Lukekaa jokainen

Kebabinpurija

Te jotka kaiken aikaa valitatte kuinka jossain siistissä paikassa kebab tai pizza maksaa enemmän kuin muualla.
Oletteko koskaan kuulleet sanontaa että hyvää ei saa halvalla.
Kaikki pitäisi aina olla primaa ja halvinta mahdollista. Ehkä mielellään vielä niin että kebab-paikka maksaa teille kun syömässä siellä käytte.
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-08-04,104:2:556545,1:0:0:0:0:0:

16

1089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lihapiirakan haukkaaja

      Saattaisi ollakaan elintarvikealan tuntija.
      Hyväkin asentaja voi olla huono kokki, kun ei tunne ruoka-alaa. Maahanmuuttajat ovat varsin usein juuri henkilöitä jotka ovat itsensä työllistääkseen perustaneet pizzerian tai kebabpaikan. Hinnoittelulla tuskin on vaikutusta asiaan, verratkaapa Stockkan mokia vaikkapa Lidliin.
      Kallis vastaan halpa, mutta halvassa ei myydä vanhentuneita elintarvikkeita, omavalvonta toimii, niinkuin pitääkin. Siinä suurin syy. Ammattitaidottomille kebabin tekijöille ahneet tukkurit myyvät vanhaa lihaa. Parasta olisi tehdä kauppaa suoraan teurastamon kanssa, jolloin lihan laatu olisi varmasti vaaditulla tasolla.

      • cadderly

        On hienoa että valtion kautta valvotaan ruokapaikkoja, mutta mutta MIKSI kuluttajille EI kerrota missä pilaantunutta/huonoa ruokaa myydään??!?!?!?!? Henkilökohtaisesti pistän heti ko. paikan boikottiin kun talläisiä asioita tulee ilmi. Ja niin myös tuttuni. Nyt kun listaa (epävirallista(?)) ei juridisista syistä Turun terveystarkastaja paljasta, olemmekin tuttavapiirin kanssa tulleet tulokseen ettemme enää käytä mitään kebab-paikkoja! Että kiitos tästä!
        Pitänee vielä "ääneen" ihmetellä, että mitä hemmettiä teemme terveystarkastajilla jos he listaavat paikat ainoastaan omaan käyttöönsä?? Meidän verorahoista heidän palkkansa maksetaan, MIKSI? Eikö heidän työnsä pitäisi palvella kuluttajien etuja? Mielestäni salailemalla löydöksistä em. asia ei toteudu!
        Lue Turun Sanomat 4.8.2008


      • tosiaankin
        cadderly kirjoitti:

        On hienoa että valtion kautta valvotaan ruokapaikkoja, mutta mutta MIKSI kuluttajille EI kerrota missä pilaantunutta/huonoa ruokaa myydään??!?!?!?!? Henkilökohtaisesti pistän heti ko. paikan boikottiin kun talläisiä asioita tulee ilmi. Ja niin myös tuttuni. Nyt kun listaa (epävirallista(?)) ei juridisista syistä Turun terveystarkastaja paljasta, olemmekin tuttavapiirin kanssa tulleet tulokseen ettemme enää käytä mitään kebab-paikkoja! Että kiitos tästä!
        Pitänee vielä "ääneen" ihmetellä, että mitä hemmettiä teemme terveystarkastajilla jos he listaavat paikat ainoastaan omaan käyttöönsä?? Meidän verorahoista heidän palkkansa maksetaan, MIKSI? Eikö heidän työnsä pitäisi palvella kuluttajien etuja? Mielestäni salailemalla löydöksistä em. asia ei toteudu!
        Lue Turun Sanomat 4.8.2008

        sinä varsinainen kana-aivo. Ellet peräti rusina-aivo.

        Reppana!


      • doom
        tosiaankin kirjoitti:

        sinä varsinainen kana-aivo. Ellet peräti rusina-aivo.

        Reppana!

        Samat sanat sulle myös, miten osallistuit asiaan/keskusteluun?


      • pissamies
        cadderly kirjoitti:

        On hienoa että valtion kautta valvotaan ruokapaikkoja, mutta mutta MIKSI kuluttajille EI kerrota missä pilaantunutta/huonoa ruokaa myydään??!?!?!?!? Henkilökohtaisesti pistän heti ko. paikan boikottiin kun talläisiä asioita tulee ilmi. Ja niin myös tuttuni. Nyt kun listaa (epävirallista(?)) ei juridisista syistä Turun terveystarkastaja paljasta, olemmekin tuttavapiirin kanssa tulleet tulokseen ettemme enää käytä mitään kebab-paikkoja! Että kiitos tästä!
        Pitänee vielä "ääneen" ihmetellä, että mitä hemmettiä teemme terveystarkastajilla jos he listaavat paikat ainoastaan omaan käyttöönsä?? Meidän verorahoista heidän palkkansa maksetaan, MIKSI? Eikö heidän työnsä pitäisi palvella kuluttajien etuja? Mielestäni salailemalla löydöksistä em. asia ei toteudu!
        Lue Turun Sanomat 4.8.2008

        Tarkastajien kysyessä kebabbipaikassa, jossa on neljä miestä tiskin takana myymässä. Olisko työsopimuksia ja papereita näytillä. Ei me työsä me pomon kaveri. No missä pomo on. Ei tietä.
        Tarkastajat lähtee nauraen pois. Naapurin suomalaisgrillille ei onnistuisi. Halpaa työvoimaa jotka kaäy sossusta hakemassa elantonsa. Ei kukaan voi myydä esim pizzaa hintaan 3,50€, jos maksaa kaikki pakolliset maksunsa.


      • epätoivoinen piza
        pissamies kirjoitti:

        Tarkastajien kysyessä kebabbipaikassa, jossa on neljä miestä tiskin takana myymässä. Olisko työsopimuksia ja papereita näytillä. Ei me työsä me pomon kaveri. No missä pomo on. Ei tietä.
        Tarkastajat lähtee nauraen pois. Naapurin suomalaisgrillille ei onnistuisi. Halpaa työvoimaa jotka kaäy sossusta hakemassa elantonsa. Ei kukaan voi myydä esim pizzaa hintaan 3,50€, jos maksaa kaikki pakolliset maksunsa.

        Minä ja minun ystävät ja ystävien ystävät olemme yhdessä tuumin päättäneet: emme voi luottaa kebab-pizzerioihin, koska terveystarkastaja kirjoitti näin virallisesti Turun Sanomissa 4.8.08, niin emme syö kebab/pizzerioissa ennen kuin epävirallinen lista julkaistaan, josta näemme mitkä 50% ruokapaikoista olivat epäkelpoja jopa koirille.
        ps. Emme silti syö epäilyttävissä paikoissa, vaikka hinnat nousisivat 8,50 euroon! Kaikki pizzat ja kepapit kuuluvat mustaan listaan ennenkuin epävirallinen (vai virallinen) lista julkaistaan!
        pps. Pimeä työvoima ja muut kepulikonstit vievät meidän suomalaisten osan verorahoista, joka voitaisiin laittaa vaikka omien kansalaisten koirien hyvinvointiin.
        Terveystarkastaja! Voit olla varma että tulet tutkimaan tämän asian loppuun kun kerran olet aloittanut.


      • kylläinen
        epätoivoinen piza kirjoitti:

        Minä ja minun ystävät ja ystävien ystävät olemme yhdessä tuumin päättäneet: emme voi luottaa kebab-pizzerioihin, koska terveystarkastaja kirjoitti näin virallisesti Turun Sanomissa 4.8.08, niin emme syö kebab/pizzerioissa ennen kuin epävirallinen lista julkaistaan, josta näemme mitkä 50% ruokapaikoista olivat epäkelpoja jopa koirille.
        ps. Emme silti syö epäilyttävissä paikoissa, vaikka hinnat nousisivat 8,50 euroon! Kaikki pizzat ja kepapit kuuluvat mustaan listaan ennenkuin epävirallinen (vai virallinen) lista julkaistaan!
        pps. Pimeä työvoima ja muut kepulikonstit vievät meidän suomalaisten osan verorahoista, joka voitaisiin laittaa vaikka omien kansalaisten koirien hyvinvointiin.
        Terveystarkastaja! Voit olla varma että tulet tutkimaan tämän asian loppuun kun kerran olet aloittanut.

        Kiitos tästä keskustelusta, kaverini veli on terveystarkastaja, ellei hoida tälläistä asiaa kuntoon, minäkään en aloita uudestaan kebappien syömistä. Olenkin aina ihmetellyt miksi vatsani on kipeytynyt ja mennyt kuralle, mutta olen luullut sen johtuvan mausteista. Mahani olisi jo tottunut mausteisiin ja kuraa ei tulisi ilman 50/50!


    • Jorma.Kovanen

      ...nyt on päivänselvä juttu. Jos annos maksaa jatkuvasti 5e tai jopa alle, jokin mättää...Raaka-aineiden laadussa säästetään, käytetään pimeää työvoimaa jne.

      Oikea hinta pizzalle tai kebabannokselle on siinä 7-8 euroa, vitosen pizzeriat ovat vain vääristäneet mielikuvaa hinnasta. Tuon vajaan kympin maksaa kyllä hyvästä ruuasta mielellään "ulkona syötynä", oli sitten pizzaa tai mitä hyvänsä.

      • Jorma Kovanlainen

        Oletko tullut miettineeksi että 5 euroa on 30 mummon markkaa. Kanssasi samaa mieltä on varmaankin Vaasalainen pizzakeisari, että pizzan pitäisi maksaa
        se 60 mk eli 10 euroa.
        Tiedoksi nyt sinullekin esimerkkinä, että tuo kebabin liha maksaa valmiiksi tehtaassa puristettuna ja pakastettuna 17 kiloisena pötkönä n. 50 euroa , joka on paketista poistettuna suoraan paistovalmista. Noita vartaita on eri painoisia ja eri valmistajilta, mutta hinnat eivät hirveästi heitä puoleen eikä toiseen. Jos siis liha-annos painaa neljänneskilon tulee annoksen hinnaksi pois valuneiden rasvojen kanssa noin 1 euro ja se liha on tuossa eittämättä kallein raaka-aine. Jos laskemme muille tilpehööreille 1,5 euroa saamme 2,5 euron verran raaka-aineisiin upotettua. 5 euroon jää siis vielä puolet muihin kuluihin,kuten palkkoihin vuokriin ja veroihin ym. pakollisiin maksuihin.
        Sama tilanne pizzan kanssa. Mitä arvelet tuon lätyn kustannuksiksi pelkän raaka-ainepuolen osalta. Kahvikupillinen vehnäjauhoja pari ruokalusikallista jauhelihaa tai kinkkusilppua, tomaattipyrettä ja ripaus juustoraastetta, laskehan piruuttasi.
        Tietysti jos ajatellaan niinkuin se entinen kaveri kun markalla osti ja kahdella myi, ja totesi voitoksi tulleen yhden prosentin.
        Rahan arvo on hävinnyt ihmisiltä euron tultua valuutaksi ja onnellisia ovat ainakin poliittiset päättäjämme, kun saivat vuosisadan huijauksen aikaseksi.


      • Jorma.Kovanen
        Jorma Kovanlainen kirjoitti:

        Oletko tullut miettineeksi että 5 euroa on 30 mummon markkaa. Kanssasi samaa mieltä on varmaankin Vaasalainen pizzakeisari, että pizzan pitäisi maksaa
        se 60 mk eli 10 euroa.
        Tiedoksi nyt sinullekin esimerkkinä, että tuo kebabin liha maksaa valmiiksi tehtaassa puristettuna ja pakastettuna 17 kiloisena pötkönä n. 50 euroa , joka on paketista poistettuna suoraan paistovalmista. Noita vartaita on eri painoisia ja eri valmistajilta, mutta hinnat eivät hirveästi heitä puoleen eikä toiseen. Jos siis liha-annos painaa neljänneskilon tulee annoksen hinnaksi pois valuneiden rasvojen kanssa noin 1 euro ja se liha on tuossa eittämättä kallein raaka-aine. Jos laskemme muille tilpehööreille 1,5 euroa saamme 2,5 euron verran raaka-aineisiin upotettua. 5 euroon jää siis vielä puolet muihin kuluihin,kuten palkkoihin vuokriin ja veroihin ym. pakollisiin maksuihin.
        Sama tilanne pizzan kanssa. Mitä arvelet tuon lätyn kustannuksiksi pelkän raaka-ainepuolen osalta. Kahvikupillinen vehnäjauhoja pari ruokalusikallista jauhelihaa tai kinkkusilppua, tomaattipyrettä ja ripaus juustoraastetta, laskehan piruuttasi.
        Tietysti jos ajatellaan niinkuin se entinen kaveri kun markalla osti ja kahdella myi, ja totesi voitoksi tulleen yhden prosentin.
        Rahan arvo on hävinnyt ihmisiltä euron tultua valuutaksi ja onnellisia ovat ainakin poliittiset päättäjämme, kun saivat vuosisadan huijauksen aikaseksi.

        Laskit vitosen kebabin raaka-aineisiin 2,5 euroa. Se voi olla jopa vähän yläkanttiin. Mutta kun siihen päälle lasketaan palkkakulut(sivukuluineen koska kaikkihan maksetaan tietysti verokortille), verot, kiinteistön vuokra, vesi, sähkö ja muut kulut huomaat että vitosesta ei niin kovasti jääkään.

        Jotta homma toimisi kannattavasti tuohon 2,5 euroon pitäisi mahduttaa myös muut kustannukset, eli se toinen 2,5 euroa jäisi voittoa. Toki vähempikin riittää jos on julmetusti asiakkaita. Jos ovipumppu ja saranat laulaa, eli myyt esim. 500 annosta päivässä homma toimii pienemmälläkin katteella, mutta moniko mamupizzeria tähän pääsee?

        Lyhyesti, vitosen pizzaa, joka on tehty laadukkaista raaka-aineista, verot hoidettu ja kaikki työtunnit maksettu verokortille ei ole olemassa. Ei edes Vaasalaisen pizzakeisarin painajaisissa.


      • noin toimii
        Jorma.Kovanen kirjoitti:

        Laskit vitosen kebabin raaka-aineisiin 2,5 euroa. Se voi olla jopa vähän yläkanttiin. Mutta kun siihen päälle lasketaan palkkakulut(sivukuluineen koska kaikkihan maksetaan tietysti verokortille), verot, kiinteistön vuokra, vesi, sähkö ja muut kulut huomaat että vitosesta ei niin kovasti jääkään.

        Jotta homma toimisi kannattavasti tuohon 2,5 euroon pitäisi mahduttaa myös muut kustannukset, eli se toinen 2,5 euroa jäisi voittoa. Toki vähempikin riittää jos on julmetusti asiakkaita. Jos ovipumppu ja saranat laulaa, eli myyt esim. 500 annosta päivässä homma toimii pienemmälläkin katteella, mutta moniko mamupizzeria tähän pääsee?

        Lyhyesti, vitosen pizzaa, joka on tehty laadukkaista raaka-aineista, verot hoidettu ja kaikki työtunnit maksettu verokortille ei ole olemassa. Ei edes Vaasalaisen pizzakeisarin painajaisissa.

        Ja on totta että ainekset laskin reilusti yläkanttiin, mutta jos käytämme kertoimena kolmea, joka on varsin yleinen, pääsemme silloinkin vain 7.5 euroon. Kerroin kolm riittää mainiosti kaikkiin kuluihin, mutta on luonnollista, että liikevaihtoa pitää olla, ei homma muuten kannatta, vaikka kappalehinta olisi satasen ja myytäisi vain yksi päivä.
        Olin muuten töissä keppipaikassa jossa myynti oli hieman enemmän kuin mainitsemasi 500 annosta/vrk. Paikan omistaja on hyvin tunnettu ja arvostettu suomalainen ravitsemusalan ammattilainen.
        Palkat on maksettu aina ajallaan ja joitakin etuisuuksiakin oli työnantaja järjestänyt, että silleen. Tosin ei hän seilaa omalla huvipurrellaan Karibialla, kuten pizzakeisari.


      • Jorma.Kovanen
        noin toimii kirjoitti:

        Ja on totta että ainekset laskin reilusti yläkanttiin, mutta jos käytämme kertoimena kolmea, joka on varsin yleinen, pääsemme silloinkin vain 7.5 euroon. Kerroin kolm riittää mainiosti kaikkiin kuluihin, mutta on luonnollista, että liikevaihtoa pitää olla, ei homma muuten kannatta, vaikka kappalehinta olisi satasen ja myytäisi vain yksi päivä.
        Olin muuten töissä keppipaikassa jossa myynti oli hieman enemmän kuin mainitsemasi 500 annosta/vrk. Paikan omistaja on hyvin tunnettu ja arvostettu suomalainen ravitsemusalan ammattilainen.
        Palkat on maksettu aina ajallaan ja joitakin etuisuuksiakin oli työnantaja järjestänyt, että silleen. Tosin ei hän seilaa omalla huvipurrellaan Karibialla, kuten pizzakeisari.

        ...ei ollut mustamaalata ketään, sen kummemmin maahanmuuttajayrittäjiä kuin suomalaisiakaan, vaan keskustella siitä mikä on kannattava hinta ja mikä ei.

        Kilpailussa ei ole mitään vikaa niinkauan kun pelataan reilusti ja kaikki ovat samalla viivalla, mutta jos joku oikoo pimeällä työvoimalla tai ala-arvoisilla raaka-aineilla ja vääristää samalla hintamielikuvaa se ei ole pidemmän päälle hyväksi kenellekään.

        Vaasalaisen pizzakeisarin tuotteita olen vältellyt menestyksekkäästi jo toistakymmentä vuotta. Eikä ole tullut ikävä.


      • cadderly
        Jorma.Kovanen kirjoitti:

        ...ei ollut mustamaalata ketään, sen kummemmin maahanmuuttajayrittäjiä kuin suomalaisiakaan, vaan keskustella siitä mikä on kannattava hinta ja mikä ei.

        Kilpailussa ei ole mitään vikaa niinkauan kun pelataan reilusti ja kaikki ovat samalla viivalla, mutta jos joku oikoo pimeällä työvoimalla tai ala-arvoisilla raaka-aineilla ja vääristää samalla hintamielikuvaa se ei ole pidemmän päälle hyväksi kenellekään.

        Vaasalaisen pizzakeisarin tuotteita olen vältellyt menestyksekkäästi jo toistakymmentä vuotta. Eikä ole tullut ikävä.

        Kaikki tietää että kebabit ja pizzat ovat hyviä, mutta ihmisillä on oikeus tietää SE, mitkä kepappilat myyvät huonoa/pilaantunutta lihaa.
        ps. voisivat nostaa kebabin hintaa, mutta tuskin asia etenee/korjautuu!!!


      • Jörn Döner
        Jorma.Kovanen kirjoitti:

        Laskit vitosen kebabin raaka-aineisiin 2,5 euroa. Se voi olla jopa vähän yläkanttiin. Mutta kun siihen päälle lasketaan palkkakulut(sivukuluineen koska kaikkihan maksetaan tietysti verokortille), verot, kiinteistön vuokra, vesi, sähkö ja muut kulut huomaat että vitosesta ei niin kovasti jääkään.

        Jotta homma toimisi kannattavasti tuohon 2,5 euroon pitäisi mahduttaa myös muut kustannukset, eli se toinen 2,5 euroa jäisi voittoa. Toki vähempikin riittää jos on julmetusti asiakkaita. Jos ovipumppu ja saranat laulaa, eli myyt esim. 500 annosta päivässä homma toimii pienemmälläkin katteella, mutta moniko mamupizzeria tähän pääsee?

        Lyhyesti, vitosen pizzaa, joka on tehty laadukkaista raaka-aineista, verot hoidettu ja kaikki työtunnit maksettu verokortille ei ole olemassa. Ei edes Vaasalaisen pizzakeisarin painajaisissa.

        Jos baariruoan syöminen ei ole se pointti, kebab kannattaa koota itse valmiista osasista kotona.

        Kebablihaa saa valmiina marketeista, lisukkeeksi voi valita riisiä, ranskiksia, pitaleipää tai käyttää vaikka rieskaa rullakebabiin. Salaatit voi itse valita mieleisikseen.

        Chilikastike, maustamaton jogurtti ja muut kastikkeet. Hyvää tulee.


      • Jörn Döner
        Jörn Döner kirjoitti:

        Jos baariruoan syöminen ei ole se pointti, kebab kannattaa koota itse valmiista osasista kotona.

        Kebablihaa saa valmiina marketeista, lisukkeeksi voi valita riisiä, ranskiksia, pitaleipää tai käyttää vaikka rieskaa rullakebabiin. Salaatit voi itse valita mieleisikseen.

        Chilikastike, maustamaton jogurtti ja muut kastikkeet. Hyvää tulee.

        Ettei kukaan ala avautua 'valmiista aineksista', lisään, että jotkin kebablihat vaativat pienen kypsennyksen, samoin kuin riisi ja ranskikset.


      • Grillipatu
        Jorma Kovanlainen kirjoitti:

        Oletko tullut miettineeksi että 5 euroa on 30 mummon markkaa. Kanssasi samaa mieltä on varmaankin Vaasalainen pizzakeisari, että pizzan pitäisi maksaa
        se 60 mk eli 10 euroa.
        Tiedoksi nyt sinullekin esimerkkinä, että tuo kebabin liha maksaa valmiiksi tehtaassa puristettuna ja pakastettuna 17 kiloisena pötkönä n. 50 euroa , joka on paketista poistettuna suoraan paistovalmista. Noita vartaita on eri painoisia ja eri valmistajilta, mutta hinnat eivät hirveästi heitä puoleen eikä toiseen. Jos siis liha-annos painaa neljänneskilon tulee annoksen hinnaksi pois valuneiden rasvojen kanssa noin 1 euro ja se liha on tuossa eittämättä kallein raaka-aine. Jos laskemme muille tilpehööreille 1,5 euroa saamme 2,5 euron verran raaka-aineisiin upotettua. 5 euroon jää siis vielä puolet muihin kuluihin,kuten palkkoihin vuokriin ja veroihin ym. pakollisiin maksuihin.
        Sama tilanne pizzan kanssa. Mitä arvelet tuon lätyn kustannuksiksi pelkän raaka-ainepuolen osalta. Kahvikupillinen vehnäjauhoja pari ruokalusikallista jauhelihaa tai kinkkusilppua, tomaattipyrettä ja ripaus juustoraastetta, laskehan piruuttasi.
        Tietysti jos ajatellaan niinkuin se entinen kaveri kun markalla osti ja kahdella myi, ja totesi voitoksi tulleen yhden prosentin.
        Rahan arvo on hävinnyt ihmisiltä euron tultua valuutaksi ja onnellisia ovat ainakin poliittiset päättäjämme, kun saivat vuosisadan huijauksen aikaseksi.

        Hintaan sisältyy kuljetuskustannukset,sähkö, vesi,jätevesi,jätehuolto eli roskat, työntekijöiden palkat,verot,sotumaksut,liikehuoneiston vuokrat,astiat,haarukat ja veitset,yrittäjän eläkemaksut ja palkat, työterveyshuolto,laitteiden huolto ja korjaus.ym.ym.ym. Olisi hyvä että suomen kouluissa opetettaisiin kaikille kansalaisille hieman näitä yritykseen ja hintoihin liittyviä asioita. Nämä kaikki em. maksut ovat hinnassa se suurin tekijä. Ei varsinaisen ruokamateriaalin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe