Mikä on paras kyljys/pihvi

ja marinadi

kertokaa samalla hyviä marinaadi ohjeita

24

12495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kunnon

      Parin kolmen sentin paksuinen, hyvin riiputettu ja kunnon marmorinen entrecote, jossa on keskellä vielä paksu kellertävä rasvataita, painoa pihville 300-500 grm. Hiiligrillille ja puolikypsäksi, tirisevänä lautaselle ja valkosipulivoita kyytipojaksi. Ei tarvita marinointia roiskaiset vain mausteet kuiviltaan pihvin niskaan ja homma on hanskassa.

    • possun ulkofilee

      Kotimainen tuore, esim Atrian. Ei mitään Poutun tms. vanhoja sitkeitä saksalaisia. Lisäksi aurajuustokastiketta, uusia perunoita ja kylmää olutta.

    • yksinkertainen herkku

      Karitsan paistista voi leikata sopivia (n. 1cm paksuisia) pihvejä jotka sellaisenaan grilliin 10 minuutiksi. Mitään marinadeja ei tarvita, lopputulos on paljon herkullisempi kuin mitkään muut leikkeet/paistit/marinadi-pekoni-ym-viritykset.

    • on paras

      porsaanliha grillaamiseen. Marinoimaton, omatekoisella grilliöljyllä siveltynä. Myös naudanpihvi on hyvää, kun jättää mediumiksi.

      • porsaasta ole

        kassleria tehnyt. Siasta se on varmaan.
        Naudanlihaa grilliin: pitää olla parempaa sorttia, riippunutta lihaa, muuten saat grillistä kuivia koppuroita. Jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi, on paras grillata sianlihaa, pihveinä tai vartaina: leikkaa lihasta poikittain pitkiä 3-4 cm paksuja suikaleita, laita päälle pekonisuikaleet ja kierrä nämä kaksoissuikaleet grillivartaan ympärille, grillaa vartaita käännellen, kunnes pekoni on kypsää, silloin on lihakin.Cocktail-tikkuihin voi pistellä kirsikkatomaatteja,feta-juustoa ym, grillata tai syödä ne sellaisenaan.


      • 69sid
        porsaasta ole kirjoitti:

        kassleria tehnyt. Siasta se on varmaan.
        Naudanlihaa grilliin: pitää olla parempaa sorttia, riippunutta lihaa, muuten saat grillistä kuivia koppuroita. Jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi, on paras grillata sianlihaa, pihveinä tai vartaina: leikkaa lihasta poikittain pitkiä 3-4 cm paksuja suikaleita, laita päälle pekonisuikaleet ja kierrä nämä kaksoissuikaleet grillivartaan ympärille, grillaa vartaita käännellen, kunnes pekoni on kypsää, silloin on lihakin.Cocktail-tikkuihin voi pistellä kirsikkatomaatteja,feta-juustoa ym, grillata tai syödä ne sellaisenaan.

        olen huono hampainen.joten grillauksen jälkeen laitan foliioon muutamiksi minuuteiksi.a-vot. on mureata liha ,kuin liha. kokemalla oppii.


    • Hilluskaa
    • Striking-Fire

      Siis kyllähän se on niin, että paras pihvi tulee karitsan sisäfileestä. Nauta ja härkäkin ovat mainioita, mut karitsa on mielestäni mehevin.
      Eikä mitään marinadeja, ne on amatööreille.
      Paistetaan varovasti medium/medium miinukseksi,
      paistamisen jälkeen myllystä ripaus suolaa ja ripaus pippuria (HUOM! vasta paiston jälkeen) ja haluttaessa kunnon nokare valkosipulivoita, ni a vot!

      • Mitenkä

        Valmistat karitsan sisäfileen pihviksi, oikeinko nuijit sen litteäksi vai venytätkö, kerrohan nyt ihan omin sanoin meille muillekin.


      • Striking-Fire
        Mitenkä kirjoitti:

        Valmistat karitsan sisäfileen pihviksi, oikeinko nuijit sen litteäksi vai venytätkö, kerrohan nyt ihan omin sanoin meille muillekin.

        Ei hyvää sisäfileetä kannata turhaan ruveta nuijimaan, kevyt käsin painelu riittää.
        Nuijiminen vain ajaa lihasnesteet pihalle.
        Painelen pihveiksi tai grillaan kokonaisena ja siivutan sopiviksi paloiksi.


      • Minkä kokoinen
        Striking-Fire kirjoitti:

        Ei hyvää sisäfileetä kannata turhaan ruveta nuijimaan, kevyt käsin painelu riittää.
        Nuijiminen vain ajaa lihasnesteet pihalle.
        Painelen pihveiksi tai grillaan kokonaisena ja siivutan sopiviksi paloiksi.

        Karitsan sisäfilee on. Kuvaile hieman sen muotoa ja kokoa, ole hyvä.


      • Striking-Fire
        Minkä kokoinen kirjoitti:

        Karitsan sisäfilee on. Kuvaile hieman sen muotoa ja kokoa, ole hyvä.

        Jos ei typerämpiä kysymyksiä löydy, ni vastaan vaikka, että wc-pöntön muotonen ja keskiverto kiitospuheen mittanen.

