kuorrutuksella, 2 hengelle
2 ankanrintaa (pienempää) tai yksi isompi
1 timjaminoksa
1 pieni rosmariininoksa
suolaa, pippuria
saksanpähkinä-hunaja-kuorrutus:
25 ml lintufondueta (lientä)
40 g hunajaa
30 g voita
1 rl sojasauce
50 g kuorittuja,hakattuja saksanpähkinöitä
chiliä, suolaa
Laita uuni lämpiämään 80 asteiseksi. Ankanrintojen nahkapuoli pistellään ruuduttamalla reikäiseksi (siis nahka!), suolataan ja pippuroidaan. Paistinpannu liedelle ja melko kuumaksi. Ankanrinnat pannuun nahkapuoli alaspäin, lämpöä vähennetään, yrtit lisätään, paistetaan 6 min.Ankanrinnat käännetään, paistetaan 5-6 min. Ankanrinnat sitten uuniin (80-astetta!)vetäytymään 45 min.
Kuorrutusta varten sekoitetaan hakatut pähkinät ja hunaja ja kattilaan. Annetaan hautua, kunnes hunaja on sulanut.Maustetaan chilillä ja suolalla ja annetaan jäähtyä.
Ankanrinnat otetaan uunista, uunin ylälämpö laitetaan 250 asteelle.Ankanrintojen nahkapuolet sivellään pähkinä-hunaja-soseella, sitten uuniin, jossa saavat 4-5 minuutissa kauniin ruskean värin.
Lisäksi omena-punakaalia ja paistettuja perunoita tai perunalaatikkoa, tai vain salaattia, mitä nyt haluaa. Paistinliemestä kastike sekoittamalla siihen hiukan appelsiinimehua tai viinimarjageleetä.
mestarikokki Laferin resepti, tässä kuva:
http://kochtop.twoday.net/stories/30610351
Paljon riippuu siitä, mitä ankkaa saa.Barbarie-ankka on hyvää. Naispuolisen ankan( kokonaisena 1300-1500 gr)rinnat olisivat sopivat, isoista miespuolisista (koko lintu 2500-3000 kg) ei tarvitse kuin yhden rinnan 2 henkilölle ?-tarpeen mukaan.
Barbarie-Ankanrintaa
4
1124
Vastaukset
- http:n osoitteen korjaus
http-osoitteessa oli virhe: viimeinen ykkönen kuuluu olla /-vinoviiva.
http://kochtop.twoday.net/stories/3061035/ - BARBERIE CANARD
http://de.wikipedia.org/wiki/Moschusente#Warzenente
http://www.vinnature.fi/journal.php?modePage=CLUB&type=6
http://www.parliament-vodka.com/index.php?page=MainEN&id=rec&m=4&sm=22&rn=20
ankkaa kirsikkaolutkastikkeella http://64.233.183.104/search?q=cache:BDdwBHEhIwYJ:www.ladypints.com/photo/OlutRuoka.pdf ankanfilee&hl=fi&ct=clnk&cd=7&gl=fi
Ah Glaseerattu ankanrintafilee, täytetty mustilla luumuilla ja pistaasipähkinöillä, omena-pihlajakastikkeen ja vihannes-riisinuudeleilla
tai Ankanfilee mango chutneyn kera, grillattua polentaa, hunajainen punaviinikastike ja linnulihaliemessä haudutettuja kasviksia !- sivuja-
Kiitos!
- ankka ja
sivuja- kirjoitti:
Kiitos!
asiamarket pakastealtaista aihiot. http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/luettelo.php
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu755904Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti275257Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett213098- 1822558
Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä
Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut2232319- 192166
- 1031541
Elokapinan mielenosoitussarja alkaa
Varma kesän merkki on, kun planeetastamme huolestuneet ihmiset alkavat pitää tilaisuuksia muistuttaakseen ihmisiä siitä,3461402- 751313
Harmi, se on
Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty171206