tietääkö kukaan esim. amerikan pekonin valmistusmenetelmiä ja mistä osasta sikaa pekoni leikataan?
näin televisiosta ohjelman jossa tehtiin ilmeisesti amerikkalaisessa tehtaassa peknoia.
lihana käytettiin sian vatsaa. lihasiivut uitettiin suolan ja "nestemäisen savun" (kai joku aromi?) sekoituksessa ja niihin vielä ruiskutettiin neuloilla nestemäistä savua ja suolaa. lopuksi vielä pekoni kypsennettiin mikroaalloilla...
ei kovin hohdokasta.
pekoni, kuinka se syntyy
9
8511
Vastaukset
"Pekoni
Savustettu ja esikypsennetty
Pekoni on savustettu, esikypsennetty, paistamiseen ja muuhun ruuanlaittoon käytettävä lihatuote. Se tulee kypsentää loppuun ruuanlaiton yhteydessä. Markkinoilla on sian- ja kalkkunanlihasta tehtyä pekonia. Kalkkunanlihasta tehty pekoni on kevyempi vaihtoehto perinteiselle sianlihasta valmistetulle pekonille.
Perinteisesti sianlihaa
Tietosanakirjassa pekoni (bacon) määritellään suolatuksi siansivuksi, jota yleensä myydään ohuina viipaleina. Näitä viipaleita syödään paistettuina tai grillattuina, usein kananmunien kanssa. Ranskassa nimi bacon tarkoittaa myös suolattua sian fileeselkää/ulkofilettä (loin), joka on kuivattu, höyrykypsennetty ja savustettu.
Perinteisesti pekonia tehdään sianlihasta, mutta nykyisin sitä tehdään myös kalkkunanlihasta. Muita valmistusaineita ovat vesi, suola ja glukoosi. Pekonin lisäaineita ovat stabilointiaineet, hapettumisenestoaine ja säilöntäaine.
Pekoni
Pekoni valmistetaan suurehkoista, kokonaisista lihapaloista. Ensin lihapalat suolataan huolellisesti monineulasuolauskoneella. Suolatut palat ripustetaan vaunuun, savustetaan ja kypsytetään, kunnes niiden sisälämpötila on hiukan yli 40 astetta. Sen jälkeen lihat pakastetaan. Pakastetut lihat tempperoidaan sopivan kohmeiseksi, jotta viipalointi olisi mahdollista. Viipaloinnin jälkeen pekonisiivut pakataan vakuumipakkauksiin.
Pekonia historiassa
Sanan alkuperä on muinaisranskalainen bakko, joka tarkoittaa kinkkua. Nyky-Ranskassa siitä tuli bacon, jolla tarkoitetaan suolattua sianlihapalaa, tai jopa kokonaista sikaa. Repas baconique oli juhlallinen ateria, jolla tarjottiin vain sianliharuokia. Pekoni omittiin sittemmin Englantiin, josta se palasi takaisin Ranskaan nykyisessä merkityksessään.
Pekoni tänään
Nykyisin pekoni-nimitys on kulinaristisesti käytettävä termi kuten härkä. Sillä viitataan tietyllä menetelmällä valmistettuun lihatuotteeseen, jolla on tietty käyttötarkoitus ja soveltuvuus ruokalajeihin."
http://www.finfood.fi/finfood/liha.nsf/0/C58F3AC6EBC9094FC22571850042897B?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Tietoa lihasta&cat2=Lihavalmisteet&cat3=Pekoni
Eli pekoni tehdään siis tavallisesti porsaan kyljestä. Tästä kuvaa hamottamaan asiaa:
http://www.kotimaisetkasvikset.fi/finfood/ffom.nsf/0/6C820A3EEFAA035DC22565480028F4AE?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Ylli&cat2=Jalostus&cat3=Elintarvikkeiden valmistus&cat4=Lihatuotteet&cat5=Lihan käsittely teollisuudessa- namiskukkelis
tuli pekonista hieno esitelmä. Ja alko tekemään mieli paistettua pekonia ja munaa paahtoleivän kera.
- pitää laittaa
glukoosia eli sokeria. Eikö enää mitään voida valmistaa ilman sokeria?
- syksfyksy
http://www.youtube.com/watch?v=e0DbcUUO-hI
mutta lontooksi- porsaannakertaja
kyllä! tämä on juuri se kyseinen video, josta ensimmäisessä viestissä mainitsin. niin on keinotekoiset menetelmät ja epäesteettiset valmistusaineet että hirvittää. jos suomessa pekoni valmistetaan samoilla menetelmillä, niin ei ole enää suosikkien joukussa...
kyllä tuolla finfoodin sivuilla sanotaan, että pekoni on sian kylkeä, eikä sian vatsaa, niinkuin tuossa videolla. ja että se oikeasti savustetaan, eikä vain liuoteta jossain savun makuisessa liemessä.
kauhistus. porsaannakertaja kirjoitti:
kyllä! tämä on juuri se kyseinen video, josta ensimmäisessä viestissä mainitsin. niin on keinotekoiset menetelmät ja epäesteettiset valmistusaineet että hirvittää. jos suomessa pekoni valmistetaan samoilla menetelmillä, niin ei ole enää suosikkien joukussa...
kyllä tuolla finfoodin sivuilla sanotaan, että pekoni on sian kylkeä, eikä sian vatsaa, niinkuin tuossa videolla. ja että se oikeasti savustetaan, eikä vain liuoteta jossain savun makuisessa liemessä.
kauhistus.Tänä kesänä on markkinoille tunkenut näitä savunmakuisia grillisoosseja sekä erilaisia muita suitsukkeita, joihin on lisätty tislattua savunmakua. Näitä voi itsekin tehdä savustamalla vettä, höyrystämällä sitä sen jälkeen ja sitten tiivistämällä sopivalle pinnalle mustaksi tervaksi, jota voi laimentaa.
Kuinkahan karsinogeenista mönjä lieneekään? Ja eroaakohan sittenkään loppujen lopuksi niin paljon normaalista savustamisesta tässä mielessä?
Pekoneja on maailmalla kymmeniä eri lajeja - jo yksistään englantilaisissa kaupoissa yli puolenkymmentä riippuen siitä, mistä päin possua liha on kotoisin puhumattakaan eri savustusasteista. Onhan omissakin kaupoissamme sentään jo muutama erilainen pekonipaketti tarjolla. Paras aamiaispekoni on muuten Turun Mestaripalvin kylmäsavupekoni.crudo kirjoitti:
Tänä kesänä on markkinoille tunkenut näitä savunmakuisia grillisoosseja sekä erilaisia muita suitsukkeita, joihin on lisätty tislattua savunmakua. Näitä voi itsekin tehdä savustamalla vettä, höyrystämällä sitä sen jälkeen ja sitten tiivistämällä sopivalle pinnalle mustaksi tervaksi, jota voi laimentaa.
Kuinkahan karsinogeenista mönjä lieneekään? Ja eroaakohan sittenkään loppujen lopuksi niin paljon normaalista savustamisesta tässä mielessä?
Pekoneja on maailmalla kymmeniä eri lajeja - jo yksistään englantilaisissa kaupoissa yli puolenkymmentä riippuen siitä, mistä päin possua liha on kotoisin puhumattakaan eri savustusasteista. Onhan omissakin kaupoissamme sentään jo muutama erilainen pekonipaketti tarjolla. Paras aamiaispekoni on muuten Turun Mestaripalvin kylmäsavupekoni.>>Kuinkahan karsinogeenista mönjä lieneekään? Ja eroaakohan sittenkään loppujen lopuksi niin paljon normaalista savustamisesta tässä mielessä?
- maha raja
katso tästä: http://www.youtube.com/watch?v=_tvx_CKB7uI
- läski-äijä
Suomalainen pekoni syntyy nykyään joko ruottissa tahi puolassa , kotimaisesta lihasta kuitenkin valmistaen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k273633- 412469
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut362314Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s72067Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta431572- 381559
- 141372
- 1281310
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.2681293Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t451275