Muutin juuri asuntoon, jossa on kaasuhella ja kaasu-uunin käytöstä minulla ei ole mitään kokemuksia!En löytänyt edes käyttöohjeita uunille. Eli kertoisiko joku ystävällinen miten kaasu-uunia käytetään. Lähinnä lämpötiloista kun tässä kyseisessä uunissa on säädöt 1-8, eikä niin kuin tavallisissa uuneissa esim. 175 astetta, 200 astetta jne. Eli mitä nämä numerot suunnilleen vastaavat asteissa? Haluaa päästä kokkailemaan!:)
kaasu-uunin käyttö?
16
22385
Vastaukset
- Poro Tallinnasta
Tuollaisen muuntotaulukon löysin:
Sähköuuni Kaasu-uuni
140 1
150 2
160/170 3
180 4
190 5
200 6
220 7
230 8
240 9
Jos on kovin tarkkaa lämpötilojen kanssa, kannattaa käyttää erillistä uunilämpömittaria.- kevätkerttuli
Kiitos paljon tiedosta! Nyt jos uskaltais kokeilla saako uunilla mitään aikaiseksi:)
- Kokkaaja
Kevätkerttuli: Jos Gorenjen liesi niin asteet ovat:
1 150
2 160
3 180
4 200
5 220
6 240
7 260
8 280- Anonyymi
Hei mulla on gorenjo kaasu uuni mikähän olis kinkulle hyvä paisto asteikko ?
- Anonyymi
Hei millähän numero asteikolla 1-8 olis hyvä kinkun paisto kaasu uunissa ?
- Anonyymi
Aluksi kuumassa niin että pinta saa hiukan väriä. Sen jälkeen kinkku isoon kattilaan ja pohjalle noin puoli litraa vettä. Kansi kattilaan ja kinkku kattilassa uuniin ja uunin teho minimiin. Ohjeen mukainen paistoaika voi olla tarpeen ylittää reilustikin.
Kun lihalämpömittari näyttää maun mukaan noin 70-90 astetta, niin kinkku on paistettu. 90 asteiseksi kypsynyt kinkku saattaa hajota käsiin varsinkin juuri paistettuna eli kuumana.
Paistamisen jälkeen kinkun voi jokainen viimeistellä haluamallaan tavalla. - Anonyymi
Ensin olisi kannattanut pitää numerolla 6 puoli tuntia ja sitten lopun aikaa n umerolal 1.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ensin olisi kannattanut pitää numerolla 6 puoli tuntia ja sitten lopun aikaa n umerolal 1.
piti lukea numerolla 1. No tämä ensi joulua varten.
- Anonyymi
1 sitten, kun ensin olet pitänyt numerolla 6 30 minuuttia.
- Anonyymi
Kaasu-uuneista tulee mieleen vain itsemurhat ja räjähdykset. Huvittavaa kun työpaikoilla ei saisi tehdä mitään kaasun kanssa ilman tulityökorttia, mutta asunnoissa niihin pääsee lapsetkin tai seniilit vanhukset.
- Anonyymi
Nykyaikaisilla kaasuhelloilla ei voi tehdä itsemurhaa, koska kaasu lakkaa tulemasta, jos ei ole liekkiä. Minä kokkasin vuoteen 2011 asti kaasulla, mutta täytyy myöntää, että sähkö on helpompi. Kaasuhellalla tulee paremmat munakkaat, ja pidin siitä, että liekki oli heti kuuma eikä tarvinnut odotella levyn lämpenemistä niin kuin vanhanaikaisella sähköhellalla.
Onkohan ravintoloiden keittiöissä kokkaavilla tulityökortit? Ravintoloissahan tehdään paljon ruokaa kaasulla, juuri sen nopeuden vuoksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nykyaikaisilla kaasuhelloilla ei voi tehdä itsemurhaa, koska kaasu lakkaa tulemasta, jos ei ole liekkiä. Minä kokkasin vuoteen 2011 asti kaasulla, mutta täytyy myöntää, että sähkö on helpompi. Kaasuhellalla tulee paremmat munakkaat, ja pidin siitä, että liekki oli heti kuuma eikä tarvinnut odotella levyn lämpenemistä niin kuin vanhanaikaisella sähköhellalla.
Onkohan ravintoloiden keittiöissä kokkaavilla tulityökortit? Ravintoloissahan tehdään paljon ruokaa kaasulla, juuri sen nopeuden vuoksi.Voi ne turvalaitteet rikkoa ja joku räjäyttää tahallaan koko talon.
- Anonyymi
Et olisi voinut paremmin kiteyttää. Siihen vielä lisätään alkoholi niin arvot...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi ne turvalaitteet rikkoa ja joku räjäyttää tahallaan koko talon.
"Voi ne turvalaitteet rikkoa ja joku räjäyttää tahallaan koko talon."
Viimeisin lieden aiheuttama kaasuräjähdys taisi tapahtua 1980-luvun alussa, eli se siitä turvattomuudesta.
Kaasujääkaappien (Kiinalaisten) aiheuttamina tukehtumiskuolemia on tapahtunut, itselleni tuttu pariskunta tukehtui kuoliaaksi nukkuessaan vuonna 2010, mutta taitavat kyllä päälle unohtuneet sähköliedet aiheuttaa paljon enemmän onnettomuuksia.
Kaasuliesi on paistamisessa ihan omaa luokkaansa, lämpöä tulee viipymättä ja tarvittaessa sitä saa vähennettyäkin ilman viivettä. Kaasu-uunikin on ok, koska ruuat pysyvät siellä todella mehevinä kaasun polttamisen seuraksena syntyvästä kosteudesta johtuen, vain leipoessa voi samasta syystä ole vaikea saada rapeaa pintaa.
- Anonyymi
Ei ole kokeilla tulityökorttia, kun ei sitä keittiössä tarvitse, lue työturvallisuuskeskuksen sivuilta mihin työhön tulityökorttia tarvitaan.
No kaasusta sen verran, että se on ylivoimaisesti paras kun laitetaan hellalla jotain ruokaa, mutta kun siirrytään uuniin on sähköuuni paras, sen takia ravintoloissa on usein kaasupiisi ja sähköuunit, esim leipominen on hankalampaa kaasuunissa, tulee parempi lopputulos.
Kokkina vuodesta 1979. - Anonyymi
siis tulee huonompi lopputulos.
Äskeinen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034