kertokaa samalla hyviä marinaadi ohjeita
Mikä on paras kyljys/pihvi
24
12438
Vastaukset
- on kunnon
Parin kolmen sentin paksuinen, hyvin riiputettu ja kunnon marmorinen entrecote, jossa on keskellä vielä paksu kellertävä rasvataita, painoa pihville 300-500 grm. Hiiligrillille ja puolikypsäksi, tirisevänä lautaselle ja valkosipulivoita kyytipojaksi. Ei tarvita marinointia roiskaiset vain mausteet kuiviltaan pihvin niskaan ja homma on hanskassa.
- possun ulkofilee
Kotimainen tuore, esim Atrian. Ei mitään Poutun tms. vanhoja sitkeitä saksalaisia. Lisäksi aurajuustokastiketta, uusia perunoita ja kylmää olutta.
- yksinkertainen herkku
Karitsan paistista voi leikata sopivia (n. 1cm paksuisia) pihvejä jotka sellaisenaan grilliin 10 minuutiksi. Mitään marinadeja ei tarvita, lopputulos on paljon herkullisempi kuin mitkään muut leikkeet/paistit/marinadi-pekoni-ym-viritykset.
- on paras
porsaanliha grillaamiseen. Marinoimaton, omatekoisella grilliöljyllä siveltynä. Myös naudanpihvi on hyvää, kun jättää mediumiksi.
- porsaasta ole
kassleria tehnyt. Siasta se on varmaan.
Naudanlihaa grilliin: pitää olla parempaa sorttia, riippunutta lihaa, muuten saat grillistä kuivia koppuroita. Jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi, on paras grillata sianlihaa, pihveinä tai vartaina: leikkaa lihasta poikittain pitkiä 3-4 cm paksuja suikaleita, laita päälle pekonisuikaleet ja kierrä nämä kaksoissuikaleet grillivartaan ympärille, grillaa vartaita käännellen, kunnes pekoni on kypsää, silloin on lihakin.Cocktail-tikkuihin voi pistellä kirsikkatomaatteja,feta-juustoa ym, grillata tai syödä ne sellaisenaan. - 69sid
porsaasta ole kirjoitti:
kassleria tehnyt. Siasta se on varmaan.
Naudanlihaa grilliin: pitää olla parempaa sorttia, riippunutta lihaa, muuten saat grillistä kuivia koppuroita. Jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi, on paras grillata sianlihaa, pihveinä tai vartaina: leikkaa lihasta poikittain pitkiä 3-4 cm paksuja suikaleita, laita päälle pekonisuikaleet ja kierrä nämä kaksoissuikaleet grillivartaan ympärille, grillaa vartaita käännellen, kunnes pekoni on kypsää, silloin on lihakin.Cocktail-tikkuihin voi pistellä kirsikkatomaatteja,feta-juustoa ym, grillata tai syödä ne sellaisenaan.olen huono hampainen.joten grillauksen jälkeen laitan foliioon muutamiksi minuuteiksi.a-vot. on mureata liha ,kuin liha. kokemalla oppii.
- Hilluskaa
Täältä voit lukea, löysin sieltä monta eri marinadia. Toivottavasti niistä ainakin joku kelpaa!
http://www.kotiliesi.fi/arki/arkisto/2008/6/9/parhaat-marinadit-grillaamiseen.aspx - Striking-Fire
Siis kyllähän se on niin, että paras pihvi tulee karitsan sisäfileestä. Nauta ja härkäkin ovat mainioita, mut karitsa on mielestäni mehevin.
Eikä mitään marinadeja, ne on amatööreille.
Paistetaan varovasti medium/medium miinukseksi,
paistamisen jälkeen myllystä ripaus suolaa ja ripaus pippuria (HUOM! vasta paiston jälkeen) ja haluttaessa kunnon nokare valkosipulivoita, ni a vot!- Mitenkä
Valmistat karitsan sisäfileen pihviksi, oikeinko nuijit sen litteäksi vai venytätkö, kerrohan nyt ihan omin sanoin meille muillekin.
- Striking-Fire
Mitenkä kirjoitti:
Valmistat karitsan sisäfileen pihviksi, oikeinko nuijit sen litteäksi vai venytätkö, kerrohan nyt ihan omin sanoin meille muillekin.
Ei hyvää sisäfileetä kannata turhaan ruveta nuijimaan, kevyt käsin painelu riittää.
Nuijiminen vain ajaa lihasnesteet pihalle.
Painelen pihveiksi tai grillaan kokonaisena ja siivutan sopiviksi paloiksi. - Minkä kokoinen
Striking-Fire kirjoitti:
Ei hyvää sisäfileetä kannata turhaan ruveta nuijimaan, kevyt käsin painelu riittää.
Nuijiminen vain ajaa lihasnesteet pihalle.
Painelen pihveiksi tai grillaan kokonaisena ja siivutan sopiviksi paloiksi.Karitsan sisäfilee on. Kuvaile hieman sen muotoa ja kokoa, ole hyvä.
- Striking-Fire
Minkä kokoinen kirjoitti:
Karitsan sisäfilee on. Kuvaile hieman sen muotoa ja kokoa, ole hyvä.
Jos ei typerämpiä kysymyksiä löydy, ni vastaan vaikka, että wc-pöntön muotonen ja keskiverto kiitospuheen mittanen.
Mutta jos nyt haluat alkaa nussimaan pilkkua, ni okei, siitä leikattavat biitit on ehkä enemmänkin noisetteja kuin pihvejä, mut kuka määrittelee pihvin koon? - ja hieman sen pituisestakin
Striking-Fire kirjoitti:
Jos ei typerämpiä kysymyksiä löydy, ni vastaan vaikka, että wc-pöntön muotonen ja keskiverto kiitospuheen mittanen.
Mutta jos nyt haluat alkaa nussimaan pilkkua, ni okei, siitä leikattavat biitit on ehkä enemmänkin noisetteja kuin pihvejä, mut kuka määrittelee pihvin koon?Karitsan sisäfileestä ei oikein pihviä synny, tai kuka sen määrittää, jos haluaa 10-20 gr:n pihvejä syödä. Vartaaksi tehtynä onnistuisit paremmin, yritäs piruuttas.
- Striking-Fire
ja hieman sen pituisestakin kirjoitti:
Karitsan sisäfileestä ei oikein pihviä synny, tai kuka sen määrittää, jos haluaa 10-20 gr:n pihvejä syödä. Vartaaksi tehtynä onnistuisit paremmin, yritäs piruuttas.
Pitää toki paikkansa, yleensä ovat aika olematonta kokoa, mutta sillon harvoin kun sattuu löytämään tavallista kookkaamman yksilön, siitä jonkun asteisia pihvintapasia ehkä jopa saa. Pitää vaan syödä useampi, jotta nälkä kaikkoaa.
- pitää
Striking-Fire kirjoitti:
Pitää toki paikkansa, yleensä ovat aika olematonta kokoa, mutta sillon harvoin kun sattuu löytämään tavallista kookkaamman yksilön, siitä jonkun asteisia pihvintapasia ehkä jopa saa. Pitää vaan syödä useampi, jotta nälkä kaikkoaa.
olla väkisin karitsan SISÄfileetä? Käytetään ULKOfileetä, niin saa edes jonkinlaiset pihvit.
- marinaadi
aletaan jo maanantaina vetään kaljaa, tiistaina vedetään viiniä runsaasti, keskiviikkonna kaljaa ja kossua, torstaina viskiä, perjantaina konjakkia, ja lauantaina on liha kunnolla ja huolella marinoitu;)
- keksintöjä
Ruuvataan viipalointikonetta tekemään paksumpia viipaleita ja annetaan niille nimeksi pihvi. Pienennetään hieman teräväliä, leikataan viipale ja annetaan sille nimeksi kevytpihvi. On se helppoa kun sen osaa ja kansa hurraa, ompa upeita kabanossipihvejä. Voi räkä. Pikku vinkki mestari Sukulalle, pane sinne vielä ohuempien makkarasiivujen väliin vähän juustoa ja kauppaa sitten ne sveitsinleikkeinä. Saat ehdotuksen ihan ilmaiseksi, olethan tuotekehityspäällikkö.
Jauhoja säästelemättä,lihaan koskematta, aina asiakkaan asialla, keksimme mitä kehnoimpia tuotteita ja loppujen lopuksi tarjoamme pelkkää paskaa, mutta kovalla hinnalla.
- suolaa ja pippuria
marinadia ei tarvita, kunhan liha on laadukasta. Paistamisen jälkeen myllystä laadukasta suolaa, mielellään ruususuolaa esim. himalajan suolaa, sekä mustapippuria. Se on siinä!
- sisäfileelle
rypsi öljyä pari-kolme desiä, sekaan suolaa ja mustaapippuria ja grillausmaustetta noin teelusikka tai kaksi kutakin, sitten vielä puristetaan joukkoon noin kymmenen tai alle valkosipulin kynttä, sekoitetaan ja lihaliemeen lillumaan ja käännellään ja sekoitellaan aikaajoin, yön yli jos pitää niin kokotouhu pakastepussiin ja jääkaappiin.
On muuten hyvää, lisäksi ylimääräinen marinadi on hyvää kun siihen dippaa patongin paloja.- sisäfileetä, kai?
Possun sisäfile ei pitkälle riitä, 3-12 cm keskimäärin.
- niin jauha se
(tai osta naudan jauhelihaa) ja sekoita jauhelihaan 1 muna ja pekonin palasia ja pippuria. Suolaa ei tarvitse, sitä on pekonissa. Tulee hyviä pihvejä, eikä tarvitse hävetä sitkeitä pihvejä.
- Melkein valmis Kokki
Marinadin on tarkoitus parantaa lihan makua! Joten kyllä nyt marinaditki vaan hyviä on, itsetehty tietenkin ei mitään kaupan lisäaine kakkaa. Ja nimenomaan marinadi ei marinaadi.
- Reetu55v
Paras pihvi tullee kun laittaa lauvantaimakkaraa reissarin välliin ja pursottaa turkkulaista sinappia päälle, avott.. mmm
- tämän parempaa
ei voi enää olla.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053181Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391610Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951472- 921379
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461334Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1561246Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121178Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231009Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803