Munakokkeli

carnac

Alkaa vähitellen suorastaan yrjöttää nuo puoliraa'at keitetyt kananmunat niin vois kokeilla tuota munakokkelia.
Mitäs mausteita siihen kannattaa pistää?
Siksi syön puoliraakoja kananmunia että niissä säilyisi vitamiinit paremmin, mites on tuon kokkelin laita? Onnistuuko yhdestä kananmunasta vai täytyykö olla monta?

13

5039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohti, vispaa ja lisäksi

      sitä mitä maistuu. Hyvin käyvät eilisen ruoan tähteet, lihasuikaleet, salamisuikaleet tai muu makkara, jossa ei paljon jauhoja.(vain jos tähteet ovat kunnollisia, mieluimmin pakastimesta). Mausteeksi vaikka mustaa pippuria, hyvin vähän suolaa, hippunen chiliä tai tabascoa, valkosipulia, mutta siis vain sellaisia, mistä pidät itse.

      • maukkaampi kokkeli tulee kun lorauttaa kunnon kuohukermaa joukkoon. Raastettu mustaleimaemmental juusto antaa tosi hyvän säväyksen kokkeliin. Etenkin savukalan seuraksi kokkeli on mitä mainioin ja tietysti jos paistaa siankylkeä niin käy se siihenkin.


    • kokkeli...

      Kananmuna(t) sekaisin nesteen kanssa, juuri se jotain rkl-pari/kananmuna, joko vettä tai maitoa. Pinnoitettu pannu levylle (jos huono pannu, että tarttuu niin hiukan öljyä ensin), munaseos siihen ja sitten levylle mieto lämpö. Munaseosta liikutellaan pannulla lastalla sitä mukaa kun se hyytyy pohjalta, lopputulos on tarkoitus olla pehmeä eikä varsinkaan ruskistunut. Maustaminen suolalla ja ripauksella valkopippuria, tarjoilu saman tien (muuten jatkaa kypsymistään lämpimässä pannussa).

      Sekaan jos jotain haluaa laittaa, niin toki sekin ok, itse tosin en laittaisi vaan tekisin sen sijaan munakkaan, joka eri asia.

      • munakokkeli

        ei kaipaa mitään nestettä, vaan useampi muna vain kunnolla sekaisin, suolaa ja valkopippuria joukkoon, ja sitten kuumahkolle paistinpannulle, jossa vähän hyvää rasvaa (öljyä tai voita), sitten sekoitellaan lastalla rivakasti kunnes hyytyy, mutta jää vähän "kosteaksi" Ei saa ruskistua.

        Voittaa nuo jatketut kokkelit mennen tullen.


      • nyt on jatkettu
        munakokkeli kirjoitti:

        ei kaipaa mitään nestettä, vaan useampi muna vain kunnolla sekaisin, suolaa ja valkopippuria joukkoon, ja sitten kuumahkolle paistinpannulle, jossa vähän hyvää rasvaa (öljyä tai voita), sitten sekoitellaan lastalla rivakasti kunnes hyytyy, mutta jää vähän "kosteaksi" Ei saa ruskistua.

        Voittaa nuo jatketut kokkelit mennen tullen.

        Muutamasta ruokalusikallisesta kun kyse per pannullinen, siten vaan saa kosteamman aikaiseksi.


    • ihmettelenpä

      logiikkaasi pahemman kerran!

      Siis jos KEITÄT munat, jätät ne "puoliraaoiksi" (mitä sekin käytännössä tarkoittanee...) jotta saisit munien vitamiinit säilymään mahdollisimman hyvin. Mutta sitten kun lähdet tekemään MUNAKOKKELIA, kuvittelet, ettei kokkelin kypsennys yhtäkkiä enää turmelekaan munien "vitamiineja".

      MITEN sinä nyt oikein ajattelet???

      • carnac

        myös logiikkaasi ja että sitä täytyy tehostaa HUUTOmerkein!!!!!

        Myös jos paistan munan, pyrin jättämään etenkin sen keltuaisen puoliraa'aksi.
        Munakokkeli ei ilmeisestikään onnistu puoliraakana.


      • Jne...
        carnac kirjoitti:

        myös logiikkaasi ja että sitä täytyy tehostaa HUUTOmerkein!!!!!

        Myös jos paistan munan, pyrin jättämään etenkin sen keltuaisen puoliraa'aksi.
        Munakokkeli ei ilmeisestikään onnistu puoliraakana.

        raassa keltuaisessa säilyy vitamiinit paremmin, mutta bakteerit ja virukset eivät taasen kuole, kumpi ompi parempi?


      • carnac
        Jne... kirjoitti:

        raassa keltuaisessa säilyy vitamiinit paremmin, mutta bakteerit ja virukset eivät taasen kuole, kumpi ompi parempi?

        mitään tautia saanut 2 vuoteen :).
        Kananmunat tarkistetaan hyvin niiden tuotantoaikana. Yhtä todennäköistä, että saisin sen yersinian porkkanaraasteesta.


      • mitä tarkoitit
        carnac kirjoitti:

        myös logiikkaasi ja että sitä täytyy tehostaa HUUTOmerkein!!!!!

        Myös jos paistan munan, pyrin jättämään etenkin sen keltuaisen puoliraa'aksi.
        Munakokkeli ei ilmeisestikään onnistu puoliraakana.

        "puoliraakuudella". Nyt näyttäisi, että se tarkoittaa ihan normaalia keltuaisen kypsyysastetta. Ei keitetty kananmuna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä mutta valkuainen kiinteä. Se on normaali löysä kananmuna. Eikä paistettu muna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä, mutta valkuainen hyytynyt. Se on normaali paistettu kananmuna.

        Sitten on aivan erikseen kovaksi keitetty kananmuna, ja vielä läpipaistettu (esim. molemmin puolin) muna, jota suosivat lähinnä pikkulapset ja muut lapsen asteelle jääneet syöjät.

        Tämän takia en ymmärtänyt kirjoitteluasi "puoliraaoista" munista. Huono sanavalinta. Munasi ovat siis olleet aivan normaalit. Sellaisia minäkin syön. En ymmärrä, mitä ällöttävää niissä on. Muunlaisia syön vain voileivän päällä. Ja toki kovaksi keitetyllä munalla on muitakin käyttötarkoituksia, mm. salaateissa.

        Mutta munakokkeli kypsyy kyllä väistämättä enemmän. Ja siinä kun keltuainen ja valkuainen ovat sekaisin, on "vajaakypsennetyssä" kokkelissa vaarana, että osa valkuaisestakin jää raa'aksi. Ja raaka VALKUAINEN on ällöttävää...


      • sinä nyt
        Jne... kirjoitti:

        raassa keltuaisessa säilyy vitamiinit paremmin, mutta bakteerit ja virukset eivät taasen kuole, kumpi ompi parempi?

        naurettava! Olen koko ikäni (58 v.) syönyt päivittäin munia, joiden keltuainen on löysä (joko keitetty tai paistettu), ja useasti syön täysin raakoja munankeltuaisia tartarpihvin päällä. Eikä ole mitään tauteja tullut.

        Sinun asenteesi kumpuaa hysteerisestä fobiasta (verrattavissa bakteerikammoon). Tai sitten et ymmärrä, miten herkullista löysä munankeltuainen on.


      • carnac
        mitä tarkoitit kirjoitti:

        "puoliraakuudella". Nyt näyttäisi, että se tarkoittaa ihan normaalia keltuaisen kypsyysastetta. Ei keitetty kananmuna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä mutta valkuainen kiinteä. Se on normaali löysä kananmuna. Eikä paistettu muna ole "puoliraaka", jos sen keltuainen on löysä, mutta valkuainen hyytynyt. Se on normaali paistettu kananmuna.

        Sitten on aivan erikseen kovaksi keitetty kananmuna, ja vielä läpipaistettu (esim. molemmin puolin) muna, jota suosivat lähinnä pikkulapset ja muut lapsen asteelle jääneet syöjät.

        Tämän takia en ymmärtänyt kirjoitteluasi "puoliraaoista" munista. Huono sanavalinta. Munasi ovat siis olleet aivan normaalit. Sellaisia minäkin syön. En ymmärrä, mitä ällöttävää niissä on. Muunlaisia syön vain voileivän päällä. Ja toki kovaksi keitetyllä munalla on muitakin käyttötarkoituksia, mm. salaateissa.

        Mutta munakokkeli kypsyy kyllä väistämättä enemmän. Ja siinä kun keltuainen ja valkuainen ovat sekaisin, on "vajaakypsennetyssä" kokkelissa vaarana, että osa valkuaisestakin jää raa'aksi. Ja raaka VALKUAINEN on ällöttävää...

        löysää siis tarkoitin, mutta eipä puoliraakakaan ole kaukana sillä monesti jää myös valkuainen osittain raa'aksi. Kyllä, ällöttävää on, mutta ei aina jaksa kytätä kelloa.


      • se on
        carnac kirjoitti:

        löysää siis tarkoitin, mutta eipä puoliraakakaan ole kaukana sillä monesti jää myös valkuainen osittain raa'aksi. Kyllä, ällöttävää on, mutta ei aina jaksa kytätä kelloa.

        tämä vanha kiista: pessimistin mielestä lasi on puolityhjä, optimistin mielestä taas puolitäynnä - saman verran lasissa kuitenkin objektiivisesti ottaen on...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      48
      1568
    2. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      76
      1355
    3. Kaupan työtekijä

      Kyllä on pahaa katsottavaa kun myyjällä on purtu kaula, hyvin epäsoveliasta
      Kuhmo
      27
      1112
    4. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      88
      1064
    5. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      88
      980
    6. Ai miehillä ei ole varaa maksaa

      Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee
      Ikävä
      188
      914
    7. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      99
      855
    8. Olet mielessäni

      viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s
      Ikävä
      20
      851
    9. Olen paremman näköinen kuin sinä

      Jos aletaan sille tielle mies.
      Ikävä
      82
      821
    10. 70
      789
    Aihe