Mistä ruhonosasta tuo oikein jauhetaan?
Vai jauhetaanko tietoisesti ihan ihraa joukkoon, jotta saataisiin 'halpaa' painoa tuotteeseen?
Ja onko naudassa ihraa (sanotaanko sitä rasvaa naudassa ihraksi)?
17 % naudan jauheliha
48
4062
Vastaukset
- todellakaan
ole ihraa,arvaas mitä?
- kääk!
En tiedä, mutta missä muka edes vanhassa lehmässä on noin rasvasta lihaa?
- jätelihaa
Mitä hyvänsä, niin melkoista jätettä myydään ihmisille kovaan hintaan!
Paistijauhelihan hinta on räjähtänyt ja ihmiset eivät enää osta, joten jauhelihaksi jauhetaan kaikki mitä keksitään ja myydään muka lihana kovaan hintaan! jätelihaa kirjoitti:
Mitä hyvänsä, niin melkoista jätettä myydään ihmisille kovaan hintaan!
Paistijauhelihan hinta on räjähtänyt ja ihmiset eivät enää osta, joten jauhelihaksi jauhetaan kaikki mitä keksitään ja myydään muka lihana kovaan hintaan!>>Oisko joukossa suolija ja keuhkoja
jätelihaa
>>17 % naudan jauheliha Mistä ruhonosasta tuo oikein jauhetaan?>Vai jauhetaanko tietoisesti ihan ihraa joukkoon, jotta saataisiin 'halpaa' painoa tuotteeseen?>Ja onko naudassa ihraa (sanotaanko sitä rasvaa naudassa ihraksi)?
- ennen kuin oli 17 % jauheli...
Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!
Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan? ennen kuin oli 17 % jauheli... kirjoitti:
Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!
Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan?>>Mihin nämä leikot ennen laitettiin>Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!>Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan?
- Osti ruhot
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Mihin nämä leikot ennen laitettiin>Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!>Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan?
Kokonaisina ja leikkasi ne kaupan kylmähuoneessa, erotellen paistit, fileet ja keittolihat ym. Asiakas sai valita mieleisestään ruhon osasta haluamansa kohdan, josta kauppias sitten jauhoi omassa myllyssään jauhelihan. Näin tapahtuu vielä tänäkin päivänä esimerkiksi ranskassa ja osin saksassakin, sekä espanjassa ja miltei kaikissa entisissä itäblokin maissa. Sitä kutsutaan edelleenkin hyväksi palveluksi. Nykyajan suomalainen kauppias ei usein edes tunnista irtonaisia ruhonosia, saati sitten omista edes lihamyllyä. Syy ei varmaankaan ole yksin kauppiaan, tuskin edes ketjun, vaan ylihygienisten terveysviranomaisten, sekä sangen usein puutteellisen omavalvonnan.
Osti ruhot kirjoitti:
Kokonaisina ja leikkasi ne kaupan kylmähuoneessa, erotellen paistit, fileet ja keittolihat ym. Asiakas sai valita mieleisestään ruhon osasta haluamansa kohdan, josta kauppias sitten jauhoi omassa myllyssään jauhelihan. Näin tapahtuu vielä tänäkin päivänä esimerkiksi ranskassa ja osin saksassakin, sekä espanjassa ja miltei kaikissa entisissä itäblokin maissa. Sitä kutsutaan edelleenkin hyväksi palveluksi. Nykyajan suomalainen kauppias ei usein edes tunnista irtonaisia ruhonosia, saati sitten omista edes lihamyllyä. Syy ei varmaankaan ole yksin kauppiaan, tuskin edes ketjun, vaan ylihygienisten terveysviranomaisten, sekä sangen usein puutteellisen omavalvonnan.
>>Meidän kauppias Osti ruhot Kokonaisina ja leikkasi ne kaupan kylmähuoneessa, erotellen paistit, fileet ja keittolihat ym. Asiakas sai valita mieleisestään ruhon osasta haluamansa kohdan, josta kauppias sitten jauhoi omassa myllyssään jauhelihan.>Näin tapahtuu vielä tänäkin päivänä esimerkiksi ranskassa ja osin saksassakin, sekä espanjassa ja miltei kaikissa entisissä itäblokin maissa. Sitä kutsutaan edelleenkin hyväksi palveluksi.>Nykyajan suomalainen kauppias ei usein edes tunnista irtonaisia ruhonosia, saati sitten omista edes lihamyllyä.>Syy ei varmaankaan ole yksin kauppiaan, tuskin edes ketjun, vaan ylihygienisten terveysviranomaisten, sekä sangen usein puutteellisen omavalvonnan.
- ollenkaan
ennen kuin oli 17 % jauheli... kirjoitti:
Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!
Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan?> Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!
ymmärtää, mistä on kyse!
Ei ne ole mitään jätteitä, vaan kyse on niistä lihan rippeistä, jotka jää fileiden, paistien yms. leikkaamisen jälkeen jäljelle.
Mistä täällä esiintyvä yleinen tarve osoittaa tietämättömyytensä oikein johtuu? - 17 % naudanjauhelihaa
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Mihin nämä leikot ennen laitettiin>Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!>Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan?
Vai onko lehmätkin läskistyneet?
17 % naudanjauhelihaa kirjoitti:
Vai onko lehmätkin läskistyneet?
>>Rasvaprosentti ainakin on noussut Vai onko lehmätkin läskistyneet?
- härkää, vasikkaa
ennen kuin oli 17 % jauheli... kirjoitti:
Siis todellakin on keksitty jätteet syöttää ihmisille!
Ennen kai nämä meni makkaratehtaille, kissojen ja koirien ruokaan?Näin ainakin nimissä?
Mitä osaa elukasta? - ulkomaalainen
että miten hän selittää, että parin otteisin ostetut jauhelihaa sisältävät valmisruoat maistuivat selkeästi härkintyneeltä rasvalta.
Sopisi katsoa asiaa ihan kuluttajan kannalta, ettei sen suurempi halloota tarvitsisi nostaa. - ovat kuin
ulkomaalainen kirjoitti:
että miten hän selittää, että parin otteisin ostetut jauhelihaa sisältävät valmisruoat maistuivat selkeästi härkintyneeltä rasvalta.
Sopisi katsoa asiaa ihan kuluttajan kannalta, ettei sen suurempi halloota tarvitsisi nostaa.Saippuapaloja, liukkaita ja niistä on vaikea saada otetta.
ulkomaalainen kirjoitti:
että miten hän selittää, että parin otteisin ostetut jauhelihaa sisältävät valmisruoat maistuivat selkeästi härkintyneeltä rasvalta.
Sopisi katsoa asiaa ihan kuluttajan kannalta, ettei sen suurempi halloota tarvitsisi nostaa.>>että miten hän selittää, että parin otteisin ostetut jauhelihaa sisältävät valmisruoat maistuivat selkeästi härkintyneeltä rasvalta.
- johtuu,että
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Meidän kauppias Osti ruhot Kokonaisina ja leikkasi ne kaupan kylmähuoneessa, erotellen paistit, fileet ja keittolihat ym. Asiakas sai valita mieleisestään ruhon osasta haluamansa kohdan, josta kauppias sitten jauhoi omassa myllyssään jauhelihan.>Näin tapahtuu vielä tänäkin päivänä esimerkiksi ranskassa ja osin saksassakin, sekä espanjassa ja miltei kaikissa entisissä itäblokin maissa. Sitä kutsutaan edelleenkin hyväksi palveluksi.>Nykyajan suomalainen kauppias ei usein edes tunnista irtonaisia ruhonosia, saati sitten omista edes lihamyllyä.>Syy ei varmaankaan ole yksin kauppiaan, tuskin edes ketjun, vaan ylihygienisten terveysviranomaisten, sekä sangen usein puutteellisen omavalvonnan.
Nuo samaiset palvelut eivät noissa mainituissa maissa ole nousseet pilviin, Silti palkat ovat samalla tasolla kuin suomessa, joissakin noista maissa jopa paremmat. Verotuskin lienee samoissa luksemissa. Ettei vaan taas se julmettu ahneus?
Vai olisiko suomalainen tehottomampi työntekijä? - mieti tätä
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>että miten hän selittää, että parin otteisin ostetut jauhelihaa sisältävät valmisruoat maistuivat selkeästi härkintyneeltä rasvalta.
Puusuu, kuka on?
- ulkomaalainen
ovat kuin kirjoitti:
Saippuapaloja, liukkaita ja niistä on vaikea saada otetta.
Mielenkiintoista kyllä, että silloin kun otin saman asian aikasemmin esille, hän ei, vastointapojaan, ottanutkaan lihateollisuuden puolesta kanta, ei, oli ihan hilja.
Eikä aihetta. ulkomaalainen kirjoitti:
Mielenkiintoista kyllä, että silloin kun otin saman asian aikasemmin esille, hän ei, vastointapojaan, ottanutkaan lihateollisuuden puolesta kanta, ei, oli ihan hilja.
Eikä aihetta.Taisit puhua puuta heinää. En nimittäin muista koskaan olleeni vastaamatta sinulle.
johtuu,että kirjoitti:
Nuo samaiset palvelut eivät noissa mainituissa maissa ole nousseet pilviin, Silti palkat ovat samalla tasolla kuin suomessa, joissakin noista maissa jopa paremmat. Verotuskin lienee samoissa luksemissa. Ettei vaan taas se julmettu ahneus?
Vai olisiko suomalainen tehottomampi työntekijä?>>Mistähän sitten johtuu,että Nuo samaiset palvelut eivät noissa mainituissa maissa ole nousseet pilviin>Ettei vaan taas se julmettu ahneus?>Vai olisiko suomalainen tehottomampi työntekijä?
- lähinnä teoriaa tuo
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Mistähän sitten johtuu,että Nuo samaiset palvelut eivät noissa mainituissa maissa ole nousseet pilviin>Ettei vaan taas se julmettu ahneus?>Vai olisiko suomalainen tehottomampi työntekijä?
"Jos kuluttajat todella haluaisivat edellä mainitsemaasi palvelua, sitä olisi tarjolla."
Kaupan toimintorakenteet on niin pitkälle standardisoituja, että laajamittaisen muutoksen toteutuminen kysyntää muuttamalla on lähinnä kansantalousteoreetikkojen hellimä ajatus. lähinnä teoriaa tuo kirjoitti:
"Jos kuluttajat todella haluaisivat edellä mainitsemaasi palvelua, sitä olisi tarjolla."
Kaupan toimintorakenteet on niin pitkälle standardisoituja, että laajamittaisen muutoksen toteutuminen kysyntää muuttamalla on lähinnä kansantalousteoreetikkojen hellimä ajatus.>>Kaupan toimintorakenteet on niin pitkälle standardisoituja, että laajamittaisen muutoksen toteutuminen kysyntää muuttamalla on lähinnä kansantalousteoreetikkojen hellimä ajatus.
- lapsiperheille suunnattuja
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Kaupan toimintorakenteet on niin pitkälle standardisoituja, että laajamittaisen muutoksen toteutuminen kysyntää muuttamalla on lähinnä kansantalousteoreetikkojen hellimä ajatus.
tukkupakkauksia ja sitten jystää tylsyyteen saakka sitä samaa, kun rahaha ratkaisee ostopäätöksen.
Suurin osa talouksista alkaa olla yhdenhengen talouksia. Milloin kauppa tajuaa tämän? - A.Smith
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Kaupan toimintorakenteet on niin pitkälle standardisoituja, että laajamittaisen muutoksen toteutuminen kysyntää muuttamalla on lähinnä kansantalousteoreetikkojen hellimä ajatus.
Ajatus päätöksenteon vapaudesta ostotilanteessa - etenkin tapauksessa, jossa vaihtoehtoina on tosiasiallisesti saatavissa oleva hyödyke A ja kansantaloustieteilijän mielikuvitushyödyke B (ceteris paribus) - on fiktio, jolla oikeutetaan vallitseva käytäntö.
A.Smith kirjoitti:
Ajatus päätöksenteon vapaudesta ostotilanteessa - etenkin tapauksessa, jossa vaihtoehtoina on tosiasiallisesti saatavissa oleva hyödyke A ja kansantaloustieteilijän mielikuvitushyödyke B (ceteris paribus) - on fiktio, jolla oikeutetaan vallitseva käytäntö.
Niin no, kysehän on loppuviimein vain kysynnän ja tarjonnan laista. Ei siinä sen kummempaa.
- Myslimuro II -bulkkituote
vetabix_nro1 kirjoitti:
Niin no, kysehän on loppuviimein vain kysynnän ja tarjonnan laista. Ei siinä sen kummempaa.
Kyse siis on puhtaasti siitä, että oikealle laskeva kysyntäkäyrä kohtaa oikealle nousevan tarjontakäyrän?
Tämä neoklassisen taloustieteen malli on puhtaaksi pelkistetty ceteris paribus -malli, jossa ei oteta huomioon niitä reaalielämässä esiintyviä kustannuksia, jotka aiheutuvat vaihtoehtoisen hyödykkeen etsimisestä.
Koska vaihtoehdon (kauppiaan kaupassaan jauhaman jauhelihan) etsintä on kalliimpaa kuin valmiin tuotteen (teollisuuden vakuumiin purkittaman mössön) kärryyn nostaminen, ei valintatilanteessa todellisuudessa kohtaa kysyntä ja tarjonta. - ulkomaalainen
vetabix_nro1 kirjoitti:
Taisit puhua puuta heinää. En nimittäin muista koskaan olleeni vastaamatta sinulle.
.. kun juuri se vastaus EI tullut
- ulkomaalainen
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>että miten hän selittää, että parin otteisin ostetut jauhelihaa sisältävät valmisruoat maistuivat selkeästi härkintyneeltä rasvalta.
.. että minä itse...
Kyllä se vain niin oli, että kaupan hyllystä suoraan kotiin ja mikroon.
En olisi ottanut tätä ennen puheeksi, mutta kun on muitakin asiakaita, joilla näin sattui käymään.
Me tietysti laitetaan lähes poikeuksetta ruoat itse tuoreista (?) raaka-aineista ja ostettaisi mieluiten luomu ja senkin mieluiten suoraan tiloilta, mutta kun tämä elintarvikevalvonta paremmin suosii suurteollisuutta, on elintila näillä vähäinen.
Koko homma muistuttaa vähän sitä lääketeollisuutta, ymmärräthän. - ulkomaalainen
vetabix_nro1 kirjoitti:
Taisit puhua puuta heinää. En nimittäin muista koskaan olleeni vastaamatta sinulle.
Odotan yhä vastauksen kysymykseen, että miten on mahdollista, että kahdessa eri jauheliha- valmisruoissa oli selvästi härkiintynyt maku.
Jos nyt ei tule kuluttajaystävällinen, asiallinen vastaus, viedän seuravan tapauksen sattuessa paketti sinun natamalle osoitteelle tutkittavaksi, mutta se ei saa olla ko. valmistaja. ulkomaalainen kirjoitti:
Odotan yhä vastauksen kysymykseen, että miten on mahdollista, että kahdessa eri jauheliha- valmisruoissa oli selvästi härkiintynyt maku.
Jos nyt ei tule kuluttajaystävällinen, asiallinen vastaus, viedän seuravan tapauksen sattuessa paketti sinun natamalle osoitteelle tutkittavaksi, mutta se ei saa olla ko. valmistaja.>>Odotan yhä vastauksen kysymykseen, että miten on mahdollista, että kahdessa eri jauheliha- valmisruoissa oli selvästi härkiintynyt maku.
sanota ihraksi. Itse en koskaan käytä pelkkää naudan jauhelihaa kun se on niin vähärasvaista. Ihraista sikaa kun laittaa joukkoon niin alkaa maistumaan.
- naudan leikkuu
N-1 ja N-2, ennen vanhaan sanottiin kuitenkin R-1 ja R-2 ja R-3, viimeksi mainittu ns. teollisuusleikkuu, makkara ym. raaka-aineeksi. R,kirjain alkuun, tulee sanasta raavas. Raavaan eli naudan rasva on nimeltään rasvaa ja tuota rasvaa soisi olevan edes hieman näkyvämmin noissa keinotekoisesti "takuumureissa" kotimaisissa fileissä, jolloin sitä kutsuttaisi marmoriksi. Tuota marmoria tosin näkee joskus kotimaisessa soppalihassa, se on sitä valkoisen ja keltaisen väristä kovaa ainesta punaisen lihan välissä. Mitä enemmän tuota yleensä halvemmissa ruhon osissa olevaa rasvaa on sen rasvaisempaa on jauhelihakin. 17 prosentin rasvapitoisuus on helppo saavuttaa. Paljon korkeampikin jos halutaan.Esim tuossa aimemmin mainitussa R-3:ssa rasvaprosentti saattaa helposti nousta yli 30 prosentin. Mattilan mukaan possu lisää rasvaa naudan jauhelihaan, se on totta, mutta se antaa lisäksi myös erilaisen koostumuksen ja maun tuolle jauhelihalle. Paistijauheliha sinällään on monesti liian kuivaa ja mautonta.
- naudan rasva ei?
naudan leikkuu kirjoitti:
N-1 ja N-2, ennen vanhaan sanottiin kuitenkin R-1 ja R-2 ja R-3, viimeksi mainittu ns. teollisuusleikkuu, makkara ym. raaka-aineeksi. R,kirjain alkuun, tulee sanasta raavas. Raavaan eli naudan rasva on nimeltään rasvaa ja tuota rasvaa soisi olevan edes hieman näkyvämmin noissa keinotekoisesti "takuumureissa" kotimaisissa fileissä, jolloin sitä kutsuttaisi marmoriksi. Tuota marmoria tosin näkee joskus kotimaisessa soppalihassa, se on sitä valkoisen ja keltaisen väristä kovaa ainesta punaisen lihan välissä. Mitä enemmän tuota yleensä halvemmissa ruhon osissa olevaa rasvaa on sen rasvaisempaa on jauhelihakin. 17 prosentin rasvapitoisuus on helppo saavuttaa. Paljon korkeampikin jos halutaan.Esim tuossa aimemmin mainitussa R-3:ssa rasvaprosentti saattaa helposti nousta yli 30 prosentin. Mattilan mukaan possu lisää rasvaa naudan jauhelihaan, se on totta, mutta se antaa lisäksi myös erilaisen koostumuksen ja maun tuolle jauhelihalle. Paistijauheliha sinällään on monesti liian kuivaa ja mautonta.
Tyhmänä edelleenkin!
- vain silavaa
naudan rasva ei? kirjoitti:
Tyhmänä edelleenkin!
ja naudan lihassa talia.
- vanha kokki
vain silavaa kirjoitti:
ja naudan lihassa talia.
On erilaiset niitykset. Sian läskiä, sitävalkeata, sanotaan silavaksi, tailäskiksi ja ihraksi, ihrasta saadaan hieman jalostamalla erinomaista paistorasvaa nimeltään laardi. Raavaan tai naudan rasvaa kutsutaan vai rasvaksi. Lampaan rasvaa kutsutaan taliksi. En tiedä ovatko nämä tänä päivänä mitenkään virallisia nimityksiä, mutta näin meille aikoinaan opetettiin.
- valurautakokki
vanha kokki kirjoitti:
On erilaiset niitykset. Sian läskiä, sitävalkeata, sanotaan silavaksi, tailäskiksi ja ihraksi, ihrasta saadaan hieman jalostamalla erinomaista paistorasvaa nimeltään laardi. Raavaan tai naudan rasvaa kutsutaan vai rasvaksi. Lampaan rasvaa kutsutaan taliksi. En tiedä ovatko nämä tänä päivänä mitenkään virallisia nimityksiä, mutta näin meille aikoinaan opetettiin.
Saako Suomesta jossain?
Muualla myydään pakkauksissa ihan kuin Suomessa voita! Käyttöä olisi! - härskiintyy helposti
Teen ruokaa annosrasioihin pakkaseen. Jos käyttää jauhelihaa, on sen oltava naudanpaistijauhelihaa. Possusta, sika-naudasta tulee alkuun ihan suht ok makuista, mutta hyvin äkkiä pakkasessa alkaa maistumaan ällölle! Rasva hapettuu! Yök, en syö!
- tai kaappisi
härskiintyy helposti kirjoitti:
Teen ruokaa annosrasioihin pakkaseen. Jos käyttää jauhelihaa, on sen oltava naudanpaistijauhelihaa. Possusta, sika-naudasta tulee alkuun ihan suht ok makuista, mutta hyvin äkkiä pakkasessa alkaa maistumaan ällölle! Rasva hapettuu! Yök, en syö!
Lämpötila. Toiseksi, valmiit ruoat on hyvä käyttää kolmen kuukauden kuluessa pakastamisesta, olivatpa ne tehty sianlihasta tai naudanlihasta.
Sian puhdas ihra laardi on erinomaisen hyvän makuista vaikka leivän päälle hieman suolattuna.
Mitä rasvaisempi ruoka sen lyhyempi pakaste säilyvyys. - kemisti..
tai kaappisi kirjoitti:
Lämpötila. Toiseksi, valmiit ruoat on hyvä käyttää kolmen kuukauden kuluessa pakastamisesta, olivatpa ne tehty sianlihasta tai naudanlihasta.
Sian puhdas ihra laardi on erinomaisen hyvän makuista vaikka leivän päälle hieman suolattuna.
Mitä rasvaisempi ruoka sen lyhyempi pakaste säilyvyys.Tämä on todettu tosiasia, ei mikään heitto suuntaan taikka toiseen.
Naudasta ja broilerista tehty pakkasruoka säilyy syötävänä, possu kansanomaisesti sanottuna härskiintyy samoissa oloissa ja tekee ruuan syömäkelvottomaksi aistinvaraisesti analysoiden. härskiintyy helposti kirjoitti:
Teen ruokaa annosrasioihin pakkaseen. Jos käyttää jauhelihaa, on sen oltava naudanpaistijauhelihaa. Possusta, sika-naudasta tulee alkuun ihan suht ok makuista, mutta hyvin äkkiä pakkasessa alkaa maistumaan ällölle! Rasva hapettuu! Yök, en syö!
Se ken on tutustunut saksalaiseen tahi puolalaiseen schmaltziin, omaa aivan erilaisen näkemyksen ihran, talin, rasvan yms. - millä nimellä tätä nyt sitten kutsunemmekaan - käytöstä ruoanlaitossa.
On se vähän hölmöä, että ei voi tietää, miltä paistetut perunat voisivat maistua kun ei saa laardia tai schmaltzia niiden valmistukseen.
Hoi, Lidl! Tulehan apuun - sekä sian- että hanhenrasva hyllyyn, kysyntää on.- laardii..
crudo kirjoitti:
Se ken on tutustunut saksalaiseen tahi puolalaiseen schmaltziin, omaa aivan erilaisen näkemyksen ihran, talin, rasvan yms. - millä nimellä tätä nyt sitten kutsunemmekaan - käytöstä ruoanlaitossa.
On se vähän hölmöä, että ei voi tietää, miltä paistetut perunat voisivat maistua kun ei saa laardia tai schmaltzia niiden valmistukseen.
Hoi, Lidl! Tulehan apuun - sekä sian- että hanhenrasva hyllyyn, kysyntää on.Lidl ko meidät pelastaa?
- lähtökuopissa
crudo kirjoitti:
Se ken on tutustunut saksalaiseen tahi puolalaiseen schmaltziin, omaa aivan erilaisen näkemyksen ihran, talin, rasvan yms. - millä nimellä tätä nyt sitten kutsunemmekaan - käytöstä ruoanlaitossa.
On se vähän hölmöä, että ei voi tietää, miltä paistetut perunat voisivat maistua kun ei saa laardia tai schmaltzia niiden valmistukseen.
Hoi, Lidl! Tulehan apuun - sekä sian- että hanhenrasva hyllyyn, kysyntää on.Ehdoton tuote!
- Luullakseni
valurautakokki kirjoitti:
Saako Suomesta jossain?
Muualla myydään pakkauksissa ihan kuin Suomessa voita! Käyttöä olisi!Valitettavasti sianihraa ei taida enää olla myynnissä Suomessa, ei ole varmaan moneen vuoteen ollut - kiitos Pekka Puskan & Co. Lähin ostopaikka lienee Viron Tallinna.
Vielä muutama vuosi sitten sai ostaa naudanrasvaa paketissa; löytyi rasvahyllystä kookosrasvan, leivontamargariinin ja voipakettien vierestä. Nyt sekin lienee kadonnut...?
Tiesittekö, että belgialaiset paistavat "ranskalaiset" eli siis belgialaiset perunansa juuri naudanrasvassa.
Sianihran saantiongelman olen ratkaissut siten, että ostan pakastettua silavaa (löytyy ainakin Citymarketin pakastekaapista ankanrintojen vierestä)) ja sulattelen sitä sitten pannussa niin pitkään, että siitä sulaa pannulle tarpeeksi jossa paistaa. Esim. aito wieninleike (lihana vasikanliha, ei porsaan) kuuluu paistaa porsaanihrassa.
Schmaltzia taidamme joutua odottamaan Suomen ruokakauppoihin. Mutta: helsinkiläisestä saksalaisravintolasta nimeltään Zinnkeller (Kruununhaassa, Meritullinkadun ja Liisankadun kulmassa) Schmaltzia saa tilaamalla ihan pöytärasvaksi patongille siveltäväksi. - Luullakseni
Luullakseni kirjoitti:
Valitettavasti sianihraa ei taida enää olla myynnissä Suomessa, ei ole varmaan moneen vuoteen ollut - kiitos Pekka Puskan & Co. Lähin ostopaikka lienee Viron Tallinna.
Vielä muutama vuosi sitten sai ostaa naudanrasvaa paketissa; löytyi rasvahyllystä kookosrasvan, leivontamargariinin ja voipakettien vierestä. Nyt sekin lienee kadonnut...?
Tiesittekö, että belgialaiset paistavat "ranskalaiset" eli siis belgialaiset perunansa juuri naudanrasvassa.
Sianihran saantiongelman olen ratkaissut siten, että ostan pakastettua silavaa (löytyy ainakin Citymarketin pakastekaapista ankanrintojen vierestä)) ja sulattelen sitä sitten pannussa niin pitkään, että siitä sulaa pannulle tarpeeksi jossa paistaa. Esim. aito wieninleike (lihana vasikanliha, ei porsaan) kuuluu paistaa porsaanihrassa.
Schmaltzia taidamme joutua odottamaan Suomen ruokakauppoihin. Mutta: helsinkiläisestä saksalaisravintolasta nimeltään Zinnkeller (Kruununhaassa, Meritullinkadun ja Liisankadun kulmassa) Schmaltzia saa tilaamalla ihan pöytärasvaksi patongille siveltäväksi.Ja jatkona sekä tarkennuksena edelliseen: sianihralla tarkoitin siis edellä sitä, mitä myös "laardiksi" kutsutaan.
- voita pannuun
Voilla paistaen mehukasta!
- Friteeraus-Fritz
Luullakseni kirjoitti:
Valitettavasti sianihraa ei taida enää olla myynnissä Suomessa, ei ole varmaan moneen vuoteen ollut - kiitos Pekka Puskan & Co. Lähin ostopaikka lienee Viron Tallinna.
Vielä muutama vuosi sitten sai ostaa naudanrasvaa paketissa; löytyi rasvahyllystä kookosrasvan, leivontamargariinin ja voipakettien vierestä. Nyt sekin lienee kadonnut...?
Tiesittekö, että belgialaiset paistavat "ranskalaiset" eli siis belgialaiset perunansa juuri naudanrasvassa.
Sianihran saantiongelman olen ratkaissut siten, että ostan pakastettua silavaa (löytyy ainakin Citymarketin pakastekaapista ankanrintojen vierestä)) ja sulattelen sitä sitten pannussa niin pitkään, että siitä sulaa pannulle tarpeeksi jossa paistaa. Esim. aito wieninleike (lihana vasikanliha, ei porsaan) kuuluu paistaa porsaanihrassa.
Schmaltzia taidamme joutua odottamaan Suomen ruokakauppoihin. Mutta: helsinkiläisestä saksalaisravintolasta nimeltään Zinnkeller (Kruununhaassa, Meritullinkadun ja Liisankadun kulmassa) Schmaltzia saa tilaamalla ihan pöytärasvaksi patongille siveltäväksi."Esim. aito wieninleike (lihana vasikanliha, ei porsaan) kuuluu paistaa porsaanihrassa. "
Eikös nyt kuitenkin uppopaistaa kirkastetussa voissa? Ja siis nimenomaan uppopaistaa ja sen jälkeen valuttaa, lopputulos on kauniimpi, rapeampi ja yllättävää kyllä vähemmän rasvaisen tuntuinen kuin pannulla runsaan rasvan kanssa paistettu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 826245
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t303753törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/283110Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3681681- 331388
- 261312
Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv11926Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi43911Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11860- 42839