MARENKI JA VAAHTOKARKKI ??

herbuska

Tiedän että marengit on kevyitä, jos laihduttaessa haluaa jotain hyvää ja makeaa kahvin kanssa , mutta onko vaahtokarkit yhtä kevyitä ??

13

7006

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskittää

      pahasti. Sadassa grammassa jotain 400 kaloria. Ei ole laihduttajan herkku.

    • bana--

      No marengeissa on energiaa n. 280kcal/100g ja vaahtokarkeissa n. 350kcal/100g.
      Yksi kappale kumpaakaan ei tosin paina vielä hirveästi, eikä siinä siis ole kovin paljoa kaloreita. Jos pari syö kahvin kanssa niin ei se varmaan laihdutusta kaada, mutta täytyy pitää huoli että se on vain se pari päivässä, eikä joka kahvilla. Ettei mene pussillista päivän aikana.

      • tosilaihduttaja

        Voiko todella sokerista tehty makeinen olla vähäkalorinen? Minusta laihdutuksessa on kyse tuollaisista tavoista eroon pääsemisestä ja elämäntapojen muuttamisesta niin, että ylipainoinen pääsee eroon sokeririippuvuudestaan.


      • pahimmasta päästä
        tosilaihduttaja kirjoitti:

        Voiko todella sokerista tehty makeinen olla vähäkalorinen? Minusta laihdutuksessa on kyse tuollaisista tavoista eroon pääsemisestä ja elämäntapojen muuttamisesta niin, että ylipainoinen pääsee eroon sokeririippuvuudestaan.

        En tiedä opetetaanko kouluissa nykyään jonkinlaista ravintotietoutta, mutta tuntuu tosiaan ihmisillä olevan niin kummallisia käsityksiä asioista, että olisi kyllä ainakin paikallaan.

        Sokeri ensinnäkin sisältää energiaa paljon ja myös nostaa verensokeria nopeasti, eli omiaan lihottamaan, jos jokin. Lisäksi tietysti jatkuvalla verensokerin suurilla vaihteluilla altistaa itsensä diabetekselle.

        Eräs asia, joka myös hieman ihmetyttää, on laihduttajien pyrkimys etsiä sellaisia ruoka-aineita, joita voi syödä 'määrättömästi'. Toki jollain pelkällä kurkulla tai kaalilla on vaikea lihoakaan, mutta jo pitkästyminen vuoksi ja kestävän muutoksen aikaansaamiseksi on vaan pakko osata hillitä itseään, vähentää syömistä sekä hankkia sen verran tietoa, että myös sisällöllisesti ruokavalio kääntyy parempaan suuntaan.

        Lisäksi syöminen on aina suhteutettava kulutukseen ja opeteltava lukemaan ammattilaistenkin ruokavaliovinkkejä sillä silmällä, että kuinka paljon itse liikkuu (työnsä puolesta ja/tai muuten). Useita pieniä aterioita päivässä, lautasmalli (hiilihydraattineljänneksineen) jne. ei vaan yksinkertaisesti toimi, jos ei myös samalla harrasta liikuntaa.


      • fyrtmighkjkljljil
        tosilaihduttaja kirjoitti:

        Voiko todella sokerista tehty makeinen olla vähäkalorinen? Minusta laihdutuksessa on kyse tuollaisista tavoista eroon pääsemisestä ja elämäntapojen muuttamisesta niin, että ylipainoinen pääsee eroon sokeririippuvuudestaan.

        Tiedätkö edes mistä marenki on tehty? Toki siinä sokeria on mutta pääraaka-aine on KANANMUNAN VALKUAINEN. Kananmunan valkuainen on vähäkalorista (100g/50kcal) ja runsasproteiinista. Jos tekee marengin itse (vatkaa vain kananmunan valkuaisia kunnes ne vaahdottuvat ja sitten paistaa uunissa) ei tarvitse lisätä sokeria lainkaan tai vain pieni hyppysellinen. Tai sitten voi laittaa kanelia tai jotain muuta lämmintä maustetta.


    • jupjup

      Aikaisemmille kirjoittajille ihan vaan tiedoksi, että suurin osa ravintoterapeuteista ei edes suosittele täysin herkutonta ruokavaliota. Herkkujakin, jopa niitä hirveitä sokerisia saa syödä kohtuudella kolmekin kertaa viikossa. Itseasiassa, vaikka söisit pelkkää karkkia, niin voit laihtua, jos vain syöt niitä alle kulutuksen. Ja nyt tässä keskustelussa paljon puhutut marenki ja vaahtokarkki ovat todellakin järkeviä vaihtoehtoja suklaalle tai esim. muille irtokarkeille. Vaikkakin esim. vaahtokarkeissa on se reilut 400 kaloria per 100 g, niin vaahtokarkit ovat niin kevyitä, että niitä pitää syödä määrällisesti paljon enemmän, kuin esim. suklaata, että 100 g tulee täyteen, marengeista puhumattakaan, joissa on ilmeisesti vieläpä puolet vähemmän kaloreita, kuin vaahtokarkeissa. Tämä ei tietenkään tarkoita, että on pakko puputtaa se 100 g marenkia, päinvastoin, tiettyinä herkutteluhetkinä voi syödä vaikka 40-50 g marenkia, ( joka vastaa ison karkkipussin määrää) jolloin on herkutellutkin vain 100 kalorin edestä. Esim. yhdessä suklaapatukassa on jo se reilut 300 kaloria. Eli järki käteen ja laskeskelkaa ja vertailkaa näitä asioita..

    • lal lal laa

      Nii, onhan esim. omenan tai muun hedelmän syöminen ihan älytöntä... VARSINKIN laihduttajalta.

    • kauneus&terveys

      Tiedätkös,, ehkä tietämättäsi olit ihan oikeessa !
      Sillon kun harrastin kilpaurheilua ja tiettyjen tulosten saavuttamiseksi luin aika paljon ravinto-opin kirjoja törmäsin asiaan että laihduttaja ei
      pitäisi syödä omenaa. Asia perustuu ketoosiin. Omenassa on entsyymejä jotka hiilareiden kanssa elimistössä ollessaan sitovat ne hiilarit, jolloin ei varsin laihdu. Omenan kanssa pelkkää proteiinia, tai
      odottaa n 6 tuntia että entsyymit hajoavat elimistössä.
      Pelkkää kemiaa, mutta totta.
      Laihduttajalle / painon tarkkailijalle / käteviä ovat riisikakut. Niitähän saa isoina ja pieninä sekä myös maustettuna. Tai sitten voi itse tuunata päälliset sitä mukaa mitä dietti antaa periksi

    • 70-l. herkku

      Marenkeja pisteltiin menemään 70-luvulla muiden kakaroiden kanssa... kotileipomon myymälästä haettiin ja helvetin hyviä oli. Nykyään enää sellaisia ei mistään saakaan. Silloin ihmiset olivat solakoita, koulussakaan ei ollut yhtään lihavia lapsia.

    • sukker_<3

      sokeri EI lihota yhtä paljon kuin esim.rasva. Rasvassa on 900 kcal / 100g ja sokerissa vain 400 kcal / 100g. Ja se on saman verran kuin proteiinissa ! Kannattaa kuitenkin miettiä näiden aineiden muitakin ominaisuuksia.esim proteiini pitää kylläisenä pitkään ja sokeri taas välttämättä ei. Rasvan ylisyönti kasvattaa ruokahalua. Dan sukkerin sivuilla on asiaa tästä aiheesta ja ylipainosta.

      • ettäsilleintällein

        Myös sokerin ylisyönti aktivoi aivoissa pikkuisen osan mikä säätele syömishimoa. Mm. tavallisen limsan juomisen lisää himoa syödä.


    • ponybutt

      Laita vaahtokarkki mikroon. (En ole itse kokeillut, mutta kuulemma moninkertaistuu :D)

    • Koti kokki

      Marengeista saa kevyempiä... Kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi, sekaan makeutusainetta ja jos haluaa suklaisen niin lisää sokeritonta kaakaota. Kököiksi pellille, 100 astetta noin tunti. Uunista otettaessa ovat pehmeitä, mutta kun antaa jäähtyä tunnin verran niin kovettuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe