Miten voin lihoa?

Nondy.

Moi :) olen 15 vuotias tyttö mulla on syömishäiriö oon 160 pitkä ja painan 34. haluaisin lihoa.. tiiän tää pitäisi kirjottaa sömishäiriöisten palstalle mut siellä ei haluta kuin tulla syömishäiriöisiksi.. voisittekohan auttaa mua jotenki :// oon päättänny et en haluu olla enää näin laiha ku ei voi elää kunnon elämää :( auttakaa miten saisin painoa lisää.. syön nyt ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan: aamupalan, päivällisen, välipalan, lounaan ja illallisen mutta mun paino ei nouse joten pitäisi lisätä jotain herkkuja ruokavalioon.. mitkä olisi hyviä? siis että en saisi huonoja rasvoja liikaa enkä liika sokereita? mikä olisi hyvä tapa lihoa!! auttakaa

7

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tillu

      Onneksi olkoon, päätöksestäsi! Olet todella laiha, mutta en silti lähtisi ahmimaan herkkuja, ne eivät nimittäin ole terveellisiä kenellekkään, oli sitten läski tai laiha. Toki herkkuja saa syödä, kohtuudella, esim. kerran viikossa. Sinuna söisin paljon lihaa (proteiineja) ja kalaa (hyviä rasvoja). Tummassa riisissä on paljon hiilihydraatteja ja enemmän kuituja kuin valkoisessa riisissä. Vaikka oletkin huimasti alipainoinen, ei mielestäni kannata ruveta porsaaksi... Siitä voi seurata taas muita sairauksia, kun ei saa tarpeeksi monipuolista ravintoa. Lisäksi mussuttamisesta voi kehittyä jopa bulimiaa... Terveelliset elämäntavat nostavat painosi normaaliin aivan varmasti!! Hiljaa hyvä tulee. Tsemppiä!!!

      • minä vain

        mikäli et ole allerginen pähkinälle, suosittelen pähkinöiden napostelua :) ne sisältävät suuria määriä proteiineja ja HYVIÄ rasvoja, eli et muutu käveleväksi pullataikinaksi.
        Korostan vielä, ett tarkoitan ihan "raakoja" pähkinöitä, eli ei mitään taffelin, estrellan yms. vaan ihan puhtaita pähkinöiä, esim. maapähkinät ja cashew *kuolaa*.


    • 87 kg

      Paino jos olet kirjaa pitänyt aikaisemmista syönneistäsi ja ne näytät ravintoterapeutille varmasti pystyy antamaan jatkohoito ohjeet sinulle uudestaan vastaanotolle.

    • syö niitä

      Minulla on ollut anoreksia 4 vuottä ja olen parantumaan päin. Kun laihdutin rankasti ja jätin tiettyjä ruoka-aineitä pois dieetistäni aloin myös himoamaan niitä. Minulla paino on noussut leivän syönnillä eikä herkuilla. Pystyn syömään rajattomasti vaaleaa ja tummaa leipää päälliset. Päällisinä käytän koskenlaskijajuusto salami, sulatejuusto kurkku tomaatti, kananmuna viipaleita, edam juusto lauantaimakkara, jne.

      Mitä ruokia kaipasit silloin kun laihdutit? Syö niitä.Ja paljon. Nyt kun on LUPA SYÖDÄ ni ihan perusruuatkin maistuu ihanalle. Kerran aikaisemmin kun lähdin nostamaan painoani aloin syömään karkkia ja sipsejä muuta "roskaa" ni en pitänyt lopputuloksesta. Tuntui, että kaikki rasva kerääntyi mahaan ja reisiin. En pitänyt siitä mille näytin. Nyt olen syönyt terveellisesti ja painoa on tullut tasaisesti ympäri kehoa. Ainakin minulla se vähentää lihoamisen tuomaa ahdistusta.

      Painon nousu ei lähde käyntiin heti, koska elimistö tarvitsee aikaa käynnistyä uudelleen. Kun ei ole antanut ravintoa elimistölle ni se on tavallaan alkanut nukkumaan. Ja ruuan sulattaminenkin vie energiaa ja kuluttaa kaloreita. Älä turhaannu jos paino ei lähdekään nousemaan heti.

      Olen tottunut lukemaan noiden "wannabe anorektikoiden" tekstejä ni en ihmettele minkä takia laitoit viestisi tälle palstalle. Olet erittäin fiksu ja kunnioitan päätöstäsi parantua.Harva 15v. osaa ajatella noin kypsästi. Olen 26v. ja 11 vuotta vanhempanakaan minulla ei ole rohkeutta ottaa noin isoa askelta.

      Tsemppiä kovasti :) Ilmoittele täällä palstalla miten sinulla menee. Olisi tosi kiva kuulla. Jospa osaisin ottaa mallia sinulta ;)

    • pähkinöitä

      Suklaa, pähkinät, jäätelö esim. ovat sallittuja ja terveellisiä herkkuja. Lisää myös reilusti ruokaöljyjä ja oikeaa kermaa ruokiin ja vaikka voita leivälle. Kävisikö rasvainen jugurtti myslin kanssa? Turkkilainen jugurtti hillon kanssa on myös hyvää.

    • Nondy.

      voisin kokeilla noil pähkinöil ainaki nyt eka :) mul on kerran päivässä jälkiruoka :) ja oon nyt syönny kerran päivässä jälkiruuaks jotaa hedelmii mut voisin silloin vaikka syödä jotain rahkaa tai vanukasta =) ja sit karkkipäivänä (kerran viikossa) karkkia siis kunnon karkkia =D (toivotaan vaa ettei ala ahistaa :S) ja oo muuten kasvissyöjä.. syön kyl kalaa ja kanaa :) mut en kanan munia =D ja oon nyt tehny aina meijän ruuat kotona koska en haluu et kukaa muu tekee niit ku pelkään et siin ruuas on sit jotaa :/ mut voisin pyytää jos äiti alkais tekee joka päivä ihan normaalii ruokaa meille =) siis ei tämmösii laihis ruokia nii ku nyt syödää..

      mut pelottaa eniten se ahistus :/ ja yritän pikku hiljaa =) nii eiköhän se siitä :) ei kaikkee kerralla nii ei ala ahistaa EHKÄ :)

      kuulostaako hyvältä? :) antakaa lisää neuovoja :)

      kiitos kaikille

    • apua kaipaava

      nainen
      25wee
      sappikivet (ei oo KAI eka kohtausta viel tullu)
      refluksitauti
      muista sairauksista en oo varma
      suolistovaivaa
      kuukautiset epämääräset (lähinnä 2kk välein tulee)
      165cm
      49kg
      kammo ruokaan (isoon määrään lähinnä)
      kammo rasvoihin

      miten onnistuisin lihomaan ilman että joutusin koko ajan pelkäämään kipukohtauksia?ja haluan nimenomaan läskiä,en lihasmassaa.tää stressaaminen ei yhtään helpota kyllä tätä lihotuskuuria....huoh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe