Mikä on paras makkara?

virallinen äänestäjä

Itse kyllä pidan monine pienten valmistajien makkaroista. Jos perus k-kauoan tiskiltä pitää joku valita, niin kyllä se silloin on Kabanossi.

168

22723

    Vastaukset

    • Mun mielestä paras makkara on OK:n perus grillimakkara :) Ihan B-luokkaahan se on, mutta mun mielestä maistuu kaikista parhaimmalle ja varsinkin grillatessa ja notskilla käristyy mukavasti.

    • Maalaistuote Vatajan lisäaineeton A-luokan grillimakkara. Lisäaineettomat tuotteet eivät sisällä nitriittiä, fosfaattia, natriumglutamaattia tai hapettumisenestoainetta.
      Lisäaineettomat tuotteet ovat myös maidottomia, jauhottomia ja soijattomia. Lihapitoisuus on myös korkea 78%. Hintaakin tietysti on tuplasti halpoihin jauhomakkaroihin verrattuna mutta kuka nyt jauhoista maksaisi edes sitä. Sille makkaralle kun tekee dippikastikkeen majoneesista, valkosipulista, Dijon sinapista ja tomaattipyreestä niin kyllä kelpaa herkutella.

      • tätä Vatajan makkaraa S-marketista. Hyvää oli ja nyt saa kaikki jauhomakkarat kyytiä.


      • Tuo 78% ei ole mitenkään erityisen korkea ja määrään sisältyy kamaraa.

        Minun suosikkini on Kivikylän Huiluntuhti jossa ei ole kamaraa ja lihapitoisuus on 87% (http://www.kivikylan.fi/etusivu/tuotteet/ruokamakkarat/huiluntuhti). Rakenne ei ole 'ryynimäinen' vaan aika lähellä 'jauhomakkaroita' kuten esim. Camping, joten makkaran suutuntuma sopii minulle hyvin. Huiluntuhtia saa ainakin sokkarista.

        Myös Lidlin makkarat ovat hyviä, lihaa on kaikissa 90% tienoilla, rakenne on miellyttävä, eivätkä sisällä kamaraa. Bratwurstissa on hienoinen kuminan aromi, mutta siihenkin tottuu.


      • Rilluttelija kirjoitti:

        Tuo 78% ei ole mitenkään erityisen korkea ja määrään sisältyy kamaraa.

        Minun suosikkini on Kivikylän Huiluntuhti jossa ei ole kamaraa ja lihapitoisuus on 87% (http://www.kivikylan.fi/etusivu/tuotteet/ruokamakkarat/huiluntuhti). Rakenne ei ole 'ryynimäinen' vaan aika lähellä 'jauhomakkaroita' kuten esim. Camping, joten makkaran suutuntuma sopii minulle hyvin. Huiluntuhtia saa ainakin sokkarista.

        Myös Lidlin makkarat ovat hyviä, lihaa on kaikissa 90% tienoilla, rakenne on miellyttävä, eivätkä sisällä kamaraa. Bratwurstissa on hienoinen kuminan aromi, mutta siihenkin tottuu.

        Kivikylä on nykyisin hk:n, ja on vaikuttanut tuotteiden makuun


      • Tryben kirjoitti:

        Kivikylä on nykyisin hk:n, ja on vaikuttanut tuotteiden makuun

        Kivikylä ei ole HK:n, vaan ne ovat kumppaneita. HK omistaa Kivikylästä 49%.


      • Tryben kirjoitti:

        Kivikylä on nykyisin hk:n, ja on vaikuttanut tuotteiden makuun

        Älä puhu PASKAA!!!


    • voittanutta, käy keittoihin, grilliin, uuniin, kiukaalle, nuotioon ja kätevästi vaikka paljaaltaan tai vaikka leivän päälle;)

      • Olet selvästi mainoksen uhri,sillä panehan katsoen HK: kevyt sinisestä lihaprosentti paketista.
        Onko se makkaraa ollenkaan,vai jotain muuta.
        Saatat yllättyä lukemastasi.


      • Hk lihaa säästän jauhoja lisäten sitten lihan kaltaisia tuotteita kuten pötsiä ,tissejä,kamaraa,,hyvää ruokahalua vaan. ai niin kaverit kerto että aina kesätyöläiset räkii siihen massaan kun ei ole muuta tekemistä.


      • en syö jauhoja kirjoitti:

        Hk lihaa säästän jauhoja lisäten sitten lihan kaltaisia tuotteita kuten pötsiä ,tissejä,kamaraa,,hyvää ruokahalua vaan. ai niin kaverit kerto että aina kesätyöläiset räkii siihen massaan kun ei ole muuta tekemistä.

        eli nahkaa käytetään vain laadukkaisiin makkaroihin, kuten kabanossiin..


      • Kokeilepa saunalenkkiä s ryhmän palvelu tiskiltä varsinkin keittoon. Jää hk blööt kauppaan.


    • Olisko fiksua jakaa mielipide kahteen eri osaan, kuten makkaratkin (siis perusmakkarat), eli A- ja B- luokkaan. Tosin nykyään ei tuota B -luokkaa missään näe, vaan kyse on ruokamakkarasta.

      Löysin yhden hauskan sivun, jossa on arvosteltu A- luokan makkaroita. Tuolta voi valita omansa ja mahdollisesti lisää on tulossa.

      Ruokamakkaroista Camping on oma suorsikkini, ehkä jopa juustoisena paras.

      Tässä linkki: http://dev.frc.fi/a-lkn_veljeskunta/

      • Unohtui kertoa se oma suosikki A- luokan makkaroista. Se on Wotkin´sin Sörkan Grilleri.


      • pöhlö kirjoitti:

        Unohtui kertoa se oma suosikki A- luokan makkaroista. Se on Wotkin´sin Sörkan Grilleri.

        Ikävä että herr wotkins on kasvanut liian isoksi eikä perus asiat ole enää hallussa. Olen jättänyt kyseisen putiikin tuotteet kauppaan ihan vain maun vuoksi. Kannattaa kokeilla billnäs:n tuotteita tilalle.


    • Kevyt kabanossi on paras ja lihainen. Keveys tuossa on toispuolinen juttu, mutta plussaa toki. Peittosi oman terassin sokkotestissä peruskabanossin joka kyllä sekin on hyvä.

    • Atrian Juustohiillos on ehdottomasti paras makkara. Nam....

      • Juustohiillos on myös ok.


      • Themakkara kirjoitti:

        Juustohiillos on myös ok.

        Juusto-Wilhelmi on Ok, Juusto Hiillos on parempaa, mutta jos tykkäät juustomakkarasta, jossa saa olla vähän potkua, löysin aivan ylivoimaisen hyvän Wilhelmin, Chili Sulatejuusto. Juustoa on nimittäin kerrankin rittävästi ja chili antaa kivan potkun ja jälkimaun. Luultavasti tämän kesän uutuus, en ole ainakaan aikaisemmin noteerannut, vaikka juustomakkarat tulee yleensä testattua. Suosittelen!!


      • Minustakin Atrian juustohiilloksen voittanutta ei ole.


      • Nerdanja kirjoitti:

        Minustakin Atrian juustohiilloksen voittanutta ei ole.

        makkaraa enää löytää kuin tämä Atria Juusto Hiillos Atria Oyj (Suomi) B 9,5 Kuori huono, sitkeä. Sisältö mössöä. Pieniä juustobiittejä. Mausteita hivenen.

        Aineosat: koneellisesti eroteltu siipikarjan- ja sianliha, vesi, sianliha, perunatärkkelys, juusto (6, 0 %), silava, naudanliha, suola (1, 8 %), kamara, stabilointiaine E 450, naudan rasva, glukoosi, arominvahvenne E 621, aromit (mm. korianteri, chili, kumina, meirami, paprika), hapettumisenestoaine E 315, muskottipähkinä, säilöntäaine E 250.


      • Themakkara kirjoitti:

        Juustohiillos on myös ok.

        ON HYVÄÄÄÄ


      • Atrian juustohiillos on NIIN hyvää !! Sekä grillattuna, että kiuasmakkarana.


      • Themakkara kirjoitti:

        Juustohiillos on myös ok.

        ja Wilhelm chili-sulatejuusto. Tykkään myös Wotkinsin tuotteista.


      • Frostis kirjoitti:

        ja Wilhelm chili-sulatejuusto. Tykkään myös Wotkinsin tuotteista.

        En ole kaupoissa nähnyt, vaikka olen vähän sillä silmällä tsiikaillut!

        Atria on tämän kesän grillihitti; niin typeriä ovat HK:n ja Saarioisten mainokset, että ei kiitos heidän tuotteilleen!


      • makkaroista löytyy? kirjoitti:

        En ole kaupoissa nähnyt, vaikka olen vähän sillä silmällä tsiikaillut!

        Atria on tämän kesän grillihitti; niin typeriä ovat HK:n ja Saarioisten mainokset, että ei kiitos heidän tuotteilleen!

        löytyvät samasta osastosta kuin muutkin ruokamakkarat.


      • Wilhelmiä kirjoitti:

        Juusto-Wilhelmi on Ok, Juusto Hiillos on parempaa, mutta jos tykkäät juustomakkarasta, jossa saa olla vähän potkua, löysin aivan ylivoimaisen hyvän Wilhelmin, Chili Sulatejuusto. Juustoa on nimittäin kerrankin rittävästi ja chili antaa kivan potkun ja jälkimaun. Luultavasti tämän kesän uutuus, en ole ainakaan aikaisemmin noteerannut, vaikka juustomakkarat tulee yleensä testattua. Suosittelen!!

        Täytyy tuota chiliversiota maistella.

        Ja noille jauhon pelkääjille: makkarassa pitää ollakin muuta täytettä kuin lihaa, se tuo makua ja parantaa rakennetta. Jos pelkkää lihaa haluaa syödä, kannattaa grillata varrasta tai pihviä, yksinkertaista.


    • Ukko-Pekka on mielestäni hyvä makkara ja jopa suhteellisen edullinen laatuunsa nähden. Ukko-Pekka juustomakkarakin on maukas. Ollaan syöty sitä jo pari kesää ja kolmas lähtee(on niin iso makkara että sen syömiseen menee aikaa :)).

      • lisätty sokeria ja lisäaineita kuten aromivaventeita E621? Tässä tuoteseloste: Ainekset: sianliha, vesi, naudanliha, juusto (8 %), kamara, lihaproteiini, suola (1,6%), glukoosi, maitoproteiini, stabilointiaine (E450), mausteet (valkopippuri, inkivääri, muskottipähkinä), happamuudensäätöaine (E331), hapettumisenestoaine (E300), aromivahvenne (E621), aromit (mm. korianteri) ja säilöntäaine (E250). Säilytys alle 6º C.


      • ääääh hyvää... Porvoosta Tammisaareen kehäIII, Suomineidon ryppynaru ja samalla HK:n sinisen asiakaskunta.


    • Paras A-luokan makkara Wilhelm Balkan. Paras B-luokan makkara on ylivoimaisesti Atrian Käriste makkara.

      • Onkom kukaan koskaan ajatellut että miksi hyvät makkarat pilataan sokerilla ja maissitärkkelyksellä sekä perunalla?

        Tässä on Wilhelm Balkanin aineosat: naudanliha, vesi, sianliha, silava, stabilointiaineet (E 1420, E 450), suola (1, 8 %), kamara, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, gluteeniton kaurakuitu, mausteet (valkopippuri, paprika, sinappijauhe, korianteri, chili), maissiproteiinihydrolysaatti, arominvahvenne E 621, aromit (mm. muskottipähkinä), hapettumisenestoaine E 315, säilöntäaine E 250

        En suostuisi syömään. Atrian käristemakkara on vielä pahempi:

        Aineosat: sianliha, vesi, naudanliha, perunatärkkelys, koneellisesti eroteltu sianliha, silava, suola (1, 8 %), stabilointiaineet (E 1420, E 450), kamara, naudan rasva, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, hydrolysoitu maissitärkkelys, mausteet (mm. paprika, muskottipähkinä, korianteri) , hiivauute, hapettumisenestoaine E 315, arominvahvenne E 621, aromit (mm.mustapippuri, chili, kumina, valkosipuli)säilöntäaine E 250


      • makkaramaistelija kirjoitti:

        Onkom kukaan koskaan ajatellut että miksi hyvät makkarat pilataan sokerilla ja maissitärkkelyksellä sekä perunalla?

        Tässä on Wilhelm Balkanin aineosat: naudanliha, vesi, sianliha, silava, stabilointiaineet (E 1420, E 450), suola (1, 8 %), kamara, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, gluteeniton kaurakuitu, mausteet (valkopippuri, paprika, sinappijauhe, korianteri, chili), maissiproteiinihydrolysaatti, arominvahvenne E 621, aromit (mm. muskottipähkinä), hapettumisenestoaine E 315, säilöntäaine E 250

        En suostuisi syömään. Atrian käristemakkara on vielä pahempi:

        Aineosat: sianliha, vesi, naudanliha, perunatärkkelys, koneellisesti eroteltu sianliha, silava, suola (1, 8 %), stabilointiaineet (E 1420, E 450), kamara, naudan rasva, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, hydrolysoitu maissitärkkelys, mausteet (mm. paprika, muskottipähkinä, korianteri) , hiivauute, hapettumisenestoaine E 315, arominvahvenne E 621, aromit (mm.mustapippuri, chili, kumina, valkosipuli)säilöntäaine E 250

        Koska et näytä tietävän, mihin makkarassa tarvitaan glukoosia tai tärkkelystä, on ehkä viisaampaa luottaa vain omaan makuaistiin kun kopioida paketin tietoja.


      • makkaramaistelija kirjoitti:

        Onkom kukaan koskaan ajatellut että miksi hyvät makkarat pilataan sokerilla ja maissitärkkelyksellä sekä perunalla?

        Tässä on Wilhelm Balkanin aineosat: naudanliha, vesi, sianliha, silava, stabilointiaineet (E 1420, E 450), suola (1, 8 %), kamara, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, gluteeniton kaurakuitu, mausteet (valkopippuri, paprika, sinappijauhe, korianteri, chili), maissiproteiinihydrolysaatti, arominvahvenne E 621, aromit (mm. muskottipähkinä), hapettumisenestoaine E 315, säilöntäaine E 250

        En suostuisi syömään. Atrian käristemakkara on vielä pahempi:

        Aineosat: sianliha, vesi, naudanliha, perunatärkkelys, koneellisesti eroteltu sianliha, silava, suola (1, 8 %), stabilointiaineet (E 1420, E 450), kamara, naudan rasva, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, hydrolysoitu maissitärkkelys, mausteet (mm. paprika, muskottipähkinä, korianteri) , hiivauute, hapettumisenestoaine E 315, arominvahvenne E 621, aromit (mm.mustapippuri, chili, kumina, valkosipuli)säilöntäaine E 250

        Kaikki luettelemasi aineet ovat suurta herkkua ja kaikilla ainesosilla on oma tehtävänsä makkaran elinkaaressa. Maissitärkkelys nam nam. hapettumisenestoaine E nam nam. Kuka nyt hapettunutta makkaraa söisi?


      • makkaramaistelija kirjoitti:

        Onkom kukaan koskaan ajatellut että miksi hyvät makkarat pilataan sokerilla ja maissitärkkelyksellä sekä perunalla?

        Tässä on Wilhelm Balkanin aineosat: naudanliha, vesi, sianliha, silava, stabilointiaineet (E 1420, E 450), suola (1, 8 %), kamara, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, gluteeniton kaurakuitu, mausteet (valkopippuri, paprika, sinappijauhe, korianteri, chili), maissiproteiinihydrolysaatti, arominvahvenne E 621, aromit (mm. muskottipähkinä), hapettumisenestoaine E 315, säilöntäaine E 250

        En suostuisi syömään. Atrian käristemakkara on vielä pahempi:

        Aineosat: sianliha, vesi, naudanliha, perunatärkkelys, koneellisesti eroteltu sianliha, silava, suola (1, 8 %), stabilointiaineet (E 1420, E 450), kamara, naudan rasva, soijaproteiinivalmiste, glukoosi, hydrolysoitu maissitärkkelys, mausteet (mm. paprika, muskottipähkinä, korianteri) , hiivauute, hapettumisenestoaine E 315, arominvahvenne E 621, aromit (mm.mustapippuri, chili, kumina, valkosipuli)säilöntäaine E 250

        Voithan syödä pelkokertoimen tapaan toukkia kuhisevia makkaroita jos turvallisia säilöntäaineita pelkäät.


    • on jääkaapissa ja paketin kun pitää avaamattomana,niin hyvin menee.Grilliin kannattaa laittaa lihaa ja kalaa.Kuka nyt enään nykyään grillaa vehnäjauhopötköjä,en minä ainakaan.

      • Uusien pottujen kanssa ja salaatti päälle niin nammmm.


      • Makkaroissa ei ole vehnäjauhoja ei grammaakaan.


    • Atrian käriste ehdottomasti ! Tuhtia tavaraa. Konstailematon.

    • Miusta kaksi parasta makkaraa ovat:
      1.Hk-Sininen lenkki
      ja
      2. Ukkopekka makkara nammm nammm :)

      • Kyll se HK:N Camping ghakkaa kaikki Peruskamaa, siihen tulinen sinappi, esim aura tahi Meiran musta, ei Turun sinappia Homojen Kamaa,
        Sit kyll se nuotiossa Kärvennetty mustaks HK :n Blue vihannes on perinteinen vaihtoehto,
        Kyll ne Wilhemit ja Ukko Pekqat ja Kabanussit menee myös pimentoon,
        Mutt jotkut Atrillilllit on Fasukaa.


      • pois oikeus käyttää makkara sanaa mainonnassaan. Ei sellainen jauhokiekura mitään makkaraa ole.


      • Oluen kaa kirjoitti:

        Kyll se HK:N Camping ghakkaa kaikki Peruskamaa, siihen tulinen sinappi, esim aura tahi Meiran musta, ei Turun sinappia Homojen Kamaa,
        Sit kyll se nuotiossa Kärvennetty mustaks HK :n Blue vihannes on perinteinen vaihtoehto,
        Kyll ne Wilhemit ja Ukko Pekqat ja Kabanussit menee myös pimentoon,
        Mutt jotkut Atrillilllit on Fasukaa.

        tuollaista sekasotkua???


    • HK.n sininen, sopii arkeen ja juhlaan!

      • HK on suunnattu kasvissyöjille.

        Pohjalaisen snapsilasin voi tehdä kovertamalla punaiseen kolot ja siihen pakasteesta kossua.


    • paras mitä halpispuolelta kannatta kitaansa ahtaa. Varmasti on parempaakin blossia mutta mistä löytää ja mitä maksaa?

      • Lidlin juusto nakit.....napakoita,hyvää.


    • Jeps kyllä se ukkopekan perus magara maistuu nykyisin parhaalta...
      camping = jauhomakkara
      kun taas toisaalta
      wilhelm = liian lihaisa

      Ukkopekka! kyllä myös kabanossi menettelee, mutta kallista on.

      • että liha ja laatu se makkarassakin maksaa, ei jauho mössöt


    • Kyllä mä Kabanossia syön mut jos Pihvimakkara lasketaan niin se.

    • makkara on Camping.

    • hiilille Lidlin krakovasta. Pesee mennen tullen saman hintaiset wilhelmit ja kabanossit... Sakemannit osaa makkaranteon, vaikken muuten nahkahousupojista tykkää. Lidlin pienet bratwurstit on kanssa maukkaita!

    • Julistan virallisesti ja juhlallisesti kesän 2008 parhaaksi makkaraksi Atrian Käristeen. Onnittelut voittajalle ja eikun syömään. (on tullut syötyä jo 4 ½ tänään).

      • luokassa Poprilli on ykkönen. Paikalliset erikoisuudet ovat makkaroiden aatelia esim julkujärven lenkki, suurteollisesta makkarasta Wilhelmit ja Kabanossi.


      • liha on parasta kirjoitti:

        luokassa Poprilli on ykkönen. Paikalliset erikoisuudet ovat makkaroiden aatelia esim julkujärven lenkki, suurteollisesta makkarasta Wilhelmit ja Kabanossi.

        Kuka tätä syö?

        Poprilli

        Ruokamakkara luonnonsuolessa. Miedon makuinen grillimakkara.

        Pakkauskoko: 400 g / 4 kpl

        Tuotteen ainekset:
        Koneellisesti erotettu broilerin- ja kalkkunanliha, vesi, perunajauho, kamara,
        naudanliha, sianliha, broilerin nahka, naudan sidekudos, suola (1,7%), happamuudensäätöaineet (E326, E262), naudan sydän, soijaproteiini, stabilointiaine (E450), muunnettu tärkkelys, glukoosi, arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E300),
        aromit, (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri)
        säilöntäaine (E250).
        Lihapitoisuus 10 %, Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.


      • on ihan paskaa kirjoitti:

        Kuka tätä syö?

        Poprilli

        Ruokamakkara luonnonsuolessa. Miedon makuinen grillimakkara.

        Pakkauskoko: 400 g / 4 kpl

        Tuotteen ainekset:
        Koneellisesti erotettu broilerin- ja kalkkunanliha, vesi, perunajauho, kamara,
        naudanliha, sianliha, broilerin nahka, naudan sidekudos, suola (1,7%), happamuudensäätöaineet (E326, E262), naudan sydän, soijaproteiini, stabilointiaine (E450), muunnettu tärkkelys, glukoosi, arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E300),
        aromit, (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri)
        säilöntäaine (E250).
        Lihapitoisuus 10 %, Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.

        Satuinpa lukemaan pitkästä aikaa makkara-arvosteluja ja kuinka ollakaan löysin tämän Poprillin. Tuntuu tosiaankin siltä, että kaikki teurasjäte, jota HK:lta jää oikean makkaran valmistuksesta, se pursotetaan luonnonsuoleen ja markkinoidaan makkarana.
        Annoinkin jo kauan sitten sille nimeksi; 'suoleen pursotettu teurasjäte' kuten siitä mainitsin äsken.
        Itse olen tykästynyt näihin lihaisimpiin makkaravaihtoehtoihin. Jopa saksalaisiin ;-)


    • On Kotivaran Kärkkäri.

    • Ehd. paras

    • Eli makkara makkarana, atrilli kelpaa siihen ihan täysillä ja pirkan tulista sinappia päälle.
      Kun tekee mieli lihaa, mieluimmin ostan sitten kunnon lihaa, enkä makkaraa.

    • Kyllä se on ehdottomasti Wigrenin Ohutlenkki :)

      • makkaroissaan. En syö tätä.

        Wigrenin ohutlenkki: Ainekset: vesi, sianliha, naudanliha, perunajauho, kamara, maitojauhe, suola, lihaproteiinivalmiste, glukoosi, mausteet (mm. valkopippuri, paprika, korianteri, chili), stabilointiaineet (E450, E452), hapettumisen estoaineet (E300, E301), aromivahvenne (E621), säilöntäaine (E250).


      • perunajauhoa kirjoitti:

        makkaroissaan. En syö tätä.

        Wigrenin ohutlenkki: Ainekset: vesi, sianliha, naudanliha, perunajauho, kamara, maitojauhe, suola, lihaproteiinivalmiste, glukoosi, mausteet (mm. valkopippuri, paprika, korianteri, chili), stabilointiaineet (E450, E452), hapettumisen estoaineet (E300, E301), aromivahvenne (E621), säilöntäaine (E250).

        Mikä on omasta mielestäsi paras makkara ja millä perusteella? Vastaukseksi ei käy "ei mikään", vaan mielestäsi paras, vaikka sitten huonojen joukosta.


      • tuoteselostemies kirjoitti:

        Mikä on omasta mielestäsi paras makkara ja millä perusteella? Vastaukseksi ei käy "ei mikään", vaan mielestäsi paras, vaikka sitten huonojen joukosta.

        Hk-juhlalenkki on huomattavast parempaa, kuin nykyinen sininen. S-kauppa vaan halpuutti sen hyllyistään pois. Saa vaan K-kaupasta. Muistuttaa eniten alkuperäistä Hk.n sinisen maineen luonutta. Nykyistä mainostaa, kuin ei olisi entistä reseptiä muutettu, vaan kun ei pidä paikkaansa.
        Ja kuka vielä laittaa suuhunsa makkaraa missä käytetään aromivahvenne E621.tä. on jo niin paljon lääketieteellisiä todisteita sen haittavaikutuksista ihmiselle.


    • PARHAITA! koska ne on halpoja hyviä.

      • Juusto Kabanossi! On juustoa reilusti ja menee ihan sellaisenaankin suoraan paketista. :)

        Wilhelmin vastaavissa liian vähän juustoa joka vielä grillatessa valuu kaikki grilliin.


      • parasta on.. kirjoitti:

        Juusto Kabanossi! On juustoa reilusti ja menee ihan sellaisenaankin suoraan paketista. :)

        Wilhelmin vastaavissa liian vähän juustoa joka vielä grillatessa valuu kaikki grilliin.

        Koti-sinappia niin avot!


      • Joo, Pirkan lihaisa grillimakkara on hinta-laatusuhteeltaan ihan ok. Ei se maukkainta mahdollista ole, mutta sinappi on keksitty. On se jokatapauksessa satatuhattamiljoonaa kertaa parempaa kuin joku Camping.


    • Minusta se on Atrian grilli makkara

      • Mielestäni paras makkara on atrian käristemakkara.


      • tyytyväinen grillaaja kirjoitti:

        Mielestäni paras makkara on atrian käristemakkara.

        Se reilu perusmakkara, jolla on perinteitä!


    • Perseestä suorastaan verrattuna aitoon oikeaan Hk:n Kabanossiin.
      Atrian käristemakkara on kyllä ihan hyvää grillimakkaraa

      • Kabanos on alunperin ohut, sianlihasta tehty puolalainen savustettu kestomakkara. Samalla nimellä myydään meillä nakkeja muistuttavia, maustettuja ruokamakkaroita. HK on rekisteriviranomaisten asiantuntemattomuuden takia onnistunut jopa rekisteröimään Kabanossi-nimen grillimakkaralleen, joka ei millään tavalla muistuta aitoa kabanos-makkaraa.


    • ol ryynärii voip syyjä kylmä tai hehkutettua .

      • Hyvää on myös Mervin mustalenkki pualukkahillolla! :)


      • Lisäks.. kirjoitti:

        Hyvää on myös Mervin mustalenkki pualukkahillolla! :)

        että hyvää grilli makkaraa ei vielä ole vielä valmistettukaan


    • paras makkara on Huittisten Kivikylän ,mikä vaan niista ..ei ole jauhoista tehty

    • Itikan käriste ja Tampereen lihajalosteen lenkkimakkara (jälkimmäinen tosin parasta kylmänä). Parasta A-luokan jauhoa kumpikin.

    • ukkopekka kalkkuna ja muutkin ja siihen omatekonen valkosipulisinaappi ai jai että on hyvää tässähän tulee nälkä =)

    • Ehdottomasti, sopivan tulinen, maukas ja lihaisa.

      • Toi on paras ja myös se ihan Original Wilhelm on
        ihan ok. Pippuri-juusto Kabanossi myös ihan
        syötävää, mutta perus kabanossi ei maistu millekkään.


    • Ehdottomasti hyvä ja suositeltava makkara! Ei sisällä niitä inhottavia kovia "knöllejä" mihin esim.Kabanossissa törmää. Jauhoja saa sitä paitsi 2 kilon pussissakin.

      • juustoversiona...


      • Amen brother, Huiluntuhti on parasta!


      • Vähän ihmetyttää nuo lisäaineet ja sitten lisätty sokeri. Tässä tuoteseloste:

        Ainekset: Suomalainen sianliha, vesi, suomalainen naudanliha, suola (1,5 %), stabilointiaine (E 450, E 451), glukoosi, hapettumisenestoaine (E 316), aromivahvenne (E 621), mausteet ja aromit (mm. mustapippuri, muskottipähkinä, inkivääri, maustepippuri), säilöntäaine (E 250).


      • kj.mattila kirjoitti:

        Vähän ihmetyttää nuo lisäaineet ja sitten lisätty sokeri. Tässä tuoteseloste:

        Ainekset: Suomalainen sianliha, vesi, suomalainen naudanliha, suola (1,5 %), stabilointiaine (E 450, E 451), glukoosi, hapettumisenestoaine (E 316), aromivahvenne (E 621), mausteet ja aromit (mm. mustapippuri, muskottipähkinä, inkivääri, maustepippuri), säilöntäaine (E 250).

        Suolaa liian vähän, jonka takia tarvitaan lisää arominvahventeita ja säilöntäaineita. Terveellisyyden kannalta ollaan menty ojasta allikkoon.


    • Tällaista on ollut markkinoilla.Vieläkö sitä joku tekee,ja mitkä on olleet makukokemukset?

    • ehdottomasti ja kaikilla mittareilla paras! Siinä on sentään jotain mitä noissa jauhopötkylöissä ei ole alkuunkaan. Nimittäin oikea rakenne ja maku...
      Hyi helwetti kaikki wilhelmit ja muut. Tehty varmaan leivinjauheella, koska turpoavatkin grillissä. YÄAK.Kiitokseni ja hovikumarrukseni kaikille niille, jotka aikanaan olivat vaikuttamassa siihen, että Kotivara jatkoi Kärkkärin valmistusta.

      • kärkkäri parasta, mutta perkele, kun sitä ei saa täältä etelästä.


    • siinä on kaikki....

      • Teurastin naapurin kuolaavan koiran ja jauhoin makkaraksi,kaikki kaverit söivät sitä grillibileissä ja kehuivat parhaaksi mitä olivat ikinä syöneet!Itse olen jäävi sanomaan mielipidettäni koska en maistanut.


    • Mutta ihan perusmakkarat kuten ok ja poprilli menevät kanssa :)

    • Käriste on paras kuin myös samasta massasta (ainakin 80-luvulla Itikasta, nyk. Atrialta kerrottiin noin) tehty Helapää. Onko Helapäätä muuta kuin pohjanmaan / eteläpohjanmaan kaupoissa?

      Mielestäni pehmeämmän makuiset b-luokkalaiset ovat a-luokkalaisia parempia. Ja muuten, Käristeellä on a-luokan makkaran hinta =)

      • Keravalla Helapäätä myy K-Supermarket Oregano.


    • tuo isännän pitkä ja paksu kotimakkara läpi vuoden.

      • :D Ihmiset ei tajua:))


    • HK vain tosi hölmöille!

      • Tapolalta löytyy maistuva tulikeppi ja mustamakkara on myös hyvää grillattuna.


    • Poutun palviryynimakkara on paras. Mukava savun maku, hyvä rakenne ja rasvaa vain 15,5% josta siitäkin osa valuu pois paiston aikana. Kylmää puolukkahilloa lisukkeeksi ja juomaksi maitoa.

    • Kabanossi Tomaatti & jalapeno. Maistuu muukin kuin jauhoihin sekotettu sianihra...

    • Kyllä ei oo Poutun makkaran voittanutta ! ;)

    • Raakamakkarana chorizo on grillattuna suurta herkkua! Tosin varsin monta laatua löytyy.

      • Myös mergues-makkarat (nekin raakamakkaroita) ovat grillattuina superhyviä!


    • Suomessa makkarakulttuuri tuntuu muuttuneen kovin vaikeaksi kaikkine "jauhottomine" ja "rasvattomine" tuotteineen. Muistettakoon, että makkaran alkuperäinen tarkoitus on ollut hyödyntää veri, elimet sekä ruhon muut osat, joita ei ole voitu syödä lihana, mutta jotka silti maistuvat herkulliselta, useimmiten paremmalta kuin "kokoliha", eivätkä ole millään tavalla epäterveellisempiä kuin varsinainen liha. Toinen tarkoitus, ilmeisesti myöhemmin kehittynyt, on lihan ja elinten säilöminen kuivaamalla tai savustamalla.

      Makkaran vanhoista raaka-aineista, joista eräs on sian nahka eli kamara, saadaan usein paremman makuista ja rakenteeltaan miellyttävämpää makkaraa kuin puhtaasta, kalvottomasta lihasta. Viljatuotteiden käyttö makkaran täyteaineena taas on peräisin vanhimmasta suomalaisesta makkarasta eli verimakkarasta, eivätkä ryynit tai jauhot (nykyisin useimmiten tärkkelys perunajauhon muodossa) makkaraa huononna, päinvastoin ovat useissa tapauksissa välttämättömiä makkaran rakenteelle. Mutta makkarateollisuus pilasi asiansa 1980-luvun "suuren makkarasodan" aikana, tai oikeastaan jo paljon aikaisemmin. Ei olisi koskaan pitänyt yrittää salata makkaran raaka-aineita, sillä kun salailusta alettiin puhua, oli kansalle hetkessä selvää, että makkarateollisuudella on huono omatunto. Jos silloin olisi hyssyttelyn ja parannuksen lupaamisen sijasta aloitettu järkevä tiedotuskampanja, jolla olisi todistettu makkaran raaka-aineet yhtä hyviksi kuin liha, ei nykyisin olisi mitään keinotekoisia, rasvattomia, natriumglutamaatilla sylkeä erittäviksi tehtyjä, "jauhottomia", täysin mehuttomia lihapötkyjä, joiden pureskelusta leukalihakset väsyvät – niitä ei tavallinen herkkusuu makkaraksi edes tunnista. Ruotsissa ei koskaan ole ollut mitään makkarasotaa, koska siellä yleisö on osannut arvostaa perinteisiä tuotteita. Niinpä ei monia ruotsalaisia herkkumakkaroita olisi meidän ennen vuotta 1997 voimassa olleen typerän makkaralakimme mukaan edes olisi saanut myydä Suomessa makkarana. Onneksi on lakia meillä helpotettu.

      Useimmiten pelkää ostava yleisö makkaroissa olevan "jauhoja". Ihmisissä istuu syvällä usko, että makkarantekijä pettää asiakasta korvaamalla lihan halvalla jauholla. Mutta meidän kulttuurissamme on ryynejä ja erilaisia jauhoja aina käytetty monissa makkaroissa, eikä niitä pitäisi väheksyä. Jos ne parantavat makkaran makua ja ominaisuuksia, niin tietysti niitä pitää saada käyttää. Tämän takia tuntuukin ikävältä, kun ruokakaupassa esiintyvä makkaraesittelijä korostaa joka asiakkaalle kaikkien tuotteittensa olevan "jauhottomia" ja "A-luokan makkaraa". Maku ratkaiskoon, ei raaka-aineet!

      Makkaran rasvaa pelätään tietysti nykyisin hurjasti. Niinpä onkin muiden kuin kestomakkaroiden rasvapitoisuus ilmoitettava pakkauksessa. Hyvät lenkit, nakit ja muut vastaavat ruokamakkarat sisältävät 15...20 % rasvaa, paremman makuinen Balkanin makkara yli 25 % ja kunnon salamissa on kypsytyksen jälkeen reilusti yli 40 % rasvaa. Eihän rasvaton makkara maistu miltään! Onneksi ei kestomakkaroissa tarvitse ilmoittaa rasvaprosenttia. Me hullut suomalaiset jättäisimme meetvurstimme ostamatta, jos etiketissä olisi mainittu "rasvapitoisuus 50 %".

      • Olipa harvinaisen asiallinen teksti. Just noin!


      • hyvä essee!!


    • grillattavaksi on aito B-luokan ruokamakkara, kuten poprilli, atrilli jne. Kaikki "lihaisat", koostumukseltaan rakeiset, todella suolaiset wilhelmit ja kabanossit on surkeita. Niillä ei taas ole oikeiden lihamakkaroiden kanssa muuta yheistä kuin muoto. Varo yli euron maksavia makkarapaketteja!

    • On Perniön lihan Ruisriista ryynäri ja ryynimakkarat yleensäkkin on miun maun mukkaan!

    • Paras makkara on itse tehty! Siihen on vuodatettu hikeä ja tuskaa, rakkautta ja epätoivoa...resepti salainen! Hyvää Juhannusta!

      • Lihajaloste korpelan grillimakkara on ehkä parasta grilliin.


      • meiste69 kirjoitti:

        Lihajaloste korpelan grillimakkara on ehkä parasta grilliin.

        Sitä alkuperäistä halpaa makkaraa, eli jätkämmakkaraa, alias suomimakkaraa.
        Saattoi olla vaikka C-luokan tuote,mutta ah niin hyvää nuotiolla tai grillissä kärvennettynä. Ennen terveysintoilun syntymistä ja Pekka Puskan vielä jokeltaessa vaipoissaan.
        Huonoja tuon makkaran imitaatioita on vielä joskus myynnissä, mutta tavattoman kuivia pökäleitä verrattuna siihen aitoon suomilenkkiin, joka tihkui rasvaa käristettäessä. Konstailematon selkeä maku oli sen makkaran tunnus.
        Hienot naiset ostivat sitä, pyytäen: Neiti kiltti, saisinko puoli kiloa tuota jätkän makkaraa koiralleni? Jätkät taas samasta "Hampparin väärästä": "Tyttö hei, paas jätkälle puol kiloo tota koiran makkaraa!


    • En lähde mitään erikseen nimeämään, mutta kaikki B-luokan grillimakkarat on parasta. Grillimakkaran suorastaan kuuluu olla tehty jauhomaisesti ja sen kuuluu sisältää kaikkea jäännöstuotetta.

      A-luokan makkarat sinällään on vain kallista muunnelmaa suoraan lihasta, eikä makkaraa juuri laisinkaan, tehty vain makkaran muotoon. Ja niitä syödessä unohtuu koko grillimakkaran tarkotus...

      Haluan syödä lihan lihana ja makkaran makkarana, siksi yksinkertasesti ja ainoasti B-luokka! Nam!

    • Camping on vaan niin hyvää että kaikki muut maistuvat huonoilta kopioilta!!!

    • Musta makkara, onko se nyt Tapolan (Nykäsen) Mervin
      vai miten se oli valmistamaa.

      Siihen päälle mansikkahilloa .... njam

      Ja sitten ihan perinteinen hiillosmakkara pitkään
      haudutettuna, silleen että se melkein poksahtaa.

      Kunnon sinappia, perunasalaattia ja kylmä iso olut.
      Päivän energiantarve tulee taatusti tyydytettyä !

      • Ootkos tosissas mansikkahillon kanssa..? Ettet tarkoita puolukkaa.... :D

        Tuntuis hassulta mustamakkara mansikkahillon kanssa... :D Ei toki.. Voi ollakin ihan jees.. :D Ei vaan itellä kyl taida munaa riittää kokeilla kyseistä yhdistelmää..? :D


      • Juhis- kirjoitti:

        Ootkos tosissas mansikkahillon kanssa..? Ettet tarkoita puolukkaa.... :D

        Tuntuis hassulta mustamakkara mansikkahillon kanssa... :D Ei toki.. Voi ollakin ihan jees.. :D Ei vaan itellä kyl taida munaa riittää kokeilla kyseistä yhdistelmää..? :D

        pitää syödä ihan sellaisenaan, ruokajuoma maun mukaan. Niin minä olen aina tehnyt ja olen "paljasjalkainen" tamperelainen. Makuasia tietty, syököön kukin vaikka kermavaahdolla ja ketsupilla, mannapuurolla ja habanerolla tai sinapilla ja sienisalaatilla.


    • Musta makkara, onko se nyt Tapolan (Nykäsen) Mervin
      vai miten se oli valmistamaa.

      Siihen päälle mansikkahilloa .... njam

      Ja sitten ihan perinteinen hiillosmakkara pitkään
      haudutettuna, silleen että se melkein poksahtaa.

      Kunnon sinappia, perunasalaattia ja kylmä iso olut.
      Päivän energiantarve tulee taatusti tyydytettyä !

      • Ootkos tosissas mansikkahillon kanssa..? Ettet tarkoita puolukkaa.... :D

        Tuntuis hassulta mustamakkara mansikkahillon kanssa... :D Ei toki.. Voi ollakin ihan jees.. :D Ei vaan itellä kyl taida munaa riittää kokeilla kyseistä yhdistelmää..? :D


    • On aivan turha väitellä tällaisesta asiasta, jossa oikea vastaus on juusto-Wilhelmi.

      • Tampere on minun mielestä Suomen paras makkarakaupunki.TampereenYmpäristöstä löytyy parhaat grilli
        ja höyrymakkarat,minun ykkönen on lihajalosteen höyrymakkarat.Eräskin grillin pitäjä sanoi että konkurssi olis tullut,jollei hän olisi vaihtanut Tampereen lihajalosteen tuotteisiin.Eikä hänen entinen makkaran toimittaja mikään pieni firma ollut.Tämä tarina on totta. PS. En löydä Tampereelta yhtään makkaran tekijää
        joka valmistaisi "huonoa" makkaraa. Käykää Tampereen kauppahallissa,alkaa olla ainoita jota voi nimittää kauppahalliksi.eikä papuhalliksi.


      • Höyry Fani kirjoitti:

        Tampere on minun mielestä Suomen paras makkarakaupunki.TampereenYmpäristöstä löytyy parhaat grilli
        ja höyrymakkarat,minun ykkönen on lihajalosteen höyrymakkarat.Eräskin grillin pitäjä sanoi että konkurssi olis tullut,jollei hän olisi vaihtanut Tampereen lihajalosteen tuotteisiin.Eikä hänen entinen makkaran toimittaja mikään pieni firma ollut.Tämä tarina on totta. PS. En löydä Tampereelta yhtään makkaran tekijää
        joka valmistaisi "huonoa" makkaraa. Käykää Tampereen kauppahallissa,alkaa olla ainoita jota voi nimittää kauppahalliksi.eikä papuhalliksi.

        Varmaan aika moni tulee vastaa tähän HK:n sininen tai Atria, mut makkaroista paras on tietysti Tapolan Mustamakkara. Ryynäri on toinen hyvä, mut pitää vaan olla aika kännis et uppoo.


    • Camping on paras.

      • Camping ei enään ole sama makkara kuin ennen. Siitä on tullut ruotsalainen, pahan makuinen ja koostumuskin on ällöttävä. Uusi suosikki olisi hakusessa.


      • Grillihiili kirjoitti:

        Camping ei enään ole sama makkara kuin ennen. Siitä on tullut ruotsalainen, pahan makuinen ja koostumuskin on ällöttävä. Uusi suosikki olisi hakusessa.

        Iskelmä on parasta, jos sitä ei saatavilla sitten Korpelaa.


    • Joo kabanossi on hyvää

    • .. mutta on se tieysti makuuasia. Meillä on ruvettu tekemään ribsiä ainan vähän eri tavalla ja on kuule hyvä ja täyttä lihaa, ilman teollisia lisukkeita. Luita tietysti jää kasa, mutta on se kilohinta siten vain 5 € kin.

    • Juustokabanossi on hyvää!

      • Atrian Wilhelmin viherpippuri olisi parasta , mutta en ole koskaan syönyt sitä grillatuna koska on mennyt masuun jo kylmänä.


    • Saksalaiset osaavat makkaran teon, joten Lidlin sakuwursteista löytyy mainioita makkaroita. Virossakin on hyviä, mutta mistä niitä saisi Suomesta?

      • Makuliha Oy:n vuohenjuustomakkara on parempaa kuin yksikään saksalainen tai virolainen makkara.

        Objektiivisissa asiantuntija-arvioissakin se on saanut paljon paremmat pisteet kuin parhaatkaan virolaiset ja saksalaiset makkarat: http://www.makkara.info


      • tähän sen verran että saksalaiset makkarat ovat kyllä hyviä, mutta ne tuppaa olemaan liian suolasia meikäläisen makuun. lidlistähän noita löytyy ellei jaksa saksasta asti hakea/tilaa.


    • Pimppaa on kiva lipottaa, uuh aah!

    • Enpä oikein luottaisi AKS:n asiantuntevuuteen makkaran mauissa, kun eivät tiedä edes makkaraan tehtävien viiltojen todellista funktiota.
      Seura on enemmänkin turhautuneiden herraskekkaleiden pikku puuhastelua jotta pääsevät akoiltaan karkuun silloin tällöin muka makkaran varjolla!

      • Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli Suomessa vuosina 1922–1944 toiminut ylioppilaiden ja akateemisen eliitin muodostama järjestö. Seuran piirissä kannatettiin laajalti myös aito­suomalaisuutta ja Suur-Suomi-aatetta??

        - mitähän tällä on tekemistä maggaran viiltelyn kanssa?

        Niin ja PS. kabanossi maistuu.


      • kauhiast ihmettelee kirjoitti:

        Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli Suomessa vuosina 1922–1944 toiminut ylioppilaiden ja akateemisen eliitin muodostama järjestö. Seuran piirissä kannatettiin laajalti myös aito­suomalaisuutta ja Suur-Suomi-aatetta??

        - mitähän tällä on tekemistä maggaran viiltelyn kanssa?

        Niin ja PS. kabanossi maistuu.

        Ole hyvä ja katso http://www.makkara.info, näet onko niillä mitään muuta yhteistä kuin kirjainsarja AKS. Tuskin on!


    • HK:n Sininen ja Atrian Hiillos ovat parhaat!!!

    • itse olen kova grillimakkara-fani, ja useita tuotteita tullut testattua mutta kyllä se on perus ukkopekka jota minä grillaan. siinä on hinta/laatusuhde täysin kohillaan. huiluntuhti on myös erittäin hyvää mutta hieman kalliimpaa kuin ukkopekka. kabanossit on liian rasvasia, wilhelmit liian lihaisia, camping liian jauhosta...

    • Paras on HK Kabanossi Habanero.
      Siinä on mukana maku.

      Tarvii joskus tehdä siitä makkarakeitookin, on kuulemma hyvää.

      griliseiväs ja perus camping on ihan ok.

    • Kaippa sitä jotain suosikkeja on näissä grillimakkaroissakin, ehkä kuitenkin ainakin meikällä on vaikea sanoa mikä on paras mutta muutama alla:

      Kabanossin Habanero sekä Karski on hyviä.
      Saarioisten nämä raakamakkarat kuten se Chorinzo ja YrttiBratwursti on hemmetin hyviä.

      Ja kyllä mulla tipahtaa paljon muitakin mutta tuossa on pari suosikeista.

      Vinkkinä teille jos ette ole kokeillu vielä, että tavallinen siskonmakkara on aivan erinomaista kun sen grillaa.
      Grillaa siskonmakkarat siten, että varovasti laitat ne pötkylät siihen grilliritilälle ja jos mahdollista alussa niin pienemmällä lämmöllä (kaasu ja sähkögrillissä tämä on helppoa), mutta kyllä nuo onnistuu myös ihan hiiligrillillä joka on kyllä maun suhteen edelleen se paras ainakin mun mielestä.

    • Camping on aivan jauhoista paskaa. Kabanossi on minun valintani jos kaupan hyllystä haetaan. Mutta jos mitä tahansa saa ehdottaa niin Müncheniin visiitille Englischer Garteniin ah sieltä sitä ihanaa bratwurstia ja weisswurstia.

      • Täh? Et kai ihan tosissasi väitä, että grillaat valkomakkaraa? Se on sitten sen luokan pyhäinhäväistys, että joutaisit nurkkaan häpeämään.

        English Garten ok jos on hintti tai haluaa muuten tulla nähdyksi, mutta ihan oikeast suosittelen ihan muita paikkoja. Mene vaikka Andechsiin S-Bahnilla ja tilaa valkomakkaraa ja perunasalaattia. On ihan eri planeetalta kuin English Gartenin sapuskat ja on halvempaa.

        En asu nyt Suomessa, että en osaa sanoa mitä siellä myydäään, mutta Kivikylä Huiluntuhti on hyvä. Samoin on Korpelan Grillimakkara. Muuten suosittelen Lidlin raakamakkaroita.


    • Eetvartti makkara on parasta

    • Kyllä se on Atrilli. Hinta ja laatu suhde on kohdallaan. Sinappina täytyy olla Musta Turun Sinappi ja Ketsuppina Heinz

      • Ok lenkki,Camping ja poprilli.


    • Erilaisia jauhoja ja proteiinivalmisteita käytetään makkarassa tiätty siihen, että saadaan siihen makkaramassaan sidottua vettä. Näin voidaan oikean lihan osuutta pienentää. Oikea liha sitoo vettä, sisäelimet ja muu moska ei. Te campingin ja muiden jauhomakkaroiden suosijat, selvitelkää joskus huvikseen mitä ne todellisuudessa on ne "lihaan verrattavat" valmistusaineet.

      Ei sillä, kyllä mäkin joskus markkinoilta ostan sen grillimakkaran, vaikka tiedän mitä se jauhoinen suutuntuma pitää sisällään, mutta kun tahdon nauttia hyvästä makkarasta niin kyllä valinta osuu niihin makkaroihin joissa lihapitoisuus on yli 70%. Eihän nekään pelkästä lihasta ole tehty mutta jo ihan hyviä. Ja makkarassahan täytyykin lihan lisäksi olla rasvaa ja mausteita (ja vähän vettä), muutenhan se ei olis makkaraa.

    • Tukkijätkä oli aika hyvää.

    • Lidl:n ohut braatwursti on jees.

    • Eipä ole parila Campingin voittanutta on sitten sairaan hyvää suoraan kaasugrillistä ja mukaan Meiran sinappi lurps...

      • Minä en millään tavalla voi ymmärtää niitä tuohisuita, jotka väittävät Campingin olevan hyvää, ellei sitten kyse ole sarkasmista. Campingihan on ihan kauheaa p*skaa, eihän sitä edes makkaraksi tunnista rakenteensa puolesta, mautonta rasvaista jauhomassaa! Erittäin huonoa, ihmisravinnoksi kelpaamatonta scheissea! Irvikuva, jonka kutsuminen makkaraksi on loukkaus makkaraa kohtaan ja kuluttajan törkeää aliarviomista, suorastaan rikos ihmisyyttä vastaan, tai ruokakulttuuria vastaan nyt ainakin. Parasta grillimakkaraa onkin sitten vaikeampi nimetä, Kabanossia on tullut syötyä, pippuri-juustoversiona varsinkin. Huiluntuhti on myös mieleen, juustolla sekä ilman. Vatajan makkaratkin ok. Hyvän makkaran tunnistaa siitä että siinä on makua, ei tarvitse välttämättä hukuttaa sitä sinappiin että saa syötyä, kuten roskamakkaroiden ollessa kyseessä on asian laita.


    • vain ja ainoastaan semmosena jauhomakkarana. ei saa olla joukossa mitään ikäviä klönttejä ja maun pitää olla sopivan mieto. camping ja atrilli ovat hyviä makkaroita.

      • Juuri noin. Makkarat jauhoisena ja liha lihana.


      • Niin, sellaisen juntin mielestä joka ei ymmärrä ruoan päälle mitään voi mauttomat jauhomassa"makkarat" olla hyviä. Toki rakenne täytyy olla suhteellisen tasainen, esim. Kivikylän Huiluntuhdissa on, ja mukana on myös maku, toisin kuin Campingissa, joka on koko tunnetun maailmankaikkeuden surkein esitys aiheesta grillimakkara. Tämä on kiistaton Totuus. Camping on HK:n tapa myydä makuaistittomille ja arvostelukyvyttömille luusereille oikean makkaran valmistuksesta tähteeksi jääneet jätteet jauhoon sotkettuna.


    • savuhovilla myös loistavia oikeita liha makkaroita viimekesänä tuli tutustuttua niihin pirkkalan citymarketissa. läytyy tulisia, juustoisia, riistaa monen moisia kokeilkaa.

    • Grillimakkaroista puhuttaessa tulee ensimmäisenä mieleen näistä kaikkien tuntemista kivikylän huiluntuhti sekä hakalan tukkijätkä. Kaikenkaikkiaan kivikylällä on ylivoimainen hinta/laatu-suhde, esim. ryynimakkara hakkaa kaikki kilpailijat ylivoimaisesti. Paikallisista tuotteista kannattaa kokeilla Kotkan lihatukun raakamakkaraa, jos sattuu osumaan kohdalle. Jos saisin säätää, niin korianterin määrää reilusti pienemmäksi, olisi tuote lähes täydellinen.

    • HK Kabanossi Karski Juusto & jalapeno on ykisi suosikeistani. Sopivan pieniä, niin kypsyy nopeammin.

      Ennen en paljoa ole makkaroita grillannutkaan, mutta tämä on varma valinta, jos hyvän makkarankin haluaa.

      http://www.makkara.info/pics/3699.jpg

    • Ryynimakkara sopii ruokamakkaraksi ja normi jauhomakkara grilliin, makumakkarat ei toimi kuin silloin tällöin
      Miksi muuten jotkut sanoo ryynimakkaraa verimakkaraksi?
      Ryynäri ei ole verimakkaraa.

      Taidampa lähtä ostamaan ryynäriä.

    • "Jauhomakkarat" on parhaita! Niissä on kananvarpaat ja -heltat ym. teurasjätteet jauhettu niin hienoksi ettei hampaissa rutise toisin kuin "lihaisat" makkarat joista rustoja ja luunpaloja löytyy melko usein. Muutenkin nykyisin on aivan liikaa vaikka millä maustettuja kyrsiä ja joka kesä uusia tulee joista yleensä saa kertakokeilulla tarpeekseen, nykyisin harvoin enää kokeilenkaan uutuuksia.

    • Poprilli on oma suosikkini. Siinä on hintalaatu kohdallaan! Atrillia tulee myös ostettua jos on tarjouksessa, mutta Poprilli on parempaa.

    • Paras lenkkimakkara: HK:n sininen
      Paras jauhoinen grillimakkara: HK:n camping
      Paras lihaisa grillimakkara: HK:n kabanossi retro

    • Tuoteselostuksien lukeminen kylläkannattaa. Vaikkmlisi hini ohinta kutecintaoa -luoaka. Eli vaikka olisi iso hintajakomen ka.isl voi ollaoveli. Voi olla b-luokan makkara yo kabajabalkan

    • Soijamakkara on paras makkara! :)

    • Paras makkara: Hiillos
      Paras jauhis: Atrilli
      Paras hipsteri: WestChark Billnässin Grillimakkara
      Paras raakis: Saarioinen Chorizo
      Paras wilhelm: Kabanossi

    • pahin makkara: HK Maakarit® Kalifornian Dylan

    • dylan on kalpee kun lakana, mautonta kuin kana, ei maistu jalapeno vaan hikinen eno.

    • Mun mielestä paras grillimakkara on atrian käristemakkara, sen kanssa auran tulista.

    • Itseäni tässä nyt vähän harmittaa kun Kabanossi lopetti suolakurkkumakkaran valmistuksen ai että olihan se HYVÄÄ!!
      Nyt kiva korvaaja darra-aamuihin on ollut Kabanossin maakareiden valmistava salami-cheddar.

    • Raakamakkarat ovat tämän kesän hitti.

    • Muistan ajan jolloin syötiin hampuusimakkaraa ja juotiin Vinettoa päälle. Se oli suurta aikaa se.

    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut