Nerous vai hulluus?

Nipottaja

Tiedätkö mistä johtuu nerouden ja hulluuden sukulaisuus merkitsemättä kuitenkaan sitä että nero olisi sairas sanan varsinaisessa lääketieteen ja sen erikoisalan psykiatrian tarkoittamassa, edellyttämässä ja diagnosoimassa spesifisessä mielessä ja merkityksessä?

Schopenhaerin kirjoituksia neroudesta hyvin tunteneena voin sanoa, että kummassakin tapauksessa voidaan olettaa älyn jättävän tahdon pulaan sopimattomaan aikaan, niin että myös nero on välistä käytökseltään mielipuolta muistuttava kun järkevä ja asiallinen ihminen jota voisi milteipä sanoa viisaaksi ei ole lankaeava niihin kummallisuuksiin, joille nero on altis sen vuoksi että hänen älynsä ei pysy ýksinomaisesti hänen tahtonsa johtajana ja vartijana vaan kahden herran palvelijana, milloin pienempi, milloin suurempi objektiivisuus vaatii siitä osansa, kun taas normaali-älyisen nähdessä olioissa tahdon harrastuksen mukaan vain toimintansa vaikuttimia, toimintansa ja suorittamisensa ollessa kaikissa suhteissa asiallista. Nerouden ja hulluuden välinen sukulaisuus ei perustu siihen että nerouteen kuuluisi vähäisempi tahdon intensiivisyys vaan että sen edellytyksenä on kiihkeä ja intohimoinen luonne, vaan siihen, että kun tekojen miehellä on älyä täysimäärä, useimmilta sekin puutuu, sisältyy nerous todelliseen älyn ylimäärään, jollaista mikään tahdon palveleminen ei edellytyä. tietokyvyn, ts. älyn ylijäämä tahdon tarpeiden tyydyttämisestä.



Schopenhauerilaisia ajatuksia neroudesta vapaasti siteeratakseni: Koska erityisilmiöiden tutkiminen on lahjakkuuden työmäaata, jonka kohteena voivat oikestaan olla vain olioiden väliset suhteet ei neron kohteena niiden olemus yleensä, yleinen puoli ja kokonaisuus, ei rinnastus hulluuteen kansankielisenä psykiatrisena fiktiona, joka ei ole mikään täsmällinen diagnoosi tunnu minusta tässä yhteydessä sopivalta, nerouden ja hulluuden sukulaisuuden perustuessa pääasiassa tahtomisen kiihkeydelle, mielen ylivireelle ja tunneherkyydelle melankolian ollessa vallitsevana sekä neroudenlisäksi edellyttämälle tahtomisen kiihkeydelle joka ilmenee fyysillisesti sydämensykinnän energiana, epänormaalin tietokyvyn kohdistuessa äkillisesti kaikella energiallaan tahdon asioihin ja surkeuteen, sen käsityksen tullessa helposti liian eläväksi nähdessään kaiken liian räikeissä väreissä, kirkkassa valaistuksessa ja suunnattomasti suurentuneena, ja yksilön langetessa pelkkiin äärimmäisyyksiin, neron etuoikeuksiin kuuluvan suunnattoman keskityksen toteutuessa näin välistä myös todellisuden esineissä ja arkipäivän tilanteissa jolloin ne sellaiseen poltopisteeseen koottuina suurenevat niin muodottomasti, että näyttävät elektronimikroskoopin linssissä norsun kokoiseksi kasvaneelta kirpulta neron milloin haaveelliseen vajoamiseen tai intohimoiseen kiihkoon johtavassa mielialojen miltei maanis-depressivisessä vaihtelussa, neron, jonka sisäinen tuska on kuolemattomien teosten äidinkohtu hulluuden ollessa pikemminkin sen aste neroutta, jossa tämä on jo menettänyt luomis-ja hengenvoimansa ja lakannut olemasta puhdas äly ihmiskunnan palveluksesta. Näinhän kävi mm. Reiniin hukuttautumista yrittäneelle Robert Schumannille, joka eli viimeiset vuotensa mielisairaalaan teljettynä.

Nerot puhkeavat tavan takaa kiivaisiin purkauksiin pikkuasioiden vuoksi. Muille on käsittämätöntä, miten tilanteet tai asiat, jotka jättävät arki-ihmisen aivan tyyneksi, saattavat neron kuohuvien tunteiden valtaan, suruun, vihaan, pelkoon jne. Kukaan asiallinen ihminen ei voi olla nero, mikä perustuu siihen, että olioissa ei nähdä mitään muuta kuin mitä niihin todella kuuluu varsinkin huomioon ottaen mahdolliset tarkoituksemme, neron älyn ollessa tahdosta ja sen tarkoitusperistä puolestaan vapaa. Neroilta puuttuu siis asiallisuus.

Mies kysyi toiselta: oliks sulla jotain asiaa? johon toinen vastasi: ei, kuinka niin, mä olen nero, hehehee

24

3872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuten sanottu

      Neroudeksi sanotaan tapausta, jossa 90% on työtä ja loput perittyjä ominaisuksia; ripaus hulluutta.
      Niin että kannattaako moisesta enää nykyään tehdä numeroa.

