Porsaan ulkofilee kylmänä pöytään

cheffi

Tuttava tahtoisi viikonlopuksi salaattipöytään kokolihaa tarjolle salaattien sekä leipien (ja päällisten) kaveriksi. Ajattelin että jos voisi tehdä porsaan ulkofileestä ohuita viipaleita. Nyt olisi k-kaupassa possua edullisesti.

Onko hyviä ohjeita lihan maustamiseen ja kuinka se kannattaisi valmistaa?

10

3870

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se pitää ehdottomasti kypsentää läpikypsäksi (ehkä tarpeeton muistutus, mutta parempi varman päälle). Vaikka folion sisällä, jottei pääse nesteet karkuun ja on paremmin leikattavissa ohuiksi paloiksi.

      • suomalaiset

        pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!


      • suomalaiset kirjoitti:

        pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!

        joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.

        Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).


      • on niin
        teoderik kirjoitti:

        joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.

        Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).

        että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.


      • on niin kirjoitti:

        että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.

        ei tällä hetkellä kovin herkästi mitään voi saadakaan, koskapa meillä ei ole tuotantolinnuissa tavattu salmonellaa vuosiin, sen sijaan sianlihasta voi saada trikiiniloisen huonolla kypsennyksellä.

        Broileri kokonaisena tai isompina osina on ainakin aika v-mäistä syötävää muuten kuin kunnolla kypsänä, sikaa en onneksi ole joutunutkaan kokeilemaan muuten kuin kypsänä.

        Eikä se mehukkuus siitä kypsyydestä muutenkaan riipu, pitää vain osata laittaa sitä ruokaa niin ettei se pääse kuivumaan.


    • Yksi hyvä tapa on fileen keittäminen mausteliemessä, johon tulee valkoviiniä, mieleisiäsi pippureita, yrttejä ym. Ei ainakaan tule niin helposti kuivakasta. Tälläkin palstalla on joskus keskusteltu lihan kypsennyksestä keittämällä, mutta netistäkin löytynee ohjeita.

    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      ruskista lihat, kääri tiukasti ( yksi file per paketti) folioon - kuten karkkikääre - ja laita uuniin 170 astetta ja noin puoli tuntia.

      Anna hetken tasaantua ja tee sillä aikaa lihalle mausteliemi - öljyä, soijaa, punasipulia, hunajaa, mustapippuria, chiliä tai paprikaa ( ei purkista)ehkä vähän suolaakin ja hyvää sinappia, hapoksi voi laittaa vähän sirtuunamehua tai vaikkapa balsamikoa.

      Lihat muovipussiin ja liemi päälle -- jääkaappiin muutamaksi tunnikai, mielellään vuorokaudeksi. Leikkaa ohuota siivuja, ei mitään paksuja paloja.

      Siivutus onnistuu helpommin jos lihan laittaa hetkeksi pakasteeseen kohmettumaan.

      • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

        vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.


      • ulkofilekin
        kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.

        Ulkofile käy mainiosti ap:n mainitsemaan tarkoitukseen. Sitä on helppo leikata kylmänä ohuiksi mutta kuitenkin näyttäviksi viipaleiksi ja hintakin on edullisempi.


      • minulta

        Luinpa possureseptisi hyvään aikaan. Olen nimittäin juuri etsimässä riimihärkään uusia makuehdotuksia, mutta taidanpa tehdä tällä kertaa liha-alkupalat pöytään kypsästä maustepossusta.

        Kiitos siis ideasta, tämä tuli juuri kohdalleen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alahan tulla paikkaamaan tekojas

      Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.
      Suhteet
      35
      9814
    2. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      41
      5354
    3. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      43
      4993
    4. Onko kenellekään muulle käynyt niin

      Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk
      Ikävä
      203
      3841
    5. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      13
      3373
    6. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      44
      3158
    7. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      31
      2926
    8. Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?

      Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise
      Vimpeli
      69
      2582
    9. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      44
      2573
    10. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      56
      2473
    Aihe