kastike lohelle ja perunamuusille?

stb

tarvisin apua kastikkeen kanssa. tarjoan sunnuntaina lohta ja perunamuusia. hyvia ehdotuksia tai resepteja?

9

13208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lounaistuuletar

      Punajuurinen kermakastike!

      Osta kermakastikepussi, valmista ohjeen mukaan.
      Osta pari punajuurta etikkaliemessä ja muusaa
      ne haarukalla (tai koneella) pieniksi ja
      sekoita kastikkeen joukkoon.

      Kastiketta ei laiteta muusille milloinkaan,
      kalan päälle vaan ja hieman lautasen reunoille. :))

      Muista tarjota myös jotakin vihreätä!

      • stb

        en valitettavasti asu suomessa, joten en taida saada tuota kermakastikepussia, ainakaan samaa kuin mita siella myydaan. toisekseen, en pida punajuuresta! :) mutta kiitos kuitenkin reseptista! tietaisitko kenties mitaan pippurista tai sitruunaista kastiketta?


      • lounaistuuletar
        stb kirjoitti:

        en valitettavasti asu suomessa, joten en taida saada tuota kermakastikepussia, ainakaan samaa kuin mita siella myydaan. toisekseen, en pida punajuuresta! :) mutta kiitos kuitenkin reseptista! tietaisitko kenties mitaan pippurista tai sitruunaista kastiketta?

        Teet normaalin valkokastikkeen,
        maustat valkoviinillä ja mustapippurilla.
        Sitruunasta leikkaat todella ohuita siivuja
        kaksi per lautanen. :))
        (Siis lohen päälle)

        Älä unohda tinjamia koristeeksi.


    • amatörköksa

      Tämä on minun kalakastikkeeni, kaikille kaloille turskasta loheen:

      2 rkl karkeita vehnäjauhoja (ruotsissa idelamjöl)
      Rasvaa nokare, tai juoksevaa loraus
      1 kalaliemikuutio
      1 dl kermaa
      2 dl vettä
      suolaa
      pippuria
      muita mausteita maun mukaan

      Anna rasvan sulaa pannussa, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. älä anna ruskistua. Lisää kerma ja vesi koko ajan sekoittaen. Murenna joukkoon kalaliemimuutio, tai muutama lusikallinen fondia.
      Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Tai muita mausteita.

      Useimmiten tuon kalakastikeen tarjolle parin siivutetun kananmunan kera.

    • Hönö

      Lohen kanssa kevytkermasta suolaa lisäten, lopuksi kapris keskelle ja sitruunlientä päälle. Perunamuussiin sopii yllättäen perunasalaatti sekaan, tai pelkkä valkosipulimajoneesi.

    • linda

      kermaviiliin lisätään ripaus suolaa jo sokeria,sopivasti sitruunapippuria ja runsaasti tuoretta tillisilppua, loraus sitruunanmehua ja töräys hyvää sinappia! avot!!! nami nami.bon apetit!

    • Esa

      Tein itteasias ite just tanaa tomaatti-sitruunakastikkeen ja voin sanoo et tuli erittai huippu. Tomaatti toimii ihmeellisen hyvi lohen kanssa, varsinki savustetun, mut toimii myos iha "perus"setin kans. Eli, pala varsisellerii, sipulii, valkosipulii, porkkanaa, tuoreit tomaattei muutama, tomaattipyretta, sitruuna, (kalalienta) suolaa, pippurii, tillii jne. Mita ikina ite haluut siihe laittaa... Ja sit, freesaa eka selleri, sipulit ja porkkana kuumas pannus. Lisaa tomaatit ja paasta kiehuu. Ota kattila pois levylt ja lisaa tomaattipyretta reilusti ja sekota tosi hyvi et vari o tosi punane. Lisaa sitruunan kuori ja sen mehu. Jos liian tokottia, lisaa kalalienta/vetta/jotai. Paras tulee jos teet aika pitkan liemen ja annat kiehuu kaua kasaa, mut hetkes "lyhyel liemelki" tulee iha helmi. Ku kiehunu mielen mukaa, siiviloi ja purista rehuista kaikki neste irti kastikkeesee ja on iha helmi!!! Tietty jossai vaihees heitat maun mukaa suolaa pippurii jne... Silputtu tilli iha lopux, varret voi kayttaa kastikepohjas tietty...

      • stb

        vastanneille! :)


    • Titta

      Et maininnut haluatko kylmän vai lämpimän kastikkeen. Muusi ja kala ovat kuitenkin lämpimiä, joten mielestäni kylmä (tai huoneenlämpöinen) soosi olisi hyvä.

      Kalan kaveriksi lautaselle tietysti sitruunanlohkoja ja tilliä.

      Kermaviiliä, runsaasti silputtua tilliä, etikkaa, ripaus suolaa ja sokeria, hyvää sinappia, mustapippurirouhetta, tabascoa pari tippaa. Jos tilliä ei ole saatavilla silputtu ruohosipuli tai vastaava käy myös.

      Toinen versio tehdään ranskan kermasta tai smetanasta johon sekoitetaan mätiä, punasipulisilppua, mustapippurirouhetta, suolaa, hyppysellinen sokeria.

      Kalan kanssa tarjottavan muusin voi maustaa esim. pinaatilla. Itse käytän silputtua, mikrossa öljytilkassa hiukan pehmitettyä sipulia aina muusiin. Oliiviöljy sopii myös muusiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      64
      5582
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      20
      4177
    3. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      17
      2896
    4. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      151
      2159
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      1886
    6. Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä

      Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut
      Perussuomalaiset
      123
      1699
    7. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      95
      1367
    8. Kerro jotakin kaivatustasi.

      Vaikka synkimmät salaisuudet jos tiedät. :) m
      Ikävä
      71
      1148
    9. Harmi, se on

      Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty
      Tunteet
      17
      1126
    10. Maailma pysähtyy aina kun sut nään

      Voi mies kuinka söpö sä oot❤️ Olisin halunnut jutella syvällisempää kuin vaan niitä näitä. Se pieni heti sut tavatessa o
      Ikävä
      79
      965
    Aihe