kastike lohelle ja perunamuusille?

stb

tarvisin apua kastikkeen kanssa. tarjoan sunnuntaina lohta ja perunamuusia. hyvia ehdotuksia tai resepteja?

9

13192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lounaistuuletar

      Punajuurinen kermakastike!

      Osta kermakastikepussi, valmista ohjeen mukaan.
      Osta pari punajuurta etikkaliemessä ja muusaa
      ne haarukalla (tai koneella) pieniksi ja
      sekoita kastikkeen joukkoon.

      Kastiketta ei laiteta muusille milloinkaan,
      kalan päälle vaan ja hieman lautasen reunoille. :))

      Muista tarjota myös jotakin vihreätä!

      • stb

        en valitettavasti asu suomessa, joten en taida saada tuota kermakastikepussia, ainakaan samaa kuin mita siella myydaan. toisekseen, en pida punajuuresta! :) mutta kiitos kuitenkin reseptista! tietaisitko kenties mitaan pippurista tai sitruunaista kastiketta?


      • lounaistuuletar
        stb kirjoitti:

        en valitettavasti asu suomessa, joten en taida saada tuota kermakastikepussia, ainakaan samaa kuin mita siella myydaan. toisekseen, en pida punajuuresta! :) mutta kiitos kuitenkin reseptista! tietaisitko kenties mitaan pippurista tai sitruunaista kastiketta?

        Teet normaalin valkokastikkeen,
        maustat valkoviinillä ja mustapippurilla.
        Sitruunasta leikkaat todella ohuita siivuja
        kaksi per lautanen. :))
        (Siis lohen päälle)

        Älä unohda tinjamia koristeeksi.


    • amatörköksa

      Tämä on minun kalakastikkeeni, kaikille kaloille turskasta loheen:

      2 rkl karkeita vehnäjauhoja (ruotsissa idelamjöl)
      Rasvaa nokare, tai juoksevaa loraus
      1 kalaliemikuutio
      1 dl kermaa
      2 dl vettä
      suolaa
      pippuria
      muita mausteita maun mukaan

      Anna rasvan sulaa pannussa, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. älä anna ruskistua. Lisää kerma ja vesi koko ajan sekoittaen. Murenna joukkoon kalaliemimuutio, tai muutama lusikallinen fondia.
      Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Tai muita mausteita.

      Useimmiten tuon kalakastikeen tarjolle parin siivutetun kananmunan kera.

    • Hönö

      Lohen kanssa kevytkermasta suolaa lisäten, lopuksi kapris keskelle ja sitruunlientä päälle. Perunamuussiin sopii yllättäen perunasalaatti sekaan, tai pelkkä valkosipulimajoneesi.

    • linda

      kermaviiliin lisätään ripaus suolaa jo sokeria,sopivasti sitruunapippuria ja runsaasti tuoretta tillisilppua, loraus sitruunanmehua ja töräys hyvää sinappia! avot!!! nami nami.bon apetit!

    • Esa

      Tein itteasias ite just tanaa tomaatti-sitruunakastikkeen ja voin sanoo et tuli erittai huippu. Tomaatti toimii ihmeellisen hyvi lohen kanssa, varsinki savustetun, mut toimii myos iha "perus"setin kans. Eli, pala varsisellerii, sipulii, valkosipulii, porkkanaa, tuoreit tomaattei muutama, tomaattipyretta, sitruuna, (kalalienta) suolaa, pippurii, tillii jne. Mita ikina ite haluut siihe laittaa... Ja sit, freesaa eka selleri, sipulit ja porkkana kuumas pannus. Lisaa tomaatit ja paasta kiehuu. Ota kattila pois levylt ja lisaa tomaattipyretta reilusti ja sekota tosi hyvi et vari o tosi punane. Lisaa sitruunan kuori ja sen mehu. Jos liian tokottia, lisaa kalalienta/vetta/jotai. Paras tulee jos teet aika pitkan liemen ja annat kiehuu kaua kasaa, mut hetkes "lyhyel liemelki" tulee iha helmi. Ku kiehunu mielen mukaa, siiviloi ja purista rehuista kaikki neste irti kastikkeesee ja on iha helmi!!! Tietty jossai vaihees heitat maun mukaa suolaa pippurii jne... Silputtu tilli iha lopux, varret voi kayttaa kastikepohjas tietty...

      • stb

        vastanneille! :)


    • Titta

      Et maininnut haluatko kylmän vai lämpimän kastikkeen. Muusi ja kala ovat kuitenkin lämpimiä, joten mielestäni kylmä (tai huoneenlämpöinen) soosi olisi hyvä.

      Kalan kaveriksi lautaselle tietysti sitruunanlohkoja ja tilliä.

      Kermaviiliä, runsaasti silputtua tilliä, etikkaa, ripaus suolaa ja sokeria, hyvää sinappia, mustapippurirouhetta, tabascoa pari tippaa. Jos tilliä ei ole saatavilla silputtu ruohosipuli tai vastaava käy myös.

      Toinen versio tehdään ranskan kermasta tai smetanasta johon sekoitetaan mätiä, punasipulisilppua, mustapippurirouhetta, suolaa, hyppysellinen sokeria.

      Kalan kanssa tarjottavan muusin voi maustaa esim. pinaatilla. Itse käytän silputtua, mikrossa öljytilkassa hiukan pehmitettyä sipulia aina muusiin. Oliiviöljy sopii myös muusiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1567
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      12
      1450
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1390
    4. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      69
      1250
    5. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      99
      1164
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      116
      1150
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      257
      972
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      961
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      925
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      37
      897
    Aihe