Olen sekasyöjä, joka syö sujuvasti myös kasvisruokaa. Maitotuotteet, juustot ja kaikki muukin käy, ainoastaan äyriäiset eivät käy minulle. Sain tuliaisiksi pussin suikaleiden muodossa olevaa soijaa. Mitä sellaista herkkua siitä voisi valmistaa, että enakkoluuloinen ihminenkin saisi sen kurkusta alas ehkä jopa tykkäisi? Yleensä tykkään syödä kasvikset kasviksina. Kerran sain keittoa, jossa kellui pesusienen näköisiä kappaleita (soijaa) ja meinasin oksentaa kun sellainen osui suuhun, niin mautonta ja rakenteeltaan outoa se oli.
Kerokaapa paras soijasuikalereseptinne, lupaan kokeilla parhaalta kuulostanutta ja kerron sitten miltä maistui.
Herkkuruoka soijasuikaleista
10
2259
Vastaukset
- dfatagn
Omasta mielestä soijasuikaleet on parhaimmillaan kun ne ensin keittää (10min) ja sen jälkeen ruskistaa kunnolla rapeiksi pannulla öljyssä. Eivät ole sellaisia limaisia lötkäjä vaan herkullisia ja rapeita.
Sen jälkeenhän ne kelpaa vaikka sellaisenaan tai vaikkapa uunikasvisten lisäkkeenä. Itse syön noita ruskistettuja soijasuikaleita makaronin yms tilalla. - Tofusoturi
Keitä, lisää keittoveteen kasvisliemikuutio, ja mausteita maun mukaan ja laita yöksi jääkaappiin marinoitumaan, ja purista liika neste pois ja paista pannulla, voit lisätä korppujauho ja vehnäjauhokuorrutuksen rapeuden lisäämiseksi.
Hyvin varustetuista ruokakaupoista löytyy myös valmiiksi marinoituja soijaleikkeita ja -suikaleita pakasteosastolta, jotka ovat paistamista vailla valmiita nautittaviksi.- a.p.
Kiitos kummallekin! Paistaminen kuulostaa lupaavalta. Pitäisi vielä keksiä minkä kanssa soijat söisin. Sopiiko se vokkivihannesten kanssa, onko kokemusta?
- aasialaisittain
a.p. kirjoitti:
Kiitos kummallekin! Paistaminen kuulostaa lupaavalta. Pitäisi vielä keksiä minkä kanssa soijat söisin. Sopiiko se vokkivihannesten kanssa, onko kokemusta?
Kyllä sopii. Minä syön aika useinkin soijasuikaleita ym. tavalla marinoituina ja paistettuna vokattujen vihannesten ja riisin kanssa. Kannattaa vain ainakin aloittelijan vokata soijat ja muut kasvikset erikseen. On vähän helpompaa niin.
- SyksynTytär
Mie käytän soijaa paljon kastikkeissa, etenkin silloin kun en niin kauheasti jaksa päätä vaivata ruuan takia. Heitän vain tomaattimurskaa, -sosetta, erilaisia papuja, soijasuikaleita (katkon usein puoliksi, kun on niin pitkiä -> korostuu liikaa ruuassa), vihanneksia ja chiliä ym. mausteita, niin jopas maistuu riisin tai pastan kanssa! :)
- aloittaja
Lykkäsin soijasuikaleiden valmistusta kuukaudesta toiseen. Lopulta päätin että teen soija-kasviswokkia. Laitoin soijasuikaleet likoamaan yön yli. Seuraavana päivänä otin kattilan käteeni ja totesin, että suikaleiden haju ja ulkonäkö olivat sellaiset, etten pystyisi pakottamaan itseäni syömään niitä. Olisin varmaan oksentanut. En raaskinut laittaa miestänikään syömään niitä, enkä koirillekaan uskaltanut antaa ettei niillä tulisi maha kipeäksi, joten roskikseen päätyivät. Ei sille vaan mitään voi, että soija on minusta ravinnoksi kelpaamatonta huttua...
- sister s
No eihän niitä nyt yön yli virutella!
- Anonyymi
Nehän keitetään vaan ja paistetaan heti pannulla valuttamisen jälkeen🙈🤣
- Miira2
Moi. kannattaako soijasuikaleet keittää ja paistaa ennen keittoon lisäämistä?
- Anonyymi
Lidlissä vegesun soijat 0,79€ . Muualla melkein tai yli 3€.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1117171Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista594757- 954731
Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee493889- 513818
- 2173787
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san263363- 512731
- 382671
- 382299