Pinaatin säilöntä!

kilpi78

Osaisiko joku neuvoa...

a) mitkä osat pinaatista ovat käyttäkelpoisia?
b) miten pinaatti kannattaa säilöä?

Olen yrittänyt etsiä jokapaikasta tietoa kyseisiin kysymyksiin, mutta mitään hyvää ohjetta en ole vielä saanut.

9

11269

Vastaukset

  • ... jos sulla on pinaattia säilöttäväksi asti, lienee tiedät mitä sille tehdään ja miten sitä käytetään.

    Vai "pyytämättäkö" ne on sulle tulleet sinne keittiön pöydälle

    • Jospa hän kasvattaa pinaattia eka kertaa.


  • jos sulla oikeesti on pinaattia säilöttäväksi asti, niin lienet tunnet edes käyttö ja säilönnän alkeet !!!!!!!

    Vai ihanko ne pyytämättä ilmestyi sinne sun keittiöösi.

  • oisko jollain hyviä ohjeita mitä muuta kuin keittoa ja lettuja pinaatista vois tehdä?

  • Pinaatti on helpointa pakastaa. Pinaatin syötäviä osia ovat kaikki pehmeät osat, mutta parasta ovat lehdet.Pakastettaessa ne on paras säilyttää kokonaisina-kaupan pinaatti on minusta liian ohueksi silputtu. Ennen pakastamista pinaatit täytyy keittää. Paras tulos saadaan lävikössä höyryttämällä.Huuhutele pinaatti juoksevan veden alla ennen höyryttämistä. Pinaattia ei pidä höyryttää liian kypsäksi - viisi minuuttia riittää. Kun pinaatti on jäähtynyt se pakastetaan. On kaksi tapaa:
    1. Näin tekevät italiaanot: muovaile pinaatista pesispallon kokoisia palloja,puserra se niin tiukaksi kuin saat. Pane pakastepussiin ja imaise ilmat pois. Pussi pakkaseen.
    Tämä luultavasti säilyttää maun parhaiten.
    2. Lapioi jäähtynyttä pinaattia annoksittain pakastepussiin ja imaise ilmat pois. Pakkaseen. Tämä säästää tilaa.
    Mielenkiintoista olisi tietää,onko kukaan säilönyt pinaattia öljyyn.

    • Kiitos ohjeesta!


    • Kiitos, hyvästä säilöntäohjeesta. Yleensä itikat syövät pinaattini. Tänä keväänä ja kesänä kaikki kasvoivat hyvin, ja pinaatti peittyi muuhun lehtimassaan, jonka itikat kokivat herkullisemmaksi. ☺


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.