Puuhastelin tuossa tuollaisia perus Gnoccheja ihan kokeeksi. Tuota niitä tuli nyt aika paljon...voikohan niitä säilyttää mitenkään...nehän on nuita perus gnoccheja eli perunasta tehty ei mitään pinaattia yms lisätty. Kun piti testata minkälainen työ niissä on....kastikkeesta kyllä tuli hyvä, mutta gnoccheja riittäisi muillekkin...
Gnocchi
12
1196
Vastaukset
- kun pis-
tät pakastimeen.
- ettäpä
laittelet perunaa gnoccheihisi.
- yllättävää..
Gnocchien yksi perusraaka-aine on peruna. Italiassa perinteisesti kotona tehtävät gnocchit valmistetaan alusta asti itse, muussatusta perunasta. Yllättävämpää olisi valmistaa ne ilman perunaa..
Hauska kommentti tuo ylläoleva - mistähän muusta ne perunagnocchit kuin perunasta.
Poikani ollessaan pieni kieltäytyi niitä syömästä kun ne muistuttivat toukkia, että ehkin ne ovatkin lihasta tehtyjä.- on siinä
crudo kirjoitti:
Hauska kommentti tuo ylläoleva - mistähän muusta ne perunagnocchit kuin perunasta.
Poikani ollessaan pieni kieltäytyi niitä syömästä kun ne muistuttivat toukkia, että ehkin ne ovatkin lihasta tehtyjä.että gnocchi on joko vain perunoista tai vain jauhoista tai molempien sekoituksesta valmistettuja pikku kokkareita, pyöreitä tai soikeita. Ne voivat sisältää lihaa, juustoa, mausteita tms, tai olla pinaatilla vihreiksi värjättyjä. Italialaiset käyttävät niitä pastan tapaan eturuokana tai pääruoan lisäkkeenä.
Mutta! Gnocchi on myös eräs pastamuoto, pikku kuoria, jotka voidaan haluttaessa täyttää jollakin herkulla. - Edellinen
on siinä kirjoitti:
että gnocchi on joko vain perunoista tai vain jauhoista tai molempien sekoituksesta valmistettuja pikku kokkareita, pyöreitä tai soikeita. Ne voivat sisältää lihaa, juustoa, mausteita tms, tai olla pinaatilla vihreiksi värjättyjä. Italialaiset käyttävät niitä pastan tapaan eturuokana tai pääruoan lisäkkeenä.
Mutta! Gnocchi on myös eräs pastamuoto, pikku kuoria, jotka voidaan haluttaessa täyttää jollakin herkulla.Tai "gnocchi" on siis monikkomuoto, yksikkömuoto on "gnocco". Monikossa on lisättävä erotusmerkki h, jotta c-kirjain ei i:n edellä muuttuisi pehmeäksi.
crudo kirjoitti:
Hauska kommentti tuo ylläoleva - mistähän muusta ne perunagnocchit kuin perunasta.
Poikani ollessaan pieni kieltäytyi niitä syömästä kun ne muistuttivat toukkia, että ehkin ne ovatkin lihasta tehtyjä.Itse asiassa, ettei totuus unohdu - olen saanut kyllä jopa kurpitsasta tehtyjä gnoccheja, joten ei peruna se ainoa ainesoa ole vaikkakin varmaan yleisin.
- ja sen salaisuus
crudo kirjoitti:
Itse asiassa, ettei totuus unohdu - olen saanut kyllä jopa kurpitsasta tehtyjä gnoccheja, joten ei peruna se ainoa ainesoa ole vaikkakin varmaan yleisin.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/13689/Gnocchi al sugo
Isotöinen, mutta pakkaseen sitten loput
http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-8990273050351529&dt=1219042073468&lmt=1219042073&format=fp_al_lp&output=html&correlator=1219042073453&channel=9899644885&url=http://www.ruokaohjereseptit.fi/reseptiohje/gnocchi/&ref=http://www.google.fi/search?hl=fi&q=ruokaohje kasvis gnocchi&btnG=Hae&meta=&frm=0&cc=100&ga_vid=1952360098115331600.1219042073&ga_sid=1219042073&ga_hid=1036166537&flash=9.0.124.0&u_h=864&u_w=1152&u_ah=834&u_aw=1152&u_cd=32&u_tz=180&u_his=15&u_java=true&kw_type=radlink&prev_fmts=120x90_0ads_al_s&rt=ChBIqRs6AAPDsgpDqw5O6wZyEgdHbm9jY2hpGghhNsSYQ9Xe5ygBOANSEwiEtNXd5ZaVAhUP0kMKHe9bcGU&hl=fi&kw0=Reseptit&kw1=Laihdutus Ruoka&kw2=Reseptejä&kw3=Gnocchi&kw4=Ruokakulttuuri&okw=Gnocchi&kw=Gnocchi - kartoffelknöödel
ja sen salaisuus kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/13689/Gnocchi al sugo
Isotöinen, mutta pakkaseen sitten loput
http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-8990273050351529&dt=1219042073468&lmt=1219042073&format=fp_al_lp&output=html&correlator=1219042073453&channel=9899644885&url=http://www.ruokaohjereseptit.fi/reseptiohje/gnocchi/&ref=http://www.google.fi/search?hl=fi&q=ruokaohje kasvis gnocchi&btnG=Hae&meta=&frm=0&cc=100&ga_vid=1952360098115331600.1219042073&ga_sid=1219042073&ga_hid=1036166537&flash=9.0.124.0&u_h=864&u_w=1152&u_ah=834&u_aw=1152&u_cd=32&u_tz=180&u_his=15&u_java=true&kw_type=radlink&prev_fmts=120x90_0ads_al_s&rt=ChBIqRs6AAPDsgpDqw5O6wZyEgdHbm9jY2hpGghhNsSYQ9Xe5ygBOANSEwiEtNXd5ZaVAhUP0kMKHe9bcGU&hl=fi&kw0=Reseptit&kw1=Laihdutus Ruoka&kw2=Reseptejä&kw3=Gnocchi&kw4=Ruokakulttuuri&okw=Gnocchi&kw=Gnocchi;idl löytö, perunaknöödelit suomennettuna klimpit
elikkäs siitä vaan keittoon tms - knössi
kartoffelknöödel kirjoitti:
;idl löytö, perunaknöödelit suomennettuna klimpit
elikkäs siitä vaan keittoon tmsMikähän meni vikaan... roudasin töistä kotia ylijäänyttä muussia (perunoista tehtyä, ei jauhe- ) ja koitin jalostaa gnoccheiksi. Ihan perusohjeella - siis lisäsin vehnäjauhoja , kananmunan, suolaa ja pippuria. Ne hajosi suolaveteen ihan möhjöksi. Olen kyllä tehnyt ennenkin vaan nämä ei onnistuneet mitenkään, eivät pysyneet kasassa. Voiko olla syynä se että perusmuusi oli kylmää ?
- gnoccoko
knössi kirjoitti:
Mikähän meni vikaan... roudasin töistä kotia ylijäänyttä muussia (perunoista tehtyä, ei jauhe- ) ja koitin jalostaa gnoccheiksi. Ihan perusohjeella - siis lisäsin vehnäjauhoja , kananmunan, suolaa ja pippuria. Ne hajosi suolaveteen ihan möhjöksi. Olen kyllä tehnyt ennenkin vaan nämä ei onnistuneet mitenkään, eivät pysyneet kasassa. Voiko olla syynä se että perusmuusi oli kylmää ?
Pointti lienee siinä, että töistä tuomassasi massa lienee ollut liikaa vettä ja liian vähän tärkkelystä, jolloin ne hajosivat keitettäessä.
- gnoccitar
gnoccoko kirjoitti:
Pointti lienee siinä, että töistä tuomassasi massa lienee ollut liikaa vettä ja liian vähän tärkkelystä, jolloin ne hajosivat keitettäessä.
1/2 kg Rosamunda-perunoita
suolaa keitinveteen
1 munankeltuainen
1 dl vehnäjauhoja
1/2-1 tl suolaa
1.Keitä perunat suolavedessä aivan kypsiksi.
2.Soseuta perunat tasaiseksi pusertimella tai esimerkiksi sähkövatkaimella.
3.Kun perunat ovat jäähtyneet kädenlämpöisiksi, lisää keltuainen ja jauhot. Vaivaa sen verran, että taikinasta tulee tasaista ja sileää.
4.Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan ja leivo jokainen noin parin sentin paksuiseksi pötköksi jauhoja apuna käyttäen.
5.Leikkaa kukin pötkö 16 yhtä suureen palaan. Paina keskelle sormella vako koristeeksi tai paina haarukalla pintaan uria.
6.Keitä suolalla maustetussa runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes pallerot nousevat pintaan eli noin minuutin verran. Tarjoa mieleisesi kastikkeen kera.
Salvialla maustettu voisula on perinteinen kastike: sulata voita pannulla, lisää muutama salvianlehti ja anna hautua hetken, lisää sitten gnocchit joukkoon ja tarjoa kuumana.
http://allrecipes.com/recipe/gnocchi-i/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta613131Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433077- 422427
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa952112- 311893
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271780- 481606
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä841387- 391290
- 811122