Porsaan ulkofilee kylmänä pöytään

cheffi

Tuttava tahtoisi viikonlopuksi salaattipöytään kokolihaa tarjolle salaattien sekä leipien (ja päällisten) kaveriksi. Ajattelin että jos voisi tehdä porsaan ulkofileestä ohuita viipaleita. Nyt olisi k-kaupassa possua edullisesti.

Onko hyviä ohjeita lihan maustamiseen ja kuinka se kannattaisi valmistaa?

10

3926

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se pitää ehdottomasti kypsentää läpikypsäksi (ehkä tarpeeton muistutus, mutta parempi varman päälle). Vaikka folion sisällä, jottei pääse nesteet karkuun ja on paremmin leikattavissa ohuiksi paloiksi.

      • suomalaiset

        pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!


      • suomalaiset kirjoitti:

        pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!

        joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.

        Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).


      • on niin
        teoderik kirjoitti:

        joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.

        Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).

        että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.


      • on niin kirjoitti:

        että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.

        ei tällä hetkellä kovin herkästi mitään voi saadakaan, koskapa meillä ei ole tuotantolinnuissa tavattu salmonellaa vuosiin, sen sijaan sianlihasta voi saada trikiiniloisen huonolla kypsennyksellä.

        Broileri kokonaisena tai isompina osina on ainakin aika v-mäistä syötävää muuten kuin kunnolla kypsänä, sikaa en onneksi ole joutunutkaan kokeilemaan muuten kuin kypsänä.

        Eikä se mehukkuus siitä kypsyydestä muutenkaan riipu, pitää vain osata laittaa sitä ruokaa niin ettei se pääse kuivumaan.


    • Yksi hyvä tapa on fileen keittäminen mausteliemessä, johon tulee valkoviiniä, mieleisiäsi pippureita, yrttejä ym. Ei ainakaan tule niin helposti kuivakasta. Tälläkin palstalla on joskus keskusteltu lihan kypsennyksestä keittämällä, mutta netistäkin löytynee ohjeita.

    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      ruskista lihat, kääri tiukasti ( yksi file per paketti) folioon - kuten karkkikääre - ja laita uuniin 170 astetta ja noin puoli tuntia.

      Anna hetken tasaantua ja tee sillä aikaa lihalle mausteliemi - öljyä, soijaa, punasipulia, hunajaa, mustapippuria, chiliä tai paprikaa ( ei purkista)ehkä vähän suolaakin ja hyvää sinappia, hapoksi voi laittaa vähän sirtuunamehua tai vaikkapa balsamikoa.

      Lihat muovipussiin ja liemi päälle -- jääkaappiin muutamaksi tunnikai, mielellään vuorokaudeksi. Leikkaa ohuota siivuja, ei mitään paksuja paloja.

      Siivutus onnistuu helpommin jos lihan laittaa hetkeksi pakasteeseen kohmettumaan.

      • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

        vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.


      • ulkofilekin
        kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.

        Ulkofile käy mainiosti ap:n mainitsemaan tarkoitukseen. Sitä on helppo leikata kylmänä ohuiksi mutta kuitenkin näyttäviksi viipaleiksi ja hintakin on edullisempi.


      • minulta

        Luinpa possureseptisi hyvään aikaan. Olen nimittäin juuri etsimässä riimihärkään uusia makuehdotuksia, mutta taidanpa tehdä tällä kertaa liha-alkupalat pöytään kypsästä maustepossusta.

        Kiitos siis ideasta, tämä tuli juuri kohdalleen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen miettinyt kauan

      miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h
      Ikävä
      37
      3137
    2. Mitä ensi viikolla tapahtuu?

      Mitä toivot, että ensi viikolla tapahtuu?
      Ikävä
      52
      2694
    3. Archie ja Iida ero.

      Suuri kohujen saattelema rakkaustarina on ohi?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2580
    4. Olen levoton takiasi

      Enkä saa itseäni rauhoittumaan
      Ikävä
      158
      2114
    5. Ostiko maailma sinut minulta?

      Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue
      Ikävä
      20
      1888
    6. Oletko varattu minulle?

      Mieheltä kysyn.
      Ikävä
      77
      1845
    7. On niin paha olla

      Tarviin jotain jolla turruttaa... Kuka voi auttaa.
      Ikävä
      40
      1509
    8. Vanhempi mies

      Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa
      Ikävä
      25
      1338
    9. Älä stressaa. Rakastan sua

      Eikä tämä tunne mene pois, se on varmaan jo huomattu kumpikin ❤️
      Ikävä
      51
      1057
    10. Minna Kuukka joutui jekuttamaan ovelasti TTK:n takia - Tästä oli kyse - Tunnustaa: "No joo, joo..."

      Symppis Minna Kuukka! Minna on kyllä erinomainen valinta Tanssii Tähtien Kanssa -oppilaaksi - vai mitä mieltä olet? To
      Tanssii tähtien kanssa
      24
      1032
    Aihe