marinadi

kokki kakkonen

kyselisin jotain mukavaa marinadin ohjetta naudan paistisuikaleille?

Haussa sekä kerma- että öljypohjainen resepti...

18

2101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruoanlaittaja

      Eihän nyt naudan paistisuikaleita pidä marinoida! Eikä naudanpaistia edes pidä suikaloida, ellei tee esim. stroganoffia tai jotakin wokkiruokaa.

    • kokki kakkonen!

      Miksi ei voi?

      Mausteiksi öljy- tai majoneesimarinadille laittaisin esim. omenaviinietikkaa, ketsuppia, sinappia, soijakastiketta, vaahterasiirappia, sipulijauheet ja runsaasti "mitä sattuu kaapista löytymään" mausteita.

      • Ruoanlaittaja !!!

        Miksi ei voi marinoida?


      • Ruoanlaittaja

        Sisälukutaitoa: en ole väittänyt, etteikö suikaleita voi marinoida, vaan ettei niitä pidä marinoida.

        Miksi marinoisit? Miksi pilaisit ne? Toki ovat suikaleina jo melko pilalle, ellet tee niistä kastiketta tai wokkaa.

        Mitä sinä muuten teet niille suikaleille sitten, kun olet ne marinoinut???


      • pitää laittaa

        liharuokaan? Etkö saa tarpeeksi sokeria?


      • eikä tarvitse.
        pitää laittaa kirjoitti:

        liharuokaan? Etkö saa tarpeeksi sokeria?

        Marinadiin voi myös munaa, jos ei muuten saa tarpeeksi.


      • Eli siis..
        eikä tarvitse. kirjoitti:

        Marinadiin voi myös munaa, jos ei muuten saa tarpeeksi.

        Marinadiin voit laittaa myös munaa, jos et muuten...


    • Miksi haluaisit liottaa lihojasi jossain öljylillussa turhan päiten? Ei se maku oikeasti siihen lihaan sen paremmin tartu kuin ihan vain maustamalla (paitsi suola, eikä sekään ole syy marinadille). Kerma kannattaa säästää vaikka kastikkeeseen ennemmin kuin lihan liotukseen.

      • marinoinnista..

      • ihminen etääntyy..

        ..oikeasta ja alkuperäisestä.

        Syytän kaupan virattomia "marinadeja".

        Juu, ja kerma vaikka kastikkeeksi!


      • marinoinnista.. kirjoitti:

        ..täältä lisää.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marinointi

        tuo epätiedon lähde ja virheellisten luulojen alulle laittaja vailla vertaa.

        Ei, se liha ei maustu marinadissa yhtään sen paremmin kuin ihan vain mausteilla maustamalla ja syykin on selvä:
        Liha ei ole mitään imupaperia, eli niiden makujen saaminen sinne lihan sisään on lähes mahdotonta, joten yhtä hyvin voisit maustaa lihan vain pinnasta.

        Ja ei, öljyssä tai kermassa marinointi ei oikeasti mureuta lihaa, vaan aika. Lihassa oleva maitohappo mureuttaa lihaa, vaikka pitäisit sitä täysin käsitelemättä avoimessa ilmassa jääkaapissa. Eikä sillä mureutuksella muutenkaan ole mitään väliä muiden kuin ns. parempien, lähinnä naudanlihojen, kyseessä ollessa. Naudan suikalelihoja ei muutenkaan tarvitse enää mureuttaa, sen kun näyttää niille vähän kuumaa pannua ja tekee sitten kastikkeen.

        Ruoanlaittoon liittyy paljon virheellisiä luuloja, jotka ovat kulkeneet suusta suuhun vuosikymmenten tai jopa -satojen aikana. Jopa kuuluisat kokit viljelevät näitä harhaluuloja mm. tv:ssä. Sanottakoon, että kokit ovat vain kokkeja, eivät kemistejä. Siinä on vissi ero.


