Ratsastus pois olympialaisista!

Ketä kiinnostaa?

On aikakin pohtia uudelleen ratsastuksen paikkaa olympialaisissa. Laji ei kovin monia kiinnosta eivätkä lajissa suoranaisesti kilpaile urheilijat keskenään vaan hevoset. Eihän autourheilukaan kuulu olympialaisiin.

http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Ratsastus vaarassa jäädä olympiakisojen ulkopuolelle/1135239134989

18

1916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MindeH

      Mikäli hevoset kilpailisivat keskenään, mikseivät ne kulje siellä radalla ilman ratsastajaa?? Ratsastus on taitolaji samaan tapaan kuin taitoluistelu ja baletti, ja vaatii vuosien päivittäistä harjoittelua. Hevosen on toki oltava laadukas päästäkseen pitkälle, mutta hyväkin hevonen voi jäädä puskatasolle osaamattoman käsittelijän käsissä. Erinomainen hevosenkäsittelijä taas voi saada keskinkertaisestakin hevosesta huipun. Silti huipputason ratsastus vaatii ihmisen ja hevosen yhteistyötä, etenkin ihmiseltä ymmärrystä käsitellä jokaista hevosta juuri sen yksilön tarvitsemalla tavalla.

      Ratsastuksessa kilpailevat ratsukot (= ratsu ratsastaja) keskenään, eivät yksin hevoset tai yksin ratsastajat.

      Ymmärrän kyllä että ratsastus on todella kallis laji olympialaisille, ja sen takia se halutaan pois kisoista. Kannattaisikin ennemmin hyödyntää jo olemassa olevia ratsastusareenoita olympialaisissa, kuin rakentaa aina uudet tallit, maneesit ja kentät. Toki silloin ratsastusareenoiden sijainti voi nousta kynnyskysymykseksi.

      Ja mitä dopingjuttuihin tulee, ne ovat suuri häpeäpilkku tälle jalolle lajille. Hevosia doupanneilta henkilöiltä pitäisi viedä kilpailuoikeudet loppuiäksi.

      • Kiinnostunut!

        Kiitos sinulle MindeH vastauksestasi. Olen täysin samaa mieltä. Lajiin tarvitaan todella kaksi toisistaan riippuvaista yksilöä. Ei autokaan itsekseen kulje.
        Lajin kiinnostuksesta sanoisin vielä sen, että laji on joko yleisin/eniten tai toiseksi eniten harrastettu laji maailmassa. Jopa maissa missä jalkapalloa ei pysty talvisin paljon harrastamaan löytyy kyllä ratsastajia joka kylästä ja kaupungista eli aika tasoissa ollaan harrastajamäärien kanssa. Siis kiinnostuneita löytyy ja paljon! Minä ainakin kahden tyttäreni kanssa olimme liimautuneina television ääreen juuri hevosurheilun aikaan ja Kyran ratsastukset tallennettiin.
        Olen kanssasi samaa mieltä dobing-tapauksista myös. Mielestäni itsensä douppaaminenkin on eettisesti hyväksyttävämpää, koska ainut jota vahingoitat on itsesi. Eläin on kuitenkin täysin viaton. En hyväksy dopingia missään muodossa tai kenellekkään, mutta mielestäni tämä ei ole kriteeri sulkea lajia pois olympialaisista. Dopingia tapahtuu ihmistenkin joukossa ja en ole nähnyt otsikoita joissa esim. 100 m juoksu olisi suljettava pois kisoista.


      • alämölöääni

        Olkoot olympialaji ihan se ja sama mulle, mutta tämä hevosten douppaus on säälittävää. Itseensä saa tunkea mun puolesta mitä ainetta tahansa, oma vastuu, mutta millä oikeudella sä syötät hevoselles jotain kasvuhormonia, tiedä mitä nekin tekee hevoselle...


      • hevosen omistaja

        Oon täysin samaa mieltä!


    • monia kiinnostaa

      Ratsastusta harrastaa Suomessa n. 145 000 ihmistä (jääkiekko 195 000, ei paljoa enemmän), joista aikuisia n. 77 000!! Harrastajien määrä on ollut jatkuvassa kasvussa. Hevosiakin löytyy 70 000, joista ratsuja lähes 30 000. Että kyllä niitä kiinnostuneita on!
      Tämän pohjalta voi vain arvioida kuinka paljon suuremmista hevosmaista löytyy ihmisiä, joita kiinnostaa, todennäköisesti puhutaan miljoonista jos ei jopa kymmenistä.

    • 123456789

      Eläimet eläinten kisoihin.
      Joutaa pois koko naurettava laji.

      • hevosen omistja

        haist kuule.


    • Tilli85

      Hittolainen jos ratsastus poistetan olympialaisista niin ei kyllä hyvää seuraa. on paljon semmoisia lajeja jotka eivät kuulu olympialaisiin mutta ratsastus ei todellakaan kuulu niihin.

    • tittelintuure

      No kyllähän sitten talviolympialaisista kelkkailukin pois!!! Ihan turha ja kallis laji. Kallista se on kaiken maailman kourumäkiä rakennella. Kyllä sitä osaa Matti ja Maija meikäläisetkin laskea kelkalla mäkeä eikä siihen kisoja tarvita eikä urheilu ja sponsoritukia!!!
      HEVOSET KUNNIAAN!!!

      • hevosen omistaja

        HEVOSET RULES!!!!!!!!!!!!!!!!


    • paras laji

      Joten se tulisi säilyttää ehdottomasti! Ratsastus on parityöskentelyä parhaillaan siinä pitää olla fysiikkaa ja herkkyyttä. Kallis olisi jääkiekkokin jos jokereiden vanhemmat olisivat kustantaneet Hartwall areenan! Ratsastuksesahan maneesit ym kustannetaan ratsastajien kukkarosta. Yhteiskunta kun ei tue tyttöjen harrastusta! MISSÄ TASAARVO?

      • hevosen omistaja

        Ihan oikees oot!


    • olympialaisiin!

      Ravit, tai laukkakisat (tai mieluummin molemmat) pitäisi saada olympialaisiin. Antiikin olympialaisissakin kilpailtiin valjakkoajossa.

      • Aatami

        ei näitä valjakkoajaoja ollut. Puhut nyt siis ajasta, kun olympialaiset tarkoitti jaloja alastomia helleeninuorukaisia kilvoittelemassa ikuisesta kunniasta kotikaupungilleen. Nämä valjakkoajot lisättiin ohjelmaan sen jälkeen, kun roomalaiset olivat alistaneet kreikkalaiset valtansa alle ja korruptoineet olympialaiset


      • eräältä tyypiltä kenen kanssa eräällä työmatkalla vänkäsin pitkään siitä onko tämä n.10min kestävä kouluperformanssi todellakin niin kauhean raskasta sekä ratsastajalle että hevoselle.. hauskinta mielestäni yhä tuossa tilanteessa on se että kyseinen jätkä ei ole edes hevosia harrastanut, saati tiedä näistä otuksista paskan vertaa, kun taas itselläni on takana 20vuotta ja eritoten koulupainotteista.

        Hänestä laukkakisat ja ravit ovat fyysisinä suorituksina kovempia koska niissä hevonen menee "kovaa vauhtia" ja nopeimmalla askellajillaan. Tässähän tavallaan voisi vertailuna heittää että vaikka 5km juoksijat tekevät paljon kovempaa työtä kuin esim. MM-tason aerobiccaajat, joiden nopeatempoiset ja suurta lihasvoimaa-ja kuntoa vaativat esitykset saavat tällaisen "tavallisen" salibandymolken tuntemaan itsensä pelkäksi sohvaperunaksi! Vaikka suoritus toki on myös kova raveissa ja laukkakilpailuissa, hevosilta vaaditaan ns. vähemmän kuin kouluratsulta- niiden pitää vain mennä YHTÄ askellajia ja KOVAA. Jälkeenpäin kaduttikin kovasti etten esittänyt tälle tyypille kompaa:" jos haluat kiipeilyllä kohottaa hevosen kuntoa, tuleeko sinun mennä ylämäet a)laukassa b)ravissa vai c)käynnissä?" vahvasti uskoisin että tyyppi olisi vastannut automaattisesti LAUKASSA, kun vastaus on tietenkin KÄYNNISSÄ. Toisinsanoen- tietämättömät näkevät kouluratsastuksen tylsänä ja vähemmän vaativana vain koska siitä puuttuu vauhti. Meno näyttää myös helpolta mutta vain koska ratsastajat ovat maailman parhaimmistoa, joten heidän työeleensä ovat minimaaliset ja he saavatkin ratsastuksen näyttämään siksi helpolta. Sama pätee lukuisiin muihin lajeihin, joka ympyröissä kuuluu usein tuo kehuttava lause "hän saa sen näyttämään niin pirun helpolta!"

        Itse inhoan koko laukkakisa-maailmaa, se on silkkaa hevosten romuttamista kun jo pelkästään miettii normaali ratsuhevosen kasvatusta, jossa ratsuksi kouluttaminen tapahtuu 3-5v paikkeilla. Viisi vuotias laukkahevonen on ns. vähintään keski-ikäinen urheilija tuon maailman silmin. Raveissa en näe juuri mitään olympiahohtoa.


    • hevosen omistaja

      Aanteks vaa,ootko ikinä ratsastanut hevosella muuta kuin talutus ratsastuksessa?Ratsastus on älyttömän rankkaa urheilua,sillä vastoin yleistä käsitystä,ratsastuksessa ei käytetä käsiä hevosen ohjaamiseen.Ratsastuksessa käytetään vatsa- ja pohjelihaksia ohjaamiseen,kokoajan.Eikä vain hevoset kilpaile keskenään,myös ratsastajat kilpailevat,sillä eihän hevonen liikkeitä ja hyppyjä ihan itsekseen tee.Tietysti hevosilla on hyvin suuri osa kilpailussa on,mutta eivät ratsastajat siellä vaan matkusta mukana!

    • hevosetjuujuu

      Ratsastus on jotain ihan muuta kuin matkustamista hevosen selässä, se sitoo ihmisen hevosen luokse lähes 24/7.

      Meneppäs kuule tietämätön tallille siitä lappamaan vaikka parikymmentä paskakarsinaa, ja sen jälkeen ratsastamaan no sanotaan nyt vaikka 5 hevosta, siis RATSASTAMAAN, ei matkustamaan selkään. Voin kyllä sanoa, että siinä on urheilua kerrakseen, veikkaisin ettet pääsisi ylös sängystä pariin päivään ja lihakset olisivat lukossa vähintään kaksi viikkoa.

      Mieti siitä, onko ratsastus urheilua.

    • MIKSIHMEESSÄ

      EI MISSÄÄN NIMESSÄ. SEN SIJAAN UUSIA KYKYJÄ MUKAAN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe