Lihapitoinen menu

Atkinsoni

Puolisoni luki vauvalehdestä äidistä joka aikoi syöttää lapselleen vain vegetaarista menua. Hän aikoi jatkaa tätä, kunnes lapsi on riittävän vanha valitsemaan oman tahdon mukaan vegetaarisen menun ja tavanomaisen sekamenun väliltä. Olenkin ehdottanut, että meillä vaihtoehtoisesti syötäisiin atkinsonin dieetin mukaan siihen asti kunnes lapsi osaa muodostaa mielipiteen haluaako hän syödä pelkkää lihaa, kasviksia vai sekamenua. Kokemuksia?

6

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Atkinss

      Suomessakin on lukuisia lapsosia jotka syövät Atkinsin (ei atkinson) dietin tyyppistä ruokaa. Eli reilusti vihanneksia ja kotimaisia marjoja jättäen tärkkelys (=sokeri) pommit väliin. Vihannesten lisäksi täysmaitoa ja lihatuoteita. Ei tuossa ole mitään ihmeellistä! Tiesithän että Atkinssillakin syödään todella paljon vihanneksia, useimmat paljon enemmän kuin dieetin aloittaessaan.

      Tämän tyyppisillä dieeteillä hoidetaan esimerkiksi verensokerin vaihtelusta kärsiviä lapsia, epilepsiaa sairastavia ja ahdh lapsia. Eli sellaisia lapsia joille tärkkelyksen syönnistä johtuva verensokerin voimakas nousu (ns. sokeri humala) aiheuttaa ongelmia.

    • koko perhe kasvislinjalla

      Niin kauan kuin ruokavalio on terveellinen, ei kenelläkään ulkopuolisella tulisi olla nokan koputtamista asiaan. Vaikka usein ihmiset tuppaavat vetoamaan lapsen valinnanvapauteen oman ruokavalionsa suhteen, niin eihän sellaista vastuuta voi pienelle antaa. Vaan pikkuhiljaa lapsen kypsyessä ja oppiessa sitä alkaa saamaan, niin vapauden kuin velvollisuudenkin osalta. Siihen asti vanhemmat huolehtivat asiasta lapsen parasta ajatellen ja jos pitää esim. vähähiilarista ruokavaliota parhaimpana niin tottakai sen silloin valitseekin (ja kuten on sanottu, on se perussuomalainen ruokavaliokin valinta: Syötät mitä tahansa, teet aina valinnan!).

      Ja mitä kasvisruokavalioon tulee niin siinähän on usein myös se eettinen puoli. Ei ole harvinaista kuulla, etten saisi "aivopestä" lastani ajattelemaan eläinten syömisen olevan väärin. Täysin hullua, mistä lähtien vanhemmilla ei ole ollut sananvaltaa kasvatukseen? Tämäntyyppisiä kommentteja saat varmasti sinäkin AP kuulla. Neuvoni on: Etsi parempaa tietoa ja anna tuollaisen mennä toisesta korvasta ulos, sillä pääsee pitkälle :)

    • voi vitsi

      taitaa se atkinsin dieetti olla hieman lapselle, kuin myös aikuiselle kyseenalainen ja vaarallinen, toisin kuin kasvisruokavalio! Taidat tosiaan olla perussuomalainen junttiäijä, onneksi minulla ei ole sellaista ja olen ylpeä siitä!

      • Karppaaja 77

        Oletko siis sitä mieltä että esimerkiksi eskimolapset, esi-isäsi tai afrikan paimentolaiset eivät pysyisi mainiosti dietillään hengissä? Ihmiskunta on syönyt viljaa ja muita nopeita tärkkelyksiä vain muutaman tuhannen vuoden ajan. Sitä ennen väki pärjäsi mainiosti atkinssin dieettiä muistuttavalla ruokavaliolla. Viljelyn aloittaminen lisäsi ihmisten sairastuvuutta ja lyhensi elinikää. Eskimotkin sairastavat nykyään todella rajusti elintasosairauksia siirryttyään perinteisestä ruoastaan länsimaisempaan päin.

        Mitä vaarallista on dieetissä, jossa syödään reilusti kasviksia (enemmän kuin tavan pulliainen) sieltä terveellisimmästä päästä, syödään proteiineja juuri suositusten mukainen määrä ja rasvoja niin että energian tarve täyttyy. Atkinssilainen tai karppaaja saavat vitamiineja, kuituja ja hivenaineita enemmän kuin virallisterveellistä noudattava junttiäijä. Lisäksi vastoin yleistä luuloa veriarvot paranevat ja suuri osa esimerkiksi II tyypin diabeetikoista pärjää täysin ilman lääkitystä.

        Atkinsin dieettiä ei muuten ole missään tutkimuksessa osoitettu vaaralliseksi tai edes haitalliseksi. Suurin osa tuntemistani vähähiilihydraattisen dieetin noudattajista on erittäin korkeasti koulutettuja, biologeja, lääkäreitä tai vastaavia.


      • että perussuomalainen

        junttiäijä uskoo siihen mitä ylhäältä sanotaan ja syö runsaasti hiilihydraatteja ja kun vielä ylhäältä kyseenalaistetaan Atkins tyyppiset ruokavaliot niin sitä innokkaammin juntit syövät hiilareita koska kuulemma ilman niitä ei voi elää ja pysyä terveenä. Tulokset vaan ovat aika huonot jos katsoo tilastoja miten kansa sairastaa ja syö lääkkeitä.


    • Aradiatar

      ..asiassa ovat pyllystä. Varsinkaan lapsen kohdalla ei saisi niitä toteuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe