Petoksenko siemeniä

Dr. Feelgood

Viime keväänä Newcastlen yliopiston tutkijaryhmä julkaisi tutkimuksistaan artikkelin eräissä tieteellisissä lehdissä. Tutkimus paljasti että luomutuotteissa oli erilaisia hivenaineita ja muita antioksidanttisia aineita n. 40% enemmän verrattuna tehotuotettuun ravintoon. Toisin sanoen tehomaatalous pystyy keinolannoitteiden käytöllä suurempiin satoihin, mutta hivenaineet jotka tulevat maaperästä erilaisina kasveille sopivina yhdisteinä saattavat jopa jäädä pienemmiksi hehtaarituotoltaan kuin luomutuotannossa. Tämä johtuu siitä, että keinolannoitteet ja torjunta-aineet tuhoavat biomassan joka hajottaa ja työstää maaperässä olevia hivenaineita, mätäneviä kasvin ja eliöiden solukkoa, oikeiksi kasvien tarvitsemiksi yhdisteiksi. Biomassa edesauttaa myös eroosion myötä irtovia hiukkasia jonka seurauksena hivenaineyhdisteiden määrä pysyy tasapainoisena ja riittävänä.

Teollistunut maailma tuskailee ylipaino-ongelman lisäksi myös muiden terveyttä uhkaavien tautien kanssa. Eikö kenellekkään tule mieleen epäillä että emme saa nykyisestä ravinnosta riittävästi niitä ravinnesuoloja ja hivenaineita joita solumme tarvitsevat toimiakseen oikein ja pysyäkseen terveinä. Emme saa ravinnosta niin paljon hivenaineita kuin siinä luonnonmukaisesti kuuluisi olla ja sen seurauksena meidän on syötävä yliannos että kehomme hivenainetarve tulee edes likimain tyydytetyksi.
Teollisesti tuotetusta ravinnosta saamme vain suuret määrät hiilihydraatteja, valkuaista (joka sekin on usein vääränlaista) ja rasvoja ym epäterveellistä. Kuin suolaksi haavoihin saamme vielä torjunta-ainejäämiä jotka myrkyttävät meidät ja lopuksi myös ympäristömme.

Kun tiedetään em. tosiasiat voidaan hyvällä syyllä todeta ettei gmo-kasvi pysty mihinkään hokkus-pokkus temppuihin jolla se pystyisi irroittamaan maaperästä hivenaineita koska mikrobit tuottavat vain määrätyn määrän hivenaineyhdisteitä vuodessa. Edellytys hivenaineiden liukoisien yhdisteiden olemassaololle on että mikrobeja on maaperässä.

Itseasiassa gmo-viljapellossa ei viihdy mikrobit, eikä siellä silloin ole myöskään muita mikrobeja hyödyntäviä eliöitä, puhumattakkaan leppäkertuista ja muista petohyönteisistä jotka kuolevat syötyään välillisesti esim Bt-maissin tuottamaa hyönteismyrkkyä. Periaatteessa on aivan sama jos kasvustoa ruiskutetaan hyönteimyrkyillä päivittäin tai annetaan kasville geeni jolla se itse tuottaa hyönteismyrkyn. Jäämiä jää molemmissa tapauksissa.

Väitän että kaikki nk. elintasosairauksiksi kutsutut sairaudet ovat vain yhden ja saman ilmentymän erilaisia muunnoksia. Erilaiset syövät, diabetes, valtimonkovettumat ja sydäninfarktit ovat yleistymässä. Yksilöllisistä eroista johtuen solujen aineenvaihdunta estyy antioksidanttien puuttesta johtuen ja haimasolut eivät pysty enää tuottamaan insuliinia, samoin solujen immuniteetti voi heikentyä jolloin erilaiset tautien tappamiseen erikoistuneet solut ja entsyynit jäävät pois solujen tuotannosta ja seurauksena tulee erilaisia syöpiä jne.

Nyt olisi tilausta kehittää ja jalostaa luonnonmukaiseen tuotantoon omia kasvejaan. Toistaiseksi kasvinjalostuksen kriteereinä ovat olleet keinolannoitteiden ja myrkkyjen avulla saadut satoisat lajikkeet. Jos panostettaisiin luonnonmukaisiin satoisiin lajikkeisiin voitaisiin maaperän rakenne saattaa sellaiseksi biomassaltaan että saataisiin maaperässä olevat hivenaineet kiertoon todella tehokkaasti ja siten myös tuotantoeläimet ja ihmiskunta voisi nauttia jälleen hyvästä ravinnerikkaasta ruuasta monen vuosikymmenen tehoviljely-harharetken jälkeen.

6

2201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • drtgfujomkl

      Miten tuolla kirjoituksella on paljon yhteistä niiden kanssa, jotka yrittävät näillä palstoilla käännyttää lukijoita johonkin uskontoon.

      Asiapuolesta sen verran että jos luomupellolla on heikommin kasvavia kasveja, niin niissä on myös enemmän hivenaineita. Jos kuitenkin lannoitetaan myös niitä kunnolla, niin silloin ei ole suurta eroa. Tosin kemiallisella lannoituksella saadaan maahan myös niitä ravinteita, joita luomusta puuttuu. Seleeni on meille tarpeellista, eikä se peltoon tule kuin kemikaalina.

      • seleeniä

        Sienet vapauttavat maahan mm. seleeniä, ja koska hirvieläimet syövät sieniä, niiden lihasta saadaan seleeniä. Näin ollen ei tarvita synteettistä lannoitusta, vaan maa-aineksen sieniä vanhaan tapaan.

        Kyllä luomutuotteissa on seleeniä. Katso vaikka Biolanin mustan mullan säkeistä.


      • xxxpppp

        Alkuperäisessä viestissä ei suinkaan pyritty "käännyttämään" ketään. Kirjoitus sisälsi paljonkin mielenkiintoista faktaa.
        Verratkaapas huviksenne tilastoja; ns. elintasosairaudet ovat lisääntyneet ekspontiaalisesti sen jälkeen kun on siirrytty maatalouden tehotuontantoon keinolannoitteiden ja tuholaismyrkkyjen myötä. Muutoksia on näkyvissä myös eläimissä, mm. hormonaalisia muutoksia.

        Kvartaalitalouden myötä tavoitteet ovat siirtyneet myös maanviljelyyn. Toiminta on erittäin lyhytnäköistä, maasta revitään kaikki irti niin nopeasti kuin mahdollista. Määrä valitettavasti korvaa laadun. Myrkkyjen käytön myötä maa-aines tapetaan, niin ettei siinä loppujen lopuksi kasva mikään. Mitäs me silloin syödään? Täällä olisi ihmiskunnan ilmeisesti tarkoitus elää ja syödä vielä jonkun aikaa.

        Myrkkyjen kanssa maa-aineksensa tappaneista maanviljilöistä osa jo siirtyneet takaisin luomutuotantoon, koska se on sekä edullisempaa (ei kalliita lannoite-tuholaismyrkkykustannuksia) että laadullisesti sato on parempaa.
        Kemikaalien valmistajat tietysti sotivat tätä vastaan. EU:ssa ja USA:ssa on tiettyjen kemikaalien käyttö jo kielletty, mutta mutta mitäs tekevät kemikaalien valmisajat? Myyvät niitä kehitysmaihin.


    • sairaus on businessta
    • olen itsekin

      ajatelut. Jumala loi viljelyn yksinkertaiseksi: vijeijä kylvää siemenen ja odottaa satoa, joskus ehkä kastelee, alussa ei ollut mahdollista joten viljeltiin jokien varsille. Nythän on niin että tehoviljely kuluttaa maata, jokia, itämerta jne. Mitäköhän järkeä tässä olisi? Jos koko maa pakotettaisiin luomiviljelyyn siitä ei taatusti tulisi mitään pahaa kenellekään. kaikkien olisi pakko ostaa luomua joten hinnat laskisi ja omavaraisuusaste nousisi ja luomuviljelijät viljelisivät enemmän jolloin kannattavuus ja tuottavuus nousisi. Tämä olisi elämän edellytys mutta ilmeisesti halua kunnolliseen toimintaan ei ole. Jumalaton ja syntinen ihmiskunta odottaa rangaistustaa.. tosin maa saastuu ihmisten syntien tähden. On kyllä todella harmillista seurata sivusta moista tilannetta, kun ratkaisu olisi olemssa. Hohhoijaa. Pitänee odottaa 1000-vuotisen valtakunnan kaudelle.

      • Juuri niin!

        Tehoviljely kuluttaa sekä maaperää että vesistöjä, kuten sanoit. Luomuviljelyllä saadaan tuotettua kaikille riittävästi ruokaa, mikä on todettu kansainvälisissä tutkimuksissa. Tiedot löytyvät IFOAM:n sivuilta.

        Omavaraisuutta on ehdottomasti parannettava. Suomi ei ole ollut omavarainen rukiissa, vaan meille on tuotu Saksasta geenimuunneltua ruista. Koska kysyntä ja tarjonta kohtaisivat ehdotuksessasi, hinnat todella laskisivat. Kaiken lisäksi lähiruuassa on pienemmät kustannukset kuin ns. valtakunnallisessa omavaraisuudessa.

        Vuosiviikko sopisi kyllä nykyäänkin peltojen viljelykiertoon, ei vain Aatamin aikaan. Kuudentena vuonna tulee kahden vuoden sadot, Raamatussa mainitaan. Seitsemäs vuosi on kesantoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6519
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3759
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      190
      3654
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2846
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2539
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      292
      2307
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1613
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      112
      1518
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1449
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1230
    Aihe