kalakeitto

fisuuu

Mikä kala sopii parhaiten keittoon? Ja olis tosi hyvää, jos jollaki oli sellanen erikoinen ja tosi hyvä resepti:D Ei mikään tollanen tavallinen, mitä löytyy netistä tuhansia:P Tai sit sellanen oikeesti perinteinen. Kiitos!

33

2613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkkk
      • vanha kokki

        Luvialainen siikasoppa.
        Tarvikkeet:
        1-1.5 kg. tuore siika
        1 kg. Siikli lajikkeista perunaa
        1 sipuli
        tilliä
        reilu ruokalusikallinen voita
        merisuolaa
        maustepippuria
        vettä.
        Suomusta siika, paloittele se leikkaamalla poikki viiteen,kuuteen osaan. Laita kalanpalat ja kalan pää, josta kidukset on poistettu, kylmään veteen. Kun keitto poreilee, kerää vaahto tarkoin pinnalta, mitä kirkkaampi liemi sen parempi. Lisää maustepippurit ja suola. Keitä kalan palat hitaasti pienellä lämmöllä kypsäksi, varo etteivät palat hajoa pahoin. Nosta palat pois liemestä ja lisää lohkottu sipuli ja lohkotut perunat liemeen. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää runsaasti tuoretta tillisilppua ja voi keittoon. Tarkista maku. Kuumenna kalanpalat uudelleen liemessä ja nosta ne tarjolle erilliseen vatiin. Annostele keittoa jokaisen syöjän lautaselle ja sitten kukin syöjä valitsee kalanpalansa ja ruotii sen itse, sekä lisää kalan omalle keittolautaselleen.
        Tarjoa keiton kera hyvää ruislimppua ja voita.


      • ja hapanleipä
        vanha kokki kirjoitti:

        Luvialainen siikasoppa.
        Tarvikkeet:
        1-1.5 kg. tuore siika
        1 kg. Siikli lajikkeista perunaa
        1 sipuli
        tilliä
        reilu ruokalusikallinen voita
        merisuolaa
        maustepippuria
        vettä.
        Suomusta siika, paloittele se leikkaamalla poikki viiteen,kuuteen osaan. Laita kalanpalat ja kalan pää, josta kidukset on poistettu, kylmään veteen. Kun keitto poreilee, kerää vaahto tarkoin pinnalta, mitä kirkkaampi liemi sen parempi. Lisää maustepippurit ja suola. Keitä kalan palat hitaasti pienellä lämmöllä kypsäksi, varo etteivät palat hajoa pahoin. Nosta palat pois liemestä ja lisää lohkottu sipuli ja lohkotut perunat liemeen. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää runsaasti tuoretta tillisilppua ja voi keittoon. Tarkista maku. Kuumenna kalanpalat uudelleen liemessä ja nosta ne tarjolle erilliseen vatiin. Annostele keittoa jokaisen syöjän lautaselle ja sitten kukin syöjä valitsee kalanpalansa ja ruotii sen itse, sekä lisää kalan omalle keittolautaselleen.
        Tarjoa keiton kera hyvää ruislimppua ja voita.

        http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#4
        Kalaseljankka rommpeista http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/48390/Lohiseljanka tohonkin lykin valkosipuli-kurkkua.
        Molempiin keittoihin voit laittaa krutonki-muodossa jälkiuunileipä-kuutioita tarhollepanossa
        Tästä ei pidot parane !


      • mutta itse silvin
        vanha kokki kirjoitti:

        Luvialainen siikasoppa.
        Tarvikkeet:
        1-1.5 kg. tuore siika
        1 kg. Siikli lajikkeista perunaa
        1 sipuli
        tilliä
        reilu ruokalusikallinen voita
        merisuolaa
        maustepippuria
        vettä.
        Suomusta siika, paloittele se leikkaamalla poikki viiteen,kuuteen osaan. Laita kalanpalat ja kalan pää, josta kidukset on poistettu, kylmään veteen. Kun keitto poreilee, kerää vaahto tarkoin pinnalta, mitä kirkkaampi liemi sen parempi. Lisää maustepippurit ja suola. Keitä kalan palat hitaasti pienellä lämmöllä kypsäksi, varo etteivät palat hajoa pahoin. Nosta palat pois liemestä ja lisää lohkottu sipuli ja lohkotut perunat liemeen. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää runsaasti tuoretta tillisilppua ja voi keittoon. Tarkista maku. Kuumenna kalanpalat uudelleen liemessä ja nosta ne tarjolle erilliseen vatiin. Annostele keittoa jokaisen syöjän lautaselle ja sitten kukin syöjä valitsee kalanpalansa ja ruotii sen itse, sekä lisää kalan omalle keittolautaselleen.
        Tarjoa keiton kera hyvää ruislimppua ja voita.

        ruodot pois sillä aikaa kun perunat ja sipulit kiehuvat.
        Mukavampi syödä kun ei tarvitse syödessä ruotia.
        Ja 2dl kuohukermaa lopuksi, namm


      • mutta itse silvin kirjoitti:

        ruodot pois sillä aikaa kun perunat ja sipulit kiehuvat.
        Mukavampi syödä kun ei tarvitse syödessä ruotia.
        Ja 2dl kuohukermaa lopuksi, namm

        Jos lisäät tähän vanhan kokin ruokaan kermaa, muutat ruoan luonteen, maun ja perinteisen tyylin täysin.

        En kehottaisi vaan ehdottaisin pitäytymään juuri tässä reseptissä. Mutta voissa älä säästele.


    • elliivo

      Hyvää oli kymiläinen haukikeitto kun äiti sen teki.
      Hauki paloiksi. Myös maksa ja mäti mukaan.
      Sipuli ja perunoita sekä muutama kokonainen maustepippuri ja suolaa kattilaan.
      Kalapalat, myös pää sekä vettä perään ja kiehutellaan kypsäksi.
      Nokare voita sekä maitoa lisätään ja kiehautetaan.
      Pää otetaan pois tarjolle tuotaessa.
      Meillä isä halusi kaivella poskilihat ja me lapset kilpailimme mädistä ja maksasta.

      Savolainen rantakalasoppa on myös maukasta.
      Se tehdään ahvenista.
      Peratut ahvenet ja kuoritut perunat vähään suolalla maustettuun veteen kiehumaan.
      Reilusti voita lisätään kun keitto on puolikypsää.
      Tilliäkin voi laittaa.
      Annetaan muhia kypsäksi ja nautitaan.

    • bansu1
    • livekin käy

      Ihan tavallinen pakastesei on parasta, helppo valmistaa, ei tarvii suomustaa eikä ole ruotoja.

      • pakasteet kompostiin

        Eikä maistu millekään. Ja ne seikuutiot ovat kuin kumia.

        Joka pakasteseistä kalakeittoa tekee, ei ole hyvää ruokaa koskaan maistanutkaan!


      • Anonyymi
        pakasteet kompostiin kirjoitti:

        Eikä maistu millekään. Ja ne seikuutiot ovat kuin kumia.

        Joka pakasteseistä kalakeittoa tekee, ei ole hyvää ruokaa koskaan maistanutkaan!

        Tulee seitistäkin hyvä keitto kun ei keitä sitä kalaa liikaa, kyllä se sitten on kumimaista.
        Kyllä arkikeitoksi käy hyvin ja on kyllä maistuvaa, kelpaa meillä kaikille ruisleivän keralla.
        Täällä taitaa mölistä henkilö joka ei OSAA laittaa ruokaa.


    • muikkukeittoa

      Muikkukeitto on ihan hyvä jos saat perattuja tuoreita muikkuja kalatiskiltä. Normaali kalakeiton resepti.

      • Anonyymi

        Harmi että olet kädetön!


    • Luvialaiset

      keittää vissiin siikakeiton perunat kuorineen kirjoittajan mukaan

    • käly

      Tekaiseppa,

      LOHIKEITTO:
      Vettä
      Maitoa
      1 pss lohikuutioita( Norjan) tai Norjan lohi.
      Perunoita
      1 Sipulia
      pippuria
      0.5- 1 tl Vehnäjauhj. tai kalaliemikuutio

      Kiehuta perunat puolikypsiksi. Lisää joukkoon sipuli, pippurit, kalakuutiot keitä kypsäksi. Lopuksi laita Maito ja Kalaliemikuutio ja kiehauta.
      Mutta, muista, kun keität perunat laita vettä sen verran jotta perunat peittyvä, koska sitä ei missään vaiheessa kaadeta pois, maito lisätään vain joukkoon.

      Jos haluat suurustaa Vehnäjauhoilla, kalaliemen sijasta, lisää se samaan aikaan kuin laitat maidon joukkoon.( liota vehnäjauhot kylmään maitoon tai vesitilkkaan ensin.Kaada loruttamalla, kiehauta.)

    • mun mummoni muni mun

      Lohikeitolle

      500 g lohifileetä
      (500 g kalanperkeitä (kuha, ahven...)
      1 l vettä 5-8 valkopippuria
      suolaa =liemi)
      mutta käytän puljonki kalalientä
      5-8 valkopippuria
      suolaa
      1 sipuli
      5-8 isoa yleisperunaa
      1 pieni porkkana
      1 dl kermaa
      tarkista maku
      0,5 pnt tilliä
      valkopippuria myllystä
      suolaa
      Freesaa vihannekset voissa ja lisää liemi, keitä kypsäksi liemessä.
      Laske lämpö ja siihen vasta lohipalat ja vain hetki, kun kypsyvät.

      Vihje voitele jälkiuuniviipalepalat voilla ja lisää sopan pinintaan kera tillin lpuksi

    • mun makuuni
    • Anonyymi

      Olen joskus kauan sitten syönyt erittäin hyvää kalakeittoa... se oli taivaallista... oli ehkä hesan jossain kauppahallissa... jotain käsittämättömän hyvää... mitähän siinä oli kun oli saatu sellainen lopputulos

      • Anonyymi

        Ainakin sitä kalaa.


    • Anonyymi

      Pangasius on hyvä maitokeitossa ja mausteeksi rakuunaa.

    • Anonyymi

      Savolainen kalakeitto:
      vettä
      vähän suolaa
      paljon voita
      puruveden muikkuja
      NAM !

      • Anonyymi

        Tuo taitaa olla kuitenkin rantakalaa eikä kalakeittoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo taitaa olla kuitenkin rantakalaa eikä kalakeittoa.

        Häh, eikös tuossa ole kalaa keitossa, sama missä sen tekee. Ruisleipä on myös hyvä veteen tehdyssä kalakeitossa ja voihan siihen perunaakin laittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häh, eikös tuossa ole kalaa keitossa, sama missä sen tekee. Ruisleipä on myös hyvä veteen tehdyssä kalakeitossa ja voihan siihen perunaakin laittaa.

        Kalakeitto ja rantakala on ihan eri ruokia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalakeitto ja rantakala on ihan eri ruokia.

        Miten se valmistuspaikka ratkaisee erilaisuuden :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se valmistuspaikka ratkaisee erilaisuuden :D

        Ei se paikka, vaan se resepti, kalakeittoon kuuluu myös perunat, sipuli, pippuri, maito, kerma. yms. mutta rantakalassa on vain kalaa, vettä, voita ja suolaa, ei se ole keittoa.
        Vai onko lihakeitto sellaista, jossa on pelkkää lihaa ja lientä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se paikka, vaan se resepti, kalakeittoon kuuluu myös perunat, sipuli, pippuri, maito, kerma. yms. mutta rantakalassa on vain kalaa, vettä, voita ja suolaa, ei se ole keittoa.
        Vai onko lihakeitto sellaista, jossa on pelkkää lihaa ja lientä?

        HAHAHAHA, siis jos on enemmän kalaa ja vähemmän kasviksia niin ei ole kalakeitto...., et taida olla ihan järjissäsi. Ja keitto on keitto, ei sillä ole merkitystä mitä aineita siinä keitossa on, enemmän niistä veteen tehdään kuin maitoon :D

        Kalakeittoja kuten mitä tahansa ruokaa voi tehdä hyvin monella eri reseptillä, sipulia ei käytä läheskään kaikki, toiset taas laittaa vaikkapa tomaattia ja maustaa voi monella tapaa. Hyvin monet tekee vaikkapa lohikeiton kotona veteen, ei kaikki halua tai voikaan maitoa käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HAHAHAHA, siis jos on enemmän kalaa ja vähemmän kasviksia niin ei ole kalakeitto...., et taida olla ihan järjissäsi. Ja keitto on keitto, ei sillä ole merkitystä mitä aineita siinä keitossa on, enemmän niistä veteen tehdään kuin maitoon :D

        Kalakeittoja kuten mitä tahansa ruokaa voi tehdä hyvin monella eri reseptillä, sipulia ei käytä läheskään kaikki, toiset taas laittaa vaikkapa tomaattia ja maustaa voi monella tapaa. Hyvin monet tekee vaikkapa lohikeiton kotona veteen, ei kaikki halua tai voikaan maitoa käyttää.

        Googletapa ihan huviksesi rantakala ja kalakeitto, niin huomaat eron. Kalakeittoon tulee myös kasviksia kuten perunoita, porkkanoita yms. ihan keittäjän maun mukaan, mutta rantakalassa on vain kalaa ja mausteita. Eihän liha- ja makkarakeittokaan synny pelkästä lihasta tai makkaran paloista ja vedestä, tarvitaan myös kasviksia mukaan.
        Ymmärrätkö nyt eron?
        Ja joo, olen savolainen ja tuolla aiemmin keitoksi väitetty on rantakalaa, ei kalakeittoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googletapa ihan huviksesi rantakala ja kalakeitto, niin huomaat eron. Kalakeittoon tulee myös kasviksia kuten perunoita, porkkanoita yms. ihan keittäjän maun mukaan, mutta rantakalassa on vain kalaa ja mausteita. Eihän liha- ja makkarakeittokaan synny pelkästä lihasta tai makkaran paloista ja vedestä, tarvitaan myös kasviksia mukaan.
        Ymmärrätkö nyt eron?
        Ja joo, olen savolainen ja tuolla aiemmin keitoksi väitetty on rantakalaa, ei kalakeittoa.

        Idiootti, jos on kalaa keitossa niin eikä muka ole kalakeittoa, miten ne perunat muuttaa kalakeiton enemmän kalakeitoksi. Yhtä hyvin rannalla tehtyyn kakakeittoon voi laittaa perunaa ja yhtä hyvin sen voi tehdä kotona. Kun mennään mökille kalastamaan, otetaan useinkin perunat mukaan kun tehdään kalakeitto rannalla, mutta onnistuu toki ilmankin.

        Siitä voit väitellä vaikka itsesi kanssa kuuluuko rantakalaan perunat vai ei, mutta kalakeittoa se rantakalakin on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idiootti, jos on kalaa keitossa niin eikä muka ole kalakeittoa, miten ne perunat muuttaa kalakeiton enemmän kalakeitoksi. Yhtä hyvin rannalla tehtyyn kakakeittoon voi laittaa perunaa ja yhtä hyvin sen voi tehdä kotona. Kun mennään mökille kalastamaan, otetaan useinkin perunat mukaan kun tehdään kalakeitto rannalla, mutta onnistuu toki ilmankin.

        Siitä voit väitellä vaikka itsesi kanssa kuuluuko rantakalaan perunat vai ei, mutta kalakeittoa se rantakalakin on.

        Niin, on olemassa rantakala ja rantakalakeitto, eri ruokia, sinä voit toki keitoksesi nimetä ihan miten haluat.
        Terv. Idiootti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, on olemassa rantakala ja rantakalakeitto, eri ruokia, sinä voit toki keitoksesi nimetä ihan miten haluat.
        Terv. Idiootti

        Niin, voihan rannalla vaikka savustaa ja paistaa kalaa tai sitten tehdä rantakalan eli keiton. Vain idiootti ei tajua rantakalan olevan keittoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, voihan rannalla vaikka savustaa ja paistaa kalaa tai sitten tehdä rantakalan eli keiton. Vain idiootti ei tajua rantakalan olevan keittoa.

        Onko sinulla tapana haukkua idiooteiksi kaikki, jotka ovat eri mieltä kanssasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla tapana haukkua idiooteiksi kaikki, jotka ovat eri mieltä kanssasi?

        Vain idiootti väittää ettei rantakala olisi kalakeitto tai mikään keitto :D

        Rantakalaakin tehdään lukemattomilla resepteillä, ei meillä ole laitettu koskaan isoja määriä voita, hankalahan sitä on kuljettaakin mukana kesäkuumalla, varsinkin ennen vanhaan. Joku keksinyt varmaan sattumalta laittaa eväs ruispalat keittoon tai lisäksi jos kalaa tuli vähän ja huomasi olevan hyvää. Jotkut ottaa mukaan perunatkin, ei siihen yhtä oikeaa tapaa ole, mutta keitto on keitto ja kalakeitto on kalakeitto.


    • Anonyymi

      Rakuuna on paras mauste maitokeittoon etenkin miedoille kaloille kuten seiti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2862
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1966
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1640
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1355
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      287
      1181
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      1003
    Aihe