Eli haluaisin kokeilla itse tehdä Cocktail kirsikoita. Ameriikasta tähän löytyy paljon ohjeita (nimellä Maraschino cherries) mutta kaikissa löytämissäni ohjeissa käytetään Alum nimistä ainetta jonka oletan olevan Alunaa.
Esim. tässä ohjeessa: http://www.recipesource.com/side-dishes/condiments/01/rec0102.html kirsikoita liotetaan useita tunteja vedessä johon on sekoitettu Alunaa. Voinko käyttää tilalla jotain muuta säilöntäainetta vai vaikuttaako Aluna jotenkin muuten kuin säilymistä parantavana? Esimerkiksi koostumukseen, makuun tai siihen läpikuultavuuteen joka Cocktail-kirsikoihin mielestäni kuuluu. Alunaakin kai apteekista saa mutta käyttöä elintarvikkeissa ei nykyään suositella.
Cocktail-kirsikat ja aluna
1
1393
Vastaukset
- lisäaineita
Lisätyt väriaineet saattavat aiheuttaa allergisia oireita. Karmiineita käytetään väriaineena muun muassa punaisissa katkeroissa ja cocktail-kirsikoissa. Ne aiheuttavat joillekin astmaa ja äkillisiä allergiareaktioita, jopa anafylaksiaa (s. 14). Karmiinit, kokkiniili ja karmiinihappo ovat biologisia värejä, jotka on eristetty kilpikirvoista. Karmiiniallergian yleisyyttä ei tunneta. Aluna http://fi.wikipedia.org/wiki/Aluna
http://www.gastrolab.net/ghf16.htm
Siispä reippaasti rommiruukku,voithan lisätä muutaman tipan karvasmanteliöljyä http://www.kotimaisetkasvikset.fi/finfood/kasvikset.nsf/wTuotetietous/28981B39EFA07246C2256E0B00355190?opendocument&View=1&Start=1&Count=100&Expand=2.4.1
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472455
- 1761694
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6875- 68851
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745