Mikä on ärsyttävin murre

vfecd

tai alueen puhetapa? Itse en oikeastaan pidä murteista tai poikkeavista puhetavoista ollenkaan, olivat ne sitten kulttuurien rikkauksia tai eivät.

Tää on nyt täysin tietämätöntä tekstiä, mutta kuitenkin.
Ärsyttäviä:

kaikki suomen eri murteet, cockney, USA:n etelän murre ja New Yorkin nenähonotus. Irlantilaisetkin puhuvat omituisesti, ihan niinkuin englanti olisi niille neljäs vieras kieli ja jostain käsittämättömästä syystä yrittäisivät pärjätä sillä keskenään. Se kaheli australialainen krokotiilimies telkkarissa on rasittavuudessaan ehkä maailman huippua. Onko Ruotsissa murteita? Varmaan, mutta ihan sama, se laulava puhetyyli ärsyttää. Venäjän mongerrus on omituista ja ne puhuu samalla tavalla kaikkia muitakin kieliä. Saksa kuulostaa ihan hyvältä, ainakin Rammsteinin musiikissa. Hitlerin karjuminen oli kanssa aika vaikuttavaa, vaikkei siitä mitään ymmärtäisikään.

32

1899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vänkyrä-nainen

      on hiukan inhottavia, eikä vähiten just siks koska ne tarttuu niin helposti. Meidän kotikaupungin murre kuulostaa kamalalta kun sitä oikeen joutuu kuuntelemaan, mut samaten kaikki nää "myö mennään" vääntelyt vois saada hulluuden partaalle, jos niitä joutus 24h/vrk kuuntelemaan.:D Mut kai kaikkeen silti tottuu...?

      • vfecd

        siihenkin tottuu... Ensin pitää saada kuitenkin uskoteltua itselleen, ettei se puhuja ole välttämättä vähä-älyinen, vaikka siltä kuulostaisikin.


      • tuleeturpia

        Turpiinhan niitä Tsadilaisia stadilaisia on aina pitänyt vetää kun ovat saapuneet mongertamaan suomesta ja ruotsista kyhäämäänsä kieltä. Ei sitä kuuntele pirukaan. Nyt kun siihen sekoittuu vielä irakin ja somalin kieli niin aivan kestämätöntä. Älkää tulko ainakaan tänne kirjakielen kehtoon Jyväskylään ettei oikea Suomi saa tartuntaa epäkelvoista murteista.


    • Minusta on hienoa, että ihmiset puhuvat erilaisia murteita. Se on kielellinen rikkaus.

      Mutta henkilökohtaisena mielipiteenäni lausun, että murre tai slangi on kirjoitettuna vaikeaselkoista ja siksi ärsyttävää. Se tekee lukemisesta vähän samanlaista kuin jos joku ei osaisi oikeinkirjoitusta. Kyllähän siitä asia selviää, mutta ei se miellyttävää ole.

      Omituista muuten, että jos minä kirjoittaisin slangia tai tavallista puhekieltä ilman välimerkkejä, siitä harva pitäisi. Murteen kirjoittajaa ei sen sijaan saisi arvostella.

      • vfecd

        arvostella, koska aina toitotetaan, kuinka suuri rikkaus murre tai jokin vähän puhuttu ja ymmärretty kieli on. En tiedä, minä näen puhumisen kommunikaatiovälineenä ja ajattelen, että helpompaa olisi, jos sekä viestin lähettäjä että vastaanottaja ymmärtäisivät toisiaan.


      • kuka ymmärtää ja mitä
        vfecd kirjoitti:

        arvostella, koska aina toitotetaan, kuinka suuri rikkaus murre tai jokin vähän puhuttu ja ymmärretty kieli on. En tiedä, minä näen puhumisen kommunikaatiovälineenä ja ajattelen, että helpompaa olisi, jos sekä viestin lähettäjä että vastaanottaja ymmärtäisivät toisiaan.

        Jos ei riitä halua ymmärtää toista, siihen ei auta vaikka kuinka puhuisit kaunokirjaimilla.


      • Anonyymi
        kuka ymmärtää ja mitä kirjoitti:

        Jos ei riitä halua ymmärtää toista, siihen ei auta vaikka kuinka puhuisit kaunokirjaimilla.

        .

        "Kyllä se on oulun paskakieli kaikista kamalimman kuuloinen murre!!!11!1!!!!" paska kaapunni

        har-ha-rh-arh-ahr-ah-rha-rha-hr-ahr-ahr-ha-rha-rha-rh-arh-ahr-ahr-ahr-har

        .


    • se on

      se Kouvolan murre. Tavattoman ärsyttävä tapa taivuttaa sanoja.

      • Anonyymi

        Ai onks vai.


    • -k32v-

      naapurin ulvova murre..

      no ei siis ei ärsytä ihmiste puhetapa. jos ei saa selvää jostai erikoisest sanast, nii voi kysyy mitä tarkoittaa. sit sitä voi alkaa itteki viljeen :) kysymine ei tekis niinku ketää tyhmäks.

      vähä typeräks tekee se, et alkaa iniseen jostai murteesta eikä kysy, jos ei saa selvää.

      uusin opittu sana: pääkkö. ei muista ketä käytti mut tarkoittais kuulemma niinku pöljää tai sit idioottii. agressiiviin taipuis: "v***n pääkkö, ekkönä tajuu!" tms. (tää saattoi kuullaki muuten ekan kerran sen tos agressiivis... ;)

    • murre :

      se ei ole oikeestaan edes murre vaan paskakieltä

      • tykkään juuri

        Oulun murteesta kaikkein eniten, sekä puhuttuna että kirjoitettuna! Siinä on niin hauskoja sanoja...:) Enkä ollenkaan pidä muidenkaan murteiden puhujia millään tavalla "huonompina"; päin vastoin heillä on usein monipuolisempi sanavarasto kuin muilla!


    • -ukko-

      ärsyttävään murteeseen törmännyt. Kaikki ne on jollain tavalla hauskoja, puhuttuna.
      Itse olen alunperin Helsingistä kotosin, joten slangi on mun oma murre. Sitä vihataan aika yleisesti ympäri Suomea: pelkkä oman murteeni kuuluminen puheen läpi saa ihmmiset pitämään mua ylimielisenä. Ehkä slangi kuulostaa siltä.
      Läntiset, itäiset, lapin hoon päältä puhuminen. Nautin niistä kaikista kuultuna, jopa tamperelaisten puheesta. Kirjoitettuna kaikki kuulostavat keinotekoisilta, jos ei osaa oikeassa suhteessa sekottaa murretta ja yleiskieltä.

    • rapiskarpalo

      eri murteista ja slangeista myös eri kielillä kuin suomen kieli. Kaikista ärsyttävintä on suomen kirjakieli koska sen kanssa lukihäröisenä ja ei suomi äidinkielenä saa töissä olla kauheen skarppina ja sitten sitä aletaan vaatii vielä täällä suomi24:in ja joskus jopa normi puheessa, juu morjens päivää ei jaksa oikeastaan koskaan, mutta oon mä jo aika hyväksi kirjoittelijaksi tullut ja mulla jäänyt pois kaikki, "ma sanoa tykata en suomi kirjakielen kirjoittaminen." :DD

    • Britti englanti...

      • .......

        ihanaa :) Ja seksikästä.


      • Pohjoisesta.vai.etelästä

        Aikas laaja käsite toi "Britti englanti"...


      • Anonyymi
        Pohjoisesta.vai.etelästä kirjoitti:

        Aikas laaja käsite toi "Britti englanti"...

        .

        "SE cockney-murre kuulostaa aivan # HIRVEÄLTÄ !!11!11!!1! #"

        ha-rha-rh-arh-ahr-ahr-ahr-ahr-ahr-ar-arh-ahr-ahr-ahra-har

        .


    • murre ..

      ärsyttää eniten. Vue viddu.

    • vili

      kyllä somalit vituttaa, kun ne keskenään jauhaa läppää.

    • ...

      "Mikä on ärsyttävin murre
      vfecd 25.6.2008 klo 17.44
         tai alueen puhetapa? Itse en oikeastaan pidä murteista tai poikkeavista puhetavoista ollenkaan, olivat ne sitten kulttuurien rikkauksia tai eivät."

      Et pidä "poikkeavista" puhetavoista. Tarkoittaneeko tämä kenties, että et pidä ihmisistä, jotka eivät puhu kuten sinä?

      "kaikki suomen eri murteet, cockney, USA:n etelän murre ja New Yorkin nenähonotus. Irlantilaisetkin puhuvat omituisesti, ihan niinkuin englanti olisi niille neljäs vieras kieli ja jostain käsittämättömästä syystä yrittäisivät pärjätä sillä keskenään. Se kaheli australialainen krokotiilimies telkkarissa on rasittavuudessaan ehkä maailman huippua. Onko Ruotsissa murteita? Varmaan, mutta ihan sama, se laulava puhetyyli ärsyttää. Venäjän mongerrus on omituista ja ne puhuu samalla tavalla kaikkia muitakin kieliä. Saksa kuulostaa ihan hyvältä, ainakin Rammsteinin musiikissa. Hitlerin karjuminen oli kanssa aika vaikuttavaa, vaikkei siitä mitään ymmärtäisikään."

      Näyt arvostavan kovasti englannin kieltä. Sanot irkuistakin: "ihan niinkuin englanti olisi niille neljäs vieras kieli"... En sano ikävällä idealla, mutta vois ajatella, että et varmasti ainakaan kovin paljoa matkustellut ole. Oletko melko nuori ihminen?

      Mua ei jostakin syystä ärsytä ikinä mitkään murteet. Eiks jäntsyä.

      Ainoa mikä itseäni voi joskus ärsyttää murteiden käytössä on, jos käytetään paljon sellaisia spesifejä murresanoja, mitkä ovat ainoastaan tietylle kielialueelle tyypillisiä, eivätkä mitenkään yleisesti tunnettuja. Tarkoitan, että ikävää, jos näitä em. murresanoja ei tarvittaessa edes vaivauduta täsmentämään ja ikävää jos näitä käytetään yleistyylisesti kuin itsestäänselvyytenä kaikille. Junttimaista.

      Yhdenkään ei kannata olettaa, että kaikki eri kielialueelta tajuavat jokaikisen selkeästi murresanaksi määritellyn sanan tarkoituksen ikään kuin "tosta vaan" ja ilman selitystä.    
            
      Muuten ja muilta osin murteiden käyttö on musta ainakin ainoastaan vain kivaa ja ehdottoman ok. Kukin käyttää itselleen ominaisinta murretta.

      -e.W

    • sdvsxdf

      Väärin puhuttu murre on pahinta. Yritetään esimerkiksi: Ookkonä Oulusta, pelekääkkönä polliisia. Ou feispalm

      • NurijaPuoli

        Eihän se ole vanhan polven oululaisten vika jos Oulun nuoriso ei enää kotikaupunkinsa murretta kunnolla osaa...


      • Wäärässä_kontekstissa

        .

        "Tietysti jos murretta käytetään täysin # WÄÄRÄSSÄ KONTEKSTISSA # kuten Wirallisessa aitosuomalaisessa tilaisuudessa jossa voidaan olettaa että paikalla on muualtakin olevia"

        har!11

        .


    • Ärsyttää se J. Karjalaisen " mennään turkusse". Sitä on jopa turkulaiset alkanut sen jälkeen viljellä. Se on : mennään turkku. Jotkut näyttelijät puhuu elokuvissa turkua aivan korvia vihlovasti. Intonaatiot aivan pielessä :'(
      Nih.

      • nihnih

        kohta mennään turkkuseen, kaadetaan viinaa kurkkuseen...:)


    • turkulaiset alkaneet..

    • sit.kestä.ei

      se höpötys mitä määmy kirjoittaa

    • no sullahan kuulostaa olevan hankala elämä :)

      ulkolaisista en välitä (paitsi ruotsi) ja kotimaisista oikeestaan kaikki jotka liikaa eroaa omastani eli oulun seudun murteesta.. puhutaan hoon päältä ja lev(i)eästi tms. eli taitaa olla lähinnä ne etelän hetelmät jotka rasittaa korvaa ku ei ymmärrä paskaakaan siitä mitä ne selittää.. ja niinku täälläki joskus on ne slangilaiset, samaa kategoriaa.. paitsi jazua silloin joskus vielä kuitenki ymmärsin ja pidin.

      tai joo! tuli noista ulkolaisista mieleen tai lähinnä siitä krokotiilimiehestä nää umpihomot jotka puhuu sitä bb-nikomaista neitinuottia ja vielä ku englantia niin korostuu entisestään.. saman kuuloista mitä ruotsi ja kynsillä liitutaulun raapimiset päälle.

      • Anonyymi

        Mitä on "puhutaan hoon päältä"?


    • murrerunoilija

      Se ääni, minkä Murre tuottaa jatkuvalla haukkumisellaan

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe