Talleja..? (Aloittelija kyselee

nnna_

Moi, eli aloittelija täälä ruudun toisella puolella on huolesta soikeana. (xD) Kun asustelen Tampereella, lähellä keskustaa, Härmälän ja Hatanpään välimaastossa Rantaperkiössä. Täältä sitten pitäisi sujuvasti päästä jollekin mukavalle tallille, kokeilemaan ja katselemaan ensimmäistä kertaa koko elämässä. Eli kysymys kuuluu löytyykö muita talleja kuin Niihama ja Kravi? Bussilla pitäisi päästä. Niihama (ratsastuskeskus) on liian kallis, ja haluankin tietää, onko Kravi kaltaiselleni aloittajalle, joka ei ole koskaan ratsastanut, hyvä talli käydä, millaista siellä on, ja löytyykö mukavia ihmisiä jotka osaisi vähän opastaa?

32

5031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jannica

      Kravissa on ainakin kivat ja auttavaiset hoitajat, opettaja on myös mukava ja kuuntelee ratsastajien surut ja asiat hyvin. Aloittelijoihin suhtaudutaan hyvin ja saavat apua (jopa hieman liikaakin mielestäni).. Monipuoliset hepat.

      Ruovedellä on paljon tapahtumia, suuri talli, maneesi on tietty plussaa.. Varusteita saa lainaksi jne. Tallisäännöt on aika tiukat, mutta kyllä ne kuitenkin on ihan järjellisyyden rajoissa :) Kiva ope ja muut ihmiset, ponit/hepat osaavia ja asiallisia, hyvin koulutettuja.

      Viitaniemessä on pienet ryhmät, kivat hepat ja opettajat. Sopivan pieni maalaistalli, viihtyy heti! Hevosia käsitellään erittäin hyvin ja myös täällä on aika paljon tallisääntöjä. Paljon heppoja ja poneja, sopivan reippaita ja jokaiselle löytyy sopiva. Tunnin hinta muistaakseni vähän päälle 20 euroa.

      • tampereenseudulla

        Olen käynyt kerran Kravin tallilla, enkä oikein tykännyt paikasta. Ei ole SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, mutta opetus silti varmaan ok. Oli aika epäsiisti paikka.

        Suosittelisin Kangasalan tai Ylöjärven ratsastuskouluja. Kangasalla on Tavela, Herttuala ja Laaksola, kaikki ihan hyviä paikkoja. Ylöjärvellä Vahannan ratsastuskoulu on hyvä, en ole tosin käynyt siellä. Lempäälässä Lempäälän ratsastuskoulu (ratsuniitty).

        Aloittelijan kannattaa käydä ensin kurkkaamassa paikkoja, jos vaikuttaa sellaiselta mistä tykkäät niin sitten varaa alkeiskurssi sieltä. Yleensä huomaat heti, onko tallilla hyvä henki, saatko apua jne.


      • I LOVE KRAVI
        tampereenseudulla kirjoitti:

        Olen käynyt kerran Kravin tallilla, enkä oikein tykännyt paikasta. Ei ole SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, mutta opetus silti varmaan ok. Oli aika epäsiisti paikka.

        Suosittelisin Kangasalan tai Ylöjärven ratsastuskouluja. Kangasalla on Tavela, Herttuala ja Laaksola, kaikki ihan hyviä paikkoja. Ylöjärvellä Vahannan ratsastuskoulu on hyvä, en ole tosin käynyt siellä. Lempäälässä Lempäälän ratsastuskoulu (ratsuniitty).

        Aloittelijan kannattaa käydä ensin kurkkaamassa paikkoja, jos vaikuttaa sellaiselta mistä tykkäät niin sitten varaa alkeiskurssi sieltä. Yleensä huomaat heti, onko tallilla hyvä henki, saatko apua jne.

        no kuule tampereenseuduilla käyn kravilla ja pustuisikkö muka tekee parempaa tallii, nössökkä?! :I


    • pp

      Kravi on just paras! oon käynyt siellä 2,5 vuotta! edistyin ihan kauheesti kun vaihdoin sinne ! :) kannattaa!

    • soppasopuli

      Aloitin rarsastuksen kravintallilla. Se on silleen ihan ok. En oiken paljoon tykännyt mutta voi käydä. Aloittajille ei oikein sovi. Vesilahden ratsastuskoulu on huippu paikka!! siellä on nytten alkeiskurssi josta oppii paljon. kivoja tunteja ja opettajia!!! Ei ole kuin idea parkista noin 30 mni sinne. Opin paljon sieltä!! Kimpo, manta, jussi ja vekku. Ne on ihania. Kannattaa ainakin käydä kattoon :D Tunnitkaan eivät ole kovin kalliita :D

      • aloittelija melkein

        miksei sovi aloittelijoille?


      • AnneAntero

        Heiheihei! Sanoit itsekkin että aloitit Kravin Tallilla niin älä ny rupee selitteleen mitää paskaa ettei sinne alottelijat sovi! Kaikki sopii kaikkialle! Eihän ne voi olla sillai juu vaikka siellä missä asut ei oo lähellä muita talleja kun tää ja et oo ennen ratsastanu, niin kuitenkin tää ei oo alottelijoille hyvä! Kaikki on oikeesti sellasii missä voi alottaa koko ratsastusuransa! :DD


      • Anonyymi

        Jussi on siellä vieläki ja velli lopetettiin vuosi sitten 😢😢


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jussi on siellä vieläki ja velli lopetettiin vuosi sitten 😢😢

        Vekku*


    • -Bansu-

      Eli siis kannattaa kattoa hevostalli.net sivuilta kohasta tallit ja siihen kirjotat tampere.
      Siellä on oikeestaan kaikki ratsastuskoulut.♥

    • Saara Elisa

      Kravi on tosi hyvä paikka jopa aloittelijoille! Siellä on tosi hyvä opettaja, kun astuu talliin tuntuu heti olevansa tervetullut! Siellä oppii paljon, ja mahtavat hevoset! Ite alotin siellä kauan sitten, ihan ekaa kertaa istuin siellä hevosen selässä.. Siellä on aina omantasoinen ryhmä ja opettajalla järki päässä! Tampereella ja lähistöllä on myös pari sellasta tallia jossa ratsastusryhmiin otetaan 10 ratsastajaa ja opettaja sanoo tunnin aikana pelkästään "verrytelkää ny vähän ja kohta voitte ruveta laukkaamaan.." Kravin ratsastuksenopettaja on Susanna, eikä ole 'lopen kyllästynyt siihen hommaan'! :D Suski kattoo aina ratsastajalle sopivan hevosen, aremmille rauhallisen ja helpon jne.. Siellä on hevosia varmasti jokaisen mieleen! :') Tallilla on tosi hyvä ilmapiiri, kaikki on kaikkien kavereita ja uudet ratsastajat otetaan heti porukkaan mukaan! Minä suosittelen kaikille tätä tallia! Aloittelijat ja kokeneet, mukaan vaan kokeilemaan! :)

    • Satunnainen kävijä

      Alotin ratsastuksen Kravilla viime tammikuussa uudelleen alkeista 15-vuotiaana (pienenä olin sitä jo vähän kokeillu, ja joskus laukannutkin). Kävin siellä puolen vuoden ajan, kunnes kesäloma tuli. Kravin sivut löydät täältä: http://www.angelfire.com/sports/kravintallit/

      PLUSSAT
      perille pääsee sutjakkaasti kaupungin bussilla (20min bussi 20min kävely)
      puoli tuntia maksaa 12e, tunnin tunnit 20e, varmaankin edullisin talli Tampereen lähistöltä (yhdessä Ollilan kanssa?)
      pieni talli, n. 15 ponia ja hepoa Kravin&yksityisiä
      mukava opettaja, joka ymmärtää aloittelijaa
      mukava ilmapiiri ja tallitytöt

      /-ei tarvitse sitoutua ja käydä joka viikko / jokainen tunti tai pari varataan erikseen soittamalla toimistoon, ja tuntien ajat vaihtelevat (ja tuntilaiset)

      MIINUKSET
      -hevosilla ei laitumia, vaan pienet tarhapläntit, joissa yleensä yksitellen
      -talli kaipaa remonttia ja siivousta, epäsiisti paikka
      -tunteja ei pidetä tuvallisuussyistä kentällä, vaan aina maneesissa (mielestäni todellinen miinus)
      -ei maastomahdollisuutta
      -jos olet 170cm luokkaa, sinulle jää 3 tai 4 poni/heppavaihtoehtoa (ainakin tällä hetkellä) harvemmin saa yksäreitäkin ratsastettavaksi

      Mielestäni miinukset painavat enemmän kuin plussat tulevat esiin :/, vaikka Kravilla mukavaa porukkaa onkin. Kravissa aloittelija käy puolituntisilla ja siirtyy tunnin tunneille edistyessään. Puolessa tunnissa viikossa ei kyllä ehdi edistyä kovin nopeasti, ja samalla tunnilla saattaa olla 5- ja 15-vuotiaita. Puolituntisilla arvioisin ihmisten käyvän puolesta vuodesta vuoteen. Kravissa ei mielestäni pääse edistymään kovin hyvin.

      Toivottavasti auttoi. Soitin just vähän aikaa sitten pitkästä aikaa Kraviin ja varasin ensimmäisen tunnin tunnin, vaikka en kesällä oo käynykkää :-D.

      Muita talleja on Ollilan talli Pirkkalassa (pääsee hyvin 70sellä)
      Kangasalalla Tavela, Herttuala, Laaksola ja kauempana Wääksy.
      Ylöjärvellä Jutan talli ja Lempäälästähän löytyy mut se on aikas kaukana.

      • Mä vain

        en ookkaan varma tosta millä Ollilan tallille pääsee, sori :)


    • Hevoshullu♥

      kannattaa tulla kraviin !!!! paras talli :) suski on paras ope ja tunneilla oppii ihan varmasti ja paljon kaikkea :Dtallillla on kilttejä ja osaavia hevosia/poneja♥kaikille löytyy aina sopiva ratsu tunnille!!ja kravi järjestää myös hyviä leirejä aloitteleville/osaaville!oma hevoseni asustelee kyseisellä tallilla ja viihtyy sielä varsin hyvin ja on onnekas kun pääsee niin hyvään ja lämmin henkiseen paikkaan :))

    • cho-

      Pitkän tauon jälkeen aloitin ratsastuksen uudelleen ja varasin tunnin Kravin tallilta. Kuten aiemmin jo mainittiin talli on epäsiistin näköinen ja tarhojen/laitumimen vähyys ja pienyys hämmästytti :O Tallilla on kuitenkin mukava porukka ja osaava opettaja. Ja pienellä fiksauksella nuo miinuksetkin saisi korjattua :) Itse tykkäsin ja suosittelen muillekin!

    • tt

      älä alota se on eläimiinsekaantujien laji, hyi!!

    • mene jo!

      ollilan talli!

      halpa!
      parhaat hevoset
      kivat hoitajat
      hyvä opettaja
      bussilla pääsee naurettavan helposti
      tasokas paikka

      • Ollila huono!

        Ollila on ihan huono.. Okei hevosilla on isot laitumet ja näin, mutta hevosilla on todella pienet karsinat ja karsinoiden ovet on hevosenkengillä kiinni. Osa hevosista ei tule todellakaan toimeen toisten hevosten kanssa. Opettaja on todella ilmeetön,ei huumorintajua,suuttuu/huutaa turhasta. Esim.nolin itse ratsastamassa ensimmäistä kertaa olin ollut ennemmin vain 2 kertaa hevosen selässä. Kun pääsin hevosen selkään en ollut varma mitä tehdä. En saanut keltään apua en edes opettajalta. Esim 2 pieni tyttö tippui hevosen selästä, itki maassa 5min ja opettaja vaan ei huomioi mitenkään, huutaa vain että takasin selkään niin päästään aaloittamaan. Kerran odotin opettajaa 30 min ja pidimme vain 30 min tunnin. Ei selitellyt myöhästymisiään tai pyytänyt anteeksi. EN TODELLAKAAN SUOSITTELE PIRKKALAN OLLILAA!!! Olin ollilassa alle 6 kk kunnes sain tarpeekseni koko paikasta. Nyt olisi tarkoituksena harkita Kravin talli:)


    • Augguli

      Itse käyn edelleen Kravissahoitelemassa hevosia ja auttelemassa ihmisia, aloitin siellä ratsastuksen vuonna 2007. Kyllä Kravista kivan pohjan ratsastukselleen saa, oppii käsittelemään hieman vaikeampia hevosia ja pääsee talliporukkaan mukaan nopeasti. Itse käyn tekemässä välillä tallihommia ja auttelen muutenkin tallissa kun on itselle jo niin tärkeä paikka.
      Nykyään mulla on oma poni jolla kilpailen ja sain kyllä tosi hyvät hevostaidot kravista. Sinne pitää vaan päästä vähä sisään ;;))

      Tilat on aika sotkuset ja näin, mutta hepat on tyytyväisiä

    • KRAVI ON PARAS!!!!!!

      Kravi on ihan paras.
      Tilat EIVÄT OLE HUONOSSA KUNNOSSA.
      Ketkäköhän niin väittää? Sellaiset jotka eivät koskaan ole Kravissa käyneetkään?
      Kannattaa ensin käydä sielä ennenkuin alkaa haukkumaan.Opettaja on ihan paras!
      Maneesi on todella hieno ja valoisa.

    • lle1

      käyn itse kravilla eihän mitään luksus luokkaa mutta porukka kiva ja ihan kiwat hepat:) pääsin juuri itse siirtymään tunnin tunneille!

    • Kravi on hyvä talli!

      Kravi on ihan BEST!

      Siiskun ite käyn Kravilla ja se on tosi kiva talli:))Siel on kiva maneesi jne.
      Ja se ei oo hirveen kallis :D Mut on se silleen.
      Kravi on tosi tosi kiva :)

    • sasu1

      mä käyn Kravilla, ja mun mielestä se on paras talli!!!!siellä löytyy heppaa joka sorttiin,ja Suski on paras opettaja! tallilla mukavia ja auttavaisia tyttöjä. kannattaa tulla!!

      • Anne_A

        Kiitos ja aionkin tulla jos Kravi on enää toiminnassa :(


    • susumix
    • raviratsu

      Ollilan talli on ollu tosi hyvä! Tunnit vain 15€.
      Reipin tila on myös hyvä mutta sieltä mulla ei ole niin paljon kokemusta.

    • sofia.saarela

      Pääsin hypäämään ensimäisen kerran 1.7 oli kivaa!

    • StadinCowboy

      Eikös Tampereen alueella ole bussilinjojen reittikarttoja netissä? Sieltä pitäisi löytyä jokin dösälinja jolla pääsee kohtuullisen (5-10 min) kävelymatkan päähän tallista.
      Kun aloittelin vuonna 1980 hevosteluani täällä Stadissa, selvittelin itse millä pääsee ja minne. Ja tunnustettava on, että olin silloin vähän avuton tyyppi mutta luja tahto ja hullu halu päästä hepan selkään olivat avuksi.

    • AnneeAnteroo

      Kiitos näistä! <3 Meen nyt heti varaan tunnin Kraville jos siellä on nääs tilaa :D
      Tiedän että sotkuinen(ein ky kauheen) ja vanha, vähä rämähtäny Talli mutta se on niin koska vanha talli. xD Ei sille voi mitään :) menen sinne koska siellä on ihana Suski ja IHANAT hepat <3 Rakastan Kirppulii ja Lissuu❤💕 Ja se on TOSI lähellö meiän kotia ;)

    • Acsukooo

      Tulee todella myöhässä mutta mun mielestä Pirkkalan ratsastuskoulu on maailman paras paikka(ainakin tähän mennessä) Kaikki hevoset on ihania ja todella kivat opettajat!! Maneesi löytyy ja apua saa jos tarvitsee! Alkeiskursseja järjestetään mun tietääkseni aika harvoin mutta talutustunteja on. Eli ehkä aloittelijalle ei omasta mielestäni ole paras vaihtoehto mutta hieman kokeneemmalle oikeasti hyvä paikka!!!! Hepat on enimmäkseen yli 135-140cm tässä vaiheessa ainakin vain yksi 130cm risteytysponi. Irtotunti maksaa 35€(käteismaksu) ja 10h ratsastuskortti 300€. Tunteja järjestetään iltaisin maanantaista perjantaihin ja lauantaina klo 12-17.00. Huom! Talutukset lauantaisin. Ratsastusryhmien koko n. 4-6 ratsastajaa. Hepat laitetaan ennen tunteja itse valmiiksi ellei hevonen ole jo tunnilla.

      • Anonyymi

        Pirkkala best!💖💖


    • Anonyymi

      Pirkkalan ratsastuskoulu on paras paikka, rakastan yli kaiken!!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe