Munakokkeli

carnac

Alkaa vähitellen suorastaan yrjöttää nuo puoliraa'at keitetyt kananmunat niin vois kokeilla tuota munakokkelia.
Mitäs mausteita siihen kannattaa pistää?
Siksi syön puoliraakoja kananmunia että niissä säilyisi vitamiinit paremmin, mites on tuon kokkelin laita? Onnistuuko yhdestä kananmunasta vai täytyykö olla monta?

13

5094

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohti, vispaa ja lisäksi

      sitä mitä maistuu. Hyvin käyvät eilisen ruoan tähteet, lihasuikaleet, salamisuikaleet tai muu makkara, jossa ei paljon jauhoja.(vain jos tähteet ovat kunnollisia, mieluimmin pakastimesta). Mausteeksi vaikka mustaa pippuria, hyvin vähän suolaa, hippunen chiliä tai tabascoa, valkosipulia, mutta siis vain sellaisia, mistä pidät itse.

      • maukkaampi kokkeli tulee kun lorauttaa kunnon kuohukermaa joukkoon. Raastettu mustaleimaemmental juusto antaa tosi hyvän säväyksen kokkeliin. Etenkin savukalan seuraksi kokkeli on mitä mainioin ja tietysti jos paistaa siankylkeä niin käy se siihenkin.


    • kokkeli...

      Kananmuna(t) sekaisin nesteen kanssa, juuri se jotain rkl-pari/kananmuna, joko vettä tai maitoa. Pinnoitettu pannu levylle (jos huono pannu, että tarttuu niin hiukan öljyä ensin), munaseos siihen ja sitten levylle mieto lämpö. Munaseosta liikutellaan pannulla lastalla sitä mukaa kun se hyytyy pohjalta, lopputulos on tarkoitus olla pehmeä eikä varsinkaan ruskistunut. Maustaminen suolalla ja ripauksella valkopippuria, tarjoilu saman tien (muuten jatkaa kypsymistään lämpimässä pannussa).

      Sekaan jos jotain haluaa laittaa, niin toki sekin ok, itse tosin en laittaisi vaan tekisin sen sijaan munakkaan, joka eri asia.

      • munakokkeli

        ei kaipaa mitään nestettä, vaan useampi muna vain kunnolla sekaisin, suolaa ja valkopippuria joukkoon, ja sitten kuumahkolle paistinpannulle, jossa vähän hyvää rasvaa (öljyä tai voita), sitten sekoitellaan lastalla rivakasti kunnes hyytyy, mutta jää vähän "kosteaksi" Ei saa ruskistua.

        Voittaa nuo jatketut kokkelit mennen tullen.


      • nyt on jatkettu
        munakokkeli kirjoitti:

        ei kaipaa mitään nestettä, vaan useampi muna vain kunnolla sekaisin, suolaa ja valkopippuria joukkoon, ja sitten kuumahkolle paistinpannulle, jossa vähän hyvää rasvaa (öljyä tai voita), sitten sekoitellaan lastalla rivakasti kunnes hyytyy, mutta jää vähän "kosteaksi" Ei saa ruskistua.

        Voittaa nuo jatketut kokkelit mennen tullen.

        Muutamasta ruokalusikallisesta kun kyse per pannullinen, siten vaan saa kosteamman aikaiseksi.


    • ihmettelenpä

      logiikkaasi pahemman kerran!

      Siis jos KEITÄT munat, jätät ne "puoliraaoiksi" (mitä sekin käytännössä tarkoittanee...) jotta saisit munien vitamiinit säilymään mahdollisimman hyvin. Mutta sitten kun lähdet tekemään MUNAKOKKELIA, kuvittelet, ettei kokkelin kypsennys yhtäkkiä enää turmelekaan munien "vitamiineja".

      MITEN sinä nyt oikein ajattelet???

      • carnac

        myös logiikkaasi ja että sitä täytyy tehostaa HUUTOmerkein!!!!!

        Myös jos paistan munan, pyrin jättämään etenkin sen keltuaisen puoliraa'aksi.
        Munakokkeli ei ilmeisestikään onnistu puoliraakana.


      • Jne...
        carnac kirjoitti:

        myös logiikkaasi ja että sitä täytyy tehostaa HUUTOmerkein!!!!!

        Myös jos paistan munan, pyrin jättämään etenkin sen keltuaisen puoliraa'aksi.
        Munakokkeli ei ilmeisestikään onnistu puoliraakana.

        raassa keltuaisessa säilyy vitamiinit paremmin, mutta bakteerit ja virukset eivät taasen kuole, kumpi ompi parempi?


      • carnac
        Jne... kirjoitti:

        raassa keltuaisessa säilyy vitamiinit paremmin, mutta bakteerit ja virukset eivät taasen kuole, kumpi ompi parempi?

        mitään tautia saanut 2 vuoteen :).
        Kananmunat tarkistetaan hyvin niiden tuotantoaikana. Yhtä todennäköistä, että saisin sen yersinian porkkanaraasteesta.


      • mitä tarkoitit
        carnac kirjoitti:

        myös logiikkaasi ja että sitä täytyy tehostaa HUUTOmerkein!!!!!

        Myös jos paistan munan, pyrin jättämään etenkin sen keltuaisen puoliraa'aksi.
        Munakokkeli ei ilmeisestikään onnistu puoliraakana.

        "puoliraakuudella". Nyt näyttäisi, että se tarkoittaa ihan normaalia keltuaisen kypsyysastetta. Ei keitetty kananmuna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä mutta valkuainen kiinteä. Se on normaali löysä kananmuna. Eikä paistettu muna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä, mutta valkuainen hyytynyt. Se on normaali paistettu kananmuna.

        Sitten on aivan erikseen kovaksi keitetty kananmuna, ja vielä läpipaistettu (esim. molemmin puolin) muna, jota suosivat lähinnä pikkulapset ja muut lapsen asteelle jääneet syöjät.

        Tämän takia en ymmärtänyt kirjoitteluasi "puoliraaoista" munista. Huono sanavalinta. Munasi ovat siis olleet aivan normaalit. Sellaisia minäkin syön. En ymmärrä, mitä ällöttävää niissä on. Muunlaisia syön vain voileivän päällä. Ja toki kovaksi keitetyllä munalla on muitakin käyttötarkoituksia, mm. salaateissa.

        Mutta munakokkeli kypsyy kyllä väistämättä enemmän. Ja siinä kun keltuainen ja valkuainen ovat sekaisin, on "vajaakypsennetyssä" kokkelissa vaarana, että osa valkuaisestakin jää raa'aksi. Ja raaka VALKUAINEN on ällöttävää...


      • sinä nyt
        Jne... kirjoitti:

        raassa keltuaisessa säilyy vitamiinit paremmin, mutta bakteerit ja virukset eivät taasen kuole, kumpi ompi parempi?

        naurettava! Olen koko ikäni (58 v.) syönyt päivittäin munia, joiden keltuainen on löysä (joko keitetty tai paistettu), ja useasti syön täysin raakoja munankeltuaisia tartarpihvin päällä. Eikä ole mitään tauteja tullut.

        Sinun asenteesi kumpuaa hysteerisestä fobiasta (verrattavissa bakteerikammoon). Tai sitten et ymmärrä, miten herkullista löysä munankeltuainen on.


      • carnac
        mitä tarkoitit kirjoitti:

        "puoliraakuudella". Nyt näyttäisi, että se tarkoittaa ihan normaalia keltuaisen kypsyysastetta. Ei keitetty kananmuna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä mutta valkuainen kiinteä. Se on normaali löysä kananmuna. Eikä paistettu muna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä, mutta valkuainen hyytynyt. Se on normaali paistettu kananmuna.

        Sitten on aivan erikseen kovaksi keitetty kananmuna, ja vielä läpipaistettu (esim. molemmin puolin) muna, jota suosivat lähinnä pikkulapset ja muut lapsen asteelle jääneet syöjät.

        Tämän takia en ymmärtänyt kirjoitteluasi "puoliraaoista" munista. Huono sanavalinta. Munasi ovat siis olleet aivan normaalit. Sellaisia minäkin syön. En ymmärrä, mitä ällöttävää niissä on. Muunlaisia syön vain voileivän päällä. Ja toki kovaksi keitetyllä munalla on muitakin käyttötarkoituksia, mm. salaateissa.

        Mutta munakokkeli kypsyy kyllä väistämättä enemmän. Ja siinä kun keltuainen ja valkuainen ovat sekaisin, on "vajaakypsennetyssä" kokkelissa vaarana, että osa valkuaisestakin jää raa'aksi. Ja raaka VALKUAINEN on ällöttävää...

        löysää siis tarkoitin, mutta eipä puoliraakakaan ole kaukana sillä monesti jää myös valkuainen osittain raa'aksi. Kyllä, ällöttävää on, mutta ei aina jaksa kytätä kelloa.


      • se on
        carnac kirjoitti:

        löysää siis tarkoitin, mutta eipä puoliraakakaan ole kaukana sillä monesti jää myös valkuainen osittain raa'aksi. Kyllä, ällöttävää on, mutta ei aina jaksa kytätä kelloa.

        tämä vanha kiista: pessimistin mielestä lasi on puolityhjä, optimistin mielestä taas puolitäynnä - saman verran lasissa kuitenkin objektiivisesti ottaen on...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe