Mikä on paras kyljys/pihvi

ja marinadi

kertokaa samalla hyviä marinaadi ohjeita

24

12325

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kunnon

      Parin kolmen sentin paksuinen, hyvin riiputettu ja kunnon marmorinen entrecote, jossa on keskellä vielä paksu kellertävä rasvataita, painoa pihville 300-500 grm. Hiiligrillille ja puolikypsäksi, tirisevänä lautaselle ja valkosipulivoita kyytipojaksi. Ei tarvita marinointia roiskaiset vain mausteet kuiviltaan pihvin niskaan ja homma on hanskassa.

    • possun ulkofilee

      Kotimainen tuore, esim Atrian. Ei mitään Poutun tms. vanhoja sitkeitä saksalaisia. Lisäksi aurajuustokastiketta, uusia perunoita ja kylmää olutta.

    • yksinkertainen herkku

      Karitsan paistista voi leikata sopivia (n. 1cm paksuisia) pihvejä jotka sellaisenaan grilliin 10 minuutiksi. Mitään marinadeja ei tarvita, lopputulos on paljon herkullisempi kuin mitkään muut leikkeet/paistit/marinadi-pekoni-ym-viritykset.

    • on paras

      porsaanliha grillaamiseen. Marinoimaton, omatekoisella grilliöljyllä siveltynä. Myös naudanpihvi on hyvää, kun jättää mediumiksi.

      • porsaasta ole

        kassleria tehnyt. Siasta se on varmaan.
        Naudanlihaa grilliin: pitää olla parempaa sorttia, riippunutta lihaa, muuten saat grillistä kuivia koppuroita. Jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi, on paras grillata sianlihaa, pihveinä tai vartaina: leikkaa lihasta poikittain pitkiä 3-4 cm paksuja suikaleita, laita päälle pekonisuikaleet ja kierrä nämä kaksoissuikaleet grillivartaan ympärille, grillaa vartaita käännellen, kunnes pekoni on kypsää, silloin on lihakin.Cocktail-tikkuihin voi pistellä kirsikkatomaatteja,feta-juustoa ym, grillata tai syödä ne sellaisenaan.


      • 69sid
        porsaasta ole kirjoitti:

        kassleria tehnyt. Siasta se on varmaan.
        Naudanlihaa grilliin: pitää olla parempaa sorttia, riippunutta lihaa, muuten saat grillistä kuivia koppuroita. Jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi, on paras grillata sianlihaa, pihveinä tai vartaina: leikkaa lihasta poikittain pitkiä 3-4 cm paksuja suikaleita, laita päälle pekonisuikaleet ja kierrä nämä kaksoissuikaleet grillivartaan ympärille, grillaa vartaita käännellen, kunnes pekoni on kypsää, silloin on lihakin.Cocktail-tikkuihin voi pistellä kirsikkatomaatteja,feta-juustoa ym, grillata tai syödä ne sellaisenaan.

        olen huono hampainen.joten grillauksen jälkeen laitan foliioon muutamiksi minuuteiksi.a-vot. on mureata liha ,kuin liha. kokemalla oppii.


    • Hilluskaa
    • Striking-Fire

      Siis kyllähän se on niin, että paras pihvi tulee karitsan sisäfileestä. Nauta ja härkäkin ovat mainioita, mut karitsa on mielestäni mehevin.
      Eikä mitään marinadeja, ne on amatööreille.
      Paistetaan varovasti medium/medium miinukseksi,
      paistamisen jälkeen myllystä ripaus suolaa ja ripaus pippuria (HUOM! vasta paiston jälkeen) ja haluttaessa kunnon nokare valkosipulivoita, ni a vot!

      • Mitenkä

        Valmistat karitsan sisäfileen pihviksi, oikeinko nuijit sen litteäksi vai venytätkö, kerrohan nyt ihan omin sanoin meille muillekin.


      • Striking-Fire
        Mitenkä kirjoitti:

        Valmistat karitsan sisäfileen pihviksi, oikeinko nuijit sen litteäksi vai venytätkö, kerrohan nyt ihan omin sanoin meille muillekin.

        Ei hyvää sisäfileetä kannata turhaan ruveta nuijimaan, kevyt käsin painelu riittää.
        Nuijiminen vain ajaa lihasnesteet pihalle.
        Painelen pihveiksi tai grillaan kokonaisena ja siivutan sopiviksi paloiksi.


      • Minkä kokoinen
        Striking-Fire kirjoitti:

        Ei hyvää sisäfileetä kannata turhaan ruveta nuijimaan, kevyt käsin painelu riittää.
        Nuijiminen vain ajaa lihasnesteet pihalle.
        Painelen pihveiksi tai grillaan kokonaisena ja siivutan sopiviksi paloiksi.

        Karitsan sisäfilee on. Kuvaile hieman sen muotoa ja kokoa, ole hyvä.


      • Striking-Fire
        Minkä kokoinen kirjoitti:

        Karitsan sisäfilee on. Kuvaile hieman sen muotoa ja kokoa, ole hyvä.

        Jos ei typerämpiä kysymyksiä löydy, ni vastaan vaikka, että wc-pöntön muotonen ja keskiverto kiitospuheen mittanen.

        Mutta jos nyt haluat alkaa nussimaan pilkkua, ni okei, siitä leikattavat biitit on ehkä enemmänkin noisetteja kuin pihvejä, mut kuka määrittelee pihvin koon?


      • ja hieman sen pituisestakin
        Striking-Fire kirjoitti:

        Jos ei typerämpiä kysymyksiä löydy, ni vastaan vaikka, että wc-pöntön muotonen ja keskiverto kiitospuheen mittanen.

        Mutta jos nyt haluat alkaa nussimaan pilkkua, ni okei, siitä leikattavat biitit on ehkä enemmänkin noisetteja kuin pihvejä, mut kuka määrittelee pihvin koon?

        Karitsan sisäfileestä ei oikein pihviä synny, tai kuka sen määrittää, jos haluaa 10-20 gr:n pihvejä syödä. Vartaaksi tehtynä onnistuisit paremmin, yritäs piruuttas.


      • Striking-Fire
        ja hieman sen pituisestakin kirjoitti:

        Karitsan sisäfileestä ei oikein pihviä synny, tai kuka sen määrittää, jos haluaa 10-20 gr:n pihvejä syödä. Vartaaksi tehtynä onnistuisit paremmin, yritäs piruuttas.

        Pitää toki paikkansa, yleensä ovat aika olematonta kokoa, mutta sillon harvoin kun sattuu löytämään tavallista kookkaamman yksilön, siitä jonkun asteisia pihvintapasia ehkä jopa saa. Pitää vaan syödä useampi, jotta nälkä kaikkoaa.


      • pitää
        Striking-Fire kirjoitti:

        Pitää toki paikkansa, yleensä ovat aika olematonta kokoa, mutta sillon harvoin kun sattuu löytämään tavallista kookkaamman yksilön, siitä jonkun asteisia pihvintapasia ehkä jopa saa. Pitää vaan syödä useampi, jotta nälkä kaikkoaa.

        olla väkisin karitsan SISÄfileetä? Käytetään ULKOfileetä, niin saa edes jonkinlaiset pihvit.


    • marinaadi

      aletaan jo maanantaina vetään kaljaa, tiistaina vedetään viiniä runsaasti, keskiviikkonna kaljaa ja kossua, torstaina viskiä, perjantaina konjakkia, ja lauantaina on liha kunnolla ja huolella marinoitu;)

      • keksintöjä

        Ruuvataan viipalointikonetta tekemään paksumpia viipaleita ja annetaan niille nimeksi pihvi. Pienennetään hieman teräväliä, leikataan viipale ja annetaan sille nimeksi kevytpihvi. On se helppoa kun sen osaa ja kansa hurraa, ompa upeita kabanossipihvejä. Voi räkä. Pikku vinkki mestari Sukulalle, pane sinne vielä ohuempien makkarasiivujen väliin vähän juustoa ja kauppaa sitten ne sveitsinleikkeinä. Saat ehdotuksen ihan ilmaiseksi, olethan tuotekehityspäällikkö.
        Jauhoja säästelemättä,lihaan koskematta, aina asiakkaan asialla, keksimme mitä kehnoimpia tuotteita ja loppujen lopuksi tarjoamme pelkkää paskaa, mutta kovalla hinnalla.


    • suolaa ja pippuria

      marinadia ei tarvita, kunhan liha on laadukasta. Paistamisen jälkeen myllystä laadukasta suolaa, mielellään ruususuolaa esim. himalajan suolaa, sekä mustapippuria. Se on siinä!

    • sisäfileelle

      rypsi öljyä pari-kolme desiä, sekaan suolaa ja mustaapippuria ja grillausmaustetta noin teelusikka tai kaksi kutakin, sitten vielä puristetaan joukkoon noin kymmenen tai alle valkosipulin kynttä, sekoitetaan ja lihaliemeen lillumaan ja käännellään ja sekoitellaan aikaajoin, yön yli jos pitää niin kokotouhu pakastepussiin ja jääkaappiin.

      On muuten hyvää, lisäksi ylimääräinen marinadi on hyvää kun siihen dippaa patongin paloja.

      • sisäfileetä, kai?

        Possun sisäfile ei pitkälle riitä, 3-12 cm keskimäärin.


    • niin jauha se

      (tai osta naudan jauhelihaa) ja sekoita jauhelihaan 1 muna ja pekonin palasia ja pippuria. Suolaa ei tarvitse, sitä on pekonissa. Tulee hyviä pihvejä, eikä tarvitse hävetä sitkeitä pihvejä.

    • Melkein valmis Kokki

      Marinadin on tarkoitus parantaa lihan makua! Joten kyllä nyt marinaditki vaan hyviä on, itsetehty tietenkin ei mitään kaupan lisäaine kakkaa. Ja nimenomaan marinadi ei marinaadi.

    • Reetu55v

      Paras pihvi tullee kun laittaa lauvantaimakkaraa reissarin välliin ja pursottaa turkkulaista sinappia päälle, avott.. mmm

      • tämän parempaa

        ei voi enää olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      85
      4012
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3041
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      99
      2253
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2008
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      27
      1801
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1790
    7. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      65
      1743
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1547
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1517
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe