Olen usevemmin syönyt Tallinnassa maasika-gazpachon ja että on ihanaista. En vain löydä siihen ohjetta. Olisiko kulinaritien kuninkailla mahdollisesti sovelluksia. Muutenkin kaipaisin keitto-osiota.
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/keitot.html Maukasta suvea !
Grudo yms auta
9
867
Vastaukset
Tämä taitaa olla vähän tällaista trendikamaa Eestinmaalla. Ohessa eräs resepti - lieneekö sellainen kuin olet syönyt? Onko tämä nyt sitten alku- tahi jälkiruoka - käynee kumpaiseksikin.
puoli kiloa kypsiä tomaatteja, kuorittuja – tomaattimurska purkista käy kyllä
puolikas tuoretta kurkkua, kuorittu, siemenet poistettu
punainen paprika, siemenet ja väliseinät pois
2-3 valkosipulinkynttä - kuorittuna
puolikas punaista chiliä - siemenet ja väliseinät pois
punasipuli - lohkottuna
loraus oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa maun mukaan
yhden sitruunan mehu
kasvislientä – määrä riippuu siitä kuinka ”vetisen” keitostasi haluat
1 tlk vaaleata siirappia
basilikanlehtiä
Kaikki aineet tehosekoittimeen ja hienoksi. Maistele maut ja tarkista suola. Tuloksena tulisi olla sakeahko keitto, joka voidaan kaataa cocktail-lasiin tms. maljaan. Kasvisliemellä voit säädellä keiton paksuutta ja makua – samoin happamuutta sitruunamehulla. Oikean maun löytäminen gazpachoon vaatii aina maistelua. Keiton tulisi saada tekeytyä ainakin tunnin-kaksi ennen tarjoilua. Tähän gazpachoon ei lisätä valkoisen leivän sisusta, jolla keitto muuten suurustettaisiin. Tulee tarjota kylmänä, kuumana päivänä aterian päätteeksi.
Mansikkasalsa keiton päälle:
mansikoita – pari syöjää kohti
oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan kuori hienoksi raastettuna
rucolaa silputtuna
jauhettua mustapippuria
Halkaise mansikat sektoreihin, asettelu keiton päälle. Sitruunakuorta keiton ja mansikoiden pinnalle, samoin rucolaa. Muutama tippa oliiviöljyä kaunistukseksi ja kierros mustapippuria pinnalle.- kylläkin
Crudo eikä "Grudo".
- varmaan
crudo kirjoitti:
Minulle käy kaikki - kunhan siinä ei ole mitään f**ng-etuliitettä.
f****ng-etuliitettä?
- Ja Iso Kiitos
varmaan kirjoitti:
f****ng-etuliitettä?
Nyt tulikin keitto Eesti Toidtare sivulle sekä oikein kuvalla. Martini lasissa se tarjottiin
alkukeittona. Näyttävä esillepano http://www.naistemaailm.ee/artikkel.php?id=7052 - tämä kökkösorminen !
Ja Iso Kiitos kirjoitti:
Nyt tulikin keitto Eesti Toidtare sivulle sekä oikein kuvalla. Martini lasissa se tarjottiin
alkukeittona. Näyttävä esillepano http://www.naistemaailm.ee/artikkel.php?id=7052Kun raivaan kämppäää ja samalla suunnittelen kepeää menuuta. Olet Cuido oikein tämän sivuton aarre !
- Kun joku haluaa
tämä kökkösorminen ! kirjoitti:
Kun raivaan kämppäää ja samalla suunnittelen kepeää menuuta. Olet Cuido oikein tämän sivuton aarre !
Auttaa, niin auttajaa aletaan mollaamaan, mitä varten? Jos Crudolla on erinomainen kirjasto, mistä hän noukkii tietonsa, niin mitä sitten. Tuokin Maasika-Gaspazo oli lähes sana sanalta virolaisen lehden kanssa yhtenevä, mutta mitä sitten. Crudolla on lisäksi melkoisen hyvä yleissivistys muutenkin, päätellen kirjoitusten tasosta. Olkaamme kiitollisia, että jotkut viitsivät nähdä vaivaa kertoakseen kysyjille heidän kaipaamiaan tietoja, ilman pilkallista vinoilua.
Jatka vain Crudo valitsemallasi tiellä, juttujasi on ihan kiva lukea. Kun joku haluaa kirjoitti:
Auttaa, niin auttajaa aletaan mollaamaan, mitä varten? Jos Crudolla on erinomainen kirjasto, mistä hän noukkii tietonsa, niin mitä sitten. Tuokin Maasika-Gaspazo oli lähes sana sanalta virolaisen lehden kanssa yhtenevä, mutta mitä sitten. Crudolla on lisäksi melkoisen hyvä yleissivistys muutenkin, päätellen kirjoitusten tasosta. Olkaamme kiitollisia, että jotkut viitsivät nähdä vaivaa kertoakseen kysyjille heidän kaipaamiaan tietoja, ilman pilkallista vinoilua.
Jatka vain Crudo valitsemallasi tiellä, juttujasi on ihan kiva lukea.Kiitos kauniista sanoista. On totta, että ne ruoat, joista kirjoitan ovat useinkin jostain reseptikirjasta vaan ei se niitä käsittääkseni huonommiksi tee - tuovathan yleensä jonkinlaisen avun kysyjän tarpeeseen. Ja se lienee pääasia.
Toinen asia onkin sitten se ovatko ne reseptit hyviä? En minä niitä suinkaan kaikkia ole kokeillut aivan sellaisenaan, mutta en ainakaan muista olisinko antanut yhtään sellaista reseptiä, jota en olisi saattanut itsekin tehdä - joko täysin samanlaisena tai ainakin lähes. Siinä mielessä ne kyllä vastaavat omaa ruokamakuani ja seison niiden takana.
Aion kyllä jatkaa - vaihtelevalla menestyksellä.- mummo pihalla
crudo kirjoitti:
Kiitos kauniista sanoista. On totta, että ne ruoat, joista kirjoitan ovat useinkin jostain reseptikirjasta vaan ei se niitä käsittääkseni huonommiksi tee - tuovathan yleensä jonkinlaisen avun kysyjän tarpeeseen. Ja se lienee pääasia.
Toinen asia onkin sitten se ovatko ne reseptit hyviä? En minä niitä suinkaan kaikkia ole kokeillut aivan sellaisenaan, mutta en ainakaan muista olisinko antanut yhtään sellaista reseptiä, jota en olisi saattanut itsekin tehdä - joko täysin samanlaisena tai ainakin lähes. Siinä mielessä ne kyllä vastaavat omaa ruokamakuani ja seison niiden takana.
Aion kyllä jatkaa - vaihtelevalla menestyksellä.tein keltaisen mansikka Gazpachon tuosta aihiosta http://www.kotijakeittio.fi/ruoka/kasvisruoat/_a48232/
kun torilla oli yli-ikäisiä edullisesti.
Siihen pintaan kun Sinun mansikka-sörsselssön, oli taas silmän ja suun nautinto !
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1323346Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen382643Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302475Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631172348Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .302083- 1151780
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741448Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3141432Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3121331- 661178