Kaikkialla lukee, että luumu pitäisi pakastaa sokeriliemeen. Miksi? Voiko pakastaa ilman sokeria kokonaisina tai mieluummin vielä puolitettuna ja kivettömänä? Tietääkö kukaan vai pitääkö vain kokeilla?
luumun pakastus
8
24237
Vastaukset
- pakkaseen
Itse tee juuri niin, että puolitan, poistan kiven ja pakastan. Ei sokeria sekaan ollenkaan. Oikein hyvää esim. puuron päällä talvella.
- seikar
sain luumuja mut täytyis saada niitä myös pakkaseen ilman sokeria mut täytyykö ottaa kivet pois vai tuleeko niistä karvaita
- Lord_of_Life
Ei sitä sokeria tarvitse jos saat pakastettua ne luumut niin ettei niiden rakenne rikkoudu (= kiteydy). Eli pakkanen täysille, vielä parempi jos on ilmakiertoinen pakastin, sitten luumut puolitettuna pakkaseen (huomioi maksimi kilomäärä/vrk) ja ei muuta kuin odottelemaan talven pimeyttä ja luumujen herkullisuutta.
- Anonyymi
Maku on huomattavasti parempi, kun kiviä ei poista sekä kokonaisina pakastetuissa että hillossa.
Sokeriakaan ei tarvitse niin paljoa. - Anonyymi
Muistan kun ennen puhuttiin, että mansikoihin pitää lisätä sokeria, kun niitä pakastaa, tulee paremmin mansikan aromit esille. No se oli ainakin täyttä puppua. Säilyvät hyvin ja maistuvat hyviltä ilmankin. Mitä enemmän tätä elämää elää, huomaa että sokeria ei tartte yhtään mihinkään. Se saa sekaisin ihmisen hormoonitoiminnan, aineenvaihdunnan, insuliinin tuotannon, immuunipuolustuksen jne jne.
- Anonyymi
Makuasioista ei kannata kiistellä ja on jokaisen oma asia syököön vaikka sahanpuruja. Riikunoita 70 v. syöneenä ja säilöneenä oma suuni sanoo että parasta saa kun säilöö sokeriliemeen ja säilyvät pakasteena vaikka 10 v. Jos mehukeittoa tekee niin kivet antavat sen pähkinäisen makuvivahteen joka siitä tekee erikoisen hyvää, on vain keitettävä vähintäin 20 min. jotta sen maun saa esiin.
- Anonyymi
Tuo pätee hapankirsikkoihin yhtä hyvin, niitä vainniinharvoin saa. Mummoni keitti niitä kivineen kaikkineen ja vielä pätkä kaneelikuorta mukaan. Kerran jopa aidolla saagolla, mutta siitä onkin jo liki 80vuotta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo pätee hapankirsikkoihin yhtä hyvin, niitä vainniinharvoin saa. Mummoni keitti niitä kivineen kaikkineen ja vielä pätkä kaneelikuorta mukaan. Kerran jopa aidolla saagolla, mutta siitä onkin jo liki 80vuotta.
Mitä on saago?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 713105
- 922875
- 512115
Mietin että
Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin201575- 151349
Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon
Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..51338Aaamu on täällä taas!
Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa131301Tajusin vaan...
Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein131273- 181270
Noin ulkonäkö-jutut ei multa
Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin241232