Paras sinappi grillimakkaralle??

Makkaransyöjä
Sinappi ja grillimakkara kuuluvat kesään.

Kuvituskuva. Sinappi ja grillimakkara kuuluvat kesään.

Mitä sinappia kukin tykkää laittaa grillatun makkaran päälle? Itse tykkään Meiran tulisesta.

52

9958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mulle...

      ...Kelpaa kaikista parhaiten Slotts vahva sinappi(saakohan edes Suomesta) ja sitten Suomessa Turun tulinen sinappi tai sitten se tavallinen vihreä.

    • Makkaransyöjä

      Toinen mikä on tai ainakin oli hyvää, on Eestiläinen Poltsamaan sinappi, joka on tulisen maukasta. En tiedä saako sitä enää mistään??

      • on näillä kysymyksillä

        että mikä parasta makkaraa,mikä parasta sinappia?
        Ketä kiinnostaa???Makuja on yhtä monta kun ihmistäkin ja jokaisella hyvät perustelut omiin mieltymyksiinsä! Mua ei ainakaan kiinnosta minkä merkkisestä sinapista kukakin tykkää. Kaikella kunnioituksella silti kysyjää kohtaan ja hyvää kesää!


      • Anonyymi

    • on minulle paras koska siihen ei ole lisätty kotimaisten sinappien tavoin sokeria. Periaatteesta en osta makkaraakaan jossa on sokeria, glukoosia, vaahterasiirappia tai maissitärkkelystä

      • Aku Kölvi

        Dijon-sinappi on ruoanvalmistukseen sopiva sinappi juuri sokerittomuuden takia. Suomalaiseen sinappiin lisätty sokeri toimii, koska me käytämme sinappia enimmäkseen pöytämausteena.

        Niin, Auran vahva -sinappi on minun makuuni kaikineen lisäaineineen.


    • mitä voi olla

      on sinappinen oksennus.

    • on parasta

      Teen itse oman sinappini, koska pidän makkaran kanssa makeasta sinapista. Tämä versio käy myös joulukinkun kanssa ja on nopea tehdä. Resepti on helppo muistaa yhteismitallisuuden vuoksi. Mitta tarkoittaa tässä mitä tahansa tilavuusmittaa: kuppia, desiä jne.

      1 mitta sinappijauhetta
      1 mitta sokeria (käytän yleensä hieman vähemmän)
      1 mitta kevytkermaa
      1 mitta kananmunia

      Sekoitan paksupohjaisessa kattilassa ensin sinappijauheen sokerin kanssa paakuttomaksi. Sitten lisään kerman ja kananmunat ja sekoitan. Laitan kattilan liedelle, kuumennan ja sekoitan edelleen huolellisesti pohjia myöten koko ajan, kunnes seon on sakeutunut ja ensimmäinen kiehumispulpahdus näkyy pintaan. Seos palaa helposti pohjaan, joten kuumentamisen aikana täytyy olla tarkkana.

      Kun seos on hieman jäähtynyt, siihen voi lisätä mausteita. Yleensä käytän tee-/ruokalusikallisen verran seoksen koosta riippuen etikkaa antamaan terävyyttä. Myös viski tai konjakki ovat sopivia mausteita.

      Purkitan sinapin ja säilytän sitä jääkaapissa. Maku paranee säilytyksen aikana, ja sinappi säilyy noin 2 - 3 viikon ajan.

      • sinappia--

        Sinapin tuliset aromit vain tuhoutuvat kuumassa vedessä (myös jos sinappijauhetta käyttää ruuanlaitossa esim. nakkikastikkeeseen mausteena). Eli ei kannata keittää, ellei halua hernekeiton makuista suomalaistyyppistä sinappia, jota pitää sivellä makkaraan puolen sentin kerros. Tulisinta ja parasta sinappia tulee ihan vain kylmässä vedessä liottamalla.


      • sinappia-- kirjoitti:

        Sinapin tuliset aromit vain tuhoutuvat kuumassa vedessä (myös jos sinappijauhetta käyttää ruuanlaitossa esim. nakkikastikkeeseen mausteena). Eli ei kannata keittää, ellei halua hernekeiton makuista suomalaistyyppistä sinappia, jota pitää sivellä makkaraan puolen sentin kerros. Tulisinta ja parasta sinappia tulee ihan vain kylmässä vedessä liottamalla.

        Jos huomasit niin tässä reseptissä oli kananmunaa, kermaa ja sokeria. Tällaista sinappia on keitettävä taatakseen edes jonkinlaisen säilymisen - muna on kysennettävä, sokeri sulatettava yms. Ja siitä huolimatta tämä sinappi ei säily kuin tovin.

        Muut reseptit ovat erikseen - ja niissähän kyllä löytyy.


    • Manselainen

      Tampereen jäähallissa sai vielä 70- luvulla oikeaa sinappia. Sinappi sopi niin makkaralle, kuin lihapiirakallekin. Myös "nakkifakiiri", joka myi makkaraa pienestä kojustaan Keskustorin laitamilla, laittoi makkaralle hyvää sinappia

      Tämän hetken sinapit ovat yleensä liian "kesyjä" minulle, että voisin sanoa erityisesti mistään tykkääväni, mutta ehkä Auran väkevä on se ykkönen, kun joku pitää valita.

      Jos joku tunnistaa nuo sinapit (jäähalli ja nakkifakiiri), olen erittäin kiitollinen kaikesta niihin liittyvästä tiedosta.

      Onko muistissani vikaa, vai onko niin, että ennen sinapit olivat väriltään enemmän rusehtavia ja nykyisin lähes keltaisia?

    • Hauska juttu sinänsä nämä erilaiset sinapit - niin pienestä asiasta kuin sinapinsiemenestä saadaan niin monta erilaista tuotetta aikaan.

      Oma makumme on täät ruotsalaista, makeata perua ja sopiihan se sinappina moneen makkaraan. Ei kuitenkaan kaikkiin eikä ainakaan ruoanlaittoon - moni makkara ja liha vaatii sokerittoman, tujumman sinapin. Ja onneksi erilaisia löytyy.

      Olen vähän ostellut erilaisia sinappeja maailmalla koskapa ne säilyvät yleensä hyvin. Viimeisin tuliainen oli jopa tryffelillä maustettu sinappi eikä huono ostos ollutkaan. Täytyy vaan pitää kaapin perillä, ettei joku asiantuntematon kaavi kaikkea Camping-kierun päälle ihan haaskioksi asti.

      Tuo tulisuus ei ole niinkään se tärkeä asia vaan mielestäni se kuinka paljon sinapissa on sokeria vai onko yhtään. Siitä tulee yleensä sinapin maku. Samoin kuinka karkeaksi sinapinsiemenet on jauhettu. Monissa sinappilaaduissa siemenet jätetään karkeaksi rouheeksi tai valmiiseen sinappiin lisätään kokonaisia siemeneiä mukaan.

      Samoin sinapinsiementen laji vaikuttaa makuun.

      Mielestäni sinappi on varsin kiehtova aihe ja pikku hiljaa olemme oppineet käyttämään sitä muuhunkin kuin pelkästään makkaranmausteeksi.

      Ainakin kun olette ulkomailla kaupassa kannattaa suunnistaa ensiksi sinappihyllylle päin.

    • Suomessa pannaan makkaran päälle sinappia, mutta kannattaa kokeilla myös tomaattipohjaisia texmex-kastikkeita ja erilaisia salsakastikkeita.
      Hyvien salsakastikkeiden reseptejä löytyy netistä ja niistä saa helposti sovitettua itselleen mieluisan soossin. Jotkut vievät kyläreissuille tuliaisina hyvää itsetehtyä sinappia, mutta itsetehty salsa on varmaan yhtä makoisa yllätys. Tomaattien aika on kohta parhaimmillaan. Eikun kokeilemaan...

    • se punainen

      Ei missään nimessä Turun sinappi!

      • Auran sinappia

        tuoteseoloste kertoo että siinä veden jälkeen toiseksi eniten sokeria ja sitten kolmanneksi eniten sinapinsiemeniä

        Aineosat: vettä, sokeria, sinapinsiemeniä, etikkaa,kasviöljyä, viinietikkaa, suolaa, säilöntäainetta(E211), elintarvikeväriä(E150c),mausteita(chilipippuri, cayennepippuri).

        Mahtaa maistua hyvältä sokeroitujen grillimakkaroiden kanssa ja niin saa sokereita syövä kansa tarvitsemansa sokeriannoksensa.


      • ootko maistanut?
        Auran sinappia kirjoitti:

        tuoteseoloste kertoo että siinä veden jälkeen toiseksi eniten sokeria ja sitten kolmanneksi eniten sinapinsiemeniä

        Aineosat: vettä, sokeria, sinapinsiemeniä, etikkaa,kasviöljyä, viinietikkaa, suolaa, säilöntäainetta(E211), elintarvikeväriä(E150c),mausteita(chilipippuri, cayennepippuri).

        Mahtaa maistua hyvältä sokeroitujen grillimakkaroiden kanssa ja niin saa sokereita syövä kansa tarvitsemansa sokeriannoksensa.

        Pesee Turunsinappipuuron!


      • Haarniska
        Auran sinappia kirjoitti:

        tuoteseoloste kertoo että siinä veden jälkeen toiseksi eniten sokeria ja sitten kolmanneksi eniten sinapinsiemeniä

        Aineosat: vettä, sokeria, sinapinsiemeniä, etikkaa,kasviöljyä, viinietikkaa, suolaa, säilöntäainetta(E211), elintarvikeväriä(E150c),mausteita(chilipippuri, cayennepippuri).

        Mahtaa maistua hyvältä sokeroitujen grillimakkaroiden kanssa ja niin saa sokereita syövä kansa tarvitsemansa sokeriannoksensa.

        Ei kai sitä sinappiakaan nyt tuubikaupalla kerralla syödä? Maustehan se on eikä täyte. Ketsupit eivät varmaan ole sen sokerittomampia.


      • ne ketsupit
        Haarniska kirjoitti:

        Ei kai sitä sinappiakaan nyt tuubikaupalla kerralla syödä? Maustehan se on eikä täyte. Ketsupit eivät varmaan ole sen sokerittomampia.

        sen sokerittomampia mutta saa kaupasta myös tomaattipyreetä jossa ei ole sokeria.


      • grillimakkaran päällä
        Haarniska kirjoitti:

        Ei kai sitä sinappiakaan nyt tuubikaupalla kerralla syödä? Maustehan se on eikä täyte. Ketsupit eivät varmaan ole sen sokerittomampia.

        Sokeritonta sinappia taikka sinappijauhetta/myllyssä jauhettuja siemeniä ruuanlaittoon ja marinadeihin!


    • on mielestäni aivan

      aivan sairaan hyvää makkaran kaverina :)

    • jes61

      Maistoin juuri väkevämpää Los TOROS sinappia. Se on tähän mennessä ainoa, joka myös maistuu sinapilta ja on riittävän väkevää. (äiteen tekemän lisäksi tietysti)

      • testattu on

        Sitä voi ostaa Porvoon vanhan kaupungin nakkikioskilta. Siinä on ytyä.. joten on myös riittoisaa


      • Anne-
        testattu on kirjoitti:

        Sitä voi ostaa Porvoon vanhan kaupungin nakkikioskilta. Siinä on ytyä.. joten on myös riittoisaa

        Itsetehty sinappi parasta, mutta Yyterin väkevä sinappi myös loistava vaihtoehto.


    • tosimiehen sinappi

      Eestin herkuissa myydään.

