Kaikkialla lukee, että luumu pitäisi pakastaa sokeriliemeen. Miksi? Voiko pakastaa ilman sokeria kokonaisina tai mieluummin vielä puolitettuna ja kivettömänä? Tietääkö kukaan vai pitääkö vain kokeilla?
luumun pakastus
8
25495
Vastaukset
- pakkaseen
Itse tee juuri niin, että puolitan, poistan kiven ja pakastan. Ei sokeria sekaan ollenkaan. Oikein hyvää esim. puuron päällä talvella.
- seikar
sain luumuja mut täytyis saada niitä myös pakkaseen ilman sokeria mut täytyykö ottaa kivet pois vai tuleeko niistä karvaita
- Lord_of_Life
Ei sitä sokeria tarvitse jos saat pakastettua ne luumut niin ettei niiden rakenne rikkoudu (= kiteydy). Eli pakkanen täysille, vielä parempi jos on ilmakiertoinen pakastin, sitten luumut puolitettuna pakkaseen (huomioi maksimi kilomäärä/vrk) ja ei muuta kuin odottelemaan talven pimeyttä ja luumujen herkullisuutta.
- Anonyymi
Maku on huomattavasti parempi, kun kiviä ei poista sekä kokonaisina pakastetuissa että hillossa.
Sokeriakaan ei tarvitse niin paljoa. - Anonyymi
Muistan kun ennen puhuttiin, että mansikoihin pitää lisätä sokeria, kun niitä pakastaa, tulee paremmin mansikan aromit esille. No se oli ainakin täyttä puppua. Säilyvät hyvin ja maistuvat hyviltä ilmankin. Mitä enemmän tätä elämää elää, huomaa että sokeria ei tartte yhtään mihinkään. Se saa sekaisin ihmisen hormoonitoiminnan, aineenvaihdunnan, insuliinin tuotannon, immuunipuolustuksen jne jne.
- Anonyymi
Makuasioista ei kannata kiistellä ja on jokaisen oma asia syököön vaikka sahanpuruja. Riikunoita 70 v. syöneenä ja säilöneenä oma suuni sanoo että parasta saa kun säilöö sokeriliemeen ja säilyvät pakasteena vaikka 10 v. Jos mehukeittoa tekee niin kivet antavat sen pähkinäisen makuvivahteen joka siitä tekee erikoisen hyvää, on vain keitettävä vähintäin 20 min. jotta sen maun saa esiin.
- Anonyymi
Tuo pätee hapankirsikkoihin yhtä hyvin, niitä vainniinharvoin saa. Mummoni keitti niitä kivineen kaikkineen ja vielä pätkä kaneelikuorta mukaan. Kerran jopa aidolla saagolla, mutta siitä onkin jo liki 80vuotta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo pätee hapankirsikkoihin yhtä hyvin, niitä vainniinharvoin saa. Mummoni keitti niitä kivineen kaikkineen ja vielä pätkä kaneelikuorta mukaan. Kerran jopa aidolla saagolla, mutta siitä onkin jo liki 80vuotta.
Mitä on saago?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä4910661Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on12810176- 227947
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776364Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.355068- 594807
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1324162Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1293476- 633175
Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2273124