kuorrutuksella, 2 hengelle
2 ankanrintaa (pienempää) tai yksi isompi
1 timjaminoksa
1 pieni rosmariininoksa
suolaa, pippuria
saksanpähkinä-hunaja-kuorrutus:
25 ml lintufondueta (lientä)
40 g hunajaa
30 g voita
1 rl sojasauce
50 g kuorittuja,hakattuja saksanpähkinöitä
chiliä, suolaa
Laita uuni lämpiämään 80 asteiseksi. Ankanrintojen nahkapuoli pistellään ruuduttamalla reikäiseksi (siis nahka!), suolataan ja pippuroidaan. Paistinpannu liedelle ja melko kuumaksi. Ankanrinnat pannuun nahkapuoli alaspäin, lämpöä vähennetään, yrtit lisätään, paistetaan 6 min.Ankanrinnat käännetään, paistetaan 5-6 min. Ankanrinnat sitten uuniin (80-astetta!)vetäytymään 45 min.
Kuorrutusta varten sekoitetaan hakatut pähkinät ja hunaja ja kattilaan. Annetaan hautua, kunnes hunaja on sulanut.Maustetaan chilillä ja suolalla ja annetaan jäähtyä.
Ankanrinnat otetaan uunista, uunin ylälämpö laitetaan 250 asteelle.Ankanrintojen nahkapuolet sivellään pähkinä-hunaja-soseella, sitten uuniin, jossa saavat 4-5 minuutissa kauniin ruskean värin.
Lisäksi omena-punakaalia ja paistettuja perunoita tai perunalaatikkoa, tai vain salaattia, mitä nyt haluaa. Paistinliemestä kastike sekoittamalla siihen hiukan appelsiinimehua tai viinimarjageleetä.
mestarikokki Laferin resepti, tässä kuva:
http://kochtop.twoday.net/stories/30610351
Paljon riippuu siitä, mitä ankkaa saa.Barbarie-ankka on hyvää. Naispuolisen ankan( kokonaisena 1300-1500 gr)rinnat olisivat sopivat, isoista miespuolisista (koko lintu 2500-3000 kg) ei tarvitse kuin yhden rinnan 2 henkilölle ?-tarpeen mukaan.
Barbarie-Ankanrintaa
4
983
Vastaukset
- http:n osoitteen korjaus
http-osoitteessa oli virhe: viimeinen ykkönen kuuluu olla /-vinoviiva.
http://kochtop.twoday.net/stories/3061035/ - BARBERIE CANARD
http://de.wikipedia.org/wiki/Moschusente#Warzenente
http://www.vinnature.fi/journal.php?modePage=CLUB&type=6
http://www.parliament-vodka.com/index.php?page=MainEN&id=rec&m=4&sm=22&rn=20
ankkaa kirsikkaolutkastikkeella http://64.233.183.104/search?q=cache:BDdwBHEhIwYJ:www.ladypints.com/photo/OlutRuoka.pdf ankanfilee&hl=fi&ct=clnk&cd=7&gl=fi
Ah Glaseerattu ankanrintafilee, täytetty mustilla luumuilla ja pistaasipähkinöillä, omena-pihlajakastikkeen ja vihannes-riisinuudeleilla
tai Ankanfilee mango chutneyn kera, grillattua polentaa, hunajainen punaviinikastike ja linnulihaliemessä haudutettuja kasviksia !- sivuja-
Kiitos!
- ankka ja
sivuja- kirjoitti:
Kiitos!
asiamarket pakastealtaista aihiot. http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/luettelo.php
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?
Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot5773846Muuttaisiko viesti mitään
Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j483298- 382781
Valpuri Nykänen elokapina
Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.662729Oon vähän ihastunut suhun nainen
Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)192124- 322071
Se että tavattiin
Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni121947- 291845
Oot pala mun sielua
Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my171790Hei T........
Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu471739