Porsaan ulkofilee kylmänä pöytään

cheffi

Tuttava tahtoisi viikonlopuksi salaattipöytään kokolihaa tarjolle salaattien sekä leipien (ja päällisten) kaveriksi. Ajattelin että jos voisi tehdä porsaan ulkofileestä ohuita viipaleita. Nyt olisi k-kaupassa possua edullisesti.

Onko hyviä ohjeita lihan maustamiseen ja kuinka se kannattaisi valmistaa?

10

2827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se pitää ehdottomasti kypsentää läpikypsäksi (ehkä tarpeeton muistutus, mutta parempi varman päälle). Vaikka folion sisällä, jottei pääse nesteet karkuun ja on paremmin leikattavissa ohuiksi paloiksi.

      • suomalaiset

        pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!


      • suomalaiset kirjoitti:

        pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!

        joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.

        Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).


      • on niin
        teoderik kirjoitti:

        joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.

        Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).

        että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.


      • on niin kirjoitti:

        että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.

        ei tällä hetkellä kovin herkästi mitään voi saadakaan, koskapa meillä ei ole tuotantolinnuissa tavattu salmonellaa vuosiin, sen sijaan sianlihasta voi saada trikiiniloisen huonolla kypsennyksellä.

        Broileri kokonaisena tai isompina osina on ainakin aika v-mäistä syötävää muuten kuin kunnolla kypsänä, sikaa en onneksi ole joutunutkaan kokeilemaan muuten kuin kypsänä.

        Eikä se mehukkuus siitä kypsyydestä muutenkaan riipu, pitää vain osata laittaa sitä ruokaa niin ettei se pääse kuivumaan.


    • Parta-Arska

      Yksi hyvä tapa on fileen keittäminen mausteliemessä, johon tulee valkoviiniä, mieleisiäsi pippureita, yrttejä ym. Ei ainakaan tule niin helposti kuivakasta. Tälläkin palstalla on joskus keskusteltu lihan kypsennyksestä keittämällä, mutta netistäkin löytynee ohjeita.

    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      ruskista lihat, kääri tiukasti ( yksi file per paketti) folioon - kuten karkkikääre - ja laita uuniin 170 astetta ja noin puoli tuntia.

      Anna hetken tasaantua ja tee sillä aikaa lihalle mausteliemi - öljyä, soijaa, punasipulia, hunajaa, mustapippuria, chiliä tai paprikaa ( ei purkista)ehkä vähän suolaakin ja hyvää sinappia, hapoksi voi laittaa vähän sirtuunamehua tai vaikkapa balsamikoa.

      Lihat muovipussiin ja liemi päälle -- jääkaappiin muutamaksi tunnikai, mielellään vuorokaudeksi. Leikkaa ohuota siivuja, ei mitään paksuja paloja.

      Siivutus onnistuu helpommin jos lihan laittaa hetkeksi pakasteeseen kohmettumaan.

      • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

        vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.


      • ulkofilekin
        kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.

        Ulkofile käy mainiosti ap:n mainitsemaan tarkoitukseen. Sitä on helppo leikata kylmänä ohuiksi mutta kuitenkin näyttäviksi viipaleiksi ja hintakin on edullisempi.


      • minulta

        Luinpa possureseptisi hyvään aikaan. Olen nimittäin juuri etsimässä riimihärkään uusia makuehdotuksia, mutta taidanpa tehdä tällä kertaa liha-alkupalat pöytään kypsästä maustepossusta.

        Kiitos siis ideasta, tämä tuli juuri kohdalleen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

      liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
      Maailman menoa
      344
      4446
    2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

      Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      2771
    3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

      Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
      Maailman menoa
      277
      2641
    4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
      Maailman menoa
      278
      2166
    5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

      Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
      Kotimaiset julkkisjuorut
      75
      1551
    6. Miksi tapasinkaan sinua

      Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
      Ikävä
      48
      1181
    7. Anteeks rakas

      Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
      Romantiikka
      222
      1091
    8. Kyllä minä ihan rakastan sinua

      Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
      Ikävä
      58
      1031
    9. Oot leuhka

      ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
      Tunteet
      91
      1015
    Aihe