      • tehdä toimiva..
        teoderik kirjoitti:

        tuo epätiedon lähde ja virheellisten luulojen alulle laittaja vailla vertaa.

        Ei, se liha ei maustu marinadissa yhtään sen paremmin kuin ihan vain mausteilla maustamalla ja syykin on selvä:
        Liha ei ole mitään imupaperia, eli niiden makujen saaminen sinne lihan sisään on lähes mahdotonta, joten yhtä hyvin voisit maustaa lihan vain pinnasta.

        Ja ei, öljyssä tai kermassa marinointi ei oikeasti mureuta lihaa, vaan aika. Lihassa oleva maitohappo mureuttaa lihaa, vaikka pitäisit sitä täysin käsitelemättä avoimessa ilmassa jääkaapissa. Eikä sillä mureutuksella muutenkaan ole mitään väliä muiden kuin ns. parempien, lähinnä naudanlihojen, kyseessä ollessa. Naudan suikalelihoja ei muutenkaan tarvitse enää mureuttaa, sen kun näyttää niille vähän kuumaa pannua ja tekee sitten kastikkeen.

        Ruoanlaittoon liittyy paljon virheellisiä luuloja, jotka ovat kulkeneet suusta suuhun vuosikymmenten tai jopa -satojen aikana. Jopa kuuluisat kokit viljelevät näitä harhaluuloja mm. tv:ssä. Sanottakoon, että kokit ovat vain kokkeja, eivät kemistejä. Siinä on vissi ero.

        ..oikea marinadi.

        "Liha ei ole mitään imupaperia, eli niiden makujen saaminen sinne lihan sisään on lähes mahdotonta, joten yhtä hyvin voisit maustaa lihan vain pinnasta."

        Mausta puolet lihapaloista ja jätä toinen satsi maustamatta. Tee kastike. Laita kastikkeeseen marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, jos et erota valmiista kastikkeesta marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, voin todellakin uskoa että maustaminen on sinulle "lähes mahdotonta" tai sitten, ET VAIN OSAA!


      • tehdä toimiva.. kirjoitti:

        ..oikea marinadi.

        "Liha ei ole mitään imupaperia, eli niiden makujen saaminen sinne lihan sisään on lähes mahdotonta, joten yhtä hyvin voisit maustaa lihan vain pinnasta."

        Mausta puolet lihapaloista ja jätä toinen satsi maustamatta. Tee kastike. Laita kastikkeeseen marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, jos et erota valmiista kastikkeesta marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, voin todellakin uskoa että maustaminen on sinulle "lähes mahdotonta" tai sitten, ET VAIN OSAA!

        Se mitä minä sanoin oli, että se on ihan turha niitä lihoja missään marinadilitkussa liotella koska se maku ei niihin lihoihin mene silläkään tavalla pintaa syvemmälle. Tämän vuoksi se on ihan yhtä hyvä tapa maustaa se liha vain pinnasta tai maustaa ihan vain kastike johon liha tulee. Maku on joka tapauksessa vain lihanpalojen pinnassa (paitsi suolan osalta).

        Ja mitä tulee tuohon varsin ohiammuttuun lihapalojen maustamis/maustamatta jättämisneuvoosi, niin se ei liity tähän marinadikeskusteluun juuri mitenkään. Totta kai sillä on eroa, tosin vain nopealla kastikkeen valmistuksella, että onko niissä lihoissa mausteita etukäteen vai ei. Tosin jos kypsentää lihoja pidempään, esim karjalanpaistilihojen tapaan, niin mausteet liukenevat silloin lihojen pinnasta kastikkeeseen suurimmalta osin, käytit sitten minun tapaani tai marinadia.

        Muutenkin tuollainen henkilöä vastaan hyökkääminen on paras tapa todistaa oma kyvyttömyytesi keskustelussa. Asioista täällä puhutaan eikä henkilöistä.


      • on lisäksi
        tehdä toimiva.. kirjoitti:

        ..oikea marinadi.

