Osaisiko joku neuvoa...
a) mitkä osat pinaatista ovat käyttäkelpoisia?
b) miten pinaatti kannattaa säilöä?
Olen yrittänyt etsiä jokapaikasta tietoa kyseisiin kysymyksiin, mutta mitään hyvää ohjetta en ole vielä saanut.
Pinaatin säilöntä!
10
22373
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkkk
... jos sulla on pinaattia säilöttäväksi asti, lienee tiedät mitä sille tehdään ja miten sitä käytetään.
Vai "pyytämättäkö" ne on sulle tulleet sinne keittiön pöydälle- Anonyymi
Jospa hän kasvattaa pinaattia eka kertaa.
- kkkkkkkkkkkkk
jos sulla oikeesti on pinaattia säilöttäväksi asti, niin lienet tunnet edes käyttö ja säilönnän alkeet !!!!!!!
Vai ihanko ne pyytämättä ilmestyi sinne sun keittiöösi. - kilpi78
oisko jollain hyviä ohjeita mitä muuta kuin keittoa ja lettuja pinaatista vois tehdä?
- Riksu
Laita pinaattia vaikkapa pottumuusiin ja voit laittaa myös tuoresalaattiin.
- linkinjättäjä
Pastan kera pinaattia tarjotaan monilla tavoin:
http://www.google.fi/search?sourceid=navclient&hl=fi&ie=UTF-8&rlz=1T4GZHZ_fiFI225FI225&q=pasta con spinaci
Puutteellisen italiantaitoni vuoksi en aio suomentaa tuolta löytyviä reseptejä. Jos kiinnostaa, kokeile vaikkapa Ilmaista sanakirjaa.
- kalle k
Pinaatti on helpointa pakastaa. Pinaatin syötäviä osia ovat kaikki pehmeät osat, mutta parasta ovat lehdet.Pakastettaessa ne on paras säilyttää kokonaisina-kaupan pinaatti on minusta liian ohueksi silputtu. Ennen pakastamista pinaatit täytyy keittää. Paras tulos saadaan lävikössä höyryttämällä.Huuhutele pinaatti juoksevan veden alla ennen höyryttämistä. Pinaattia ei pidä höyryttää liian kypsäksi - viisi minuuttia riittää. Kun pinaatti on jäähtynyt se pakastetaan. On kaksi tapaa:
1. Näin tekevät italiaanot: muovaile pinaatista pesispallon kokoisia palloja,puserra se niin tiukaksi kuin saat. Pane pakastepussiin ja imaise ilmat pois. Pussi pakkaseen.
Tämä luultavasti säilyttää maun parhaiten.
2. Lapioi jäähtynyttä pinaattia annoksittain pakastepussiin ja imaise ilmat pois. Pakkaseen. Tämä säästää tilaa.
Mielenkiintoista olisi tietää,onko kukaan säilönyt pinaattia öljyyn.- mammaminsku
Kiitos ohjeesta!
- Hopeatie
Kiitos, hyvästä säilöntäohjeesta. Yleensä itikat syövät pinaattini. Tänä keväänä ja kesänä kaikki kasvoivat hyvin, ja pinaatti peittyi muuhun lehtimassaan, jonka itikat kokivat herkullisemmaksi. ☺
- Anonyymi
Ryöppään pestyt ja pikotut lehdet melkein vedettä ja hienonnan tehosekoittimella. Jäähdytän, pakastan liemineen yhden keiton kokoisissa rasioissa. Sulatan valmiiseen keittoon lopussa, vain hiukan kiehauttaen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044