tilaa täällä teille ja ideologiallenne."

   NÄIN MAASSA, JONKÄ PÄÄTTÄJÄT OVAT SUORASELKÄISIÄ!

  • omakulttuurikunniaan

   Suomessa sianliha poistui koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta pääkaupunkiseudulla 90-luvulla, kun somaleja tuli kouluihin. On siis vain naudanlihajauhelihaa ja kanaa. Jäljellä possuruoista on makkarakeitto ja nakkikastike joka kuudes viikko. Silloin muslimeille tarjotaan nautaa ja kanaa. Possunliha olisi edullisempaa ja se toisi vaihtelua makuihin. On oltu liian korrekteja. En tiennyt, että Kanada on ottanut kantaa sianlihan puolesta. Tanska on tehnyt saman. Siellä perustellaan päätöstä sillä, että possunliha kuuluu perinteiseen ruokakulttuuriin. Taloudellinen merkitys on myös huomioitu suuressa sianlihan tuottajamaassa. Päätös kuulunee myös sarjaan, miten Tanskasta saataisiin vähemmän houkutteleva muslimimaahanmuuttajille.

  • koulun_köksä

   Sianlihattomille pitää olla terveydenhoitajan lausunto. Se toimitetaan sinne keskuskeittiölle jossa dieettikokit tekee sitten eritysruoat heille. Kallistahan se on mutta jos kerta on eettiset syyt niin saavat.

  • villemattila

   Äkkiäkös sitä jonkun eettisen syyn keksii ja iskee terveydenhoitajalle tarpeen vaatiessa läjän euroja kouraan niin kyl sieltä saa just sellasen lausunnon minkä haluaa.

  • NirsoPerä

   Onks tää joku siankasvattajien mainoskamppanja?
   Miks pitää olla just sianlihaa?

   Mä haluun hevosenlihaa tai vaik mammutin kylmäkuivattua kinkkua. On pakko saada!

   • luokka5b

    Tämä on kampanja Suomalaisten lasten koulu ruoasta ja siitä, että maassa maan tavalla....... he eivät määrää meitä, mutta me olemme säätäneet lait joita hekin noudattavat tai syyllistyvät rikokseen. Emme salli köyhien unohtamista ulkolaisten ehdoilla. Jos kouluruoka ei kelpaa se ruokailu ei ole velvollisuus.


   • Notietystisiksi

    Siksi pitää olla sianlihaa, koska se on terveellisempää, paremman makuista ja edullisempaakin kuin naudanliha.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   4459
  2. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   271
   1835
  3. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   316
   1776
  4. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   1603
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   76
   1354
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   36
   1244
  7. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   234
   1093
  8. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   31
   1026
  9. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   46
   934
  10. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   29
   928
  Aihe