Kokemuksia emäsruokavaliosta?

kokeilemassa itse

Onko kenelläkään muulla kokemuksia emäsruokavalioon siirtymisestä? Minä aloitin sen heinäkuussa ja aion jatkaa sitkeästi ainakin seuraavat 4 kk. Luultavasti koko elämän ajan.

Toivon saavani siitä apua kolotuksiin, väsymykseen ja alkavaan osteopeniaan.

Lisätietoja löytyy Robert O. Youngin kirjoista ja Christopher Vaseyn kirjoista (englanniksi), jos jotakuta kiinnostaa.

14

5956

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dr.Young ista

      http://www.balance-ph.de/zum_thema_entsaeuerung.pdf

      ja jos äkkiä ymmärsin, niin pitää syödä paljon klorofylliä, siis salaatteja ja vihanneksia. Ja jos ei pysty siihen, pitää juoda 1 l vettä 17 kilon elopainoa kohti päivässä ja ottaa veden kanssa pari lääkettä. Niin lähtee syöpä, ylipaino, vatsavaivat ym.- Olen kokenut tämän 1987 itse, kun minulle sanottiin, että on syöpä, ja syötin kaikki lihat ja makkarat kissoille. Kasvatin vehnänituja, syötiin itsetehtyjä kasvisruokia.-Kuukauden kuluttua ei syövästä ollut jälkeäkään.-Olen itse miettinyt, oliko kokeet väärin vai ei, mutta voin silloin erittäin hyvin, paino laski itsestään.-Jospa saisin sen vielä aikaiseksi.

    • toteutat?

      Lyhyesti sanottuna.

      • tällä tavalla:

        - luin Robert O Youngin kirjan emäsruokavaliosta ja painonhallinnasta ja Christopher Vaseyn kirjan Alkaline Diet
        - yritin toteuttaa 80 % emäksisiä ruoka-aineita ja 20 % happamia, kmutta suhde lienee tällä hetkellä fifty fifty, koska me tarvitsemme myös proteiinia ja hyvää rasvaa, mutta pidän huolta siitä, että joka aterialla on emästä tuottavia mukana
        - sain apua laihduttamiseen myös sivulta
        http://www.kutri.net/ruokavalio.html


      • käyttää tukena
        tällä tavalla: kirjoitti:

        - luin Robert O Youngin kirjan emäsruokavaliosta ja painonhallinnasta ja Christopher Vaseyn kirjan Alkaline Diet
        - yritin toteuttaa 80 % emäksisiä ruoka-aineita ja 20 % happamia, kmutta suhde lienee tällä hetkellä fifty fifty, koska me tarvitsemme myös proteiinia ja hyvää rasvaa, mutta pidän huolta siitä, että joka aterialla on emästä tuottavia mukana
        - sain apua laihduttamiseen myös sivulta
        http://www.kutri.net/ruokavalio.html

        noita kutri.net-sivuja. Meidän perhe on syönyt tämän viikon monenlaisia salaatteja, joissa esim.pari siivua kinkkua tai munaa ja tomaattisilliä tai paistettua kalaa siivuina. Lihat ovat vähentyneet entisestä mässäämisestä.
        Hyvää jatkoa!


      • mietityttää se, että
        käyttää tukena kirjoitti:

        noita kutri.net-sivuja. Meidän perhe on syönyt tämän viikon monenlaisia salaatteja, joissa esim.pari siivua kinkkua tai munaa ja tomaattisilliä tai paistettua kalaa siivuina. Lihat ovat vähentyneet entisestä mässäämisestä.
        Hyvää jatkoa!

        ...esim. Kutrin sivuilla suositellaan, että laihduttajan pitäisi syödä proteiinia 80 g päivässä. "Tämä tarkoittaisi esim. purkin maitorahkaa (hyvää esim. marjojen ja makeutusaineen kanssa), yhden broilerin rintafileen, 4 viipaletta vähärasvaista juustoa ja juomalla 2-3 lasillista maitoa." Kun taas tiukassa emäsdieetissä pitäisi syödä vain 20 % hapanta tuottavia. Jos noin paljon syö proteiinia, vihannesten määrän pitäisi olla tosi korkea. Täytyy kai syödä vähemmän proteiinia kuin mitä Kutri suosittelee. Hankalaa tämä tietojentai teorioiden yhteensovitus.


      • Vanha Jojo
        mietityttää se, että kirjoitti:

        ...esim. Kutrin sivuilla suositellaan, että laihduttajan pitäisi syödä proteiinia 80 g päivässä. "Tämä tarkoittaisi esim. purkin maitorahkaa (hyvää esim. marjojen ja makeutusaineen kanssa), yhden broilerin rintafileen, 4 viipaletta vähärasvaista juustoa ja juomalla 2-3 lasillista maitoa." Kun taas tiukassa emäsdieetissä pitäisi syödä vain 20 % hapanta tuottavia. Jos noin paljon syö proteiinia, vihannesten määrän pitäisi olla tosi korkea. Täytyy kai syödä vähemmän proteiinia kuin mitä Kutri suosittelee. Hankalaa tämä tietojentai teorioiden yhteensovitus.

        Emäsdieetti vaikuttaa humpuukilta, vaikka joku tuossa väittikin sellaisella selättäneensä syövän.

        Kutri sen sijaan puhuu asiaa, proteiini on lihasten rakennusaine, ja varsinkin jos laihduttaa ja haluaa, että paino lähtee rasva- eikä lihaskudoksesta, proteiinia PITÄÄ saada tarpeeksi. Proteiininlähteitä on myös kasvikunnassa (mm. palkokasveissa, pähkinöissä ja viljassa), mutta eläinkunnan tuotteissa sitä on suhteessa enemmän. Samaan proteiinimäärään tarvitsee syödä vähemmän lihaa kuin papuja, esimerkiksi.

        Kutri ei ole ravitsemusalan ammattilainen, mutta on näitä asioita paljon tutkinut ja pari kirjaakin (ammattilaisten kanssa yhdessä) niistä kirjoittanut.


    • tpi

      Yhtä huuhaata kuin veriryhmädietti.

    • Ari

      Se on PARAS dieetti.
      Kannattaa jatkaa!

      • kokemusta olet

        Hei,

        Mitä positiivisia vaikutuksia olet huomannut itsessäsi?


      • Ari
        kokemusta olet kirjoitti:

        Hei,

        Mitä positiivisia vaikutuksia olet huomannut itsessäsi?

        Iho tullut puhtaaksi ja raikkaan näköiseksi (ei enää punota).
        Atooppinen ihottuma hävinnyt.
        Liiallinen hikoilu hävinnyt.
        Väsymys hävinnyt.
        Närästys hävinnyt.
        Henkinen vireys kasvanut.
        Hampaat loistokunnossa (hammaskiveä ei enää tule).
        Tapasyöminen hävinnyt- syön enää vain nälkääni.
        Kahvi vaihtunut vihreään teehen.


        Tässäpä ne tärkeimmät.


      • sinä syöt?
        Ari kirjoitti:

        Iho tullut puhtaaksi ja raikkaan näköiseksi (ei enää punota).
        Atooppinen ihottuma hävinnyt.
        Liiallinen hikoilu hävinnyt.
        Väsymys hävinnyt.
        Närästys hävinnyt.
        Henkinen vireys kasvanut.
        Hampaat loistokunnossa (hammaskiveä ei enää tule).
        Tapasyöminen hävinnyt- syön enää vain nälkääni.
        Kahvi vaihtunut vihreään teehen.


        Tässäpä ne tärkeimmät.

        Kiinnostaa, kun eri kirjoissa on erilaisia listoja ruoka-aineista. Olen yrittänyt soveltaa itse Christopher Vaseyn oppeja. Yritän siis syödä joka aterialla enemmän emästä tuottavaa kuin muuta (kasviksia paitsi tomaatteja ja munakoisoa, kuivattuja hedelmiä, spelttiä, raejuustoa).


      • Ari
        sinä syöt? kirjoitti:

        Kiinnostaa, kun eri kirjoissa on erilaisia listoja ruoka-aineista. Olen yrittänyt soveltaa itse Christopher Vaseyn oppeja. Yritän siis syödä joka aterialla enemmän emästä tuottavaa kuin muuta (kasviksia paitsi tomaatteja ja munakoisoa, kuivattuja hedelmiä, spelttiä, raejuustoa).

        Joka päivä sitrushedelmiä.
        Kotimaisia marjoja pari kertaa vikossa.
        Puolukkaan lisään makeutusaineeksi hunajaa tai intiaanisokeria.
        Omenaviinietikkaa pari kertaa päivässä (kahvilusikallinen /vesilasi).
        Salaattia sekä keräkaalia/valkokaalia joka päivä.
        Porkkanaa,kurkkua ja pari perunaa joka päivä.
        Hunaja makeutusaineena.
        Öljyinä vain kylmäpuristetut-- oliiviöljy ja auringonkukka- sekä maissiöljy.
        Kasviskeitoissa usein lisänä ölyssä paistettua/kuullotettua sipulia valkosipulia.

        Viljatuotteita (pahimpia emäsryöväreitä --paitsi hirssi: syön vain max 4 palaa päivässä, näkkileipää beceliä päälle salaattia tai 1dl täysjyväriisiä päivässä. Silloin tällöin kaurapuuroa.
        Sokeria en syö lainkaan.

        Proteiinipitoiset ruuat (liha,juustot, kala,pavut -en osta mitään jalosteita!) syön salaatin/kasvisten kanssa tai joskus hedelmien kanssa -- varsinkin happamalle maistuvat hedelmät tuottavat emäksistä ylimäärää ERITTÄIN paljon elimistöön,vaikka maistuvat happamilta (esim. sitrushedelmät).

        Juustot syön viinirypäleiden (en koskaan leivän päällä) tai hedelmämyslin kanssa (ruokalusikallinen mysliä iso kulho hedelmiä hunajaa ruokalusikallinen siemeniä/pähkinöitä vehnänalkioita juustokuutioita.

        Maitoa en juo lainkaan.

        Pyrin syömään emäsvoittoisesti, mutta yhdistelen myös ruokia niin, että ruuansulatus toimii moitteetta (=ruoka sulaa kunnolla, jos ei , tulee ongelmia -- närästys ja ihottumaa).
        Lisäksi huomio kiinnittyy myös ruuan ravintoarvoihin (kalorit, hivenaineet, kivennäisaineet ja vitamiinit). Kaloreita tosin ei enää tarvitse laskea.

        Olen oikeastaan lukenut kaikista ruokavalioista (laihdutus ja/tai terveellisyys) miltei kaiken oleellisen ja koeillut useimpia, mutta se, mitä nyt noudatan, saa oloni niin hyväksi, ettei sellaista professoria tai gurua tule löytymään, joka saisi minut luopumaan tästä ruokavaliosta.

        http://www.valmarin.fi/luelisaa.html

        Kannattaa ostaa myös jokin hiivasyndroomasta kertova kirja ja tutustua sen suosittelemaan ruokavalioon.

        ------------------

        EMÄSRYÖVÄRIT
        Nykyinen ruokavalio sisältää aineksia, jotka ovat elimistön terveydelle suuri vaara. Emäsryöväreiksi kutsutaan sellaisia ruoka-aineita, joista itsestään varsinaisesti muodostu happoja, mutta, jotka kuitenkin vaikuttavat happamuutta lisäävästi ja elimistö joutuu turvautumaan omiin emäsvarastoihinsa. Näistä aineista vaarallisimpia ovat sokeri, valkoiset ydinvehnäjauhot, niistä valmistetut ruoat ja leivonnaiset sekä kovetetut ja raffinoidut ruokarasvat. Tässä selittyy myös se, että monien vegaanien elimistö on yhtä hapan kuin lihansyöjillä, koska he eivät syö riittävän täysipainoista ja käsittelemätöntä ruokaa. Laskennallisesti voidaan päätellä, että sokerista 97% vaikuttaa elimistön happamuutta lisäävästi. Todella uskomattomalta vaikuttavat sokerin kulutusluvut tänä päivänä verrattaessa niitä muutaman vuosikymmenen takaisiin lukuihin. Vuosisadan alussa käytettiin maassamme sokeria muutama gramma päivässä; nykyinen määrä on yli 100grammaa. Huomattava osa päivittäisestä energiantarpeestamme tulee siten tyydytetyksi puhtaalla sokerilla.'
        Emästen kuluttajana vehnäjauhot ovat verrattavissa sokeriin. Sokeri ja valkoiset vehnäjauhot yhdessä muodostavat kokonaisuuden, jossa happoylimäärän vaikutus ja haitallisuus kaksinkertaistuu. Yhtä haitallisia ovat kovetetut ja raffinoidut rasvat ja öljyt; margariinit ja tavalliset ruokaöljyt. Kyseiset kolme ruoka-ainetta muodostavat elimistöä ajatellen todellisen ryöväritrion.
        ---------------------------------

        Kannattaa ostaa tämä kirja: Hiivasyndrooma & Luonnonmukaisen hoidon opas.
        Kirjoittajana Jouko Pursiainen,85 sivua,
        Olen itse lukenut kirjan pari kertaa.
        Ihmisen paksusuolen floorassa on 10 potenssiin 14 bakteeria eli 100.000.000.000.000= 100.000 miljardia!
        50% näistä on hyödyllisiä(maitohappobakteereja) ja 50% haitallisia(mädättäjabakteereja ja kolibakteereja).
        Kun hiivan kasvusto lisääntyy erittäin suuresti, niin se vie tilaa näiltä bakteereilta, jolloin varsinkin hyvien bakteereiden määrä laskee ja pahojen määrä lisääntyy.
        Terveessä suolistossa terve suhde = 1 hiivasolu/ miljoona hyötybakteeria--siis selvä vähemmistö, mutta kun hiivakasvusto räjähtää kasvamaan niin yhtä hyötybakteeria kohti voikin kohta olla miljoona candida albicans hiivasolua!!!!! Tällöin vaarattomasta,PYÖREÄSSÄ solumuodossa olevasta hiivasolusta tulee pitkiä rihmastoja kasvattava agressiivinen "peto", joka voi ulottaa rihmansa "lähes kaikkialle elimistöön".
        Tällöin hiiva ei välttämättä ole ainoastaan paksusuolessa, vaan leviää ruuansulatuskanavaa ylöspäin --ensiksi ohutsuoleen,siitä mahalaukkuun ja suuonteloon.
        Pahimmissa tapauksissa hiiva voi kulkeutua keuhkoihin ja poskionteloihin saakka ,ja sen rihmat voivat läpäistä myös suolikanavan seinämän ja tunkeutua verenkieroon, jossa haittavaikutukset ovat todella laajat!
        Vert. vuoksi:Ihmisessä on soluja "vain" tuhat miljardia eli 10 potenssiin 12.
        ------------------------------


      • Minä luin sitrushedelmistä
        Ari kirjoitti:

        Joka päivä sitrushedelmiä.
        Kotimaisia marjoja pari kertaa vikossa.
        Puolukkaan lisään makeutusaineeksi hunajaa tai intiaanisokeria.
        Omenaviinietikkaa pari kertaa päivässä (kahvilusikallinen /vesilasi).
        Salaattia sekä keräkaalia/valkokaalia joka päivä.
        Porkkanaa,kurkkua ja pari perunaa joka päivä.
        Hunaja makeutusaineena.
        Öljyinä vain kylmäpuristetut-- oliiviöljy ja auringonkukka- sekä maissiöljy.
        Kasviskeitoissa usein lisänä ölyssä paistettua/kuullotettua sipulia valkosipulia.

        Viljatuotteita (pahimpia emäsryöväreitä --paitsi hirssi: syön vain max 4 palaa päivässä, näkkileipää beceliä päälle salaattia tai 1dl täysjyväriisiä päivässä. Silloin tällöin kaurapuuroa.
        Sokeria en syö lainkaan.

        Proteiinipitoiset ruuat (liha,juustot, kala,pavut -en osta mitään jalosteita!) syön salaatin/kasvisten kanssa tai joskus hedelmien kanssa -- varsinkin happamalle maistuvat hedelmät tuottavat emäksistä ylimäärää ERITTÄIN paljon elimistöön,vaikka maistuvat happamilta (esim. sitrushedelmät).

        Juustot syön viinirypäleiden (en koskaan leivän päällä) tai hedelmämyslin kanssa (ruokalusikallinen mysliä iso kulho hedelmiä hunajaa ruokalusikallinen siemeniä/pähkinöitä vehnänalkioita juustokuutioita.

        Maitoa en juo lainkaan.

        Pyrin syömään emäsvoittoisesti, mutta yhdistelen myös ruokia niin, että ruuansulatus toimii moitteetta (=ruoka sulaa kunnolla, jos ei , tulee ongelmia -- närästys ja ihottumaa).
        Lisäksi huomio kiinnittyy myös ruuan ravintoarvoihin (kalorit, hivenaineet, kivennäisaineet ja vitamiinit). Kaloreita tosin ei enää tarvitse laskea.

        Olen oikeastaan lukenut kaikista ruokavalioista (laihdutus ja/tai terveellisyys) miltei kaiken oleellisen ja koeillut useimpia, mutta se, mitä nyt noudatan, saa oloni niin hyväksi, ettei sellaista professoria tai gurua tule löytymään, joka saisi minut luopumaan tästä ruokavaliosta.

        http://www.valmarin.fi/luelisaa.html

        Kannattaa ostaa myös jokin hiivasyndroomasta kertova kirja ja tutustua sen suosittelemaan ruokavalioon.

        ------------------

        EMÄSRYÖVÄRIT
        Nykyinen ruokavalio sisältää aineksia, jotka ovat elimistön terveydelle suuri vaara. Emäsryöväreiksi kutsutaan sellaisia ruoka-aineita, joista itsestään varsinaisesti muodostu happoja, mutta, jotka kuitenkin vaikuttavat happamuutta lisäävästi ja elimistö joutuu turvautumaan omiin emäsvarastoihinsa. Näistä aineista vaarallisimpia ovat sokeri, valkoiset ydinvehnäjauhot, niistä valmistetut ruoat ja leivonnaiset sekä kovetetut ja raffinoidut ruokarasvat. Tässä selittyy myös se, että monien vegaanien elimistö on yhtä hapan kuin lihansyöjillä, koska he eivät syö riittävän täysipainoista ja käsittelemätöntä ruokaa. Laskennallisesti voidaan päätellä, että sokerista 97% vaikuttaa elimistön happamuutta lisäävästi. Todella uskomattomalta vaikuttavat sokerin kulutusluvut tänä päivänä verrattaessa niitä muutaman vuosikymmenen takaisiin lukuihin. Vuosisadan alussa käytettiin maassamme sokeria muutama gramma päivässä; nykyinen määrä on yli 100grammaa. Huomattava osa päivittäisestä energiantarpeestamme tulee siten tyydytetyksi puhtaalla sokerilla.'
        Emästen kuluttajana vehnäjauhot ovat verrattavissa sokeriin. Sokeri ja valkoiset vehnäjauhot yhdessä muodostavat kokonaisuuden, jossa happoylimäärän vaikutus ja haitallisuus kaksinkertaistuu. Yhtä haitallisia ovat kovetetut ja raffinoidut rasvat ja öljyt; margariinit ja tavalliset ruokaöljyt. Kyseiset kolme ruoka-ainetta muodostavat elimistöä ajatellen todellisen ryöväritrion.
        ---------------------------------

        Kannattaa ostaa tämä kirja: Hiivasyndrooma & Luonnonmukaisen hoidon opas.
        Kirjoittajana Jouko Pursiainen,85 sivua,
        Olen itse lukenut kirjan pari kertaa.
        Ihmisen paksusuolen floorassa on 10 potenssiin 14 bakteeria eli 100.000.000.000.000= 100.000 miljardia!
        50% näistä on hyödyllisiä(maitohappobakteereja) ja 50% haitallisia(mädättäjabakteereja ja kolibakteereja).
        Kun hiivan kasvusto lisääntyy erittäin suuresti, niin se vie tilaa näiltä bakteereilta, jolloin varsinkin hyvien bakteereiden määrä laskee ja pahojen määrä lisääntyy.
        Terveessä suolistossa terve suhde = 1 hiivasolu/ miljoona hyötybakteeria--siis selvä vähemmistö, mutta kun hiivakasvusto räjähtää kasvamaan niin yhtä hyötybakteeria kohti voikin kohta olla miljoona candida albicans hiivasolua!!!!! Tällöin vaarattomasta,PYÖREÄSSÄ solumuodossa olevasta hiivasolusta tulee pitkiä rihmastoja kasvattava agressiivinen "peto", joka voi ulottaa rihmansa "lähes kaikkialle elimistöön".
        Tällöin hiiva ei välttämättä ole ainoastaan paksusuolessa, vaan leviää ruuansulatuskanavaa ylöspäin --ensiksi ohutsuoleen,siitä mahalaukkuun ja suuonteloon.
        Pahimmissa tapauksissa hiiva voi kulkeutua keuhkoihin ja poskionteloihin saakka ,ja sen rihmat voivat läpäistä myös suolikanavan seinämän ja tunkeutua verenkieroon, jossa haittavaikutukset ovat todella laajat!
        Vert. vuoksi:Ihmisessä on soluja "vain" tuhat miljardia eli 10 potenssiin 12.
        ------------------------------

        Vaseyn kirjasta, että ne ovat emästä tuottavia useimmille mutta happoa tuottavia niille, joiden on vaikea sulattaa happoja.


      • Ari
        Minä luin sitrushedelmistä kirjoitti:

        Vaseyn kirjasta, että ne ovat emästä tuottavia useimmille mutta happoa tuottavia niille, joiden on vaikea sulattaa happoja.

        moisesta, ehkä johtunee sitrushedelmäallergiasta tai ruuansulatusongelmista (vatsahapot pitkään pielessä).Sitrushedelmiä ei myöskään kannata syödä hiilihydraattivoittoisen aterian yhteydessä (leipä,peruna pitsat,banaani,riisi, puuro jne..).


        http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm

        Tuolta löytyy luettelo ruuista, jotka tuottavat emästä elimistöön.

        Listassa ykkösenä sitruuna ja vesimeloni!

        Highly Alkaline Forming Foods:

        Baking soda, sea salt, mineral water, pumpkin seed, lentils, seaweed, onion, taro root, sea vegetables, lotus root, sweet potato, lime, lemons, nectarine, persimmon, raspberry, watermelon, tangerine, and pineapple.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet toisen kanssa

      ...ja minä yhä vain sinua kaipaan. Tiedän ettet ole onnellinen siellä. Älä hukkaa aitoa onnea ja rakkautta hukkaan vain
      Ikävä
      225
      1588
    2. Näytit taas lihoneen.

      Tynnyri se vaan kasvaa.
      Ikävä
      37
      1449
    3. Kuka teistä on paras nainen

      A-nainen? J-nainen? K-nainen? M-nainen? S-nainen? Vai kenties joku muu...? 😊
      Ikävä
      62
      1288
    4. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      73
      1280
    5. Onko jotain mistä

      Olet huolissasi kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      78
      1204
    6. Osaako joku selittää tätä

      Että miksi mulle on joka toinen ventovieras ihminen tyly ainakin ilmeillään ja eleillään?
      Ikävä
      76
      1189
    7. Jos me joskus nähtäisiin

      niin ei kai sen vielä tarvitsisi merkitä sen enempää? Ja voihan olla ettei kumpikaan enää siinä vaiheessa edes haluaisi
      Ikävä
      103
      1173
    8. Koska vietät

      Yhteisen yön kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      54
      1008
    9. Lesken uusi

      Onko totta että puolangan kunnalla töissä ollut mies joka kuoli niin sen vaimolla jo uusi lohduttaja. Pitäneekö paikkans
      Puolanka
      18
      992
    10. Persun suusta:"Köyhät on luusereita ja ansaitsevat köyhyyden"

      Ministeri Juuston apulainen näin uhoaa. Mitäs siinä. Kyllä on jo tiedetty muutaman vuoden hallitustyön pohjalta että per
      Lieksa
      179
      883
    Aihe