Sienten umpioiminen

umpipää

Miten sienten (rouskuen) umpioiminen tapahtuu uunissa? Missä lämpötilassa ja kuinka kauan?
Olen kadottanut reseptin ja minulla on ainoastaan hyvin hatara muistikuva asiasta.

6

7968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sienetär

      Minä umpioin sienet (kangasrousku,karvarousku, haaparousku) seuraavasti. Keitän rouskuja runsaassa vedessä 10 minuuttia (varmuuden vuoksi) jopa kahteen kertaan välillä veden vaihtaen,ettei jää voimakasta makua. Huuhtelen sienet kylmällä vedellä, puristelen kuivaksi. Laitan sienet TIUKASTI painellen puhtaisiin lasipurkkeihin.Lasipurkki aivan täyteen. Purkit kylmään uuniin, uuni lämmitetään 120 asteiseksi ja annetaan sienten "paistua"/umpioitua 2 tuntia. Lämpö pois ja jätä sienipurkit uuniin jäähtymään esim. yön ajaksi. Vasta kylmät purkit pois uunista. Suolaa en laita ollenkaan tässä vaiheessa, vasta sitten ruuaksi laitettuna. Sienipurkit kylmään (kylmiö,jääkaappi) ja säilyvät taatusti.
      Tällä systeemillä olen valmistanut sienet jo monen,monen vuoden ajan.

      Pesen lasipurkit ja kannet ennen umpiointia astianpesukoneen kaikkein kuumimmalla ohjelmalla,että ne ovat puhtaat.

      • Umpipää

        Kiitos vastauksestasi, olin jo luopunut toivosta vastauksen suhteen. Tuon 120 astetta muistin, onneksi ja rouskuni ovat umpioituna viileäkaapissa. Jäähdytin pöydällä ja pidin uunissa tunnin, pari. Saas nähdä kuinka käy...

        Seuraan silmä kovana tilannetta ja umpioin sitten uudestaan. Resepti on tallessa ja pysyy.

        Kiitos vielä kerran Sienetär.


    • Minä viime syksynä kokeilin eka kerran tuolla ohjeella, tosi hyvä ohje. Juhannuksena avasin viimeisen purkin ja olivat ihan hyviä.

    • easter

      Kiitos tasta ohjeestasi, koska minun purkit ovat liian suuria eika ole niin suurta kattilaa
      etta ne taysin peittyisi keittaessa, joten tama on helppo tapa laittaa ne uuniin.

    • Anonyymi

      Silli purkin koko kauanko umioin laitan kylmään veteen. Ahti silli purkki

    • Anonyymi

      Tämä on hyvä ohje.Sienet todella säilyy hyvänä ja ei tarvitse tässä vaiheessa laittaa suolaa eikä tarvitse liottaa kun laittaa ruuaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe