Kaikkialla lukee, että luumu pitäisi pakastaa sokeriliemeen. Miksi? Voiko pakastaa ilman sokeria kokonaisina tai mieluummin vielä puolitettuna ja kivettömänä? Tietääkö kukaan vai pitääkö vain kokeilla?
luumun pakastus
8
25596
Vastaukset
- pakkaseen
Itse tee juuri niin, että puolitan, poistan kiven ja pakastan. Ei sokeria sekaan ollenkaan. Oikein hyvää esim. puuron päällä talvella.
- seikar
sain luumuja mut täytyis saada niitä myös pakkaseen ilman sokeria mut täytyykö ottaa kivet pois vai tuleeko niistä karvaita
- Lord_of_Life
Ei sitä sokeria tarvitse jos saat pakastettua ne luumut niin ettei niiden rakenne rikkoudu (= kiteydy). Eli pakkanen täysille, vielä parempi jos on ilmakiertoinen pakastin, sitten luumut puolitettuna pakkaseen (huomioi maksimi kilomäärä/vrk) ja ei muuta kuin odottelemaan talven pimeyttä ja luumujen herkullisuutta.
- Anonyymi
Maku on huomattavasti parempi, kun kiviä ei poista sekä kokonaisina pakastetuissa että hillossa.
Sokeriakaan ei tarvitse niin paljoa. - Anonyymi
Muistan kun ennen puhuttiin, että mansikoihin pitää lisätä sokeria, kun niitä pakastaa, tulee paremmin mansikan aromit esille. No se oli ainakin täyttä puppua. Säilyvät hyvin ja maistuvat hyviltä ilmankin. Mitä enemmän tätä elämää elää, huomaa että sokeria ei tartte yhtään mihinkään. Se saa sekaisin ihmisen hormoonitoiminnan, aineenvaihdunnan, insuliinin tuotannon, immuunipuolustuksen jne jne.
- Anonyymi
Makuasioista ei kannata kiistellä ja on jokaisen oma asia syököön vaikka sahanpuruja. Riikunoita 70 v. syöneenä ja säilöneenä oma suuni sanoo että parasta saa kun säilöö sokeriliemeen ja säilyvät pakasteena vaikka 10 v. Jos mehukeittoa tekee niin kivet antavat sen pähkinäisen makuvivahteen joka siitä tekee erikoisen hyvää, on vain keitettävä vähintäin 20 min. jotta sen maun saa esiin.
- Anonyymi
Tuo pätee hapankirsikkoihin yhtä hyvin, niitä vainniinharvoin saa. Mummoni keitti niitä kivineen kaikkineen ja vielä pätkä kaneelikuorta mukaan. Kerran jopa aidolla saagolla, mutta siitä onkin jo liki 80vuotta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo pätee hapankirsikkoihin yhtä hyvin, niitä vainniinharvoin saa. Mummoni keitti niitä kivineen kaikkineen ja vielä pätkä kaneelikuorta mukaan. Kerran jopa aidolla saagolla, mutta siitä onkin jo liki 80vuotta.
Mitä on saago?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos4506486Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http1763860Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1082506Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit251989Moraaliköyhä S-ryhmä
S-ryhmä on kehystänyt Israel-boikottipäätöksen “ihmisoikeuslinjaukseksi”, mutta toteutus paljastaa sen onttouden: valiko1281382Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?751285- 671134
- 631085
Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te771039- 441003