Minulla on ohje, johon tarvittaisiin japanilaista majoneesia. Miten se eroaa Suomessa myytäviin majoneeseihin?
Japanilainen
6
5267
Vastaukset
Japanilaiseen majoneesiin lisätään omenaviinietikkaa tai riisiviinietikkaa sekä MSG:ta eli japanilaista maunvahventajaa (natriumglutamaattia). Oma majoneesimmehan maustetaan yleensä sitruunamehulla tai normaalilla viinietikalla.
Japanilainen majoneesi on myöskin paljon juoksevampaa koostumukseltaan. Kuten omaan majoneesiimmekin lisätään siihen Japanissa myös usein nokare sinappia. Tosin japanilainen sinappi on tosi stydiä tavaraa, joka on usein maustettu myös wasabilla.
Tunnetuin merkki on Kewpie, jota myydään vähän joka paikassa - siellä, ei meillä.
Voisihan sitä matkia kotikonstein: tee normaali majoneesi munakeltuaisesta ja kasvisöljystä, lisää omenaviinietikkaa liraus sekä Aromat-suolaa säästeliäästi. Jätä majoneesi vähän löysäksi.- ap.
Kiitos täydellisestä vastauksesta, yritän tehdä samanlaista kotikonstein.
- kelpais meillekin
Onpas hellyttävää
http://www.strapya-world.com/categories/12_28_270_278.html
Mayo mayonaise http://www.sushifoods.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=1601&Category_Code=FP-SEAS
Mayo sivuston keskustelu http://www.seriouseats.com/talk/2008/01/kewpie-japanese-mayo.html
ja soosi
http://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise - miiihjii
ap. kirjoitti:
Kiitos täydellisestä vastauksesta, yritän tehdä samanlaista kotikonstein.
Myös Tokyokan myy Kewpie-majoneesia.
- ap.
miiihjii kirjoitti:
Myös Tokyokan myy Kewpie-majoneesia.
Kiitos kiitos, täytyypä käydä ostoksilla!
- ...............
Japanilaisen majoneesin selostus on kiitettävän tarkka, mutta MSG (monosodium glutamate) eli natriumglutamaatti ei ole vain "japanilainen maunvahventaja" vaan yleisemminkin aasialaista alkuperää oleva lisäaine, aromivahvenne E621. Sitä saatetaan jopa ravintoloissa lisätä aasialaisiin ruokiin, esim. kiinalaisiin. Maailmalla aineen käyttöä vastaan on syntynyt jonkinlainen kansanliike, ihmiset esim. pitävät listoja ravintoloista, joissa ainetta ei käytetä.
E621 on valkoista kiteistä jauhetta, jota myyvät jotkut aasialaiset ruokakaupat ainakin Helsingissä. Mutta aine on Aasiasta levinnyt maailmanlaajuiseen käyttöön ruokateollisuudessa, ja melkein kaikki einekset sun muut valmismömmöt, makkarat ja sipsit yms. sisältävät E621:tä, valitettavasti myös Suomessa. Aine saattaa esim. aiheuttaa allergioita. Vaikka sen vaarallisuudesta kiistellään, ei se mikään terveyttä edistävä aine ole. Joten kannattaa tehdä majoneesit kotona ilman mitään turhia öllöjä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614428KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1523291Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?552560Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492554- 1102285
- 241893
- 241681
- 301626
- 1691540
- 361275