    • Virtaava Vesi

      Neroja ja hulluja on juuri siinä määrin miten ihmiset näitä sanoja heistä käyttävät. Kummatkin näkevät asiat hieman eri vinkkelistä kuin normaali pulliainen. Pulliainen ei tätä vinkkeliä ymmärrä, eli joko hän ajattelee että tuo on hullu, tai sitten tuo on nero. Kummassakaan tapauksessa pullianinen ei pysty seuraamaan kohdehenkilön ajatuksenkulkua.

    • vastaaja x

      Näin joskus dokkarin aiheesta ja noin tosiaankin
      saattaa olla asiat ainakin joidenkin mielestä viime vuosikymmeniä sitten. "20 v jotain".
      Ei siis ole hulluja ihmisiä olemassa, vaan he kuulevat "erilaisien" kellojen soivan mielissään.
      Stephen Kingin romaaneja siteeratakseni.

      Kuvittelisitko siis väittämäsi perusteella, ihmisten ollessa viihteellä mielenkiintoisen kohteen nähdessään, muuttavan aivojensa normaalia
      tajuntatilaa, sekä arvosteluasteikkoaan, epäilen.

      Psygologisen aspektin ollessa vallitseva erityisesti asiaan perehtyneillä kaikkitietäväisen oloisilla on sinänsä mielenkiintoista tarkastella eriävässä aikajanassa tunnetussa materiaalisuudessa, jonka vankeina satumme juuri nyt olemaan.Uskotko että
      ns. nero ihminen ei osaa hallita itseään käyttäytymistilanteissa jotka eriävät kotoista rauhallisuudentunnetta vaimonsa, äitinsä tms.
      "holhokkinsa" suojeluksessa. Hänhän kuuntelee loppujen lopuksi vain omien sisäisien kellojensa
      helinää sekä sointia, jotka taivaallisia on hänelle itselleen.

      Kolmas osiosi vaikuttaa aivan joltain Pavlovin-koe tyyliseltä kirjoitelmalta. Jos kommentoi tuota, mitähän siitä voisi sitten kirjoittaa jne.

      Tuota: noita "neroiksi" luonnehtivia ihmisiä löytyy aivan tavallisesta työelämästä. Meillä kaikkilla on omat "purkautumistiemme" patoutuneille tunteille jne. Kun koneen rakkineet esim. eivät teollisuudenalassa työskenneltäessä toimi niin kuin pitäisi. On kyseessä sitten laboratorio analyysikoneineen
      taikka muut raskaammat massanvalmistukseen
      tarkoitetut laitteet, jotka tonneittain sähkövirtaa päivittäin kuluttavat.Kun kaikki ei toimi niinkuin pitäisi niin sanat ja tavarat sinkoilee ympäriinsä olevaisuutta, siivous on
      siinä se hankalin puoli..

      Viides osio. Olevainen ihmettelee eikö toisella ole huumoria lainkaan.Olethan vain kuolevainen, hehhheeee

    • Newnstein

      Itse luon teorioita todellisuuden ja maailman rakenteesta sekä luon muutakin järjestystä ja rakennelmia tieteen ja filosofian kysymyksiin.
      Menin kuitenkin tässä merkityksen ja järjen tai loogisuuden hakemisessa liian pitkälle kun aloin tutkia henkisiä asioita, Jumaluutta, Jeesuksen elämää ja tekoja sekä maailmalopun skenaarioita perustuen mm. Johanneksen Ilmestyksen ja muiden maailmanloppumyyttien mm. Mayojen kalenterin loppua koskein.

      Tein lopulta niin suuria synteesejä että alitajunta ja omat pelot ja epäilykset voittivat ja vajosin psykoosiin. Eli liika asioiden pohtiminen ja merkitysten löytäminen sekä alitajuiset pelot ja epäilykset eli tälläinen heikkous, ja hups olin hullu. Kaikki oli tässä hulluudessa loogista, vaikka se muista oli täysin epäloogista ja mahdotonta. tapahtui asioita jotka minä käsitin tietyllä tapaa ja koin olevani se silta jonka kautta tapahtumat kulkivat, jonka kautta ymmärrys tulisi. No vuoden helvetillisen lääkityksen jälkeen päätin olla enää pohtimatta tätä puolta todellisuudesta liikaa ja keskittyä siihen fyysiseen puoleen ja sen teorisointiin. Jätän Hyvän ja pahan, sekä Jumaluuden, oman olemassaolon, Boltzmannin aivojen ym. käsittelyn muille. Koin käytännössä Toisen Tulemisen lähihetket, oman kiirastulen ja ymmärryksen hengen laskeutumisen sekä epäilyksen ja pelon siitä onko kaikki tapahtuva hyvää, huijaako joku minut uskomaan niin ja korruptoi pahaan, vai koitaako ehkä personoitunutkin paha estää minua.
      Liian monimutkainen ja syvä ajattelu luo sellaiset synteesit että pää ei pysy perässä. Varsinkin kun alkaa pohtia asioita joille ei ole vastauksia.

      • antiteesi

        Ihmiskunnan kolmijaon mukaan Egon Friedellin teorioita mukaillen;
        Neurasteeneilla ja paranoideilla saattaa olla hyvin kiihoittuva, suorituskykyinen ja hypertrofinen ärsykkeitä ja kiihoituksia vastaanottava perifeerinen systeemi mutta riittämätön keskushermostoelämä elimistön kompensoidessa tällä tavalla toisen elimen tai hermon vajaafunktion toisen liikafunktiolla, joka saattaa ilmetä kaikenlaisina psyykkisinä häiriötiloina ulkoiselle ja ns. normaalille havainnolle. Näihin kuuluvat ihmiset jotka potevat jotakin psyykistä vajavuutta ja ovat produktiivisia mutta eivät elinkelpoisia.

        Toisen ryhmän muodostavat normaali-ihmisten suuri joukko; porvari, kunnon käsityöläinen ja virkamies jne. joilla on riittävä keskussysteemi mutta vähäisemmässä määrin suorituskykyinen perifeerinen systeemi. nämä eivät ole produkltiivisia mutta kylläkin elinkelpoisia.

        vihdoin nero, jolla on äärimmäisen kiihoittuva perifeerinen ja epänormaalin hypertrofinen keskushermosysteemi. Nero ei tämän mukaan ole muta kuin älykäs mielipuolisuuden muoto, organisoitunutta neuroosia. Kaikki korkeampi kun on jo luonnostaan sairaampaa.

        Voidaan sanoa, että koska sekä hullu että nero ovat sisäistä käskyä noudattaessaan tiedoitsevan yksilön persoonalle uskottomaksi tulleen sisäisen voiman orjia, saattaa heidän käytöksensä näyttäytyä vastaavassa suhteessa ulkoiselle havainnolle myös nerolla juuri tästä syystä huomiota herättävältä, oudolta ja epänormaalilta jopa mielipuoliselta ja pitäessään huonoa huolta omasta parhaastaan älyn laiminlyödessä tahdon palvelemisen on tällainen yksilö elämään enemmän tai vähemmän kelpaamaton siis produktiivinen mutta ei elinkelpoinen kuten Egon Friedell taholtaan päinvastoin esittää Uuden ajan kulttuurihistoriassa Schopenhaerin vastakkaista kantaa edustaville sanallisen neron käsityksille. Kummasta mahtaakin löytyä sitten se lopullinen totuus. Täyden määrän älyä omaavat käytännössä kunnostautuneet tekojen miehet joiden äly on lujasti sidottu tahtoon tutkivat suhteitaan ja yhteyksiöään objektien vilkkaasti kiihoittaessa heidän tahtoaan, jota ajatusta Friedell ei jaa kuten ei sitäkään että useimmilta äly täysiäärä näyttäisi puuttuvan.

        Mene ja tiedä. Schopenhauer: "Kaikki mistä meillä on varmaa tietoa on tajuntamme sisäpuolella aivojemme kuvissa. Sen ulkopuolella olevasta ei voi olla mitään välitöntä varmuutta, minkä tulee kuulua tieteen ensimmäisiin periaatteisiin. Muiden tieteiden empiiriselle katsantokalle sopii olettaa objektiivinen maailma ilman muuta sinänsä olemassaolevaksi, Siis olettaa aine oliona sinänsä, sinänsä oleva aine mielteestöä riippumatta mutta ei idealistiselle katsomukselle ja tieto-opille, tulee palautu ensimmäiseen ja alkuperäiseen. Vain tajunta on välittömästi annettu. Kaikki muu on vasyta sen edellyttämää ja niin muodoin siitä riippuvaista."


      • vastaaja x

        Tuossa vaiheessa kun väitit menneesi"psykoosiin" tms. niin katkaisin uskomisketjun tunnettuun materiaalisuuteen osaltasi. Puhuit pelkkää puppua. Ymmärrettävää.

        Kuvitellaan että puupusi olisi totta, niin entä sitten ?


      • Newnstein
        vastaaja x kirjoitti:

        Tuossa vaiheessa kun väitit menneesi"psykoosiin" tms. niin katkaisin uskomisketjun tunnettuun materiaalisuuteen osaltasi. Puhuit pelkkää puppua. Ymmärrettävää.

        Kuvitellaan että puupusi olisi totta, niin entä sitten ?

        En minä mitään väitä, vaan kerroin psykoositarinani.

        En ennen uskonut että psykoosiin voisin joutua, mutta niin vain kävi, kun liian suurella intensiteetillä tutkin ns. ylimaallisia asioita. Fysiikassa, kosmologiassa ja muissa tieteissä voin mennä kuinka syvälle tahansa, mutta yliluonnollinen oli se joka katkaisi oksan.

        No viikon kupittaakeikan ja helvetillisen neuroleptikuurin jälkeen, joka laski tietoisuudentilaa ja vääristi havaintomaailmaa rajusti sekä teki tunteettomaksi zombieksi lääkkeen vaihtoon asti, palasin normitodellisuuteen. Vasta lääkkeiden käytön kokonaanlopettamisen jälkeen mieli tosin palautui täysin ennalleen. No enää en koita rakentaa kaiken synteesiä, vaan pysyn reaalimaailmassa ajattelussani.

        Kun tarpeeksi syvälle menee, niin sinne voi jäädä. Itse elän mielummin järjissäni läheisten kanssa, kuin kuvittelen ymmärtäväni kaiken.


      • Newnstein
        Newnstein kirjoitti:

        En minä mitään väitä, vaan kerroin psykoositarinani.

        En ennen uskonut että psykoosiin voisin joutua, mutta niin vain kävi, kun liian suurella intensiteetillä tutkin ns. ylimaallisia asioita. Fysiikassa, kosmologiassa ja muissa tieteissä voin mennä kuinka syvälle tahansa, mutta yliluonnollinen oli se joka katkaisi oksan.

        No viikon kupittaakeikan ja helvetillisen neuroleptikuurin jälkeen, joka laski tietoisuudentilaa ja vääristi havaintomaailmaa rajusti sekä teki tunteettomaksi zombieksi lääkkeen vaihtoon asti, palasin normitodellisuuteen. Vasta lääkkeiden käytön kokonaanlopettamisen jälkeen mieli tosin palautui täysin ennalleen. No enää en koita rakentaa kaiken synteesiä, vaan pysyn reaalimaailmassa ajattelussani.

        Kun tarpeeksi syvälle menee, niin sinne voi jäädä. Itse elän mielummin järjissäni läheisten kanssa, kuin kuvittelen ymmärtäväni kaiken.

        Voisin verrata psykoosia hyvin Hellraiser-elokuvaan, jossa sitä kuutiota veivatessa avautuvat ovet muualle. Todellisuus muuttuu ja kaikki näyttäytyy eri valossa. Vaikket näkisi harhoja, ymmärrät muiden puheet, kirjoitukset ym. toisin mystisesti.


      • skp
        Newnstein kirjoitti:

        Voisin verrata psykoosia hyvin Hellraiser-elokuvaan, jossa sitä kuutiota veivatessa avautuvat ovet muualle. Todellisuus muuttuu ja kaikki näyttäytyy eri valossa. Vaikket näkisi harhoja, ymmärrät muiden puheet, kirjoitukset ym. toisin mystisesti.

        Joo

        Syvällisten asioiden tutkiminen on ihan ok - mutta vasta siinä vaiheessa kun ymmärrätte oman olemuksenne, eli erotatte ajatukset itsestänne ts tunnette itsenne. Vasta sitten kannattaa lähteä syvemmille vesille, normaali pulliainen ei täytä tätä kriteeriä.

        Jos haluatte tälle tasolle eli kykeneväksi tutkimaan asioita syvällisesti- (vasta sen jälkeen kehittyy ymmärrys jota pulliaiset joskus kutsuvat neroudeksi- kysymyksessä ei kuitenkaan ole muu kuin syvempi ymmärrys asioista), aloittakaa tutkimaan itseänne, eli valmentakaa itsenne kykeneväksi kehittymään ja ymmärtämään. Hyvää opetusta tuohon on Eckhart Tollen kirja läsnäolon hetki tms. tarkasti en nimeä muista.

        Varoituksen sana:jos olet tyytyväinen nykyiseen elämääsi niin en suosittele tätä tietä !!!



        Vastailkaa jos on aiheeseen liittyvää asiaa


      • wbmk
        skp kirjoitti:

        Joo

        Syvällisten asioiden tutkiminen on ihan ok - mutta vasta siinä vaiheessa kun ymmärrätte oman olemuksenne, eli erotatte ajatukset itsestänne ts tunnette itsenne. Vasta sitten kannattaa lähteä syvemmille vesille, normaali pulliainen ei täytä tätä kriteeriä.

        Jos haluatte tälle tasolle eli kykeneväksi tutkimaan asioita syvällisesti- (vasta sen jälkeen kehittyy ymmärrys jota pulliaiset joskus kutsuvat neroudeksi- kysymyksessä ei kuitenkaan ole muu kuin syvempi ymmärrys asioista), aloittakaa tutkimaan itseänne, eli valmentakaa itsenne kykeneväksi kehittymään ja ymmärtämään. Hyvää opetusta tuohon on Eckhart Tollen kirja läsnäolon hetki tms. tarkasti en nimeä muista.

        Varoituksen sana:jos olet tyytyväinen nykyiseen elämääsi niin en suosittele tätä tietä !!!



        Vastailkaa jos on aiheeseen liittyvää asiaa

        Olen tyytyväinen päällisin puolin elämääni, mutta eihän se riitä. Tyytyväisyys ymmärtääkseni johtaa staattiseen vaiheeseen, eikä silloin tämän tyyppistä jumppaa haeta.

        En ole huolissani vielä hulluuden ja nerouden rajanvedosta, lieneekö tämä nyt niin oleellista. Hieman olen huolissani elämässäni sinällään mallikkaasti etenevän ajan olemisesta vs. sisältä hiipivän tyhjyyden tunteen voimistumisesta.

        En kaipaa ulkopuolista (-- hengellistä) henkisyyttä, enemmin sisäistä, omin aivoin harjoitettavaa tietoisuuden haarukointia. Miksi mietin näin, ja ehkä konkreettisemmin minulle, miksi hän kokee ja näkee näin?

        Täytyy tutustusta Tollen tuotantoon, josko sieltä löytyisi ajatuksia.

        Hieman tässä kaikessa kirjoittelussa ja ajatusten vaihdossa häiritsee se, että täytyykö edetä ongelma-asteelle ennenkuin voi löytää polun tai olla löytämättä. Eikö tietoisuutta menettämättä voi hahmotella syvänteitä?


      • A. Jattelia

        Hulluutta on nyky-yhteiskunnassa monesti se, että poikkeaa liikaa yleisesti hyväksytyistä normeista. Hulluutta on se että ajattelee toisin kuin suurin osa muista ihmisistä. Hulluutta on se että näkee yhteyksiä siellä missä niitä ei ole (?), ja paasaa maailmanlopusta.

        Se mikä minua epäilyttää aina kun joku kertoo sairastuneensa maailman rakenteen, henkisyyden (etc) pohtimisesta on se, että miksi niin moni kertoo menneensä psykoosiin pohtiessaan aivan samoja asioita? Okei, ajattelu sinänsä poikkeaa ns. "normaalista" ajattelusta. Mutta jos useampi kuin yksi sekoaa samojen juttujen pohtimisesta, niin onko se enää oikeastaan "epänormaalia"?

        Se, miksi voimakas henkinen ajattelu tulkitaan hulluudeksi (psykoosiksi), johtuu siitä että diagnooseja jakelevat tasot ovat tuomitsevia ja kaikkitietäviä, omasta mielestään tärkeitä tahoja, eivät lainkaan henkisiä. Minä puolestani sanoisin, että kun lähtee ajattelemaan niin syviä juttuja, ettei todellisuus erottelu enää toimi, niin ei se ole hulluutta. Se on vain sitä että ei ole kypsä kaikkeen siihen tietoon ja tietouteen. Psykoosi tulee siitä että todellisuus törmää intuitiolla saavutettuun tietoon - lujaa. Lääkkeet auttavat palautumaan tähän todellisuuteen, tähän ympäristöön jossa pitää ajatella tietyllä tavalla, normien mukaisesti. Ihan hyvä niin, koska psykoottisessa tilassa omasta itsestä huolehtiminen jää usein retuperälle, eikä ole reilua että muut joutuvat huolehtimaan toisen ihan päivittäisistäkin asioista (ruoan laitto, syöminen, peseytyminen, pyykinpesu, laskujen maksaminen jne). Toisin sanoen "hullussa" ajattelussa ei ole mitään muuta vikaa, kuin se että järkytykseltään ihminen saattaa unohtaa sen maailman jossa elää parhaillaan.


      • viidakkosika

        Itse olen siinä kummallisessa pisteessä, että minä luulen - tai oikeastaan tiedän - että minä ohjaan pelkojani, toiveitani ja muuta ripirapaa. Ymmärrän kyllä, vaikka noin syvälle en ole mennyt.


      • soull93
        A. Jattelia kirjoitti:

        Hulluutta on nyky-yhteiskunnassa monesti se, että poikkeaa liikaa yleisesti hyväksytyistä normeista. Hulluutta on se että ajattelee toisin kuin suurin osa muista ihmisistä. Hulluutta on se että näkee yhteyksiä siellä missä niitä ei ole (?), ja paasaa maailmanlopusta.

        Se mikä minua epäilyttää aina kun joku kertoo sairastuneensa maailman rakenteen, henkisyyden (etc) pohtimisesta on se, että miksi niin moni kertoo menneensä psykoosiin pohtiessaan aivan samoja asioita? Okei, ajattelu sinänsä poikkeaa ns. "normaalista" ajattelusta. Mutta jos useampi kuin yksi sekoaa samojen juttujen pohtimisesta, niin onko se enää oikeastaan "epänormaalia"?

        Se, miksi voimakas henkinen ajattelu tulkitaan hulluudeksi (psykoosiksi), johtuu siitä että diagnooseja jakelevat tasot ovat tuomitsevia ja kaikkitietäviä, omasta mielestään tärkeitä tahoja, eivät lainkaan henkisiä. Minä puolestani sanoisin, että kun lähtee ajattelemaan niin syviä juttuja, ettei todellisuus erottelu enää toimi, niin ei se ole hulluutta. Se on vain sitä että ei ole kypsä kaikkeen siihen tietoon ja tietouteen. Psykoosi tulee siitä että todellisuus törmää intuitiolla saavutettuun tietoon - lujaa. Lääkkeet auttavat palautumaan tähän todellisuuteen, tähän ympäristöön jossa pitää ajatella tietyllä tavalla, normien mukaisesti. Ihan hyvä niin, koska psykoottisessa tilassa omasta itsestä huolehtiminen jää usein retuperälle, eikä ole reilua että muut joutuvat huolehtimaan toisen ihan päivittäisistäkin asioista (ruoan laitto, syöminen, peseytyminen, pyykinpesu, laskujen maksaminen jne). Toisin sanoen "hullussa" ajattelussa ei ole mitään muuta vikaa, kuin se että järkytykseltään ihminen saattaa unohtaa sen maailman jossa elää parhaillaan.

        ^^Olen miettinyt että miksi mielenterveysdiagnooseja heitetään naamaan ihmisille, joiden ajattelu poikkeaa valtaväestöstä/ opituista malleista.
        Monet jotka "heräävät" ajattelemaan itse ja "omilla aivoillaan" usein oivaltavat asioiden oikean laidan. Yhteiskunta ja media manipuloi ihmisiä ja vieraannuttaa yhä enemmän meitä luonnosta ja siitä mitä loppujenlopuksi olemme fyysisesti, eläimiä.
        Entä jos esim psykoosit / skitsofrenia eivät olekaan mielenterveyden sairauksia, vaan syvemmän intuitiivisemman tajunnan tasoja?
        Fyysisinä olentoina(ihmisinä) aistimme ovat usein rajalliset.
        Olen miettinyt onkohan "mielenterveydensairauksille" olennaista, että aistit ja ympäristön havaitseminen ovat tarkemmat kuin normaali ihmisellä.
        Tätä tietenkään normaali ihmiset eivät voi ymmärtää, elleivät kykene aistimaan samoja asioita. Siksikö aistimukseltaan erilaisia ihmisiä pidetään usein outoina ja luokitellaan mielisairaaksi?
        p.s. on hyvin mielenkiintoista että esim tajuntaa laajentavien päihteiden avulla, (psykedeelit) voi havannoida maailmaa eritavalla, syvemmin, tarkemmin ja näin jopa ehkä oivaltaa miltä "mielenterveydensairauksia omaavat" olennot havaitsevat todellisuuttaan.


    • Nwofrl

      Boddhisattva totesi aikoinaan (noin vuonna nolla) että kaikki tiedostavat olennot ovat hulluja.
      Nerouden ja hulluuden välistä rajaa ei siten ole.

      Olemme kaikki hulluja! Se oli siinä....

      • WeR1

        Tulemme kaikki päivä päivältä entistä hullummiksi, jokainen omalla tavallamme.
        Siksi ymmärrämme toisia niin huonosti. Tunnen itsekin olevani hieman vainoharhainen
        ja jakomielinen. Olen myös yliherkkä, ja se vääristää todellisuuskuvaani.
        Tiedän sen. Niinpä yritän tehdä hulluudestani kaiken toimintani liikkeelle
        panevan voiman sen sijaan että vain kärsisin siitä.
        Mutta mitä paremmin onnistun, sitä hullummaksi tulen.
        Ja mitä hullummaksi tulen, sitä paremmin pääsen asettamiini tavoitteisiin.
        Hulluus on jokaisen päässä lymyävä raivokas leijona. Sitä ei saa missään tapauksessa tappaa.
        Riittää, että sen tunnistaa ja kesyttää. Oma kesytetty leijonanne opastaa teidät pidemmälle kuin
        yksikään oppimestari, koulu, huume tai uskonto.
        Oman hulluutensa kanssa leikittelyssä on kuitenkin vaaransa, kuten kaikessa, mistä ammennamme
        voimamme.
        Joskus leijona käy ylikierroksilla ja kääntyy kesyttäjäänsä vastaan.

        -Edmond Wells-
        Suhteellisen ja absoluuttisen tiedon ensyklopedia osa 2


      • mä tuun hulluks
        WeR1 kirjoitti:

        Tulemme kaikki päivä päivältä entistä hullummiksi, jokainen omalla tavallamme.
        Siksi ymmärrämme toisia niin huonosti. Tunnen itsekin olevani hieman vainoharhainen
        ja jakomielinen. Olen myös yliherkkä, ja se vääristää todellisuuskuvaani.
        Tiedän sen. Niinpä yritän tehdä hulluudestani kaiken toimintani liikkeelle
        panevan voiman sen sijaan että vain kärsisin siitä.
        Mutta mitä paremmin onnistun, sitä hullummaksi tulen.
        Ja mitä hullummaksi tulen, sitä paremmin pääsen asettamiini tavoitteisiin.
        Hulluus on jokaisen päässä lymyävä raivokas leijona. Sitä ei saa missään tapauksessa tappaa.
        Riittää, että sen tunnistaa ja kesyttää. Oma kesytetty leijonanne opastaa teidät pidemmälle kuin
        yksikään oppimestari, koulu, huume tai uskonto.
        Oman hulluutensa kanssa leikittelyssä on kuitenkin vaaransa, kuten kaikessa, mistä ammennamme
        voimamme.
        Joskus leijona käy ylikierroksilla ja kääntyy kesyttäjäänsä vastaan.

        -Edmond Wells-
        Suhteellisen ja absoluuttisen tiedon ensyklopedia osa 2

        huh huh, vai että leijona mikä hyökkää kimppuun? Toi jeppe on kyllä ollut tosissaan päästään viallinen. On tainut olla näin kansan kielellä pääskysiä kellotapulissa. Hulluja oomme äidin kaikki...


    • ei mikään patti

      Huh huh! Täytyy kyllä sanoa, että minä en vissiin ole mikään järjenjättiläinen saati nero, kun en jaksa moista kapulakieltä lukea sivistyssanoineen ja muine koukeroineen! Siinä sitten aloin miettimään, että liekö sinulla jonkinlainen pätemisentarve vai onko tuö sinun normaali tapasi kirjoittaa ja kuinka monta tuntia hioit tekstiäsi tekstinkäsittelyohjelmalla ennen kuin sen tänne postasit? Itse en juurikaan tähän pläjäykseen panostanut!

      Lyhentääkseni: Ainut patti on peräpukama, neropatti odottaa vielä puhkeamistaan!

    • Operetin Kummitus

      Tuollainen viestintä meni pois muodista jo sata vuotta sitten. Nykyään sitä käytetään lähinnä parodiointitarkoituksessa. Sitten ovat nämä wannabe-megalomaanit, jotka jostakin syystä kirjoittavat vanhaa käännössaksaa, eivät edes Focault'n tai Althusserin tapaan.

      • Naamarajastaja

        Yksinkertainen on kaunista .. vai miten se nyt menikään -- siinä seo yksinkertaisesti.. tietyistä asioista on jopa suotavaa et kirjotietaan sanoilla jotka ovat ehkä monelel vaikeita.. mutta ne tilanteet pitää valikoida. Juuri tämmöiset foorumit eivät tosiaankaan ole paikka hienolle kielelle.. Itselle kans tulee ja särkee jopa silmiä ku lukee jossain suomi24 sivustolla hienoja sanoja .. mut jos motivaatiot taustalla on kunnossa niin "Miksi Ei?"...

        Mielestäni jos haluaa laajentaa toisten ajattelua niin kansankielellä puhuminen on oikea tie ja tietyl taval sanat ovat jopa korruptoituneita koska emme voi kirjotetusta tekstiä tulkita toisen täysiä motiiveita ja toisaalta asioiden monitulkintaisuus vaatii epäilemään joidenki sivistyssanojen syntyperiäkin .. ja miksi pitää esittää asiat niin kryptisesti et kaikki ei tajua .. mut toisaalta ......... xD  


      • yö-syöpeli
        Naamarajastaja kirjoitti:

        Yksinkertainen on kaunista .. vai miten se nyt menikään -- siinä seo yksinkertaisesti.. tietyistä asioista on jopa suotavaa et kirjotietaan sanoilla jotka ovat ehkä monelel vaikeita.. mutta ne tilanteet pitää valikoida. Juuri tämmöiset foorumit eivät tosiaankaan ole paikka hienolle kielelle.. Itselle kans tulee ja särkee jopa silmiä ku lukee jossain suomi24 sivustolla hienoja sanoja .. mut jos motivaatiot taustalla on kunnossa niin "Miksi Ei?"...

        Mielestäni jos haluaa laajentaa toisten ajattelua niin kansankielellä puhuminen on oikea tie ja tietyl taval sanat ovat jopa korruptoituneita koska emme voi kirjotetusta tekstiä tulkita toisen täysiä motiiveita ja toisaalta asioiden monitulkintaisuus vaatii epäilemään joidenki sivistyssanojen syntyperiäkin .. ja miksi pitää esittää asiat niin kryptisesti et kaikki ei tajua .. mut toisaalta ......... xD  

        Samoilla linjoilla minäkin. Kyllähän noita Einsteineja sun muita näkyy liikuskelevan siellä täällä. Muistuu mieleen kouluajoilta ne ns. lapsinerot, jotka menestyivät kouluaineissa mutteivat kaveripiirissä. Mitä on todellinen nerous? Onko se sitä että lukee koko nuoruutensa että sitten aikuisena saavuttaa tiedoillaan jotakin meriittejä, joilla pääsee tieteen kuvalehteen, vai sitä että elää ihan oikeasti täysillä ja keskittyy siihen olennaiseen. Minä kannatan jälkimmäistä, koska edellä mainituilla tyypeillä elämä ei ole koskaan ollut elämisen arvoista.
        Elämä on lahja, jonka saa vain kerran ja jota ei kannata hukata neljän seinän sisällä pohtien kaikkeuden olemassaoloa. Sitten vanhana käpynä on kyllä varmasti aikaa pohdiskella asioita, mutta nuoruutta ei kannata käyttää siihen että tekee omasta elämästään liian vaikean.


      • ..jatkoa äskeseen
        yö-syöpeli kirjoitti:

        Samoilla linjoilla minäkin. Kyllähän noita Einsteineja sun muita näkyy liikuskelevan siellä täällä. Muistuu mieleen kouluajoilta ne ns. lapsinerot, jotka menestyivät kouluaineissa mutteivat kaveripiirissä. Mitä on todellinen nerous? Onko se sitä että lukee koko nuoruutensa että sitten aikuisena saavuttaa tiedoillaan jotakin meriittejä, joilla pääsee tieteen kuvalehteen, vai sitä että elää ihan oikeasti täysillä ja keskittyy siihen olennaiseen. Minä kannatan jälkimmäistä, koska edellä mainituilla tyypeillä elämä ei ole koskaan ollut elämisen arvoista.
        Elämä on lahja, jonka saa vain kerran ja jota ei kannata hukata neljän seinän sisällä pohtien kaikkeuden olemassaoloa. Sitten vanhana käpynä on kyllä varmasti aikaa pohdiskella asioita, mutta nuoruutta ei kannata käyttää siihen että tekee omasta elämästään liian vaikean.

        Tällä tarkoitan sitä että nerot ovat yksinäisiä ja yksinäisyys saa sekoamaan, koska ihminen on laumaeläin ja ilman lauman tarjoamaa sosiaalista kanssakäymistä ihminen ei voi elää itsenä kanssa sovussa. Elämässä kohtaa ongelmiin, joista ei voi aina selvitä yksin. Elämme yhteiskunnassa. Emme elä sitä itseämme, vaan toisiamme varten.


    • Ter. Nero

      Nero on 100% normaali ihminen. Se ei valehtele ei kersku. se näkee asiat niinkuin ne on. Sitä nerompi nero on, mitä tyhmempiä muut on.

    • tyhmä

      Jos nero tai hullu on ihminen, jonka ajatuksenjuoksua et pysty seuraamaan, edellytyksenä on se, että hän käyttää epäselvää puhetapaa, pitkiä lauseita, termejä joita et ymmärrä koska ne liittyvät johonkin kapeaan alaan, nopeaa puhetta, jossa on tiivistettynä liikaa informaatiota... kielellisestä lahjakkuudesta ei liene ainakaan kysymys...

      Kuka tahansa tyhmä apinakin voi ymmärtää korkeampaa matematiikkaa jos se vain selitetään hänelle selkeästi! Opinhan minäkin sitä, vaikka olenkin tyhmä.

      • Anonyymi

        kaikki riippuu siitä mikä ihmiselle viime kädessä varsinaisesti on täyttä totta. Useimmat tarkoittavat sillä oman minän ja omiensa hyvää joka on älyn luonnon ja sille asetettujen tehtävien mukaista normaaliälyisellä ei energisesti ylimäärä-älyisellä jonka äly seuraa vain omia tarkoitusperiän tahdosta ja sen tarkoitusperistä irtautuneena kooten kaikki hengenvoimat hteen auinoaan pisteeseen jolloin koko maailma katoaa tajunnasta pois tahtona ja ikään kuin ulkopuolelta tulevan persoonalle vieraan geniuksen tiliin pantuna nron kohteesta tulee ainoa realiteetti. muta oman minä ja omiensa hyvää ja parasta etsivän perheeseensä kiintyneet vaimollleen rakkaat eivät kykene edistämään muuta kuin sitä, siis persoonallista hyvää, , sillä mikään aikomus, mielivaltainen ja tarkoituksellinen ponnistus ei luo aitoa ja syvää vakavuutta tullakseen puhtaasdti objektiiviseksi käsityskyvyltään ja aivotiedoltaan . Sillä se pysyy siellä minne luonto on sen juurruttanut. mutta ilman sitä kaikki voidaan suorittaa vain puolittaisesti koska ihmien todellinen vakavuus vetää älyn painopisteen sinne missä se itse sijaitsee. persoonallisessa tai objektiivisessa.

        Siksi monet nerot pitävät huonoa huolta omsta parhaastaan koska heidän vakavuutensa ei sisälly persoonallisten tarkoitusperien ja oman hyvän valimiseen ajattelemisen ja sen edellttämien tarkoitusten saavuttamiseen van objekltivisen yksilön ulkopuoliseen kohdistuvaan joka on ihmisluonnolle jotakin vierasta oikeastaan yliluonnollista mutta vain se tekee ihmisen yksin suureksi joka näkee itsensä yleisesti ja kaikessa etsimättä omaansa vaan objektiivista päämäärää pitäessään tärkeänä kokonaisuuden käsittämistä ja selittämistä jolloin taitee twekemine ei ole väline hankkia vaurauta van tse tarkoitus joka juontuu vaistomaisesta välttämättömyydestä ja tietokyvn tahdon palvelemisen edelyttämää paljon voimakkaampaa kehittyneisyyttä ja hypertrofiaa neron tietotavan ollessa vapaa kakesta tahtomisesta suhteineen jolloin yksilö pakonomaisesta sisältä kumpuavasta luomisen välttämättömyydestä ja hengen tulen leimusta kuin riivattuna joutuu tinkimään ulkonaisesta hyvinvoinnistaan pienen ihmisen persoonallisine päämäärineen eläen usein varsin kurjasti itseään joka omaansa tavoittelematta persoonallisiin tarkoituksiin tähdätyn puuhan ja sen askarrutamana tiedoitessa itsensä vain omassa pienessä persoonassaan neron eläessä kaikille ja antautuessa ihmiskunnan palvelukseen kun normaalinen äly yksilön neron nauttiessa välittömästi sisimästään kumpuavasta hengestään jonka jäljillä jälkipolvet etsivät virvoitustaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe