Tuttava tahtoisi viikonlopuksi salaattipöytään kokolihaa tarjolle salaattien sekä leipien (ja päällisten) kaveriksi. Ajattelin että jos voisi tehdä porsaan ulkofileestä ohuita viipaleita. Nyt olisi k-kaupassa possua edullisesti.
Onko hyviä ohjeita lihan maustamiseen ja kuinka se kannattaisi valmistaa?
Porsaan ulkofilee kylmänä pöytään
10
3411
Vastaukset
se pitää ehdottomasti kypsentää läpikypsäksi (ehkä tarpeeton muistutus, mutta parempi varman päälle). Vaikka folion sisällä, jottei pääse nesteet karkuun ja on paremmin leikattavissa ohuiksi paloiksi.
- suomalaiset
pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!
suomalaiset kirjoitti:
pilaa lihaansa ylikypsentämällä ihan ilman sinunkin kehoitustasi!
joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.
Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).- on niin
teoderik kirjoitti:
joten täysi kypsennys on ainoa järkevä tapa toimia. Sianlihassa on ihmiseenkin tarttuvia tauteja ja loisia, joten syö sinä vain raakana jos haluat itsesi sairaaksi.
Naudanlihaa sen sijaan voi syödä vaikka raakana (kunhan on säilynyt muuten puhtaana).että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.
on niin kirjoitti:
että suomalaiset pilaavat sian- ja broilerinlihansakin ylikypsentämällä. Minä kypsennän vain juuri ja juuri rajalle, ja vaikka joskus jää vähän allekin, en ole siitä kärsinyt. On vain mehukkaampaa.
ei tällä hetkellä kovin herkästi mitään voi saadakaan, koskapa meillä ei ole tuotantolinnuissa tavattu salmonellaa vuosiin, sen sijaan sianlihasta voi saada trikiiniloisen huonolla kypsennyksellä.
Broileri kokonaisena tai isompina osina on ainakin aika v-mäistä syötävää muuten kuin kunnolla kypsänä, sikaa en onneksi ole joutunutkaan kokeilemaan muuten kuin kypsänä.
Eikä se mehukkuus siitä kypsyydestä muutenkaan riipu, pitää vain osata laittaa sitä ruokaa niin ettei se pääse kuivumaan.
Yksi hyvä tapa on fileen keittäminen mausteliemessä, johon tulee valkoviiniä, mieleisiäsi pippureita, yrttejä ym. Ei ainakaan tule niin helposti kuivakasta. Tälläkin palstalla on joskus keskusteltu lihan kypsennyksestä keittämällä, mutta netistäkin löytynee ohjeita.
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ruskista lihat, kääri tiukasti ( yksi file per paketti) folioon - kuten karkkikääre - ja laita uuniin 170 astetta ja noin puoli tuntia.
Anna hetken tasaantua ja tee sillä aikaa lihalle mausteliemi - öljyä, soijaa, punasipulia, hunajaa, mustapippuria, chiliä tai paprikaa ( ei purkista)ehkä vähän suolaakin ja hyvää sinappia, hapoksi voi laittaa vähän sirtuunamehua tai vaikkapa balsamikoa.
Lihat muovipussiin ja liemi päälle -- jääkaappiin muutamaksi tunnikai, mielellään vuorokaudeksi. Leikkaa ohuota siivuja, ei mitään paksuja paloja.
Siivutus onnistuu helpommin jos lihan laittaa hetkeksi pakasteeseen kohmettumaan.- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.
- ulkofilekin
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
vasta nyt huomasin, että kyseessä on ULKOfilee, itse tekisin ehdottomasti SISÄfileestä.
Ulkofile käy mainiosti ap:n mainitsemaan tarkoitukseen. Sitä on helppo leikata kylmänä ohuiksi mutta kuitenkin näyttäviksi viipaleiksi ja hintakin on edullisempi.
- minulta
Luinpa possureseptisi hyvään aikaan. Olen nimittäin juuri etsimässä riimihärkään uusia makuehdotuksia, mutta taidanpa tehdä tällä kertaa liha-alkupalat pöytään kypsästä maustepossusta.
Kiitos siis ideasta, tämä tuli juuri kohdalleen!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta
Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä853617Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!
1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille5723397- 423229
- 492132
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap132031SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat
SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka3161908Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?
Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.1201885Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu
Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.1491574Ketä ammuttu ?
Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?261331Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari
Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,661322