Minulla on ohje, johon tarvittaisiin japanilaista majoneesia. Miten se eroaa Suomessa myytäviin majoneeseihin?
Japanilainen
6
5062
Vastaukset
Japanilaiseen majoneesiin lisätään omenaviinietikkaa tai riisiviinietikkaa sekä MSG:ta eli japanilaista maunvahventajaa (natriumglutamaattia). Oma majoneesimmehan maustetaan yleensä sitruunamehulla tai normaalilla viinietikalla.
Japanilainen majoneesi on myöskin paljon juoksevampaa koostumukseltaan. Kuten omaan majoneesiimmekin lisätään siihen Japanissa myös usein nokare sinappia. Tosin japanilainen sinappi on tosi stydiä tavaraa, joka on usein maustettu myös wasabilla.
Tunnetuin merkki on Kewpie, jota myydään vähän joka paikassa - siellä, ei meillä.
Voisihan sitä matkia kotikonstein: tee normaali majoneesi munakeltuaisesta ja kasvisöljystä, lisää omenaviinietikkaa liraus sekä Aromat-suolaa säästeliäästi. Jätä majoneesi vähän löysäksi.- ap.
Kiitos täydellisestä vastauksesta, yritän tehdä samanlaista kotikonstein.
- kelpais meillekin
Onpas hellyttävää
http://www.strapya-world.com/categories/12_28_270_278.html
Mayo mayonaise http://www.sushifoods.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=1601&Category_Code=FP-SEAS
Mayo sivuston keskustelu http://www.seriouseats.com/talk/2008/01/kewpie-japanese-mayo.html
ja soosi
http://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise - miiihjii
ap. kirjoitti:
Kiitos täydellisestä vastauksesta, yritän tehdä samanlaista kotikonstein.
Myös Tokyokan myy Kewpie-majoneesia.
- ap.
miiihjii kirjoitti:
Myös Tokyokan myy Kewpie-majoneesia.
Kiitos kiitos, täytyypä käydä ostoksilla!
- ...............
Japanilaisen majoneesin selostus on kiitettävän tarkka, mutta MSG (monosodium glutamate) eli natriumglutamaatti ei ole vain "japanilainen maunvahventaja" vaan yleisemminkin aasialaista alkuperää oleva lisäaine, aromivahvenne E621. Sitä saatetaan jopa ravintoloissa lisätä aasialaisiin ruokiin, esim. kiinalaisiin. Maailmalla aineen käyttöä vastaan on syntynyt jonkinlainen kansanliike, ihmiset esim. pitävät listoja ravintoloista, joissa ainetta ei käytetä.
E621 on valkoista kiteistä jauhetta, jota myyvät jotkut aasialaiset ruokakaupat ainakin Helsingissä. Mutta aine on Aasiasta levinnyt maailmanlaajuiseen käyttöön ruokateollisuudessa, ja melkein kaikki einekset sun muut valmismömmöt, makkarat ja sipsit yms. sisältävät E621:tä, valitettavasti myös Suomessa. Aine saattaa esim. aiheuttaa allergioita. Vaikka sen vaarallisuudesta kiistellään, ei se mikään terveyttä edistävä aine ole. Joten kannattaa tehdä majoneesit kotona ilman mitään turhia öllöjä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1323346Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen382643Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302475Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631172348Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .302083- 1151780
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741448Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3141432Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3121331- 661178