Pinaatin säilöntä!

kilpi78

Osaisiko joku neuvoa...

a) mitkä osat pinaatista ovat käyttäkelpoisia?
b) miten pinaatti kannattaa säilöä?

Olen yrittänyt etsiä jokapaikasta tietoa kyseisiin kysymyksiin, mutta mitään hyvää ohjetta en ole vielä saanut.

10

24194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkkk

      ... jos sulla on pinaattia säilöttäväksi asti, lienee tiedät mitä sille tehdään ja miten sitä käytetään.

      Vai "pyytämättäkö" ne on sulle tulleet sinne keittiön pöydälle

      • Anonyymi

        Jospa hän kasvattaa pinaattia eka kertaa.


    • kkkkkkkkkkkkk

      jos sulla oikeesti on pinaattia säilöttäväksi asti, niin lienet tunnet edes käyttö ja säilönnän alkeet !!!!!!!

      Vai ihanko ne pyytämättä ilmestyi sinne sun keittiöösi.

    • kilpi78

      oisko jollain hyviä ohjeita mitä muuta kuin keittoa ja lettuja pinaatista vois tehdä?

    • kalle k

      Pinaatti on helpointa pakastaa. Pinaatin syötäviä osia ovat kaikki pehmeät osat, mutta parasta ovat lehdet.Pakastettaessa ne on paras säilyttää kokonaisina-kaupan pinaatti on minusta liian ohueksi silputtu. Ennen pakastamista pinaatit täytyy keittää. Paras tulos saadaan lävikössä höyryttämällä.Huuhutele pinaatti juoksevan veden alla ennen höyryttämistä. Pinaattia ei pidä höyryttää liian kypsäksi - viisi minuuttia riittää. Kun pinaatti on jäähtynyt se pakastetaan. On kaksi tapaa:
      1. Näin tekevät italiaanot: muovaile pinaatista pesispallon kokoisia palloja,puserra se niin tiukaksi kuin saat. Pane pakastepussiin ja imaise ilmat pois. Pussi pakkaseen.
      Tämä luultavasti säilyttää maun parhaiten.
      2. Lapioi jäähtynyttä pinaattia annoksittain pakastepussiin ja imaise ilmat pois. Pakkaseen. Tämä säästää tilaa.
      Mielenkiintoista olisi tietää,onko kukaan säilönyt pinaattia öljyyn.

      • mammaminsku

        Kiitos ohjeesta!


      • Hopeatie

        Kiitos, hyvästä säilöntäohjeesta. Yleensä itikat syövät pinaattini. Tänä keväänä ja kesänä kaikki kasvoivat hyvin, ja pinaatti peittyi muuhun lehtimassaan, jonka itikat kokivat herkullisemmaksi. ☺


    • Anonyymi

      Ryöppään pestyt ja pikotut lehdet melkein vedettä ja hienonnan tehosekoittimella. Jäähdytän, pakastan liemineen yhden keiton kokoisissa rasioissa. Sulatan valmiiseen keittoon lopussa, vain hiukan kiehauttaen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3402
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3222
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      2850
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      46
      2579
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1973
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1646
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1525
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1340
    10. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      39
      1321
    Aihe