versio eli maustattu millä? Yksi ohje oli siideriä, mutta halajaisin jotain muuta pullonpohjalta. Vt kaupan marja jne Geleet. Ohjetta siis - kiitos
kirkas hyytelö
11
7676
Vastaukset
- hapankirsikkaa ja
täältä ostin hyytelösokeria. Pullonapohjalla Gallianoa. Miten etenen ?
- mutta hyytelösokerin
kanssa miten menetellä?
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/32078/Marjahyytelö (19.9.07)
jälkiruokana, mutta http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/marjahyytelo
" Marjoja (pakastemarjat käy)
1½ dl hyytelösokeria
5-6 dl vettä
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Sekoita kunnes liemi kirkastuu. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle ja hyydytä hetki. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua. "
Miten mehuista ja missä vaiheessa alkololi isätään.
Yksi hyvä on valkoviinihyytelö - ja voi sen tehdä sitten samoin vähän, mistä pullonpohjasta tahansa: sherry, punaviinihyytelö tms.
Tähän ei käytetä hillosokeria vaan liivatetta. Tanskalaiset tekevät hyytelöä lihaliemestä lisäämällä siihen myös liivatetta. Lihaliemi-liivateseos kaadetaan laakeaan astiaan ja kun se on hyytynyt voidaan siitä kaapia tai leikata sopivia koristeita voileipäkakkuihin, voileipien, lihan tms. päälle.
Valkoviinihyytelö purkissa
2 liivatelehteä
2 dl kuivaa valkoviiniä
limemehua
Liota liivakot, purista ne kuiviksi ja sulata omassa kosteudessaan pienessä kattilassa. Lisää viini ja limemehu (maun mukaan) - anna jäähtyä. Kauho kauniiseen purkkiin ja anna hyytyä. Sopii vähän kaiken kanssa, mutta aika juhlava esim. kalan kanssa kauniisti päälle kokkaroituna - kylmäsavulohi mm.
Toinen - josta voi tehdä myös liivatteella hyytelön - on Cumberlandin kastike.
1 appelsiinin kuori
1 sitruunan kuori
3 dl punaherukkahyytelöä
1 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
½ dl portviiniä
½ tl silputtua inkivääriä
½ tl sinappia
suolaa tai soijaa
Leikkaa sitrushedelmien kuoret ohuiksi suikaleiksi ja kiehauta vedessä. Kaada vesi pois.
Kuumenna kattilassa herukkahyytelö, lisää portviini, sitrushedelmien mehut, inkivääri ja sinappi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla tai soijalla.
Lisää kiehautetut sitruskuoret.
Tarjoa kylmien lihaleikkeiden kanssa.
Edelliseen herukkahyytelön resepti:
2 l puna- ja valkoherukoita (juuri kypsyneitä, osa voi olla hieman raakoja)
4 dl vettä
10 dl (850 g) sokeria
Huuhdo marjat tarvittaessa. Pane marjat ja vesi kattilaan ja keitä sekoittamatta noin 15 minuuttia.
Siivilöi mehu tiheäverkkoisen tai sideharsolla vuoratun siivilän läpi. Älä painele marjoja, jotta siivilä ei tukkeudu tai mehu samene.
Lisää sokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen välillä varovasti sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut.Keitä sekoittamatta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
Tee hyytelökoe jäähdyttämällä lusikallinen hyytelöä jääkaapissa lautasella. Vedä jäähtyneeseen hyytelöön vako lusikalla: jos vako ei umpeudu, keittoaika on riittävä. Jos hyytelö on löysää, jatka keittämistäjotta vettä haihtuu enemmän.
Kuori vaahto ja tölkitä hyytelö. Jos pitkästä keittoajasta huolimatta hyytelö ei onnistu, marjojen oma pektiini on voinut hajota. Tällöin voit lisätä seokseen hyytelöintiainetta - saa kaupasta.Syynä siihen, että seos ei saostu ja hyytelöidy voi olla se, että seoksesta puuttuu pektiinejä. Sen vuoksi niihen lisätään esim. jotain sitrushedelmää, joka sisältää runsaasti pektiiniä.
Sama pektiinin puutos ilmenee esim. hedelmissä, jotka ovat liian kypsiä ja makeita - pektiini on jo hajonnut. Siksi niistä ei tahdo saada aikaan hilloa, hyytelöä ilman pektiinin lisäystä.
Olisikohan tuossa hillokerissa lisättynä pektiiniä sokerin joukkoon?
Elintarvikekemistit, hoi - selvitystä pyydän!- näitä tutkin
crudo kirjoitti:
Syynä siihen, että seos ei saostu ja hyytelöidy voi olla se, että seoksesta puuttuu pektiinejä. Sen vuoksi niihen lisätään esim. jotain sitrushedelmää, joka sisältää runsaasti pektiiniä.
Sama pektiinin puutos ilmenee esim. hedelmissä, jotka ovat liian kypsiä ja makeita - pektiini on jo hajonnut. Siksi niistä ei tahdo saada aikaan hilloa, hyytelöä ilman pektiinin lisäystä.
Olisikohan tuossa hillokerissa lisättynä pektiiniä sokerin joukkoon?
Elintarvikekemistit, hoi - selvitystä pyydän!http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=273&ProductPage=1&ProductID=7631&GroupID=503
http://www.maku.fi/makuaskeleet/teemat/article119925-1.html
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=246http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=273&ProductPage=1&ProductID=7630&GroupID=503
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4018&lang=fi
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000350&posting=22000000018296139 näitä tutkin kirjoitti:
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=273&ProductPage=1&ProductID=7631&GroupID=503
http://www.maku.fi/makuaskeleet/teemat/article119925-1.html
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=246http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=273&ProductPage=1&ProductID=7630&GroupID=503
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4018&lang=fi
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000350&posting=22000000018296139Juttusi innoitamana ajattelinkin huomenna tehdä punaherukkahyytelöä. Kerron sitten, miten onnistui.
- ihastun tarmokkuutteesi
crudo kirjoitti:
Juttusi innoitamana ajattelinkin huomenna tehdä punaherukkahyytelöä. Kerron sitten, miten onnistui.
pitäisikö Hesta ponkaikaista kokki-kouluusi Turkuun !!
- mummi pihalla
näitä tutkin kirjoitti:
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=273&ProductPage=1&ProductID=7631&GroupID=503
http://www.maku.fi/makuaskeleet/teemat/article119925-1.html
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=246http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=273&ProductPage=1&ProductID=7630&GroupID=503
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4018&lang=fi
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000350&posting=22000000018296139eli missä vaiheessa lisäät pullonpohjat geleeseen ???
Härre men Good kuinka paljon reseptejää tulee mummi pihalla kirjoitti:
eli missä vaiheessa lisäät pullonpohjat geleeseen ???
Härre men Good kuinka paljon reseptejää tuleeLisää makuaineesi ihan alussa ja maistele - pullonpohjista saattaa tulla vähän pullonpohjan makuista. Valmis "mehu" hyydytetään sitten liivatteella normaaliin tapaan.
ihastun tarmokkuutteesi kirjoitti:
pitäisikö Hesta ponkaikaista kokki-kouluusi Turkuun !!
Aistinko pientä ironiaa viestissä? Tarmokkuus on minusta kovin kaukana - sormet vain hakkaavat näpyköitä ajatuksen karkaillessa, aika kuluu kauniisti kesähelteessä.
Turkuun kannattaa kuitenkin aina ponkaista - täällä on melko hyvää ruokaa tarjolla. Kouluttajaksi minusta ei ole, mutta kulturellia keskustelua en kaihda.- mummi pihalla
crudo kirjoitti:
Lisää makuaineesi ihan alussa ja maistele - pullonpohjista saattaa tulla vähän pullonpohjan makuista. Valmis "mehu" hyydytetään sitten liivatteella normaaliin tapaan.
Tällaista on nyt kehkeytymässä. .
Hieno viinimarjahyytelö gelee
Käytä hyytelöön marjoja, joista osa on vielä hiukan raakoja. Ne sisältävät enemmän pektiiniä, joka parantaa hyytymistä. Jos et halua käyttää viiniä hyytelön valmistuksessa, keitä marjat 4 desilitrassa vettä.
2 l valko-, puna- tai viherherukoita
3 dl vettä
8,5 dl sokeria
1 dl valkoviiniä
Huuhtele marjat tarvittaessa, mutta älä riivi. Kaada marjat sekä vesi kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Älä sekoita. Siivilöi mehu tiheällä siivilällä tai harsokankaan läpi. Älä painele marjoja, ettei mehusta tule sameaa.
Kaada mehu takaísin kattilaan ja lisää sokeri sekä viini. Kuumenna kiehumispisteeseen välillä varovasti sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Keitä sitten miedolla lämmöllä sekoittamatta 15–20 minuuttia.
Tee hyytelökoe. Ota reilu ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle, jäähdytä nopeasti jääkaapissa ja vedä hyytelön keskelle vako. Jos se ei umpeudu, hyytelö on valmista. Jos keitos ei hyydy 20 minuutin keittämisen jälkeen, lisää hyydyttävää säilöntäainetta, esimerkiksi sinistä Melatinia pakkauksen ohjeen mukaan.
Anna hyytelön jäähtyä muutama minuutti, kuori vaahto pinnalta ja purkita hyytelö pieniin hyvin pestyihin sekä kuumennettuihin purkkeihin. Sulje heti kuumennetuilla kansilla.
Vinkki: Jos marjat ovat ehtineet jo täysin kypsyä ja haluat silti tehdä hyytelöä, käytä apuna esimerkiksi sinistä Melatinia pakkauksen ohjeen mukaan. Sinistä Melatiinia kannattaa käyttää myös, jos haluat tehdä hyytelöä vähemmällä sokerilla.
Nyt mehustuu valkoiset, sitten siirryn punaisiin ja lopuksi mustat !
Merjaa kun tunkee joka lävestä, ajattelin tätäkin kokeilla. Perskat pamautan hunajan kanssa myös purkkiin. Oivaa talviseen teehen jne. Onpas sadesään harrastetta. Keittiö on kuin laboratorio. Purkit steriloituu uunissa, harsokangas ja siivilä kiehuvat kattilassa.
Löytyi hillosokeri, hyytelösokeri ja marmeladisokeri. Jokaista laatua erilailla.
Pidäppäs peukkuja pystyssä. Ens keskiviikkona Tallinnasta noita hapankirsikoita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044