      • Sinappimies

        Auran Väkevä on omakin lempisinappini, niin kuin näyttää monen muunkin kohdalla olevan. Luin yhden sinapintekijän sivuilta mielenkiintoista faktaa sinapinteon kemiasta. Sinappijauho, sokeri (tai hunaja) ja neste (vesi, maito tai kerma ja halutessaan kananmuna) ja mausteet (esim. valkosipuli, chili, cayenne) sotketaan ja annetaan maustua 10 minuuttia (sinappijauhon makua ja aromia antava entsyymi lähtee toimimaan kosketuksesta ph-arvoltaan neutraalissa nesteessä). 10 minuutin jälkeen entsyymi alkaa jo "haihtua", eli tämä reaktio halutaan keskeytetään. Tämä tapahtuu muuttamalla seoksen ph lisäämällä siihen etikkaa. Etikka on siis olennainen osa sinappireseptiä. Auran Väkevä näyttäisi käyttävän sekä etikkaa että omenaviinietikkaa. Tämän tekijän mukaan sinapin kiehautus tehdään tässä vaiheessa, kun maku on jo kehittynyt. Kiehautuksen rooli on tehdä sinapille sen koostumus, ja siihen voidaan vaikuttaa vehnä- tai perunajauhoilla. Kiehautuksen aikana lisätään öljyä, jonka emulgoitumista seoksessa jo mahdollisesti mukana oleva kananmuna auttaa. Lopuksi ripaus suolaa ja halutessaan konjakkia tai viskiä aateloimaan luomus. Varsinkin tämä etikan vaikutus kannattaa muistaa sinappia tehdessä, joissain resepteissähän kehoitetaan vain sekoittamaan kaikki aineet ja kuumentamaan, jolloin ei varmasti saada optimoitua tulosta.


    • joku vaan

      Aika kummallsita että Virossa pystyvät tekemään parempaa sinappia kuin täällä, vaikka firma on samassa konsernissa.

      Sama pätee metwursteihin, jopa HK:n omistama virolaisfirma tekee paljon parempaa kuin mitä täältä saa.

      • jerry=)

        Itselleni maistuu tällainen tuunattu sinappi parhaiten makkaran päällä. Eli purkki kotisinappia, johon sotken pienen tuubillisen sekaan mustaa auransinappia. Tuo on hyvä yhistelmä, mutta tietty voi kokeilla muitakin.


    • oma arvioni

      Tuli testattua Auran ja Turun sinapin punaisia tuubeja rinnakkain ja kyllä Aura vei selvän voiton! Turun sinappi ei ole enää sitä mitä joskus ennen, vaan Puolassa valmistettua vetistä tavaraa. Aura on kiinteämpää, tummempaa väriltään ja maukkaampaa.

      Turun sinappi vaan taitaa olla - ikävä kyllä - yhäkin suosituin sinappi Suomessa. Moni vain ottaa "tutun ja turvallisen" Turun sinapin kaupan hyllyltä pidemmälle ajattelematta. No makunsa kullakin.

      • soppakauha

        Sen perään kun turun sinapin valmistus meni ruotsiin jne... en ole tuubiakaan ostanut, enkä osta. Onneksi meillä on nyt tuo auran sinappi, joka on tosi hyvää.


      • paras hintalaatu
        soppakauha kirjoitti:

        Sen perään kun turun sinapin valmistus meni ruotsiin jne... en ole tuubiakaan ostanut, enkä osta. Onneksi meillä on nyt tuo auran sinappi, joka on tosi hyvää.

        Pirkka-sinappi on tosi hyvää, Pyhännässä valmistettua. Ei turun sinappi pärjää pirkka-sinapillekaan.


    • Hyvää sinappia

      Kotisinappi on ehdoton suosikkini, makean makuinen sinappi sopii mielestäni makkaran päälle ja on näin jouluna parasta kinkun kanssa!

    • Jasso

      Poikkesin viime viikonloppuna keskustorilla Nakkifakiirin kopilla syömässä höyrymakkaraa ja ai että se sinappi maistu hyvältä. Siina makkaraa syödessä huomasin, että fakiirilla on sinappia myynnissä pikkupulloissa. Pari pulloa lähti mukaan ja hyvää on ... :)

    • Teiskon äijä

      Kunnon ohje sinapin tekoon
      colmans sinappijauhoa purkki
      sokeria saman verran käytä purkkia mittana
      aineet kattilaan ja sekoita vispilällä ja lisää vettä ja sekoita sopivan notkeaksi, ei liikaa!
      kuumenna hellalla koko ajan sekoittaen ,palaa herkästi ,jos on vahvaa lisää vettä.
      kun alkaa kuplimaan niin lisää pieni loraus etikkaa 1 tl ja SEKOITA KOKO AJAN
      sinappi on valmis ,purkita heti.
      Tämä on suomalainen äijäsinapin ohje, ja maistuu kaikille ja on maukas ja voimakas
      Tässä on kaikki mitä tarvitset kunnon sinappiin,kananmunat ja kermat voit syödä erikseen , kunnon sinapissa niitä ei tarvita. Kokemukseni ( 30vuotta) mukaan colmans on paras sinappijauho.
      Tee jo JOULUKSI 2011 ja kommentoi sinapin makua. Tämä toimii varmasti!
      Maukasta joulua!

    • Pika-Hevi

      Litran sinappi-pullo kaupasta (esim. meira) ja ota sisällöstä n. puolet pois. Lisää purkillinen sinappijauhoja ja sokeria ja hunajaa, kunnon loraus vaikkapa konjakkia...sekoita pullo kunnolla ja laita pullo jääkaappiin.

      Voi lisätä vaikkapa valkosipulijauhoa, cayanne-pippuria yms. pippureita mielensä mukaan.

    • adgadgadgag

      Helppo ja taivaallisen hyvä sinappi!

      2 dl sinappijauhetta
      2 dl sokeria
      2 dl kermaa
      2 tl perunajauhoja
      4 munaa
      2 rkl etikkaa

      Munat ja sokeri vispataan.
      Lisätään sinappijauhe, kerma ja perunajauho.
      Keitetään varovasti (vesihauteessa) ja sekoitetaan koko ajan.
      Kun sinappi sopivan sakeaa, jäähdytetään ja lisätään etikka.
      Purkitetaan heti.

    • grillmeister

      ite tykkään meiran väkevästä

    • rtyuio1

      Yyterin Sinappi on ainakin pahaa, omituisen ja halvan makuista.

      Kotitekoisesta tulee aina parempaa kuin Yyterin Sinapin maku.

    • juhhha

      Tein sinappitestin.

      1. Turun Sinappi Tulinen (black label). Ei niin chilinen mitä odotin. Väkevähkö. Makeus ei pilaa nautintoa. Harva käyttää. Testin paras.
      2. Auran mieto (king size). Perinteinen. Suosion ymmärtää. Makeus pyöristää makkaran rasvaisuuden.
      3. Hesburger (take away) Kätevä kuljettaa mukana. Ei sovi nugeteille.
      4. Dijon (gourmet). Lasinenpurkki kaunis, mutta tyhjä. Ei voitu testata.

      • Anonyymi

        Onko aurassa chiliä..


    • Vinkkimulta

      Harmi, että Dijon-herkkusi oli päässyt loppumaan. Oletko kokeillut jo Lidlin uutuusnuotiomakkaraa, joka on maustettu dijon-siemenillä. Hyvä esimerkiksi patikoidessa, niin ei tarvitse lasipurkkia kantaa mukana. Sinappi ja makkara kätevästi yhdessä.

    • Pöltsamaa

      Virolainen Pöltsamaan kange on loistava sinappi.

    • Juhhha

      Haluatteko että tekisin uuden sinappitestin ja arpoisin voittajan, mikä olisi paras?

    • SadovajanKulkuri

      Miksi sinapin pitää olla niin voimakas maultaan ette maista itse makkaran makua vaan sinappi peittää sen alleen. Neuvostoliitossa myytiin 80-luvulla monenlaisia sinappeja, oli mietoja ja erittäin väkeviä. Yksi erottui muista väkevyydellään, me suomalaiset duunarit sanoimme sitä Stalinin kostoksi, kun sitä söi teelusikallisen niin vesi lensi silmistä ja veri kurkusta.

    • Hdhdhdhdhd

      Ite siitä mitä on saatavilla

    • senappiakehiin
    • Anonyymi

      Isän Tulinen oli parasta,mutta ei kai enää valmisteta.Harmi !

      • Anonyymi

        Niinpä. Oli aikoinaan mun lempparia.


    • Anonyymi

      Isossa purkissa oleva Sinetti sinappi on kaikiksta parasta.

    • Anonyymi

      Turunsinapin maku on pilalla... Ciliä laitettu,liian väkevää.... Siirryin meiraan..

    • Anonyymi

      Ruoveden herkun konjakkisinappi.

    • Anonyymi

      Imelä meiran sinappi kasvisnakille

    • Anonyymi

      Colman's sinappi makkaralle parasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2765
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2300
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1886
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1157
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      938
    Aihe