Tuttava tahtoisi viikonlopuksi salaattipöytään kokolihaa tarjolle salaattien sekä leipien (ja päällisten) kaveriksi. Ajattelin että jos voisi tehdä porsaan ulkofileestä ohuita viipaleita. Nyt olisi k-kaupassa possua edullisesti.
Onko hyviä ohjeita lihan maustamiseen ja kuinka se kannattaisi valmistaa?
Porsaan ulkofilee kylmänä pöytään
10
3926
Vastaukset
se pitää ehdottomasti kypsentää läpikypsäksi (ehkä tarpeeton muistutus, mutta parempi varman päälle). Vaikka folion sisällä, jottei pääse nesteet karkuun ja on paremmin leikattavissa ohuiksi paloiksi.
- suomalaiset
pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!
suomalaiset kirjoitti:
pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!
joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.
Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).- on niin
teoderik kirjoitti:
joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.
Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.
on niin kirjoitti:
että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.
ei tällä hetkellä kovin herkästi mitään voi saadakaan, koskapa meillä ei ole tuotantolinnuissa tavattu salmonellaa vuosiin, sen sijaan sianlihasta voi saada trikiiniloisen huonolla kypsennyksellä.
Broileri kokonaisena tai isompina osina on ainakin aika v-mäistä syötävää muuten kuin kunnolla kypsänä, sikaa en onneksi ole joutunutkaan kokeilemaan muuten kuin kypsänä.
Eikä se mehukkuus siitä kypsyydestä muutenkaan riipu, pitää vain osata laittaa sitä ruokaa niin ettei se pääse kuivumaan.
Yksi hyvä tapa on fileen keittäminen mausteliemessä, johon tulee valkoviiniä, mieleisiäsi pippureita, yrttejä ym. Ei ainakaan tule niin helposti kuivakasta. Tälläkin palstalla on joskus keskusteltu lihan kypsennyksestä keittämällä, mutta netistäkin löytynee ohjeita.
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ruskista lihat, kääri tiukasti ( yksi file per paketti) folioon - kuten karkkikääre - ja laita uuniin 170 astetta ja noin puoli tuntia.
Anna hetken tasaantua ja tee sillä aikaa lihalle mausteliemi - öljyä, soijaa, punasipulia, hunajaa, mustapippuria, chiliä tai paprikaa ( ei purkista)ehkä vähän suolaakin ja hyvää sinappia, hapoksi voi laittaa vähän sirtuunamehua tai vaikkapa balsamikoa.
Lihat muovipussiin ja liemi päälle -- jääkaappiin muutamaksi tunnikai, mielellään vuorokaudeksi. Leikkaa ohuota siivuja, ei mitään paksuja paloja.
Siivutus onnistuu helpommin jos lihan laittaa hetkeksi pakasteeseen kohmettumaan.- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.
- ulkofilekin
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.
Ulkofile käy mainiosti ap:n mainitsemaan tarkoitukseen. Sitä on helppo leikata kylmänä ohuiksi mutta kuitenkin näyttäviksi viipaleiksi ja hintakin on edullisempi.
- minulta
Luinpa possureseptisi hyvään aikaan. Olen nimittäin juuri etsimässä riimihärkään uusia makuehdotuksia, mutta taidanpa tehdä tällä kertaa liha-alkupalat pöytään kypsästä maustepossusta.
Kiitos siis ideasta, tämä tuli juuri kohdalleen!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen miettinyt kauan
miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h373137- 522694
- 1412580
- 1582114
Ostiko maailma sinut minulta?
Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue201888- 771845
- 401509
Vanhempi mies
Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa251338- 511057
Minna Kuukka joutui jekuttamaan ovelasti TTK:n takia - Tästä oli kyse - Tunnustaa: "No joo, joo..."
Symppis Minna Kuukka! Minna on kyllä erinomainen valinta Tanssii Tähtien Kanssa -oppilaaksi - vai mitä mieltä olet? To241032