        "Liha ei ole mitään imupaperia, eli niiden makujen saaminen sinne lihan sisään on lähes mahdotonta, joten yhtä hyvin voisit maustaa lihan vain pinnasta."

        Mausta puolet lihapaloista ja jätä toinen satsi maustamatta. Tee kastike. Laita kastikkeeseen marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, jos et erota valmiista kastikkeesta marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, voin todellakin uskoa että maustaminen on sinulle "lähes mahdotonta" tai sitten, ET VAIN OSAA!

        niin sekavasti kirjoitettu, ettei siinä ole logiikkaa. Lue läpi!


      • Stirred/Mixed
        tehdä toimiva.. kirjoitti:

        ..oikea marinadi.

        "Liha ei ole mitään imupaperia, eli niiden makujen saaminen sinne lihan sisään on lähes mahdotonta, joten yhtä hyvin voisit maustaa lihan vain pinnasta."

        Mausta puolet lihapaloista ja jätä toinen satsi maustamatta. Tee kastike. Laita kastikkeeseen marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, jos et erota valmiista kastikkeesta marinoituja ja maustamattomia lihapaloja, voin todellakin uskoa että maustaminen on sinulle "lähes mahdotonta" tai sitten, ET VAIN OSAA!

        >Mausta puolet lihapaloista ja jätä toinen satsi maustamatta.< OK.

        >Tee kastike.< Mikä ihmeen kastike?

        >Laita kastikkeeseen marinoituja ja maustamattomia lihapaloja< Häh? Mistä saan marinoituja lihapaloja? Ja miksi laittaisin MYÖS ne "kastikkeeseen"???

        Oletpa tyhmä kirjoittaja! "Etkö vain osaa?"


      • jos luet ...
        on lisäksi kirjoitti:

        niin sekavasti kirjoitettu, ettei siinä ole logiikkaa. Lue läpi!

        ..kyseisen keskusteluketjun kokonaan, ja oikeassa järjestyksessä.


      • .................
        Stirred/Mixed kirjoitti:

        >Mausta puolet lihapaloista ja jätä toinen satsi maustamatta.< OK.

        >Tee kastike.< Mikä ihmeen kastike?

        >Laita kastikkeeseen marinoituja ja maustamattomia lihapaloja< Häh? Mistä saan marinoituja lihapaloja? Ja miksi laittaisin MYÖS ne "kastikkeeseen"???

        Oletpa tyhmä kirjoittaja! "Etkö vain osaa?"

        "Mikä ihmeen kastike?"
        Se on SE kastike jolla Teoderik "maustaa" lihapalat.

        "Mistä saan marinoituja lihapaloja?"
        Niinpä, mietippä sitä.... Et ainakaan kaupasta.

        "miksi laittaisin MYÖS ne "kastikkeeseen"??"
        Jos ymmärrät lukemaasi, ymmärtäisit että kyseessä on maustumis- ja makutesti joka on räätälöity Teoderik:ille.

        Kannattaisi lukea koko ketju, saattaisi auttaa ymmärtämään keskustelun kokonaisuutena.


    • täysin turha

      toimenpide.

      Jos teet suikaleista pata- tai wokkiruokaa, soossi antaa tarpeellisen maun. Marinointi saattaa jopa pilata sen soossin.

      Maistapa joskus, miltä oikea liha maistuu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

      liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
      Maailman menoa
      347
      4510
    2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

      Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
      Kotimaiset julkkisjuorut
      15
      2811
    3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

      Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
      Maailman menoa
      279
      2691
    4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
      Maailman menoa
      287
      2210
    5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

      Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
      Kotimaiset julkkisjuorut
      76
      1582
    6. Miksi tapasinkaan sinua

      Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
      Ikävä
      48
      1208
    7. Anteeks rakas

      Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
      Romantiikka
      222
      1097
    8. Kyllä minä ihan rakastan sinua

      Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
      Ikävä
      58
      1042
    9. Oot leuhka

      ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
      Tunteet
      91
      1028
    Aihe