        Mutta jos nyt haluat alkaa nussimaan pilkkua, ni okei, siitä leikattavat biitit on ehkä enemmänkin noisetteja kuin pihvejä, mut kuka määrittelee pihvin koon?


      • ja hieman sen pituisestakin
        Striking-Fire kirjoitti:

        Jos ei typerämpiä kysymyksiä löydy, ni vastaan vaikka, että wc-pöntön muotonen ja keskiverto kiitospuheen mittanen.

        Mutta jos nyt haluat alkaa nussimaan pilkkua, ni okei, siitä leikattavat biitit on ehkä enemmänkin noisetteja kuin pihvejä, mut kuka määrittelee pihvin koon?

        Karitsan sisäfileestä ei oikein pihviä synny, tai kuka sen määrittää, jos haluaa 10-20 gr:n pihvejä syödä. Vartaaksi tehtynä onnistuisit paremmin, yritäs piruuttas.


      • Striking-Fire
        ja hieman sen pituisestakin kirjoitti:

        Karitsan sisäfileestä ei oikein pihviä synny, tai kuka sen määrittää, jos haluaa 10-20 gr:n pihvejä syödä. Vartaaksi tehtynä onnistuisit paremmin, yritäs piruuttas.

        Pitää toki paikkansa, yleensä ovat aika olematonta kokoa, mutta sillon harvoin kun sattuu löytämään tavallista kookkaamman yksilön, siitä jonkun asteisia pihvintapasia ehkä jopa saa. Pitää vaan syödä useampi, jotta nälkä kaikkoaa.


      • pitää
        Striking-Fire kirjoitti:

        Pitää toki paikkansa, yleensä ovat aika olematonta kokoa, mutta sillon harvoin kun sattuu löytämään tavallista kookkaamman yksilön, siitä jonkun asteisia pihvintapasia ehkä jopa saa. Pitää vaan syödä useampi, jotta nälkä kaikkoaa.

        olla väkisin karitsan SISÄfileetä? Käytetään ULKOfileetä, niin saa edes jonkinlaiset pihvit.


    • marinaadi

      aletaan jo maanantaina vetään kaljaa, tiistaina vedetään viiniä runsaasti, keskiviikkonna kaljaa ja kossua, torstaina viskiä, perjantaina konjakkia, ja lauantaina on liha kunnolla ja huolella marinoitu;)

      • keksintöjä

        Ruuvataan viipalointikonetta tekemään paksumpia viipaleita ja annetaan niille nimeksi pihvi. Pienennetään hieman teräväliä, leikataan viipale ja annetaan sille nimeksi kevytpihvi. On se helppoa kun sen osaa ja kansa hurraa, ompa upeita kabanossipihvejä. Voi räkä. Pikku vinkki mestari Sukulalle, pane sinne vielä ohuempien makkarasiivujen väliin vähän juustoa ja kauppaa sitten ne sveitsinleikkeinä. Saat ehdotuksen ihan ilmaiseksi, olethan tuotekehityspäällikkö.
        Jauhoja säästelemättä,lihaan koskematta, aina asiakkaan asialla, keksimme mitä kehnoimpia tuotteita ja loppujen lopuksi tarjoamme pelkkää paskaa, mutta kovalla hinnalla.


    • suolaa ja pippuria

      marinadia ei tarvita, kunhan liha on laadukasta. Paistamisen jälkeen myllystä laadukasta suolaa, mielellään ruususuolaa esim. himalajan suolaa, sekä mustapippuria. Se on siinä!

    • sisäfileelle

      rypsi öljyä pari-kolme desiä, sekaan suolaa ja mustaapippuria ja grillausmaustetta noin teelusikka tai kaksi kutakin, sitten vielä puristetaan joukkoon noin kymmenen tai alle valkosipulin kynttä, sekoitetaan ja lihaliemeen lillumaan ja käännellään ja sekoitellaan aikaajoin, yön yli jos pitää niin kokotouhu pakastepussiin ja jääkaappiin.

      On muuten hyvää, lisäksi ylimääräinen marinadi on hyvää kun siihen dippaa patongin paloja.

      • sisäfileetä, kai?

        Possun sisäfile ei pitkälle riitä, 3-12 cm keskimäärin.


    • niin jauha se

      (tai osta naudan jauhelihaa) ja sekoita jauhelihaan 1 muna ja pekonin palasia ja pippuria. Suolaa ei tarvitse, sitä on pekonissa. Tulee hyviä pihvejä, eikä tarvitse hävetä sitkeitä pihvejä.

    • Melkein valmis Kokki

      Marinadin on tarkoitus parantaa lihan makua! Joten kyllä nyt marinaditki vaan hyviä on, itsetehty tietenkin ei mitään kaupan lisäaine kakkaa. Ja nimenomaan marinadi ei marinaadi.

    • Reetu55v

      Paras pihvi tullee kun laittaa lauvantaimakkaraa reissarin välliin ja pursottaa turkkulaista sinappia päälle, avott.. mmm

      • tämän parempaa

        ei voi enää olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe