Vellin aloituksesta

äiti -08

Meillä 2 kk:n ikäinen poika, joka syö NAN-korviketta n. 1,5 l päivässä. Kysyin neuvolassa, joko pojalle voisi alkaa pikkuhiljaa antamaan muutakin ruokaa, kun tuota korviketta menee niin paljon. Neuvolan täti oli ehdottomasti sitä mieltä, että mitään muuta ei saa antaa ennen 4 kk:n ikää. Olen kuitenkin keskustelupalstoilla törmännyt useaan otteeseen juttuihin, joissa viitataan liiallisen korvikkeenjuonnin yhteydessä mm. munuaisvaurioihin. Olisinkin täältä hieman kysellyt, että voiko tuollainen korvikemäärä olla jotenkin haitallista?

Neuvolantädistä huolimatta ollaan jo pojalle annettu hieman maissivelliä, joka kuitenkin tuntuu aiheuttavan hieman ummetusta.

5

766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiskä ja poika 05/08

      Meillä poika joi 3kk ikäisenä myöskin 1,5 l päivässä tuttelia ja 3kk neuvolassa kehotettiin aloittamaan iltavellinä joko maissivelli tai peruna-porkkana velli, ja sitten parin viikon päästä aloitettiin syömään soseita. Maissivelli ei meillä ainakaan pitänyt nälkää sen paremmin kuin tuttelikaan. On vissiin eroja neuvoloissa...=)
      Lämmintä syksyä

    • ei sen enempää kaloreja

      vellithän on käytännössä viljalla maustettua korviketta, ei niissä ole juuri sen enempää kaloreita kuin korvikkeessa, eli ne on aikalailla yhtä tyhjän kanssa. Sen takia nykyoppaissa (esim. stm) suositellaan maidot maitona ja puurot puurona.

      • äiti -08

        Ei kai esim. peruna-porkkanavellissä ole viljaa? No tuo maissivelli ei kyllä pidä meidän pojan nälkää sen kummemmin kuin korvikekaan, mutta toisaalta hieman tuossa aloitusviestissäni peräänkuulutin sitä, että voiko liiallisesta korvikkeen syönnistä olla jotain haittaa. Ja kaipa tuolla peruna-porkkanavellillä on ihan hyvä totutella uuteen makuun näin vähän etukäteen, kun ei noin pieni kuitenkaan niitä soseita ihan osaa syödä.


      • mutta pointti siis
        äiti -08 kirjoitti:

        Ei kai esim. peruna-porkkanavellissä ole viljaa? No tuo maissivelli ei kyllä pidä meidän pojan nälkää sen kummemmin kuin korvikekaan, mutta toisaalta hieman tuossa aloitusviestissäni peräänkuulutin sitä, että voiko liiallisesta korvikkeen syönnistä olla jotain haittaa. Ja kaipa tuolla peruna-porkkanavellillä on ihan hyvä totutella uuteen makuun näin vähän etukäteen, kun ei noin pieni kuitenkaan niitä soseita ihan osaa syödä.

        Ei toki peruna-porkkanavellissä viljaa ole. Tarkoitin lähinnä että mitä velliä olikaan, niin eipä siinä sitä muuta taida olla kuin vähän maun vuoksi, ei juuri lisää kaloreita, niin ovat yhtä tyhjän kanssa.


    • "ätä-07"

      meidän neuvolantäti oli sitä mieltä että vellit ovat aivan turhia! Maito riittää tuon ikäiselle.Velleihin tuttipullosta ei kannata opetella..sitkun on aika lusikkaruoan opettelulle,kohta teilläkin jo puurot alkavat , niin se käy sit helpommin kun ei oo tottunnu saamaan velliä helposti pullosta! Meijän poika nyt 10kk ei ole saanut ikinä pullosta velliä on kasvanut hyvin ja osaa syödä nykyisin hienosti ja reippaasti kunnon ruokaa lusikasta! (temppuilematta!) kun taas kaverit antavat vieläkin pullovelliä iltapalaksi lapsilleen meillä on syöty jo 5kk oikeaa kaurapuuroa, ei siis mitään kaupan jauhopuuroja vaan alusta saakka pikakaurahiutaleista...(tottunut myös alusta lähtien saamaan karkeaa ruokaa....)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2750
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1761
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1475
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      73
      837
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe