Heittäkää lääkkeet helvettiin

ja heti!!

Aivan kauheaa on, että ihmiset syövät nykyään mielialalääkkeitä kuin leipää. Sitä kirjoitetaan liukuhihnalta melkein kuin antibioottia jokaiseen kriisiin, ahdistukseen ja alavireisyyteen.

Ihmettelen ihmisten ajatusmaailmaa. Lääkäri määrää mielialapillereitä ja niitä sitten kuuliaisesti aletaan popsimaan ilman mitään kritiikkiä "kun lääkäri ne minulle määräsi". Ihmiset ovat kuin aivotonta karjaa, ettekö tajua, että kaikki on markkinavoimien ja lääketehtaiden BISNES!

Ensin keksitään pilleri psyykevaivoihin. Lääkärit määräävät niitä rutiinilla kaikille mahdollisille potilaille vaikka mistä syystä, myös ihan heppoisin perustein ja ihmiset alkavat syödä niitä, saavat yhä uusia psyykenongelmia, jäävät riippuvaiseksi, sekä vaaralliset pillerit vahingoittavat vain ihmisen mielenterveyttä, mutta kuka siitä hyötyy ainoastaan? Lääketethaat, jotka käärivät isot rahat! Tämä on niille varma ja loppumaton bisnes niin kaukan kuin lääkärit ovat tämän systeemin kätyreitä (saaden itse palkkioita ja bonuksia) se on puhdasta liiketoimintaa!

Muutenkin, ajatelkaa ennen kuin alatte syömään vaarallisia lääkkeitä! Niiden toimintaa lopullisesti ei edes tunneta ja mitä kaikkea pahaa ne aiheuttavat. Jos sinulla on lievä tai keskivaikea masennus niin aivan takuulla siihen on muitakin luonnollisia konsteja parantua, ne pillerit ei paranna mielen ongelmia, ne ei poista elämästä ongelmia.

Vain ongelmista puhuminen, joko läheisten tai ammattilaisten kanssa, sekä elämänmuutosten ja ratkaisuiden tekeminen tuo kaivatun väylän paranemiseen.

Mutta, sehän on tietysti se hidas ja vaivalloinen tie, se on epämukavaa, kun pitää uskaltaa olla rohkea ja tehdä vaikeita muutoksia elämään esim. luopua ahdistusta aiheuttavista asioista. Ihmiset mieluummin toivovat pillerin tuovan avun oloonsa, mutta ne pillerit eivät mitään paranna vain turruttavat ja siirtävät ongelmia eteenpäin ja kun lopetat pillerit se paha olo on taas edessäsäsi koska et ole käsitellyt asioita, etkä tehnyt muutoksia. On ymmärrettävää, että ihmiset toivovat aina saavansa hokkus pokkus-avun jostakin.

Nykyään joka toinen ihminen tuntuu olevan masentunut, ahdistunut, paniikissa jne. Mielestäni tämä johtuu siitä, että nykyajan ihminen on oppinut mukavuuksiin ja helppoon, yltäkylläiseen elämään. Samalla ei kestetä enää normaaleja tunteita ja elämään kuuluvia tunnekriisejä. Ahdistus, masennus ja pelot kuuluvat elämään, mutta nykyään heti kun vähän ahdistaa niin otetaan pilleriä ja lamataan tunnemaailma.

Luin vasta Ben Furmanin kirjan jossa neuvottiin arkisia keinoja päästä irti psyykenongelmista eikä hänkään kovin suositellut syötäväksi pillereitä vaan antoi aivan yksinkertaisia mutta varmaan toimivia ohjeita käytännössä toteutettavaksi.

Minua inhottaa tämä nykyinen malli, että psyykenlääkkeitä syödään ilman mitään kritiikkiä ja kontrollia, kuin se ikäänkuin itsestäänselvyytenä kuuluisi tehdä niin, kun minua masentaa, ahdistaa niin lääkäri kirjoitti lääkkeitä.

Hyvin pelottava kehityssuunta, koska lääkkeet muokkaavat psyykettä ja aivoja lähtemättömällä tavalla, se on varma se. Jos joka toinen ihminen kohta syö näitä lääkkeitä kenties vuosikaudet niin ei ihme jos koko yhteiskunta muuttuu aivan hulluksi ja normaaleista ihmistä tulee sekopäitä ja manipuloituja narkomaaneja!

Ajkatelkaa ennenkuin alatte syömään näitä vaarallisia lääkkeitä!

70

3676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Häpeän olla ihminen

      Anteeksi, en jaksa lukea koko tekstiä, mutta alku vaikutti hyvin lupaavalta. Kiitos.

      "Ihmettelen ihmisten ajatusmaailmaa. Lääkäri määrää mielialapillereitä ja niitä sitten kuuliaisesti aletaan popsimaan ilman mitään kritiikkiä "kun lääkäri ne minulle määräsi". Ihmiset ovat kuin aivotonta karjaa, ettekö tajua, että kaikki on markkinavoimien ja lääketehtaiden BISNES!"

      Näinhän se on. Oikeasti ei edes tiedetä paljoa mistä mielensairaudet oikeasti johtuvat. Eikä ole mitään varmoja testejä, mikä määrittäisi diagnoosiin. On vain sattumalta päätelty näin ja siihen kesitty aine. Raha ratkaisee, ei ihmisten hyvinvointi.

      Terveyskeskuslääkärit ovat pahimpia reseptin tyrkyttäjiä, vaikka vain arvailevat diagnoosin. Potilasta ei edes kuunnella, jos ei halua reseptiä tai labrakokeita.

      Kuitenkin ihmiset itse haluavat helppoa parannusta ja luottavat lääkäreihin sokeasti, joten he vaativat lääkkeitä joka sairauteen. Jopa lihavat haluavat pillereitä lihavuuteensa.

      Psykiatrini ei ole koskaan tyrkyttänyt lääkettä. On vain kysynyt haluasinko. Mielummin haluan sairausloman, omaa aikaa sekä välttää stressiä ja ihmisiä. Näin onkin olo alkanut kohentumaan, vaikka hidasta se on.

      Monesti joudun väittelemään psykologin, psykiatrin kanssa ja he tarinoivat kuin suoraan kirjasta vastaan. :D

    • sohvi

      Kun ihminen on tarpeeksi ahdistunut, niin että se haittaa elämää, hän oottaa kyllä mielellään ne läkkeet. Jumala on antanut ihmiselle viisauden kaksiä lääkkeet, kannattaa käyttää niitä jos tarvitsee, kohtuuden määrissä kylläkin.

      • Häpeän olla ihminen

        Jumala on antanut ihmisille viisauden keksiä myös abortin. No, en ole vielä niin sairas, että alkaisin noin pahoja harhoja näkemään tai luulemaan. Miksi uskovaisille ei määrärä lääkkeitä heidän sairauteensa, vaan tätä mielisairautta tukee myös valtio? Taitaa vastaus olla raha.


    • Herbiina

      jaksoin jopa lukea vuodatuksesi loppuun :)
      Toisekseen, kuulostaa ettet sinä ole kokenut kunnon paniikkihäiriötä ollenkaan. Kevyesti puhut masennuksesta, ahdistuksesta, paniikista(joka ei ole muuten sairautemme nimi) ja niihin lääkkeitä käyttävistä. Tuliko mieleen, että esim. paniikkihäiriön hoitoon lääkkeet ja terapia yhdessä ovat paras mahdollisuus saada itsensä oireettomaksi.

      Kyllä, oireettomaksi, olen itse sitä mieltä kun kerran on sairastunut, se voi olla piilevänä pitempiäkin jaksoja, niinkuin itselläni. Mutta taipumus ruveta oireilemaan on hyvinkin todennäköistä.

      Itse en heppoisin perustein ryhtynyt lääkkeiden käyttäjäksi, mutta "pakon" (lue sairauden) edessä sen tein.

      Enkä ole tottunut mihinkään yltäkylläiseen elämään saadakseni tämän sairauden, tosin tämä sairaus jonka palstalla nyt mesoat, laittaa elämänarvot kohdalleen!

      • pumapa

        Asiaa kirjoittavat molemmat, niin ketjun avaaja kuin Herbiinakin. Olen aivan samaa mieltä ketjun avaajan kanssa, että joka hemmetin ahistukseen ja jopa selkäkipuun saatetaan määrätä rauhoittavia tai muita mömmöjä! Pilleriä vaan naamaan ja muiden lääkehörhöjen sekaan huuhailemaan. Tämä tuntuu olevan nykymeno ja vastustan sitä. Mutta, kenellekään ei pakoteta ottamaan lääkkeitä, jos ei itse halua. Se on ihan ihminen itse, joka ne pillerit ottaa. Eri asia on tietenkin laitoshoito, jossa vaihtoehtoja ei ole. Herbiina on siinä mielessä oikeassa, että jos on todella paha tilanne esim. paniikkihäiriöisellä, niin ensi alkuun on hyvä käyttää lääkitystä, jotta saadaan terapia alkuun. On taatusti olemassa niin vaikeita psyykkisiä juttuja, että on pakko ottaa lääkkeitä. Mutta tosiasia on se, että hieman lievemmät ongelmat ja jännitykset ym. fobiat voidaan saada myös itse kohtuullisen hyvin kuriin, JOS ihmisellä on itsekuria tehdä elämälleen jotain. Ihminen on bio-psyko-sosiaalinen kokonaisuus. Jos kaikki esim. kiinnittäisi huomiota ravitsemukseen ja liikuntaan ym. itsestään huolehtimisiin kuten virkistymiseen ja lepoon, niin olisiko niin paljon masentuneita ranteiden viiltelijöitä ja diapamia popsivia ihmisiä joukossamme? Helpompaa on tietenkin mennä sieltä missä aita on matalin ja vetää peitto korviin.


    • hoijaa

      ihan kuin sinua henkilkohtaisesti jotenkin häiritsisi se, että jotkut syövät lääkettä paniikkihäiriöön? Miksi se sinua häiritsee? Mitä pahaa siinä on? Minusta on hyvä asia, että jokaisella on vapaus päättää omasta kehostaan ja hyvinvoinnistaan, jolloin voi itse päättää ottaako lääkettä vai ei. On hyvin harvassa ne lääkärit, jotka "tuputtavat" lääkkeitä vain lääkefirmojen palkkioiden toivossa.
      Vaikka nämä on tosiaan keskustelupalstoja, jossa voi ilmaista mielipiteensä asioista, on kuitenkin jossain määrin loukkaavaa ja ylemmyyden tunnetta osoittavaa halveerata tarvetta käyttää lääkettä.

      Omakohtaisesti voin sanoa, että paniikkikohtauksen tullessa sitä on aika hukassa, ja oloa on vaikea hallita. Kohtaus on kehon reaktio johonkin asiaan, minkä mieli kokee järkyttäväksi. Pahimmoilleen paniikkihäiriö voi haitata normaalia elämää ja kanssakäymistä, joten olen itse saanut suuren avun lääkkeistä ja ne auttavat. Mielestäni tätä ei voi lääkkeiden käyttöä ei kuitenkaan saisi kommentoida niin mustavalkoisesti.

    • lääkityksen

      tarpeessa ja jostain syystä ei ole annettu,tai todella huolissaan kanssa eläjistä,tai haluaa huomiota herättää.Itse tietää todellisen syyn...ja jos furmania lukee niin kertoohan se jotain. Jos ei ihmisiä ahdistasi niin eihän lääkkeitä olis siihen keksitty.Parempi mielestäni lääkitys kuin liika alkoholin käyttö joilla ahditusta yritetään itse hoitaa (eivät kyllä tajua et ahdistukeen ottavat).Siinä tuhoutuu aivojen lisäksi muutkin elimet.Joka lääkkeellä vaikutuksensa aspirinista alkaen.Hyvää ja ahdistamatonta elämää.

    • Trotteli

      Et todellakaan ole kokenut kunnon paniikkihäiriötä kun tuollaisia kirjoittelet! Mielipiteesi laimenisi varmasti aika lailla jos muuttuisit yhtäkkiä terveestä olotilasta sellaiseen jamaan että saisit voimakkaita paniikkikohtauksia jopa kesken unien, jos jalkojasi heikottaisi kun liikut valoisan aikaan ulkona, et pystyisi käymään esim. ruokakaupassa tai ravintolassa, töistä puhumattakaan, etkä edes hakemassa lääkettä apteekista kun pelkäät paniikkikohtausta. Ihmislaumassa pelkäisit paniikkikohtausta (ja siksi siis panikoisit) kun se on niin noloa, ja yksin pelkäisit kun ei ole kukaan auttamassa jos jotain kauheaa tapahtuu. Paniikkihäiriö oli ainakin mulle olotila jossa mä tiesin koko ajan ihan tasan tarkkaan ettei ole mitään syytä panikoida, mutta panikoin kuitenkin kun en kyennyt hallitsemaan elimistöäni joka panikoi jopa täysin ilman mitään havaittavaa syytä. Ja ne oireet eivät todellakaan olleet mitään pientä jännittämistä, vaan sellaista että jalat ja kädet puutuivat, pelkäsin tajun lähtevän ja sydämen joko halkeavan tai pysähtyvän.

      Mutta totta toinen puoli kirjoituksestasi. Mä "hoidin" paniikkihäiriötäni ensimmäiset 14 kk:ta lääkärin ohjeiden mukaan masennuslääkkeillä ja rauhoittavilla. Omasta aloitteestani myös betasalpaajat olivat pelissä mukana. Psykologiakin kokeilin, muttei se auttanut yhtään ehkä siksi kun mun kroppa oli enemmänkin se joka aiheutti paniikkia, eikä niinkään mieli. (Ulkomaalaisen) lääkärin paras heitto taisi olla se että hitaat pohjoismaalaiset varmaan tarvii enemmän aikaa toipumiseen kuin keskemmältä eurooppaa kotoisin olevat! Suomessa tuollaisia kommentteja ei varmaan tarvi kuunnella.

      14 kk:n jälkeen aloin sitten oma-aloitteisesti syömään magnesiumia ja b-vitamiineja (tai no b-vitamiineja olin syönyt jo jonkun aikaa). Ja kas, oireet alkoivat heti hellittää! Kyse olikin työstressin, urheilun ja huonojen elintapojen aiheuttamasta magnesiumin (ja samalla varmaan monen muunkin jutun) puutostilasta, joka sitten ilmeni panikointina. Nyt noin 10 kk magnesium tankkauksen jälkeen olen vihdoin sellaisessa olotilassa jossa magnesiumi ei enää juurikaan imeydy (=suht pienikin määrä aiheuttaa ripulia), ja samalla 100 mg Sertralin tabletti näyttäisi kestävän aiemman kahden päivän sijasta lähes kuukauden (=eli lääkkeiden tarve on lähes nolla). Ja olo on vallan mainio!

      Mä en olisi kyenyt elämään paniikkihäiriöni kanssa ilman lääkkeitä, ennen kuin löysin sen varsinaisen syyn oireisiini. Ja sittenkin piti vielä tankata korjaavana toimenpiteenä 8-10 kuukautta magnesiumia ennen kuin lääkkeiden säännöllisestä käytöstä pääsi jotakuinkin eroon. Esim. rauhoittavien epäsäännöllinen käyttö jatkunee vielä pitkään tietynlaisissa tilanteissa ennen kuin kaikki panikoinnista johtuvat fobiat unohtuvat.

      Mutta toisaalta, mun tapaus osoittaa myös sen että joskus lääkärit osaavat vain lääkitä oireita, mutta eivät korjata niitä aiheuttavia taustatekijöitä. Sekin on tietysti paljon parempi kuin ei mitään. Ennen lääkkeiden aikakautta meikäläisten kohtalo oli varmaan aika karu!

      Mä neuvoisin olemaan kriittinen ja etsiskelemään&kokeilemaan jatkuvasti myös vaihtoehtoisia parannuskeinoja. Joillekin parannuskeino löytyy muualta kuin lääkkeistä, ja toiset tarvinnevat lääkkeitä pidempään tai jopa ikuisesti. Niin tai näin, mutta oman kokemukseni perusteella mä sanoisin että niin kauan kuin todellisen paniikkihäiriön oireet jatkuvat, jopa jossain määrin vaarallistenkin lääkkeiden käyttö on pienempi paha kuin esim. se ettei uskalla edes tulla asunnostaan pihalle.

    • ruth67

      Moi! Kävin eilen psykiatrin vastaanotolla paniikkihäiriöstä ja sen hoidosta ja siellä niin auliisti tyrkytettiin mitä hienointa paskaa Lyricaa. Kuunteles sivuoireita:Katsoin Lyrican pakkaus selostetta mm. joitakin yleisiä sivuoireita:
      heitehuimausta, väsymystä, kaatuilua, näön heikentyminen, tuplakuvia,
      sekavuus,oksentelu, ilmavaivat,painon nousu, omakuvan muutokset,
      syljenerityksen lisääntyminen, lihaskouristukset, lihasvaurio ja kasvojen
      turvotus. Tässä siis vain muutama mainitakseni.

      Sanomattakin on selvää, etten aio tärvellä terveyttäni mokomalla roskalla.
      Labrakokeeni olivat nimittäin tulleet ja kaikki arvoni olivat erinomaiset.
      Viimeisimpien lääketieteellinen tutkimus huom virallinen on ollut se että paniikin aiheuttaa valkuaisainnen puuttuminen aivokuoresta. Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!! psykiatrini tuhahti halveksuvasti ja varoitteli luontaislääkkeen vaaroista (siitä huolimatta että hän yritti tehdä minulle psyykkisen lobotomian tuolla paska "lääkkeellään")
      Katsotaan miten tuo karnosiini ja e-epa auttavat. Aloitin kuurin eilen, joten xanoria (0,25 g)
      en aio käyttää ollenkaan tämän kokeilun aikana koska silloinhan koko koe
      menisi hukkaan. (En muuten käytä alkoholia ollenkaan, mutta kahvia juon.
      Sitä pitäisi varmaan vähentää tämän jakson aikana.) Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa, siis tää järjestelmä on aivan kuin Danten helvetistä. Ihmisten pitää nousta kapinaan!!! Kokeilkaa jotain muuta heti kun siihen tulee mahdollisuus. Älkää vajotko lobotomiaan!!! Jos toi karnosiini ei auta niin ei sitten mutta ainakin kokeilin sitä. En alkanut mussutttaa paskaa heti kun joku kuutio niin kehoittaa.

      • tuotteista.

        Jos pärjäät vielä ilman niin voit ihan hyvin kokeilla. Jätä siis se lyrica ottamatta jos olet niin päättänyt.

        joten xanoria (0,25 g)
        en aio käyttää ollenkaan

        Tuota xanoria kannattaa ottaa tarvittaessa. Säännöllisesti sitä ei edes tarvitse käyttää mikä on masennuslääkkeiden kohdala aivan ehdotonta. Annos on aivan olemattoman pieni ja se ei ole masennuslääke ollenkaan vaan rauhoittava. Todennäköisesti tuo annos ei edes väsytä. Siitä sulle ei tule mitään haittoja.Itse käytin 4 mg xanoria joskus aiemmin aluksi. Periaatteessa et voita yhtään mitään, jos jätät sen pois. Ei vaikuta mihinkään laboratoriokokeisiin, ei sekoita päätä tai aiheuta sellaisia sivuoireita kuin masennuslääkkeet. Tuon karsimisella et voita mitään, eikä myöskään vaikuta tähän luontaistuotehoitoon. Tuo on turha karsinta, ota sitä oireisiin.



        Katsotaan miten tuo karnosiini ja e-epa auttavat.

        Tiedäthän, että sairautta hoidettaessa edellytetään terapeuttisia annoksia? Oletko lukenut Tolosen kirjoja ja perehtynyt tarvittaviin annoksiin? Ei riitä että otat pillerin pari kyseisiä luontaistuotteita. Esimerkiksi E-EPAA on 4 kpl 500mg kapselia terapeuttinen annos. Sun täytyy ainakin aluksi ottaa vähintään muutama viikko paljon ja sitten vähennät. Samoin karnosiinissa. Älä ostaa mitään 120mg pillereitä, ne ei auta vaan toimii lähinnä terveelle ihmisille ylläpito annoksina. Karnosiinia saa 400mg ja 600mg tabletteina. Suositus on normaalistikin 1-2 päivässä, joten sinuna ottaisin sen kaksi. Jotkut syövät sitä yli 1000mg päivässä. Noissa tutkimuksissa, joita esim lapsille on tehty, on karnosiinin vuorokausiannos ollut 800mg.
        Tuotteet ovat hinnakkaita, mutta jos haluat tietää auttaako niin sun on pakko panostaa hoitoon. Jos otat vain pieniä annoksia niin tuskin auttaa.


        Kuunteles sivuoireita:Katsoin Lyrican pakkaus selostetta

        Kaikissa tavallisimmissakin lääkkeissä on metrin mittaiset luettelot. Niitä ei yleensä kannata lukea. Itse en lue ja mun muut toisia sairauksia sairastavat ystävät eivät myöskään lue. Käytönnössä ne ne pitää niin huonosti paikkansa yhden ihmisen kohdalla ja aiheuttavat turhaa pelkoa. Yleensä haittoja tulee hyvin vähän tai ei ollenkaan.Noihin lääkepakkauksiin vain täytyy laittaa kaikki mahdollinen tieto mikä asiasta on ympäri maailmaa kertynyt.
        Monet noista haitoista on alle yhdelle tuhannesta tulevia, joten ei kovinkaan todennäköisiä ja kaikki ei saa haittoja ollenkaan kuten paketissa kulee. Ei kannata turhaa hysteriaa lietsoa.

        Luontaistuotteilla ei ole tarkoitus korvata lääkkeitä, jos tilanne vaatii niitä. Esim tuo epa muistaakseni tehostaa myös lääkkeiden vaikutusta ja sitten pärjää pienemmällä annoksella. Jos hyvät luontaistuotteet on taustalla, niin lääkitys voi jäädä myös lyhyemäksi. Tarkoitus on parantua ja yleensä hoitoja yhdistelemällä saadaan hyvä tulos.
        Tärkeintähän on se, että taudista tosiaan päästään eroon. Pahempaa on jatkuva sairaana tai puolikuntoisena oleminen. Ei kannata loputtomasti odotella jos tilanne ei ala korjaantua, koska et voita sillä mitään vaan kärsit turhaa.

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!

        -Jännästi sanottu :) Psyykkiset viat ovat fyysisiä, usko tai älä. Psyykkinen puolikin on osa fyysistä kehoa ja kaikissa psyykkisissa sairauksissa on fyysinen tausta. Jotain puuttuu tai on tapahtunut aivoissa. Ihmiset yleensä luulee että psyykkiset jutut on jotain sellaista, joilla ei ole fyysistä perää tai ovat ikään kuin irti siitä. Ei näin ole, vaan taustalla on aina selvät fyysiset muutokset.
        Masennus ym lääkkeet nimenomaan korjaavat tuota fyysistä puolta.


      • tuotteista.
        tuotteista. kirjoitti:

        Jos pärjäät vielä ilman niin voit ihan hyvin kokeilla. Jätä siis se lyrica ottamatta jos olet niin päättänyt.

        joten xanoria (0,25 g)
        en aio käyttää ollenkaan

        Tuota xanoria kannattaa ottaa tarvittaessa. Säännöllisesti sitä ei edes tarvitse käyttää mikä on masennuslääkkeiden kohdala aivan ehdotonta. Annos on aivan olemattoman pieni ja se ei ole masennuslääke ollenkaan vaan rauhoittava. Todennäköisesti tuo annos ei edes väsytä. Siitä sulle ei tule mitään haittoja.Itse käytin 4 mg xanoria joskus aiemmin aluksi. Periaatteessa et voita yhtään mitään, jos jätät sen pois. Ei vaikuta mihinkään laboratoriokokeisiin, ei sekoita päätä tai aiheuta sellaisia sivuoireita kuin masennuslääkkeet. Tuon karsimisella et voita mitään, eikä myöskään vaikuta tähän luontaistuotehoitoon. Tuo on turha karsinta, ota sitä oireisiin.



        Katsotaan miten tuo karnosiini ja e-epa auttavat.

        Tiedäthän, että sairautta hoidettaessa edellytetään terapeuttisia annoksia? Oletko lukenut Tolosen kirjoja ja perehtynyt tarvittaviin annoksiin? Ei riitä että otat pillerin pari kyseisiä luontaistuotteita. Esimerkiksi E-EPAA on 4 kpl 500mg kapselia terapeuttinen annos. Sun täytyy ainakin aluksi ottaa vähintään muutama viikko paljon ja sitten vähennät. Samoin karnosiinissa. Älä ostaa mitään 120mg pillereitä, ne ei auta vaan toimii lähinnä terveelle ihmisille ylläpito annoksina. Karnosiinia saa 400mg ja 600mg tabletteina. Suositus on normaalistikin 1-2 päivässä, joten sinuna ottaisin sen kaksi. Jotkut syövät sitä yli 1000mg päivässä. Noissa tutkimuksissa, joita esim lapsille on tehty, on karnosiinin vuorokausiannos ollut 800mg.
        Tuotteet ovat hinnakkaita, mutta jos haluat tietää auttaako niin sun on pakko panostaa hoitoon. Jos otat vain pieniä annoksia niin tuskin auttaa.


        Kuunteles sivuoireita:Katsoin Lyrican pakkaus selostetta

        Kaikissa tavallisimmissakin lääkkeissä on metrin mittaiset luettelot. Niitä ei yleensä kannata lukea. Itse en lue ja mun muut toisia sairauksia sairastavat ystävät eivät myöskään lue. Käytönnössä ne ne pitää niin huonosti paikkansa yhden ihmisen kohdalla ja aiheuttavat turhaa pelkoa. Yleensä haittoja tulee hyvin vähän tai ei ollenkaan.Noihin lääkepakkauksiin vain täytyy laittaa kaikki mahdollinen tieto mikä asiasta on ympäri maailmaa kertynyt.
        Monet noista haitoista on alle yhdelle tuhannesta tulevia, joten ei kovinkaan todennäköisiä ja kaikki ei saa haittoja ollenkaan kuten paketissa kulee. Ei kannata turhaa hysteriaa lietsoa.

        Luontaistuotteilla ei ole tarkoitus korvata lääkkeitä, jos tilanne vaatii niitä. Esim tuo epa muistaakseni tehostaa myös lääkkeiden vaikutusta ja sitten pärjää pienemmällä annoksella. Jos hyvät luontaistuotteet on taustalla, niin lääkitys voi jäädä myös lyhyemäksi. Tarkoitus on parantua ja yleensä hoitoja yhdistelemällä saadaan hyvä tulos.
        Tärkeintähän on se, että taudista tosiaan päästään eroon. Pahempaa on jatkuva sairaana tai puolikuntoisena oleminen. Ei kannata loputtomasti odotella jos tilanne ei ala korjaantua, koska et voita sillä mitään vaan kärsit turhaa.

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!

        -Jännästi sanottu :) Psyykkiset viat ovat fyysisiä, usko tai älä. Psyykkinen puolikin on osa fyysistä kehoa ja kaikissa psyykkisissa sairauksissa on fyysinen tausta. Jotain puuttuu tai on tapahtunut aivoissa. Ihmiset yleensä luulee että psyykkiset jutut on jotain sellaista, joilla ei ole fyysistä perää tai ovat ikään kuin irti siitä. Ei näin ole, vaan taustalla on aina selvät fyysiset muutokset.
        Masennus ym lääkkeet nimenomaan korjaavat tuota fyysistä puolta.

        Sinä voisit vielä keskustella lääkärin kanssa tuon lyrican ja xanorin tarpeellisuudesta ja haitoista ja jättää sitten sen ottamatta jos hänkin sitä mieltä, että käyttöä voi vielä lykätä tai sitä ei välttämättä tarvi.
        Kysy vielä lisätietoa noista e-epan ja karnosiinin annoksista luontaistuotekaupasta. Ne muistaa tarkemmin nuo ohjeet.
        Me kouluttamattomat keskustelijat ei pystytä arvioimaan lääkityksen hyötyjä ja tarpeellisuutta sun tilanteessa. Ominpäin ottamatta jättäminen saattaa olla epäviisasta. Aina kannattaa selvittää kunnolla varmuuden vuoksi.


      • purkkeja-

        Jos toi karnosiini ei auta niin ei sitten mutta ainakin kokeilin


        Karnosiini ja epa ovat kalliita tuotteita.
        Esim tolosen sport carnosin 600mg maksaa 50 euroa ja kestää 2 kuukautta jos otan 1 tabletin päivässä. Urheilijoille sitä suositellaan kolmekin tablettia ennen kilpailua.
        Tolosen epa maksaa yli 20 euroa 60 tablettia ja tarvittaessa sitä otetaan 2-4 pakkauksen mukaan.Joku luontaistuote-edustaja sanoi että mun pitäisi ottaa niitä 4 kappaletta masennukseen.
        Tämä on niin kallista hoitoa ettei siihen ole varaa. Itse en rupea omaisuutta kantamaan noihin luontaistuotepurkkeihin, jos on halpoja lääkkeitä jotka tutkitusti tehoavat. Sataset vaan palaa kun noita käyttää. Pienen annoksen saatan niiden rinnalla ottaa "yleiseen hyvinvointiin" mutta eipä niistä sairauksien hoitoon taida olla.

        Ihmisten pitää nousta kapinaan!!!

        Ei niitä kukaan väkisin suuhun laita, mutta jos ei muitakaan keinoja ole korjata noita aivojen kemiallisia häiriöitä, niin mitä tehdä?

        Ehkä joskus keksitään täysin haitattomia hoitoja. Hankalia mielenterveyshäiriöitä ei voi jättää hoitamatta. Jotain apua sairauteen on pakko saada. Onneksi lääkkeitä on monia ja toisen voi vaihtaa tilalle jos yksi ei auta tai sovi.

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!

        Psyykkisten sairauksien taustalla on fysiologinen vika. Sen takia nämä kehoitukset heittää lääkkeet helvettiin ei toimi, koska vika ei sillä lähde.


      • välittäjaaineissa.

        en aio käyttää ollenkaan tämän kokeilun aikana koska silloinhan koko koe
        menisi hukkaan.


        Tolosen nettisivuilla www.biovita.fi ainakin lukee että "E-EPAa ja karnosiinia voi hyvin ottaa yhtaikaa myös lääkityksen kera"

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!!

        Tolosen sivuilla jatketaan:

        "Paniikkihäiriötä potevilla ihmisillä on puutetta aivojen tietystä välittäjäaineesta, gamma-aminovoihaposta eli GABAsta. Puute aiheuttaa ahdistusta, paniikkia, masennusta ja muita oireita, sanovat Yale-yliopiston psykiatrit. Tutkimus julkaistiin johtavassa psykiatrian lehdessä. [Toinen uudempi tutkimus on löytänyt potilaiden aivoista puutteita serotoniinireseptorissa.]"

        "Tutkijat päättelivät, että aivojen takaosien kuorikerroksen matala GABA-pitoisuus saattaa olla paniikkihäiriön patofysiologinen syy."

        Tolosen mukaan karnosiini lisää GABAN tuotantoa aivoissa, ja auttaa siten paniikkihäiriöön.

        GABA on siis aivojen välittäjä-aine ja sitä masennuslääkkeet korjaa. Ihan fyysinen juttu siis on tämä paniikkihäiriö perustaltaan, kuten psykiatrian tutkimukset sanovat. Ei ole olemassa mitään "ei fyysisiä" mielenterveyssairauksia, kuten annoit olettaa.





        .


      • paniikkihäiriöstä

        vuodesta -84, eri lääkkeitä on kokeiltu mutta jätin kaikki lääkkeet pois noin 3 vuotta sitten, jolloin ryhdyin käyttämään epaa karnosiinia. Oireet heikkenivät huomattavasti mutta vasta noin ½vuotta sitten kun lopetin täysin kofeiininkäytön, alkoi tapahtua. Noin kuukauden sisään katosivat paniikkioireet täysin, ahdistuneisuus alkoi helpottaa ja tunsin kuinka se oikea persoonallisuuteni alkoi palailla.

        Kofeiinin nauttiminen palautti oireet samantien, joten minulla paniikki aiheutui kofeiininkäytöstä, sehän vaikuttaa aivojen glutamaatti/gaba-tasapainoon. Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, jonka takia heidän maksansa ei pilko kofeiinia, eikä psyykenlääkkeitä. Eli jos saat kofeiinista psyykkisiä oireita, voit kuolla mielialalääkkeisiin kun maksasi ei niitä pilko, vaan ne kertyvät elimistösi monikymmenkertaisina pitoisuuksina.

        Kofeiini ehkäisee myös magnesiumin imeytymistä, joten se vaikuttaa sitäkin kautta psyykeen ja lihaskuntoon.


      • tieto:
        paniikkihäiriöstä kirjoitti:

        vuodesta -84, eri lääkkeitä on kokeiltu mutta jätin kaikki lääkkeet pois noin 3 vuotta sitten, jolloin ryhdyin käyttämään epaa karnosiinia. Oireet heikkenivät huomattavasti mutta vasta noin ½vuotta sitten kun lopetin täysin kofeiininkäytön, alkoi tapahtua. Noin kuukauden sisään katosivat paniikkioireet täysin, ahdistuneisuus alkoi helpottaa ja tunsin kuinka se oikea persoonallisuuteni alkoi palailla.

        Kofeiinin nauttiminen palautti oireet samantien, joten minulla paniikki aiheutui kofeiininkäytöstä, sehän vaikuttaa aivojen glutamaatti/gaba-tasapainoon. Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, jonka takia heidän maksansa ei pilko kofeiinia, eikä psyykenlääkkeitä. Eli jos saat kofeiinista psyykkisiä oireita, voit kuolla mielialalääkkeisiin kun maksasi ei niitä pilko, vaan ne kertyvät elimistösi monikymmenkertaisina pitoisuuksina.

        Kofeiini ehkäisee myös magnesiumin imeytymistä, joten se vaikuttaa sitäkin kautta psyykeen ja lihaskuntoon.

        Kiinnostava tieto. Kahvi ja tee kannattaa ainakin sitten jättää pois ja yleensä kaikki kofeiinipitoinen jos auttaisi. Eräs tuttuni myös kertoi että pari kahvikuppia laukaisee paniikkioireita.

        Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, jonka takia heidän maksansa ei pilko kofeiinia, eikä psyykenlääkkeitä.

        Onneksi tuo ei ole yleisempää. Tilannehan olisi katastrofi, jos esim tälläinen henkilö sairastuisi vaikeaan masennukseen. Käytännössä ei voitaisi tehdä mitään ja seurauksena olisi ennenpitkään itsemurha, psykoosi ym. varmaan monilla.


      • psykoosin aikaan
        tieto: kirjoitti:

        Kiinnostava tieto. Kahvi ja tee kannattaa ainakin sitten jättää pois ja yleensä kaikki kofeiinipitoinen jos auttaisi. Eräs tuttuni myös kertoi että pari kahvikuppia laukaisee paniikkioireita.

        Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, jonka takia heidän maksansa ei pilko kofeiinia, eikä psyykenlääkkeitä.

        Onneksi tuo ei ole yleisempää. Tilannehan olisi katastrofi, jos esim tälläinen henkilö sairastuisi vaikeaan masennukseen. Käytännössä ei voitaisi tehdä mitään ja seurauksena olisi ennenpitkään itsemurha, psykoosi ym. varmaan monilla.

        täysin terveellekin ihmisellle mutta varsinaisen paniikkihäiriösyndrooman se kehittää hitaasti, kkukausien, ehkä jopa vuosien saatossa. Samoin sen vaikutukset aivojen kemialliseen tasapainotilaan poistuvat hyvin hitaasti, kuukausien aikana.

        Uskoisin että kofeiini on aiheuttajana suurimmassa osassa masennus-ahdistuneisuus-ja paniikkihäiriössä. Tällaiset henkilt ajautuvat useimmiten vuosikausia, jopa vuosikymmeniä kestävään lääkekierteeseen vaihtelevin tuloksin. Itseltäni meni hukkaan yli 20 vuotta elämästä kun uskoin lääkäreitä.


      • vaivaa-

        Sanomattakin on selvää, etten aio tärvellä terveyttäni mokomalla roskalla.



        Tietysti saat jättää hoidon käyttämättä. Kuitenkin sinun parasta tässä ajatellaan. Olisit tyytyväinen että jotain apua on mahdollista saada. Eihän kaikkiin vaivoihin välttämättä ole mitään keinoja hoitaa.
        Jos haluat parantua niin sun on oltava valmis kokeilemaan yhtä ja toista. Jos hyvin menee niin mitään kummempia haittoja ei tule ja lääkitys toimiin loistavasti. Yleensä sairaiden on tehtävä aktiivisesti yhtä ja toista parantumisen eteen. On vaihdettava ehkä lääkäriä, kokeiltava eri hoitoja ja useita lääkkeitä, tehtävä elintapamuutoksia ja ehkä testailtava luontaistuotteitakin. Kaikkeen on oltava valmis. Jokainen on yksilö ja kokemus kaikesta täytyy saada henkilökohtaisesti. Lisäksi on säännöllisesti arvioitava tuloksia. Kokeilematta ja ennakkoluujen vuoksi ei kannata asioita hylätä. Ketään muuta et voi näissä asiossa uskoa, kuin omia kokemuksia. Naapurin maijan kokemus lääkkeistä tai parantumisesta on hänen, etkä voi soveltaa sitä itseesi.

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!

        Lääkäri on koulutettu ihminen ja varmasti tietää sairauksien syistä, hoidoista ja lääkkeistä enemmän kuin potilas. Aina pitää kysyä ja pyytää perusteluja jos jokin on epäselvää tai mietityttää.


      • ruth67
        tuotteista. kirjoitti:

        Jos pärjäät vielä ilman niin voit ihan hyvin kokeilla. Jätä siis se lyrica ottamatta jos olet niin päättänyt.

        joten xanoria (0,25 g)
        en aio käyttää ollenkaan

        Tuota xanoria kannattaa ottaa tarvittaessa. Säännöllisesti sitä ei edes tarvitse käyttää mikä on masennuslääkkeiden kohdala aivan ehdotonta. Annos on aivan olemattoman pieni ja se ei ole masennuslääke ollenkaan vaan rauhoittava. Todennäköisesti tuo annos ei edes väsytä. Siitä sulle ei tule mitään haittoja.Itse käytin 4 mg xanoria joskus aiemmin aluksi. Periaatteessa et voita yhtään mitään, jos jätät sen pois. Ei vaikuta mihinkään laboratoriokokeisiin, ei sekoita päätä tai aiheuta sellaisia sivuoireita kuin masennuslääkkeet. Tuon karsimisella et voita mitään, eikä myöskään vaikuta tähän luontaistuotehoitoon. Tuo on turha karsinta, ota sitä oireisiin.



        Katsotaan miten tuo karnosiini ja e-epa auttavat.

        Tiedäthän, että sairautta hoidettaessa edellytetään terapeuttisia annoksia? Oletko lukenut Tolosen kirjoja ja perehtynyt tarvittaviin annoksiin? Ei riitä että otat pillerin pari kyseisiä luontaistuotteita. Esimerkiksi E-EPAA on 4 kpl 500mg kapselia terapeuttinen annos. Sun täytyy ainakin aluksi ottaa vähintään muutama viikko paljon ja sitten vähennät. Samoin karnosiinissa. Älä ostaa mitään 120mg pillereitä, ne ei auta vaan toimii lähinnä terveelle ihmisille ylläpito annoksina. Karnosiinia saa 400mg ja 600mg tabletteina. Suositus on normaalistikin 1-2 päivässä, joten sinuna ottaisin sen kaksi. Jotkut syövät sitä yli 1000mg päivässä. Noissa tutkimuksissa, joita esim lapsille on tehty, on karnosiinin vuorokausiannos ollut 800mg.
        Tuotteet ovat hinnakkaita, mutta jos haluat tietää auttaako niin sun on pakko panostaa hoitoon. Jos otat vain pieniä annoksia niin tuskin auttaa.


        Kuunteles sivuoireita:Katsoin Lyrican pakkaus selostetta

        Kaikissa tavallisimmissakin lääkkeissä on metrin mittaiset luettelot. Niitä ei yleensä kannata lukea. Itse en lue ja mun muut toisia sairauksia sairastavat ystävät eivät myöskään lue. Käytönnössä ne ne pitää niin huonosti paikkansa yhden ihmisen kohdalla ja aiheuttavat turhaa pelkoa. Yleensä haittoja tulee hyvin vähän tai ei ollenkaan.Noihin lääkepakkauksiin vain täytyy laittaa kaikki mahdollinen tieto mikä asiasta on ympäri maailmaa kertynyt.
        Monet noista haitoista on alle yhdelle tuhannesta tulevia, joten ei kovinkaan todennäköisiä ja kaikki ei saa haittoja ollenkaan kuten paketissa kulee. Ei kannata turhaa hysteriaa lietsoa.

        Luontaistuotteilla ei ole tarkoitus korvata lääkkeitä, jos tilanne vaatii niitä. Esim tuo epa muistaakseni tehostaa myös lääkkeiden vaikutusta ja sitten pärjää pienemmällä annoksella. Jos hyvät luontaistuotteet on taustalla, niin lääkitys voi jäädä myös lyhyemäksi. Tarkoitus on parantua ja yleensä hoitoja yhdistelemällä saadaan hyvä tulos.
        Tärkeintähän on se, että taudista tosiaan päästään eroon. Pahempaa on jatkuva sairaana tai puolikuntoisena oleminen. Ei kannata loputtomasti odotella jos tilanne ei ala korjaantua, koska et voita sillä mitään vaan kärsit turhaa.

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!

        -Jännästi sanottu :) Psyykkiset viat ovat fyysisiä, usko tai älä. Psyykkinen puolikin on osa fyysistä kehoa ja kaikissa psyykkisissa sairauksissa on fyysinen tausta. Jotain puuttuu tai on tapahtunut aivoissa. Ihmiset yleensä luulee että psyykkiset jutut on jotain sellaista, joilla ei ole fyysistä perää tai ovat ikään kuin irti siitä. Ei näin ole, vaan taustalla on aina selvät fyysiset muutokset.
        Masennus ym lääkkeet nimenomaan korjaavat tuota fyysistä puolta.

        Siis, kun esim. masentuneille tarjotaan kättelyssä mielialaa piristäviä teollisia lääkkeitä, niin emmekö voisi lähteä siitä ajatuksesta liikkeelle, ETTÄ antaisimme tuolle henkilölle satsin b-vitamiinia ja keskusteluterapiaa ja katsottaiin korjaako esim b-vitamiini tilanteen!? Tunnettu asia on mm B-12 joka puuttuu joiltakin ihmisiltä kokonaan elimistöstä ja se aiheuttaa masennustiloja (tietysti kun elimistö tarttee sitä!)..

        Psyyke ja fysiikka ovat kyllä ehdottomasti toisiinsa liittyviä asioita ja: Jos tietäisit että minulla on keripukki ja multa olis pudonnu hampaat ja olisin sen takia masentunut, niin: a) määräisitkö mulle vitamiinit vai b) sipramillia?

        Nykylääketiede tarjoaa lobotomiaa ihmisille joilla on usein kyseessä fysiologinen jonkin aineen puutostila aivoissa/kehossa ja heidät passitetaan "pöpeinä" mielenterveysosastolle kun heidän paikkansa olisi tavalliselle lääkärille joka antaisi heille/meille ne aineet josta meillä on puutostila.

        vastaa pois jos haluat.


      • ruth67
        välittäjaaineissa. kirjoitti:

        en aio käyttää ollenkaan tämän kokeilun aikana koska silloinhan koko koe
        menisi hukkaan.


        Tolosen nettisivuilla www.biovita.fi ainakin lukee että "E-EPAa ja karnosiinia voi hyvin ottaa yhtaikaa myös lääkityksen kera"

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!!!

        Tolosen sivuilla jatketaan:

        "Paniikkihäiriötä potevilla ihmisillä on puutetta aivojen tietystä välittäjäaineesta, gamma-aminovoihaposta eli GABAsta. Puute aiheuttaa ahdistusta, paniikkia, masennusta ja muita oireita, sanovat Yale-yliopiston psykiatrit. Tutkimus julkaistiin johtavassa psykiatrian lehdessä. [Toinen uudempi tutkimus on löytänyt potilaiden aivoista puutteita serotoniinireseptorissa.]"

        "Tutkijat päättelivät, että aivojen takaosien kuorikerroksen matala GABA-pitoisuus saattaa olla paniikkihäiriön patofysiologinen syy."

        Tolosen mukaan karnosiini lisää GABAN tuotantoa aivoissa, ja auttaa siten paniikkihäiriöön.

        GABA on siis aivojen välittäjä-aine ja sitä masennuslääkkeet korjaa. Ihan fyysinen juttu siis on tämä paniikkihäiriö perustaltaan, kuten psykiatrian tutkimukset sanovat. Ei ole olemassa mitään "ei fyysisiä" mielenterveyssairauksia, kuten annoit olettaa.





        .

        tarkoitin tällä asialla juuri sitä että meikäläiset on luokiteltu "mielenterveysosastolle" kun kyseessä on fysiologinen sairaus!!!! Ihansama jos mulla olis korva kipeä niin mut lähetettäis psykiatrille. Tätä tarkoitin. Justiinsa tuota että kyseessä on fysiologinen ja perinnöllinen sairaus erittäin usein. Kuten mun suvussa kolmannessa polvessa.


      • ruth67
        paniikkihäiriöstä kirjoitti:

        vuodesta -84, eri lääkkeitä on kokeiltu mutta jätin kaikki lääkkeet pois noin 3 vuotta sitten, jolloin ryhdyin käyttämään epaa karnosiinia. Oireet heikkenivät huomattavasti mutta vasta noin ½vuotta sitten kun lopetin täysin kofeiininkäytön, alkoi tapahtua. Noin kuukauden sisään katosivat paniikkioireet täysin, ahdistuneisuus alkoi helpottaa ja tunsin kuinka se oikea persoonallisuuteni alkoi palailla.

        Kofeiinin nauttiminen palautti oireet samantien, joten minulla paniikki aiheutui kofeiininkäytöstä, sehän vaikuttaa aivojen glutamaatti/gaba-tasapainoon. Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, jonka takia heidän maksansa ei pilko kofeiinia, eikä psyykenlääkkeitä. Eli jos saat kofeiinista psyykkisiä oireita, voit kuolla mielialalääkkeisiin kun maksasi ei niitä pilko, vaan ne kertyvät elimistösi monikymmenkertaisina pitoisuuksina.

        Kofeiini ehkäisee myös magnesiumin imeytymistä, joten se vaikuttaa sitäkin kautta psyykeen ja lihaskuntoon.

        Tiedätkö, mua on pidetty vuosia teollisen lääkkeen koekaniinina ja mulle ei sovi mitkään mieliala pillerit. Olen saanut niistä psykoottisen tilan joskus aikoinaan ja kieltäydyin sen jälkeen kaikista pöpö lääkkeistä!!!!! Olen sen takia joskus napannut xanorin huiviin kun on ollut pakko. Siitä en ole saanut psykoosi kohtauksia. Saan kahvista hirveet oireet HETI. Kiitos sulle, kuule. Jätän kahvin pois mun elämästä. Pidän muuten päiväkirjamerkintää tällä sivustolla "koekaniini 3kk". Kiitos vielä että kerroit ton. Halit sulle ;)


      • ruth67
        vaivaa- kirjoitti:

        Sanomattakin on selvää, etten aio tärvellä terveyttäni mokomalla roskalla.



        Tietysti saat jättää hoidon käyttämättä. Kuitenkin sinun parasta tässä ajatellaan. Olisit tyytyväinen että jotain apua on mahdollista saada. Eihän kaikkiin vaivoihin välttämättä ole mitään keinoja hoitaa.
        Jos haluat parantua niin sun on oltava valmis kokeilemaan yhtä ja toista. Jos hyvin menee niin mitään kummempia haittoja ei tule ja lääkitys toimiin loistavasti. Yleensä sairaiden on tehtävä aktiivisesti yhtä ja toista parantumisen eteen. On vaihdettava ehkä lääkäriä, kokeiltava eri hoitoja ja useita lääkkeitä, tehtävä elintapamuutoksia ja ehkä testailtava luontaistuotteitakin. Kaikkeen on oltava valmis. Jokainen on yksilö ja kokemus kaikesta täytyy saada henkilökohtaisesti. Lisäksi on säännöllisesti arvioitava tuloksia. Kokeilematta ja ennakkoluujen vuoksi ei kannata asioita hylätä. Ketään muuta et voi näissä asiossa uskoa, kuin omia kokemuksia. Naapurin maijan kokemus lääkkeistä tai parantumisesta on hänen, etkä voi soveltaa sitä itseesi.

        Siis fysiologinen vika, eikä psyykkinen!!!

        Lääkäri on koulutettu ihminen ja varmasti tietää sairauksien syistä, hoidoista ja lääkkeistä enemmän kuin potilas. Aina pitää kysyä ja pyytää perusteluja jos jokin on epäselvää tai mietityttää.

        Mulla on ollut kroonisena tää paska tauti 20 vuotta ja kärsin nuorena siitä että mulla tehtiin V_u lobotomiaa aivoille vuosia koerottana. Mulle ei sovi mitkään mieliala lääkkeet ja nyt kun olen tehnyt elämässäni suuria positiivisia muutoksia ja korjauksia niin en kai mä rupee pelleilee enää kun TIEDÄN. Jokainen tuntee oman elimistönsä jos haluat siihen yhteyden ja mulla on kokemusta. Minä aion kokeilla tätä systeemiä koska mulla on ihmisarvoa vielä jäljellä. Otan tän helvetin henkilökohtaisesti. Mulla ei ole enää mitään menetettävää! Konsultoin luontaistuote lääkäreiden parissa, siis huom. ammattilääkäreitä jotka ovat loikanneet pois mielivaltaisesta systeemistä luontaislääkinnän puolelle ja tehneet kliinisiä tutkimuksia ja löytäneet uusia teitä modernille lääketieteelle.


      • lisäksi
        paniikkihäiriöstä kirjoitti:

        vuodesta -84, eri lääkkeitä on kokeiltu mutta jätin kaikki lääkkeet pois noin 3 vuotta sitten, jolloin ryhdyin käyttämään epaa karnosiinia. Oireet heikkenivät huomattavasti mutta vasta noin ½vuotta sitten kun lopetin täysin kofeiininkäytön, alkoi tapahtua. Noin kuukauden sisään katosivat paniikkioireet täysin, ahdistuneisuus alkoi helpottaa ja tunsin kuinka se oikea persoonallisuuteni alkoi palailla.

        Kofeiinin nauttiminen palautti oireet samantien, joten minulla paniikki aiheutui kofeiininkäytöstä, sehän vaikuttaa aivojen glutamaatti/gaba-tasapainoon. Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, jonka takia heidän maksansa ei pilko kofeiinia, eikä psyykenlääkkeitä. Eli jos saat kofeiinista psyykkisiä oireita, voit kuolla mielialalääkkeisiin kun maksasi ei niitä pilko, vaan ne kertyvät elimistösi monikymmenkertaisina pitoisuuksina.

        Kofeiini ehkäisee myös magnesiumin imeytymistä, joten se vaikuttaa sitäkin kautta psyykeen ja lihaskuntoon.

        vielä, jos joka viikonloppu lipittää pullotolkulla kaljaa, syö mitä sattuu, nukkuminen on epäsäännöllistä, ulkoilu vähäistä, työn tekeminen olematonta jne...Eihän noista asioista voi hyvää seurata. Kokemusta on, ei itsellä, vaan läheisellä-elämäntaparemontti pitäisi tehdä, mutta kuinka onnistuu, se jää nähtäväksi. Tärkeää on tietenkin keskusteluterapia, saa purkaa mielestään asioita, varsinkin surullisia, jotka mieltä ahdistavat. Näitä keskusteluja täytyy myös olla riittävästi.


      • .........................
        ruth67 kirjoitti:

        tarkoitin tällä asialla juuri sitä että meikäläiset on luokiteltu "mielenterveysosastolle" kun kyseessä on fysiologinen sairaus!!!! Ihansama jos mulla olis korva kipeä niin mut lähetettäis psykiatrille. Tätä tarkoitin. Justiinsa tuota että kyseessä on fysiologinen ja perinnöllinen sairaus erittäin usein. Kuten mun suvussa kolmannessa polvessa.

        "fysiologinen" sairaus, ihan samalla tavallahan esim. depressiossa on takana aivojen aineenvaihdunta häiriöt. Toki tämä on paniikkihäiriössäkin, mutta kyllä se on myöskin psyykkinen sairaus, vaikka sillä onkin biologista taustaa.
        Suosittelen nimi. ruth67:lle esim. Ulla Lepolan väitöskirjaa aiheesta paniikkihäiriö, hänen väikkärinsä on ensim. paniikkihäiriötä koskeva (maassamme).
        Itse olin hänen asiakkaanaan n. vajaa 20 v sitten muutaman vuoden, samalla hurahti aikaa Paniikkihäiriöyhdistyksessä tukihenkilönä (n. reilut 10 v), ja meillä oli kiitettävästi koulutusta, joten ph. on todella sattuneista syistä tuttu, hyvin tuttu asia.

        Kyllä me paniikkihäiriöiset "kuulumme" Mielenterveysosastolle=) ICD-luokituksenkin mukaan...ja toki muutoinkin.

        Minkä alan erikoislääkäri sinusta sitten on se joka hoitaa paniikkihäiriöistä kun kerran psykiatrian erikoislääkäri se ei mielestäsi ole??!!

        No, toivon mukaan muualla mainitsemasi 3 kk:n "kokeilusi" onnistuu.....


      • ym. ja

        kuitenkin käytössäsi on alpratsolam! (toki ei nyt kokeesi aikana) Jos kerran paniikkihäikkä on mielestäsi fysiologinen juttu niin miksi käytät (olet käyttänyt) siihen psyykelääkettä, Xanoria?
        Samoilla linjoilla olen edellisen kirjoittajan kanssa.Nuo faktat hieman hakusessa joiltakin osin
        "Älkää vajotko lobotomiaan!!!" Miten lobotomiaan voisi vajota?Lobotomia;
        Wikipedia
        Loikkaa: valikkoon, hakuun

        Lobotomia on 1940–1960-luvuilla käytössä ollut hoitomenetelmä, jolla pyrittiin hoitamaan psyykkisesti sairaita.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.

        Lobotomiassa otsalohkojen yhteydet taemmas aivoihin katkaistaan. Toimenpide oli hyvin raskas ja muutti huomattavasti potilaan persoonallisuutta, usein tylsistyttävästi. Lobotomiaa käytettiin useimmiten skitsofrenian hoitoon, johon siitä ei todellisuudessa ollut lainkaan hyötyä.

        Ensimmäisen lobotomian suoritti portugalilainen neurologi Egas Moniz vuonna 1936. Hän sai saavutuksestaan lääketieteen Nobel-palkinnon vuonna 1949.

        Menetelmästä on alkuperäisessä muodossa luovuttu, mutta esimerkiksi erittäin vaikeassa epilepsiatapauksessa voidaan aivoista katkaista valikoivasti joitakin hermoratoja."


        Ja olet kaiketi tietoinen että KAIKKI lääkkeiden sivuv. on mainittava pakkauksen ohjeessa, ei niitä silti läheskään kaikille tule.
        Toivon mukaan sinä kuitenkin paranet TT:n tuotteilla.


      • depressio+gad
        ym. ja kirjoitti:

        kuitenkin käytössäsi on alpratsolam! (toki ei nyt kokeesi aikana) Jos kerran paniikkihäikkä on mielestäsi fysiologinen juttu niin miksi käytät (olet käyttänyt) siihen psyykelääkettä, Xanoria?
        Samoilla linjoilla olen edellisen kirjoittajan kanssa.Nuo faktat hieman hakusessa joiltakin osin
        "Älkää vajotko lobotomiaan!!!" Miten lobotomiaan voisi vajota?Lobotomia;
        Wikipedia
        Loikkaa: valikkoon, hakuun

        Lobotomia on 1940–1960-luvuilla käytössä ollut hoitomenetelmä, jolla pyrittiin hoitamaan psyykkisesti sairaita.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.

        Lobotomiassa otsalohkojen yhteydet taemmas aivoihin katkaistaan. Toimenpide oli hyvin raskas ja muutti huomattavasti potilaan persoonallisuutta, usein tylsistyttävästi. Lobotomiaa käytettiin useimmiten skitsofrenian hoitoon, johon siitä ei todellisuudessa ollut lainkaan hyötyä.

        Ensimmäisen lobotomian suoritti portugalilainen neurologi Egas Moniz vuonna 1936. Hän sai saavutuksestaan lääketieteen Nobel-palkinnon vuonna 1949.

        Menetelmästä on alkuperäisessä muodossa luovuttu, mutta esimerkiksi erittäin vaikeassa epilepsiatapauksessa voidaan aivoista katkaista valikoivasti joitakin hermoratoja."


        Ja olet kaiketi tietoinen että KAIKKI lääkkeiden sivuv. on mainittava pakkauksen ohjeessa, ei niitä silti läheskään kaikille tule.
        Toivon mukaan sinä kuitenkin paranet TT:n tuotteilla.

        millaista terapiaa olet kokeillut tuohon pitkäaikaiseen paniikkihäiriöösi?


      • ovat nopeasti auttavia
        ym. ja kirjoitti:

        kuitenkin käytössäsi on alpratsolam! (toki ei nyt kokeesi aikana) Jos kerran paniikkihäikkä on mielestäsi fysiologinen juttu niin miksi käytät (olet käyttänyt) siihen psyykelääkettä, Xanoria?
        Samoilla linjoilla olen edellisen kirjoittajan kanssa.Nuo faktat hieman hakusessa joiltakin osin
        "Älkää vajotko lobotomiaan!!!" Miten lobotomiaan voisi vajota?Lobotomia;
        Wikipedia
        Loikkaa: valikkoon, hakuun

        Lobotomia on 1940–1960-luvuilla käytössä ollut hoitomenetelmä, jolla pyrittiin hoitamaan psyykkisesti sairaita.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.

        Lobotomiassa otsalohkojen yhteydet taemmas aivoihin katkaistaan. Toimenpide oli hyvin raskas ja muutti huomattavasti potilaan persoonallisuutta, usein tylsistyttävästi. Lobotomiaa käytettiin useimmiten skitsofrenian hoitoon, johon siitä ei todellisuudessa ollut lainkaan hyötyä.

        Ensimmäisen lobotomian suoritti portugalilainen neurologi Egas Moniz vuonna 1936. Hän sai saavutuksestaan lääketieteen Nobel-palkinnon vuonna 1949.

        Menetelmästä on alkuperäisessä muodossa luovuttu, mutta esimerkiksi erittäin vaikeassa epilepsiatapauksessa voidaan aivoista katkaista valikoivasti joitakin hermoratoja."


        Ja olet kaiketi tietoinen että KAIKKI lääkkeiden sivuv. on mainittava pakkauksen ohjeessa, ei niitä silti läheskään kaikille tule.
        Toivon mukaan sinä kuitenkin paranet TT:n tuotteilla.

        lääkkeitä ahdistuneisuuteen. Niillä saadaan odotettu hoitovaste lähes välittömästi ja niiden vaikutustapa ja haitat tunnetaan ja tunnustetaan. Mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei tunneta, eikä tunnusteta, niiden pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu lainkaan.

        Esim. Vioxx ennätti tappaa arviolta 60 000 potilasta ennenkuin se saatiin markkinoilta.

        Valmistaja on velvollinen merkitsemään kaikki haittavaikutukset mutta silti tulee vähän väliä esille tapauksia, joissa vakavat haittavaikutukset tulevat esille vasta lääkettä markkinoitaessa koska pitkäaikaiskäytön seurauksia ei ole tutkittu ollenkaan. Lääketeollisuudella on aina kova kiire saada uudet keksinnöt tahkoamaan rahaa ja lääkkeiden sivuvaikutukset ovat yksi suurimpia tappajia lääkärien hoitovirheiden kanssa yhteenlaskettuina.

        On myös tullut esille tutkimusten väärentämistä, haittojen salaamista ja muuta asiaankuulumatonta toimintaa kun yritetään pärjätä kovassa bisneksessä.

        Mielialalääkkeitä voi hyvinkin verrata lobotomiaan, molemmathan poistavat persoonallisuudesta sellaisia osia, jotka ovat haitaksi potilaan elämälle. Mielialalääkkeillä lähtee empatiakyky, rakkaudentunteet ja seksuaalisuus, ei kaikilta, eikä jokaiselta lopullisesti mutta kuitenkin efekti on saman tyylinen kuin kirurgisessa lobotomiassa. Joillekin nämämuutokset persoonallisuuteen jäävät pysyviksi, kertoen pysyvän aivovaurion syntymisestä lääkityksen takia.


      • sairauksilla.
        ruth67 kirjoitti:

        tarkoitin tällä asialla juuri sitä että meikäläiset on luokiteltu "mielenterveysosastolle" kun kyseessä on fysiologinen sairaus!!!! Ihansama jos mulla olis korva kipeä niin mut lähetettäis psykiatrille. Tätä tarkoitin. Justiinsa tuota että kyseessä on fysiologinen ja perinnöllinen sairaus erittäin usein. Kuten mun suvussa kolmannessa polvessa.

        tarkoitin tällä asialla juuri sitä että meikäläiset on luokiteltu "mielenterveysosastolle" kun kyseessä on fysiologinen sairaus!!!!

        Sinä "kuulut mielenterveysosastolle" koska sairastat paniikkihäiriötä. Kaikilla mielenterveysosaston sairauksilla on fysiologinen tausta. Et ymmärtänyt asiaa, vaan annoit ymmärtää että mielenterveyssairauksilla ei ole fyysistä taustaa. Kaikilla sairauksilla, myös mielenterveysongelmilla on fyysinen tausta.
        Sinä olet ymmärtänyt väärin kun kuvittelet että henkiset sairaudet ovat jotenkin "fyysisestä tai perinnöllisestä" taustasta irrallisia.


        Ihansama jos mulla olis korva kipeä niin mut lähetettäis psykiatrille.

        Psykiatri hoitaa aivoissa olevia fyysisiä vikoja, yleislääkäri muualla olevia.


      • osoitettu
        sairauksilla. kirjoitti:

        tarkoitin tällä asialla juuri sitä että meikäläiset on luokiteltu "mielenterveysosastolle" kun kyseessä on fysiologinen sairaus!!!!

        Sinä "kuulut mielenterveysosastolle" koska sairastat paniikkihäiriötä. Kaikilla mielenterveysosaston sairauksilla on fysiologinen tausta. Et ymmärtänyt asiaa, vaan annoit ymmärtää että mielenterveyssairauksilla ei ole fyysistä taustaa. Kaikilla sairauksilla, myös mielenterveysongelmilla on fyysinen tausta.
        Sinä olet ymmärtänyt väärin kun kuvittelet että henkiset sairaudet ovat jotenkin "fyysisestä tai perinnöllisestä" taustasta irrallisia.


        Ihansama jos mulla olis korva kipeä niin mut lähetettäis psykiatrille.

        Psykiatri hoitaa aivoissa olevia fyysisiä vikoja, yleislääkäri muualla olevia.

        tämä;"Sinä olet ymmärtänyt väärin kun kuvittelet että henkiset sairaudet ovat jotenkin "fyysisestä tai perinnöllisestä" taustasta irrallisia." Kyllä psyyke ja sooma kulkevat käsi kädessä.
        Kun kerran oltiin pöyristyneitä siitä, että se oli psykiatri jonka juttusille lähetettiin (itse olen kyllä alunperinkin mennyt yksityissektorilla suoraan), niin ihmettelin vain että minkä alan erikoislääkärin sen sitten olisi oikein pitänyt olla, kun tätä psykiatria-asiaa paheksuttiin...Kun ei tuo ph. nyt oikein olen onkologin, gynekologin, endokrinologin ym. erikoisalaa, eniten koulutusta ph:sta saa kuitenkin psykiatrian erikoislääkäri..


      • ruth67
        ......................... kirjoitti:

        "fysiologinen" sairaus, ihan samalla tavallahan esim. depressiossa on takana aivojen aineenvaihdunta häiriöt. Toki tämä on paniikkihäiriössäkin, mutta kyllä se on myöskin psyykkinen sairaus, vaikka sillä onkin biologista taustaa.
        Suosittelen nimi. ruth67:lle esim. Ulla Lepolan väitöskirjaa aiheesta paniikkihäiriö, hänen väikkärinsä on ensim. paniikkihäiriötä koskeva (maassamme).
        Itse olin hänen asiakkaanaan n. vajaa 20 v sitten muutaman vuoden, samalla hurahti aikaa Paniikkihäiriöyhdistyksessä tukihenkilönä (n. reilut 10 v), ja meillä oli kiitettävästi koulutusta, joten ph. on todella sattuneista syistä tuttu, hyvin tuttu asia.

        Kyllä me paniikkihäiriöiset "kuulumme" Mielenterveysosastolle=) ICD-luokituksenkin mukaan...ja toki muutoinkin.

        Minkä alan erikoislääkäri sinusta sitten on se joka hoitaa paniikkihäiriöistä kun kerran psykiatrian erikoislääkäri se ei mielestäsi ole??!!

        No, toivon mukaan muualla mainitsemasi 3 kk:n "kokeilusi" onnistuu.....

        hei, tämä on äskettäin julkaistu siis viimeisimpiä lääketieteellisiä julkaisuja koskien asiaa. Siks mua kiinnostaa tää tosi paljon, kun meidän suvussa kaikilla melkein on paniikki. Meillä se on siis geneettinen perinnöllinen sairaus. Lue tää:

        http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/040204_01.html


      • ruth67
        lisäksi kirjoitti:

        vielä, jos joka viikonloppu lipittää pullotolkulla kaljaa, syö mitä sattuu, nukkuminen on epäsäännöllistä, ulkoilu vähäistä, työn tekeminen olematonta jne...Eihän noista asioista voi hyvää seurata. Kokemusta on, ei itsellä, vaan läheisellä-elämäntaparemontti pitäisi tehdä, mutta kuinka onnistuu, se jää nähtäväksi. Tärkeää on tietenkin keskusteluterapia, saa purkaa mielestään asioita, varsinkin surullisia, jotka mieltä ahdistavat. Näitä keskusteluja täytyy myös olla riittävästi.

        En käytä alkoholia ollenkaan. Kävin eilen sen kofeiinittoman kahvin. Sit pitää siirtyä teen juontiin koska toi kofeiiniton on liian kallista ostaa säännöllisesti. Näin se on köyhällä..No, kiva kun saa vielä nyt juoda kahvinmakuista juomaa. Huomasin heti eron. Pulssi ei alkanut taas lyödä hulluna, eikä tullut ahdistavaa oloa. Näinpä näin. Voisko olla mahdollista että pelkkä kahvin lopettaminen auttaa paniikkihäiriöön. Siis ettei tarttis noita e-epa ja karnosiini tuotteitakaan..?


      • ruth67
        ym. ja kirjoitti:

        kuitenkin käytössäsi on alpratsolam! (toki ei nyt kokeesi aikana) Jos kerran paniikkihäikkä on mielestäsi fysiologinen juttu niin miksi käytät (olet käyttänyt) siihen psyykelääkettä, Xanoria?
        Samoilla linjoilla olen edellisen kirjoittajan kanssa.Nuo faktat hieman hakusessa joiltakin osin
        "Älkää vajotko lobotomiaan!!!" Miten lobotomiaan voisi vajota?Lobotomia;
        Wikipedia
        Loikkaa: valikkoon, hakuun

        Lobotomia on 1940–1960-luvuilla käytössä ollut hoitomenetelmä, jolla pyrittiin hoitamaan psyykkisesti sairaita.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.
        Aivot, joihin on tehty lobotomialeikkaus.

        Lobotomiassa otsalohkojen yhteydet taemmas aivoihin katkaistaan. Toimenpide oli hyvin raskas ja muutti huomattavasti potilaan persoonallisuutta, usein tylsistyttävästi. Lobotomiaa käytettiin useimmiten skitsofrenian hoitoon, johon siitä ei todellisuudessa ollut lainkaan hyötyä.

        Ensimmäisen lobotomian suoritti portugalilainen neurologi Egas Moniz vuonna 1936. Hän sai saavutuksestaan lääketieteen Nobel-palkinnon vuonna 1949.

        Menetelmästä on alkuperäisessä muodossa luovuttu, mutta esimerkiksi erittäin vaikeassa epilepsiatapauksessa voidaan aivoista katkaista valikoivasti joitakin hermoratoja."


        Ja olet kaiketi tietoinen että KAIKKI lääkkeiden sivuv. on mainittava pakkauksen ohjeessa, ei niitä silti läheskään kaikille tule.
        Toivon mukaan sinä kuitenkin paranet TT:n tuotteilla.

        Nyt täytyy siis vääntää ihan rautalangasta: puhuin tietenkin HENKISESTÄ lobotomiasta. herranen aika! Käytin xanoria siihen asti kunnes luin viimeisimmän LÄÄKETIETEELLISEN VIRALLISEN artikkelin paniikkihäiriöstä ja sen fysiologisista syistä. Se ei ole psyykkinen sairaus, mutta jos ihminen joutuu kykkimään mielen vankilassa vuosia, niin tokihan se vaikuttaa mielialaan. Eikä vain??

        Luin tän artikkelin ja sen jälkeen lopetin xanorit ja kokeilen 3kk kuinka nää vaikuttaa muhun. Tää on mun ristiretki, joten älä ota noin itseesi mitä sanon. Samassa veneessä tässä ollaan kaikki ja yritetään löytää apua itsellemme ja muillekin samassa jamassa oleville. Tos on se linkki:
        http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/040204_01.html


      • ruth67
        depressio+gad kirjoitti:

        millaista terapiaa olet kokeillut tuohon pitkäaikaiseen paniikkihäiriöösi?

        Taideterapia,tiibetiläinen shambala meditaatio, kirjoittaminen, lukemninen, ulkoilu, terveelliset elämäntavat, ystävät, usko että paranen ja tää linkki mikä toivottavasti nyt selventää mistä puhun. Löysin tän artikkelin vasta kaksi viikkoa sitten:


        http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/040204_01.html


      • ruth67
        depressio+gad kirjoitti:

        millaista terapiaa olet kokeillut tuohon pitkäaikaiseen paniikkihäiriöösi?

        Jos luit sen linkin artikkelin niin voit itse todentaa semmosen jutun että karnosiinin ja epan on todettu auttavan pitkäaikaisesta depressiosta kärsiviä ihmisiä. Ei mielareita ollenkaan. Tämän lisäksi tietenkin terapia jos taustalla on sellasia vakavia asioita mitä on sattunut elämässä. Mut karnosiini auttaa siis fysiologisiin juttuihin. Ainoa asia mistä mä masennun on se kun en voi mennä esim kauppaan itse. En ole nimittäin masentunut ihminen ollenkaan,- päinvastoin. Nautin todella monista asioista ja olen positiivinen. Mut puhun nyt siitä että uskon tän korjaantuvan valkuaisaineella joka mun aivoista puuttuu. Koska tän valkuaisaineen puuttuminen aivoista on todennettu aiheuttavan paniikkikohtauksia. Eli terveillä ihmisillä on sitä luonnostaan,- mulla ei. Siks otan nyt tän 3kk karnosiini ja epa proggiksen että näen itse vaikuttaako ne. Jätin kahvin pois ja xanorit myös. Eihän tää muuten olis mikään vakuuttava testi.


      • näissä
        ovat nopeasti auttavia kirjoitti:

        lääkkeitä ahdistuneisuuteen. Niillä saadaan odotettu hoitovaste lähes välittömästi ja niiden vaikutustapa ja haitat tunnetaan ja tunnustetaan. Mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei tunneta, eikä tunnusteta, niiden pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu lainkaan.

        Esim. Vioxx ennätti tappaa arviolta 60 000 potilasta ennenkuin se saatiin markkinoilta.

        Valmistaja on velvollinen merkitsemään kaikki haittavaikutukset mutta silti tulee vähän väliä esille tapauksia, joissa vakavat haittavaikutukset tulevat esille vasta lääkettä markkinoitaessa koska pitkäaikaiskäytön seurauksia ei ole tutkittu ollenkaan. Lääketeollisuudella on aina kova kiire saada uudet keksinnöt tahkoamaan rahaa ja lääkkeiden sivuvaikutukset ovat yksi suurimpia tappajia lääkärien hoitovirheiden kanssa yhteenlaskettuina.

        On myös tullut esille tutkimusten väärentämistä, haittojen salaamista ja muuta asiaankuulumatonta toimintaa kun yritetään pärjätä kovassa bisneksessä.

        Mielialalääkkeitä voi hyvinkin verrata lobotomiaan, molemmathan poistavat persoonallisuudesta sellaisia osia, jotka ovat haitaksi potilaan elämälle. Mielialalääkkeillä lähtee empatiakyky, rakkaudentunteet ja seksuaalisuus, ei kaikilta, eikä jokaiselta lopullisesti mutta kuitenkin efekti on saman tyylinen kuin kirurgisessa lobotomiassa. Joillekin nämämuutokset persoonallisuuteen jäävät pysyviksi, kertoen pysyvän aivovaurion syntymisestä lääkityksen takia.

        tapauksissa, joissa ihmisillä saattaa olla päivittäin määrättyjen pillereiden määrä lähes 20 kpl? Näistä tietenkin on esim. yhtä lääkettä 3xpäivässä, toista 2x, kolmatta taas 3x jne....Monenlaista tablettia kuitenkin, ja näiden, monien lääkeaineiden yhteisvaikutus, kuinka ne vaikuttavat eri ihmisiin? Itselläni ei mieliala, eikä vastaavia lääkkeitä ole, mutta läheiselläni kyllä. Huolissani olen siitä, kun parantumisesta ei ole tietoakaan, huonommaksi vain on mennyt.


      • yksilöllisesti jokaisessa
        näissä kirjoitti:

        tapauksissa, joissa ihmisillä saattaa olla päivittäin määrättyjen pillereiden määrä lähes 20 kpl? Näistä tietenkin on esim. yhtä lääkettä 3xpäivässä, toista 2x, kolmatta taas 3x jne....Monenlaista tablettia kuitenkin, ja näiden, monien lääkeaineiden yhteisvaikutus, kuinka ne vaikuttavat eri ihmisiin? Itselläni ei mieliala, eikä vastaavia lääkkeitä ole, mutta läheiselläni kyllä. Huolissani olen siitä, kun parantumisesta ei ole tietoakaan, huonommaksi vain on mennyt.

        riippuen yksilön aineenvaihdunnan toiminnasta ja hänen henkilökohtaisesta aivokemiallisesta tasapainostaan. Samoin myös lääkkeiden haittavaikutukset ja yhteisvaikutukset ovat eri yksilöillä ainakin osittain erilaisia ja täysin mahdottomia ennustaa.

        Rauhoittavat lääkkeet ja mielialalääkkeet eivät paranna yhtään mitään, ne helpottavat oireita vaihtelevin tuloksin osalla potilaista, siinä kaikki. Joiltakin käyttäjiltä ne todella muuttavat persoonallisuutta niin, että läheiset huomaavat sen, niin kävi minullekin.

        Lääkkeidenkäytössä on sekin riski, että se vie pohjan varsinaisilta hoitavilta toimenpiteiltä, kuten oireiden aiheuttajan etsimiseltä, terapialta ja kuntoutukselta. Kun oireet ovat helpottaneet, ei ole enää syytä tehdä mitään isompia muutoksia elämäänsä kun aivot on kemiallisesti sopeutettu siihen elämäntapaan, joka aiheutti oireilua sopimattomuutensa vuoksi.


      • koskaan ollut
        ruth67 kirjoitti:

        Taideterapia,tiibetiläinen shambala meditaatio, kirjoittaminen, lukemninen, ulkoilu, terveelliset elämäntavat, ystävät, usko että paranen ja tää linkki mikä toivottavasti nyt selventää mistä puhun. Löysin tän artikkelin vasta kaksi viikkoa sitten:


        http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/040204_01.html

        psykoterapiaa tuohon ph:n? Esim. kognitiivista jonka on todettu olevan se parhain terapiamuoto paniikkihäiriöön.
        Ja muuten, teessäkin on sitten kofeiinia, aikamoinen määrä.


      • sairaus on.
        ruth67 kirjoitti:

        Nyt täytyy siis vääntää ihan rautalangasta: puhuin tietenkin HENKISESTÄ lobotomiasta. herranen aika! Käytin xanoria siihen asti kunnes luin viimeisimmän LÄÄKETIETEELLISEN VIRALLISEN artikkelin paniikkihäiriöstä ja sen fysiologisista syistä. Se ei ole psyykkinen sairaus, mutta jos ihminen joutuu kykkimään mielen vankilassa vuosia, niin tokihan se vaikuttaa mielialaan. Eikä vain??

        Luin tän artikkelin ja sen jälkeen lopetin xanorit ja kokeilen 3kk kuinka nää vaikuttaa muhun. Tää on mun ristiretki, joten älä ota noin itseesi mitä sanon. Samassa veneessä tässä ollaan kaikki ja yritetään löytää apua itsellemme ja muillekin samassa jamassa oleville. Tos on se linkki:
        http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/040204_01.html

        Se ei ole psyykkinen sairaus,


        Kyllä se on psyykkinen sairaus. Kaikilla psyykkisillä sairauksilla on fysiologinen syy.
        Ilmeisesti et pidä skitsofreniaakaan psyykkisenä sairautena, koska se johtuu geenivirheistä, jolloin aivojen rasvahappotasapaino järkkyy?
        Voisitko sinä selittää mikä on sinusta psyykkinen sairaus ja antaa esimerkin.


      • 4 vuoden takaiseen
        ruth67 kirjoitti:

        Nyt täytyy siis vääntää ihan rautalangasta: puhuin tietenkin HENKISESTÄ lobotomiasta. herranen aika! Käytin xanoria siihen asti kunnes luin viimeisimmän LÄÄKETIETEELLISEN VIRALLISEN artikkelin paniikkihäiriöstä ja sen fysiologisista syistä. Se ei ole psyykkinen sairaus, mutta jos ihminen joutuu kykkimään mielen vankilassa vuosia, niin tokihan se vaikuttaa mielialaan. Eikä vain??

        Luin tän artikkelin ja sen jälkeen lopetin xanorit ja kokeilen 3kk kuinka nää vaikuttaa muhun. Tää on mun ristiretki, joten älä ota noin itseesi mitä sanon. Samassa veneessä tässä ollaan kaikki ja yritetään löytää apua itsellemme ja muillekin samassa jamassa oleville. Tos on se linkki:
        http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/040204_01.html

        kirjoitukseen!! On tooosii uutta tietoa:((
        PET-tutkimuksessa olen itsekin ollut, ihan tutkimuspotilaana. Oivan markkinaraon on tämä yksi henkilö aikoinaan keksinyt....on sitä ja tätä, yhteen jos toiseenkin vaivaan...uskokoon ken haluaa.

        Edelleenkin, kyllä se ph on psyykkinen sairaus, vai luuletko, että esim. ICD-luokituksessa on virhe?

        Tuossa joku kysyikin sinulta....mitenkäs on skitsofrenian kanssa? Sekinkö on mielestäsi ihan vain fysiologinen sairaus?

        Ja edelleenkin, jos kerran sinusta psykiatri EI ole se oikea osoite paniikkihäiriössä, niin kerro nyt ihmeessä että minkä alan erikoislääkäri? Patologiko?????


      • käsitä.
        4 vuoden takaiseen kirjoitti:

        kirjoitukseen!! On tooosii uutta tietoa:((
        PET-tutkimuksessa olen itsekin ollut, ihan tutkimuspotilaana. Oivan markkinaraon on tämä yksi henkilö aikoinaan keksinyt....on sitä ja tätä, yhteen jos toiseenkin vaivaan...uskokoon ken haluaa.

        Edelleenkin, kyllä se ph on psyykkinen sairaus, vai luuletko, että esim. ICD-luokituksessa on virhe?

        Tuossa joku kysyikin sinulta....mitenkäs on skitsofrenian kanssa? Sekinkö on mielestäsi ihan vain fysiologinen sairaus?

        Ja edelleenkin, jos kerran sinusta psykiatri EI ole se oikea osoite paniikkihäiriössä, niin kerro nyt ihmeessä että minkä alan erikoislääkäri? Patologiko?????

        Ja edelleenkin, jos kerran sinusta psykiatri EI ole se oikea osoite paniikkihäiriössä, niin kerro nyt ihmeessä että minkä alan erikoislääkäri? Patologiko?????


        -Tämä henkilö ei käsitä sitä, että kaikilla psyykkisillä sairauksilla on fysiologinen tausta ja samoin syyt kuten geenit yms.Olkoonpa kyse masennuksesta, paniikkihäiriöstä, skitsofreniasta yms. Hän kuvittelee olevansa jotenkin erilaisessa asemassa toisiin mielenterveyspotilaisiin ja luulee että jotkut muut sairaudet ovat "vähemmän fyysisiä" kuin tämä hänen tapaus.
        Kertoi jättäneensä xanorit ottamatta kun selvisi että sairaus on fyysinen :) Eikös niitä xanoreita pitäisi just silloin ottaa, nehän imeytyy fyysiseen kehoon ja vaikuttaa just siellä.


      • ruth67
        4 vuoden takaiseen kirjoitti:

        kirjoitukseen!! On tooosii uutta tietoa:((
        PET-tutkimuksessa olen itsekin ollut, ihan tutkimuspotilaana. Oivan markkinaraon on tämä yksi henkilö aikoinaan keksinyt....on sitä ja tätä, yhteen jos toiseenkin vaivaan...uskokoon ken haluaa.

        Edelleenkin, kyllä se ph on psyykkinen sairaus, vai luuletko, että esim. ICD-luokituksessa on virhe?

        Tuossa joku kysyikin sinulta....mitenkäs on skitsofrenian kanssa? Sekinkö on mielestäsi ihan vain fysiologinen sairaus?

        Ja edelleenkin, jos kerran sinusta psykiatri EI ole se oikea osoite paniikkihäiriössä, niin kerro nyt ihmeessä että minkä alan erikoislääkäri? Patologiko?????

        En voi väitellä kanssasi tästä aiheesta, koska mulla on nyt proggis. Voit olla varma että minulla on kokeiltu kaikennäköistä ja olen huomannut että tämä yhteiskunta karsastaa heti kun voisi löytyä joku terveellisempi vaihtoehto esim. ihan oma fysiologinen valkuaisaine. Miksi sua ei kiinnosta tämä?
        Sanotaan näin:
        menen lääkärille ja minulla on c-vitamiinin puutostila joka on aiheuttanut masennusta (koska olen niin väsynyt). Kysymys kuuluu: mitä psykiatri määrää:
        a) c- vitamiinia ?
        b) psyykelääkettä ?
        c) terapiaa ?

        Voin kertoa sulle että meidän yhteiskunnassa tuo psykiatri määrää minulle psyykelääkettä.

        Toinen asia tri Tolosesta: hän on ylilääkäri ja lääketieteen professori. Hän on loikannut veke tästä älyttömästä touhusta pois ja yrttää edes löytää luonnolliset syyt jotka meidän elimistössä ratkaisevat meidän terveyden.

        PUUH. En väittele kanssasi enää aiheesta. Vaihdetaan puheenaihetta. Syö vaan pöpihöpi lääkkeitä jos jaluat mun puolesta.


      • Jotain Aivan Muuta
        ruth67 kirjoitti:

        En voi väitellä kanssasi tästä aiheesta, koska mulla on nyt proggis. Voit olla varma että minulla on kokeiltu kaikennäköistä ja olen huomannut että tämä yhteiskunta karsastaa heti kun voisi löytyä joku terveellisempi vaihtoehto esim. ihan oma fysiologinen valkuaisaine. Miksi sua ei kiinnosta tämä?
        Sanotaan näin:
        menen lääkärille ja minulla on c-vitamiinin puutostila joka on aiheuttanut masennusta (koska olen niin väsynyt). Kysymys kuuluu: mitä psykiatri määrää:
        a) c- vitamiinia ?
        b) psyykelääkettä ?
        c) terapiaa ?

        Voin kertoa sulle että meidän yhteiskunnassa tuo psykiatri määrää minulle psyykelääkettä.

        Toinen asia tri Tolosesta: hän on ylilääkäri ja lääketieteen professori. Hän on loikannut veke tästä älyttömästä touhusta pois ja yrttää edes löytää luonnolliset syyt jotka meidän elimistössä ratkaisevat meidän terveyden.

        PUUH. En väittele kanssasi enää aiheesta. Vaihdetaan puheenaihetta. Syö vaan pöpihöpi lääkkeitä jos jaluat mun puolesta.

        Jos minulla on c-vitamiinin puutostila, en ensinnäkään juokse psykiatrin pakeille valittamaan asiasta, vaan yleislääkärille. Yleislääkäri taas on ainakin minut määrännyt ensinnä verikokeisiin ja sitten taas antanut tarvittavat lääkkeet.

        Ja toisekseen, minä ainakin ottaisin Tolosen puheet epäilyksellä. Kukaan ei ole antanut mitään vedepitäviä todisteita että Tolonen on osaa asiansa. Tolosen porukat vaan sattuvat osaamaan markkinoinnin paljon paremmin kuin terveyskeskuslääkärit.


      • ===========================...
        Jotain Aivan Muuta kirjoitti:

        Jos minulla on c-vitamiinin puutostila, en ensinnäkään juokse psykiatrin pakeille valittamaan asiasta, vaan yleislääkärille. Yleislääkäri taas on ainakin minut määrännyt ensinnä verikokeisiin ja sitten taas antanut tarvittavat lääkkeet.

        Ja toisekseen, minä ainakin ottaisin Tolosen puheet epäilyksellä. Kukaan ei ole antanut mitään vedepitäviä todisteita että Tolonen on osaa asiansa. Tolosen porukat vaan sattuvat osaamaan markkinoinnin paljon paremmin kuin terveyskeskuslääkärit.

        Mistä niistä on ollut konkreettista apua?
        Ei yhtikäs mistään!

        Millään Tolosen tuotteella ei ole pystytty osoittamaan että tuote olisi ollut terveydelle eduksi.


      • Kateellinen lekurin alku
        Jotain Aivan Muuta kirjoitti:

        Jos minulla on c-vitamiinin puutostila, en ensinnäkään juokse psykiatrin pakeille valittamaan asiasta, vaan yleislääkärille. Yleislääkäri taas on ainakin minut määrännyt ensinnä verikokeisiin ja sitten taas antanut tarvittavat lääkkeet.

        Ja toisekseen, minä ainakin ottaisin Tolosen puheet epäilyksellä. Kukaan ei ole antanut mitään vedepitäviä todisteita että Tolonen on osaa asiansa. Tolosen porukat vaan sattuvat osaamaan markkinoinnin paljon paremmin kuin terveyskeskuslääkärit.

        Tolosella on selvästikin bisnekset vaan mielessä, on huomannut tässä huomattavan bisnesmahdollisuuden. Aika paljon on näillä tuotteilla vaurastunut. En ole ainoatakaan kasvisvalmistetta vielä tavannut mikä poistaisi esimerkiksi päänsäryn.


      • luonnosta alunperin,
        Kateellinen lekurin alku kirjoitti:

        Tolosella on selvästikin bisnekset vaan mielessä, on huomannut tässä huomattavan bisnesmahdollisuuden. Aika paljon on näillä tuotteilla vaurastunut. En ole ainoatakaan kasvisvalmistetta vielä tavannut mikä poistaisi esimerkiksi päänsäryn.

        sen vaikuttava ainesosa on asetyylisalisyylihappo, jota esiintyy mm. pajunkuoressa. Luonnosta löytyy valtavasti tehokkaita ja turvallisiakin lääkkeitä, joita ihminen on käyttänyt vuosituhansia, nykyisten patenttilääkkeiden olemassaolo on pelkästään bisneksen ansiota ja siksi ei luonnonlääkkeitäkään tahdota tutkia kun luonnossa esiintyviä molekyylejä ei voi patentoida ja silloin ei voida määrätä lääkkeen hintaa "silmät kiinni".


      • mitkä Tolosen markkinoimista
        ===========================... kirjoitti:

        Mistä niistä on ollut konkreettista apua?
        Ei yhtikäs mistään!

        Millään Tolosen tuotteella ei ole pystytty osoittamaan että tuote olisi ollut terveydelle eduksi.

        luontaistuotteista ovat hänen omia keksintöjään, tietääkseni ne ovat kaikki luonnosta peräisin, toisin kuin synteettiset "lääkkeet", jotka todella ovat ihmisen kehittämiä "tuotteita".

        En ole tehnyt kattavaa selvitystä kaikista molekyyleistä, joita Tolosella on tuotevalikoimassaan mutta jos tarkastelemme esimerkiksi E-Epaa, niin kyllä sitä on tutkittu, tutkitaan edelleen ja tullaan tutkimaan tulevaisuudessakin koska se on osoittanut tehonsa sellaisissakin mielialahäiriöissä, joihin koululääketieteen keitokset eivät pure.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/E-EPA


      • Joopa joo
        mitkä Tolosen markkinoimista kirjoitti:

        luontaistuotteista ovat hänen omia keksintöjään, tietääkseni ne ovat kaikki luonnosta peräisin, toisin kuin synteettiset "lääkkeet", jotka todella ovat ihmisen kehittämiä "tuotteita".

        En ole tehnyt kattavaa selvitystä kaikista molekyyleistä, joita Tolosella on tuotevalikoimassaan mutta jos tarkastelemme esimerkiksi E-Epaa, niin kyllä sitä on tutkittu, tutkitaan edelleen ja tullaan tutkimaan tulevaisuudessakin koska se on osoittanut tehonsa sellaisissakin mielialahäiriöissä, joihin koululääketieteen keitokset eivät pure.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/E-EPA

        koko touhu!


      • asioita, joista et tiedä mi...
        Joopa joo kirjoitti:

        koko touhu!

        ja joita et älynlahjojesi puitteissa kykene käsittämään, tulet vain todistaneeksi oman tyhmyytesi.


      • ruth67
        mitkä Tolosen markkinoimista kirjoitti:

        luontaistuotteista ovat hänen omia keksintöjään, tietääkseni ne ovat kaikki luonnosta peräisin, toisin kuin synteettiset "lääkkeet", jotka todella ovat ihmisen kehittämiä "tuotteita".

        En ole tehnyt kattavaa selvitystä kaikista molekyyleistä, joita Tolosella on tuotevalikoimassaan mutta jos tarkastelemme esimerkiksi E-Epaa, niin kyllä sitä on tutkittu, tutkitaan edelleen ja tullaan tutkimaan tulevaisuudessakin koska se on osoittanut tehonsa sellaisissakin mielialahäiriöissä, joihin koululääketieteen keitokset eivät pure.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/E-EPA

        Paniikkihäiriöstä tehtiin jenkeissä lääketieteellinen tutkimus äskettäin. Tutkijat hämmästyivät siitä, että paniikkipotilailta puuttui aivoista (aivokuva) gaba- niminen välittäjäaine. Terveillä ihmisillä sitä oli normaalisti. Karnosiini on fysiologinen valkuaisaine joka tuottaa gabaa. Tuo gaban puuttuminen aivoissa aiheuttaa paniikkikohtauksia, masennusta ja ahdistustiloja.
        Kun luin tuon artikkelin niin olin riemuissani! Ei Tolonen oli keksinyt sitä karnosiinia. Se on ollut iätajat apteekin hyllyllä ja muidenkin lääkefirmojen nimellä. Olen nyt ollut karnosiini kuurilla viikon ja jos haluatte tsekata mun päiväkirjamerkintöjä niin olkaa hyvä. Jos mun kohdalla tästä on apua (nyt on jo hyviä juttuja tapahtunut). Se on toi Koekaniini 3kk. Tulkaa sinne.


      • tuon luit?
        ruth67 kirjoitti:

        Paniikkihäiriöstä tehtiin jenkeissä lääketieteellinen tutkimus äskettäin. Tutkijat hämmästyivät siitä, että paniikkipotilailta puuttui aivoista (aivokuva) gaba- niminen välittäjäaine. Terveillä ihmisillä sitä oli normaalisti. Karnosiini on fysiologinen valkuaisaine joka tuottaa gabaa. Tuo gaban puuttuminen aivoissa aiheuttaa paniikkikohtauksia, masennusta ja ahdistustiloja.
        Kun luin tuon artikkelin niin olin riemuissani! Ei Tolonen oli keksinyt sitä karnosiinia. Se on ollut iätajat apteekin hyllyllä ja muidenkin lääkefirmojen nimellä. Olen nyt ollut karnosiini kuurilla viikon ja jos haluatte tsekata mun päiväkirjamerkintöjä niin olkaa hyvä. Jos mun kohdalla tästä on apua (nyt on jo hyviä juttuja tapahtunut). Se on toi Koekaniini 3kk. Tulkaa sinne.

        Hesarissa oli tutkimuksesta juttua mutta siinä oli kyseessä tietyt geenit, jotka altistavat esim. juuri paniikkihäiriölle.

        Tulokset julkaistaan lokakuussa Biological Psychiatry lehdessä.


      • ruth67
        tuon luit? kirjoitti:

        Hesarissa oli tutkimuksesta juttua mutta siinä oli kyseessä tietyt geenit, jotka altistavat esim. juuri paniikkihäiriölle.

        Tulokset julkaistaan lokakuussa Biological Psychiatry lehdessä.

        mee 17 riviä ylöspäin "Linkki" laitoin sen sinne.
        Se on julkaistu jo 2004 vaan eihän ne meillä suomessa niitä esittele. kaikki pantataan.


      • niin.
        ruth67 kirjoitti:

        mee 17 riviä ylöspäin "Linkki" laitoin sen sinne.
        Se on julkaistu jo 2004 vaan eihän ne meillä suomessa niitä esittele. kaikki pantataan.

        Se on julkaistu jo 2004 vaan eihän ne meillä suomessa niitä esittele. kaikki pantataan.


        -Miten niin pantataan? Nuo tutkimuksethan ovat koululääketieteen tekemiä ja julkaistu tunnetuissa ammattilehdissä. Ei sellaisia tietoja pantata. Tolonenhan vaan siteerasi tehtyjä tutkimuksia. Masennuskin periytyy kuten monet muutkin ongelmat. Lääkärini kysyikin että onko suvussani masennusta, kun syy voi olla geeneissäkin.


    • täysin samaan tulokseen.

      Suurin osa masennuksesta ja paniikkihäiriöstä katoaisi saman tien jos lääkärit todella keskittyisivät etsimään oireiden *aiheuttajaa* sen sijaan että etsivät aina oireiden perusteella *lääkettä*, jolla säätää oireilua.

      Puoskaroinnin sijasta pitäisi osata käyttää tutkimustietoa ihmisen aineenvaihdunnasta ja saada ihmiset tajuamaan, että he useimmiten aiheuttavat itse näitä vaivoja sairailla elämäntavoillaan.

      Masennus ja paniikkihäiriö olisivat harvinaisia ilmiöitä jos ihmiset söisivät terveemmin, eläisivät ja liikkuisivat terveemmin, lopettaisivat itsensä myrkyttämisen noita mielialahäiriöitä todistetusti *aiheuttavilla* alkoholilla, kofeiinilla ja nikotiinilla.

      Osa tosin tarvitsee lääkitystä, kaikilla ihmisillä ei ole vaadittavaa käsityskykyä tai luonteenlujuutta elämänsä korjaamiseen, heille sopii paremmin auktoriteetin taholta annettu "hoito".

      • on perää..

        Masennus ja paniikkihäiriö olisivat harvinaisia ilmiöitä jos ihmiset söisivät terveemmin, eläisivät ja liikkuisivat terveemmin, lopettaisivat itsensä myrkyttämisen noita mielialahäiriöitä todistetusti *aiheuttavilla* alkoholilla, kofeiinilla ja nikotiinilla.


        Se on ihan totta. Ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kaikki nuo asiat vaikuttavat aivojen hyvinvointiin.
        Eikös nämä eskimokansat esimerkiksi sairastu harvemmin masennukseen, koska syövät valtavasti kalaa ja sen rasvahapoilla on aivoihin hyvä vaikutus.
        Ainahan voi sairastua ja syitä sille on paljon, mutta varmaan hyvät elämäntavat näkyisivät yleensäkin vähempänä sairastamisena.
        Masennus on sairautena usein perinnöllisten, neurobiologisten, psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden yhteisvaikutuksen seurausta.


        käsityskykyä tai luonteenlujuutta elämänsä korjaamiseen,

        Siinä vaiheessa kun sairaus on puhjennut, tarvitaan jo järeämpiä konsteja kuin elämäntapamuutoksia yksistään. Mutta elämäntapamuutokset ovat pitkällä tähtäimellä hyvä juttu. Riski sairastua tai sairastua uudelleen on varmaan vähäisempi.Syitä sairastumiseen on varmaan paljon, enkä tiedä missämäärin on järkevää syyllistää ihmisiä heidän elämäntavoistaan. Mutta eivät kuitenkaan merkityksettömiä ole.

        *lääkettä*, jolla säätää oireilua.

        Kyllä ne parantaa. Itse sain lääkityksellä hankalat oireet pikkuhiljaa heikkenemään ja lopulta pärjäsin ilman. Tosiaan monta vuotta on jo mennyt ilman lääkkeitä. Ei se ollut pelkkää oireiden säätelyä vaan tosiaan paransi.


      • lääkkeet eivät paranna,
        on perää.. kirjoitti:

        Masennus ja paniikkihäiriö olisivat harvinaisia ilmiöitä jos ihmiset söisivät terveemmin, eläisivät ja liikkuisivat terveemmin, lopettaisivat itsensä myrkyttämisen noita mielialahäiriöitä todistetusti *aiheuttavilla* alkoholilla, kofeiinilla ja nikotiinilla.


        Se on ihan totta. Ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kaikki nuo asiat vaikuttavat aivojen hyvinvointiin.
        Eikös nämä eskimokansat esimerkiksi sairastu harvemmin masennukseen, koska syövät valtavasti kalaa ja sen rasvahapoilla on aivoihin hyvä vaikutus.
        Ainahan voi sairastua ja syitä sille on paljon, mutta varmaan hyvät elämäntavat näkyisivät yleensäkin vähempänä sairastamisena.
        Masennus on sairautena usein perinnöllisten, neurobiologisten, psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden yhteisvaikutuksen seurausta.


        käsityskykyä tai luonteenlujuutta elämänsä korjaamiseen,

        Siinä vaiheessa kun sairaus on puhjennut, tarvitaan jo järeämpiä konsteja kuin elämäntapamuutoksia yksistään. Mutta elämäntapamuutokset ovat pitkällä tähtäimellä hyvä juttu. Riski sairastua tai sairastua uudelleen on varmaan vähäisempi.Syitä sairastumiseen on varmaan paljon, enkä tiedä missämäärin on järkevää syyllistää ihmisiä heidän elämäntavoistaan. Mutta eivät kuitenkaan merkityksettömiä ole.

        *lääkettä*, jolla säätää oireilua.

        Kyllä ne parantaa. Itse sain lääkityksellä hankalat oireet pikkuhiljaa heikkenemään ja lopulta pärjäsin ilman. Tosiaan monta vuotta on jo mennyt ilman lääkkeitä. Ei se ollut pelkkää oireiden säätelyä vaan tosiaan paransi.

        ne vain aiheuttavat aivokemian tasapainoon muutoksen ja joillakin pelkästään jonkin muutoksen tapahtuminen sinänsä katkaisee sellaiset alitajuiset prosessit, jotka pitävät yllä oireilua.

        Saman vaikutuksen teki minulla lähtö matkailemaan henkilöautolla Eurooppaan, vaikea masennus, ahdistuneisuus ja paniikit lähtivät kolmessa päivässä, enkä käyttänyt mitään lääkitystä kolmeen kuukauteen vaikka olin ollut täysin Xanorin varassa Suomessa ja silti lähes eristäytynyt kotiin.

        Olen huomannut aiemminkin tuollaisen "elämän pysäyttämisen" suotuisat vaikutukset mielialaan ja jopa ajatteluun ihan käytännön asioiden kannalta.

        Itse suosin tietysti myrkytöntä tapaa korjata raiteiltaan suistunut elämä, minulla on liikaa kokemuksia "lääkkeiden" haittavaikutuksista, enkä muutenkaan näe mitään mieltä korjata yhden myrkyn aiheuttamia oireita toisella jolla on omat haittansa.

        Kun löytää ne myrkyt jotka itselle aiheuttavat oireita, saa elämänsä uudestaan kasaan muutamissa kuukausissa, samoinhan käy jos sattuu onnistumaan mielialalääkkeen valinnassa, se vain sitten vie motivaation niiltä oikeasti parantavilta toimenpiteiltä ja siksi lääkkeisiin jääkin kiinni, niillä paikkaillaan vain sairaita elämäntapoja.


    • alan ammattilainen

      ihan liikaa popsitaan kaiken maailman pillereitä heti kun jostain kolottaa tai kun rupee itkettämään - vaikka sellaset kuuluu tähän elämään luonnollisena osana

      liian moni lääkäri määrää pelkkiä lääkkeitä masentuneelle kun pitäs asioita kattoa vähän laajemmalti ja jaksaa olla läsnä potilaalle - helpompi on kirjottaa tropit - silti just se keskustelu apu olis se joka potilasta pitemmälle auttas, - psykiatrilta moinen käytös on suorastaan ammattitaitovirhe

      mielialalääkkeet ei kuitenkaan ole mitään antibiootteja, eli ei tapa sitä kuuluisaa iltapäivän demonia masentuneen ihmisen päästä vaan auttaa pelkästään kestämään sitä paremmin ja suoriutumaan töistä ehkä paremmin

      uusia diagnooseja syntyy kuin sieniä sateella, ja niihin tietty on omat kalliit lääkkeensä jokaiseen - aina ei oikein tiedä ketä uskoa näissä asioissa - varsinkaan kun näistä uusista lääkkeistä kukaan ei tunnu tietävän yhtään mitään, samalla vanhojen halpojen ja monesti hyviksi todettujen lääkkeiden saatavuus huononee tai peräti lakkaa kokonaan..se sitten taas pahimmillaan sekoittaa vanhojen psyykepotilaiden hoidon kokonaan - olen ehdottomasti sitä mieltä,että jota kuta kusetetaan tässä hommassa ja pahasti!

      • ...,.

        liian moni lääkäri määrää pelkkiä lääkkeitä masentuneelle kun pitäs asioita kattoa vähän laajemmalti ja jaksaa olla läsnä potilaalle -


        Toisaalta uskon myös siihen, että harvat ihmiset alkavat lääkkeitä syömään tai hakemaan jos eivät niitä oikeasti tarvi. Kyllä se kuitenkin tietynlainen kynnys on. Sekin voi olla paha juttu, jos vähätellään eikä anneta lääkettä jota mahdollisesti tarvittaisiin.

        Täydellistä terveydenhuoltojärjestelmää ei varmaan ikinä saadakaan. Ei ole rahaa terveydenhuoltoon satsattavaksi tai sitä ei haluta antaa, potilaita on paljon ja koko on systeemi muutenkin ylikuormitettu. Ei sitä pysty enempää vaatimaan kuin mitä näillä rahoilla ja henkilökuntamäärällä saadaan aikaiseksi.


      • jaazaa

        on määrännyt erikoislääkäri, en lähtisi epäilemään sitä ettäkö lääkkeitä syödään vääriin tarkoituksiin, eli mun mielestäni lääkityksen todellisen tarpeen pitäisi antaa erikoislääkärin hoidettavaksi.


      • tiedä mitä kaikkia
        jaazaa kirjoitti:

        on määrännyt erikoislääkäri, en lähtisi epäilemään sitä ettäkö lääkkeitä syödään vääriin tarkoituksiin, eli mun mielestäni lääkityksen todellisen tarpeen pitäisi antaa erikoislääkärin hoidettavaksi.

        haittavaikutuksia aineilla on kunkin ihmisen kohdalla nkun ei noiden mielialalääkkeiden vaikutuksia oikeastaan tunne kukaan.

        Minulle on ainakin karvas kokemus opettanut, että lääkäreihin ei missään tapauksessa kannata luottaa ottamatta itse perusteellisesti selvää diagnoosin ja lääkityksen oikeellisuudesta.

        Paniikkihäiriö ainakin on sellainen vaiva, että sitä eivät lääkkeet paranna, eikä usko lääkäreihin, pitää olla järki mukana ja viitsiä nähdä hiukan vaivaa terveytensä eteen. Ihmiset ovat tavattoman laiskoja muuttamaan elintapojaan edes mielenterveytensä takia mutta erikoislääkäriin kyllä luotetaan sokeasti vaikka se määräisi syömään kaninpaskaa.


      • jaazaa
        tiedä mitä kaikkia kirjoitti:

        haittavaikutuksia aineilla on kunkin ihmisen kohdalla nkun ei noiden mielialalääkkeiden vaikutuksia oikeastaan tunne kukaan.

        Minulle on ainakin karvas kokemus opettanut, että lääkäreihin ei missään tapauksessa kannata luottaa ottamatta itse perusteellisesti selvää diagnoosin ja lääkityksen oikeellisuudesta.

        Paniikkihäiriö ainakin on sellainen vaiva, että sitä eivät lääkkeet paranna, eikä usko lääkäreihin, pitää olla järki mukana ja viitsiä nähdä hiukan vaivaa terveytensä eteen. Ihmiset ovat tavattoman laiskoja muuttamaan elintapojaan edes mielenterveytensä takia mutta erikoislääkäriin kyllä luotetaan sokeasti vaikka se määräisi syömään kaninpaskaa.

        kyllä ainakin itse luen joka ainoan lääkkeen lääkeslostuksen läpi ennenkuin lääkettä käytän, ja jos paniikkihäiriö tai paniikkikohtaus iskee, niin kyllä siinä on itse aika aseeton ja esimerkiksi epänormaalia serotoniinin tasoa voi olla hyvin vaikea omin päin muuttaa.

        Ja jos itsemurhatilastot saadaan alhaisemmiksi täsmälääkityksen avulla, eikö se ole hyvä asia?

        Tuonkin suhteen olen eri mieltä, sillä paniikkihäiriö on sairaus johon lääkkeet takuulla purevat, ehkä et ole löytänyt oikeata lääkettä kun kommentoit asiaa noin.

        Toki itsekin olen kriittinen tiettyjen lääkkeiden suhteen, mutta jos joku löytää helpotuksen elämäänsä lääkkeiden avulla, onko se huono asia?


      • vaan fakta.
        jaazaa kirjoitti:

        kyllä ainakin itse luen joka ainoan lääkkeen lääkeslostuksen läpi ennenkuin lääkettä käytän, ja jos paniikkihäiriö tai paniikkikohtaus iskee, niin kyllä siinä on itse aika aseeton ja esimerkiksi epänormaalia serotoniinin tasoa voi olla hyvin vaikea omin päin muuttaa.

        Ja jos itsemurhatilastot saadaan alhaisemmiksi täsmälääkityksen avulla, eikö se ole hyvä asia?

        Tuonkin suhteen olen eri mieltä, sillä paniikkihäiriö on sairaus johon lääkkeet takuulla purevat, ehkä et ole löytänyt oikeata lääkettä kun kommentoit asiaa noin.

        Toki itsekin olen kriittinen tiettyjen lääkkeiden suhteen, mutta jos joku löytää helpotuksen elämäänsä lääkkeiden avulla, onko se huono asia?

        Mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei tiedä kukaan, eikä kukaan tiedä niiden pitkäaikaisvaikutuksista, koska niitä ei ole tutkittu.

        Läkeselosteessa kerrotaan mitä lääketehdas haluaa kertoa tuotteestaan, laajempaa tietoa saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.

        Mielialalääkkeiden tiedetään aiheuttavan kiihtyneisyyttä, maniaa, psykoosia, itsensä vahingoittamista, itsemurhia, aggressiivisuutta ja väkivaltaisuutta joukkomurhaan asti. Jos perehdyt Suomessa b´viime aikoina sattuneisiin julkkisitsemurhiin ja perhepiirissä sattuneisiin lapsimurhiin, huomaat hyvin pian että niissä on eräs yhdistävä tekijä, mielialalääkkeet.

        Serotoniinilla ei ole mitään tekemistä paniikkihäiriön kanssa, ainakaan asiasta ei ole olemassa ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi syy-yhteyden.

        Olen hallinnut paniikkejani pariin otteeseen lääkkeillä (bentsoilla), mielialalääkkeistä olen pysytellyt erossa koska pidin niitä aivan liian tehottomina ja vaarallisina. Nyt olen päässyt paniikeistani yli 20 vuoden jlkeen siivoamlla myrkyt elämästäni sekä syömällä ja elämällä terveesti. Olen myös kehittänyt toiminnallisia metodeja paniikkien hallitsemiseksi. Mitään lääkkeitä en ole käyttänyt enää yli 3 vuoteen.


      • jaazaa
        vaan fakta. kirjoitti:

        Mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei tiedä kukaan, eikä kukaan tiedä niiden pitkäaikaisvaikutuksista, koska niitä ei ole tutkittu.

        Läkeselosteessa kerrotaan mitä lääketehdas haluaa kertoa tuotteestaan, laajempaa tietoa saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.

        Mielialalääkkeiden tiedetään aiheuttavan kiihtyneisyyttä, maniaa, psykoosia, itsensä vahingoittamista, itsemurhia, aggressiivisuutta ja väkivaltaisuutta joukkomurhaan asti. Jos perehdyt Suomessa b´viime aikoina sattuneisiin julkkisitsemurhiin ja perhepiirissä sattuneisiin lapsimurhiin, huomaat hyvin pian että niissä on eräs yhdistävä tekijä, mielialalääkkeet.

        Serotoniinilla ei ole mitään tekemistä paniikkihäiriön kanssa, ainakaan asiasta ei ole olemassa ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi syy-yhteyden.

        Olen hallinnut paniikkejani pariin otteeseen lääkkeillä (bentsoilla), mielialalääkkeistä olen pysytellyt erossa koska pidin niitä aivan liian tehottomina ja vaarallisina. Nyt olen päässyt paniikeistani yli 20 vuoden jlkeen siivoamlla myrkyt elämästäni sekä syömällä ja elämällä terveesti. Olen myös kehittänyt toiminnallisia metodeja paniikkien hallitsemiseksi. Mitään lääkkeitä en ole käyttänyt enää yli 3 vuoteen.

        että mielialalääkkeet aiheuttavat tuollaisia itsetuhotoimintoja, ja jos näin todellakin on niin silloin niitä ei pidä käyttää.

        Kirjoitit että mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei tiedä kukaan, mutta eihän kukaan tiedä minkään lääkkeen vaikutuksia, eikö niin?

        Tarkoitatko että kaikki jotka käyttävät mielialalääkkeitä, päätyvät itsemurhaan. Se ei ole factaa jos yksi julkkis tekee itsemurhan käyttäessään mielialalääkettä. Sitäkään ei ole voitu todistaa todeksi että itsemurha on johtunut mielialalääkkeestä.

        Serotoniinilla ei ole mitään tekemistä paniikkihäiriön kanssa, sitä en kirjoituksessani käsittääkseni väittänytkään.


      • aiheuttama akatisia
        jaazaa kirjoitti:

        että mielialalääkkeet aiheuttavat tuollaisia itsetuhotoimintoja, ja jos näin todellakin on niin silloin niitä ei pidä käyttää.

        Kirjoitit että mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei tiedä kukaan, mutta eihän kukaan tiedä minkään lääkkeen vaikutuksia, eikö niin?

        Tarkoitatko että kaikki jotka käyttävät mielialalääkkeitä, päätyvät itsemurhaan. Se ei ole factaa jos yksi julkkis tekee itsemurhan käyttäessään mielialalääkettä. Sitäkään ei ole voitu todistaa todeksi että itsemurha on johtunut mielialalääkkeestä.

        Serotoniinilla ei ole mitään tekemistä paniikkihäiriön kanssa, sitä en kirjoituksessani käsittääkseni väittänytkään.

        jo kansainvälisessä diagnostiikkaluettelossakin. Akatisia on sitä kun et osaa istua aloillasi vaan haahuilet ympäriinsä etsimässä hirttoköyttä.

        Mielialalääkkeiden taipumus aiheuttaa itsetuhoisuutta on tiedetty jo ennen kuin ensimmäiset niistä tulivat markkinoille, asia on vain salattu lääketeollisuuden puolelta, koska kyseessä on alati kasvava miljardibisnes. Yleensäkin lääkkeiden haittavaikutukset otetaan huomioon myynti-ja tuotantostrategioissa vasta kun oikeudessa tuomitut vahingonkorvaukset laskevat tuoton alle kannattavuuslaskelmien. Lääkkeiden myyntikate vaihtelee mutta yleisesti ottaen se on hyvin korkea,satoja, jopa tuhansia prosentteja, lääketeollisuus onkin maailman kannattavin ala voittomarginaalien suhteen.

        Mielialalääkkeet moninkertaistavat itsetuhoisuuden riskin mutta jokaiselle ne eivät sitä aiheuta. Asia ei ole kovin yksinkertainen, lääke, joka pelastaa jonkun itsemurhalta, saattaa ajaa jonkun toisen siihen. Ikävintä on, että tässä yhteydessä voi kuolla muitakin, tyypillisesti perheenjäseniä, työ- tai koulukavereita.

        Ei todellakaan voida todistaa, että jokin lääke laukaisisi sellaisen tilan, jossa itsemurha sitten tehdään. Voidaan vain todeta että henkilö tappoi itsensä vasta lääkityksessä, ei ennen sitä. Mielialalääkkeiden lopetuksen yhteydessä vaara-aika on jopa 3kk, psykoosit sun muut näillä lääkkeillä tulevat yleensä parin viikon sisällä lääkityksen aloittamisesta, annoksen muuttuessa ja käytön lopettamisen jälkeen.

        SSRI-itsemurha on yleensä hyvin raaka ja tämä pätee myös naisten tekemiin itsemurhiin. Naiset yleensä harvemmin hirttäytyvät, silpovat itsensä hengiltä tai juoksevat rekan eteen, SSRI-lääkkeet ovat tuoneet muutoksen tähänkin.


    • sssjj

      onkohan ko. henkilöllä minkäänlaista kokemusta paniikkihäiriöistä ja niihin tarkoitetuista lääkkeistä? itse henk.koht olen saanut apua lääkkeistä paniikkikohtauksiin. kun tilanne oli aiemmin se, etten uskaltautunut kotoa ulos, niin nyt pystyn toisinaan käymään lähikaupassakin ILMAN lääkitystä. eli olen omia kohtauksiani lieventänyt niin, että ensin teen tilanteet tutuksi lääkityksen avulla ja sitten alan yrittämään ilman. minulla ei tällä hetkellä ole jatkuvaa lääkitystä, vaan otan vain tarvittaessa.

    • jaazaa

      tee oman ratkaisunsa ja omien tuntemuksien mukaan vaikka lääkäri olisikin voimakkaasti puoltamassa lääkitystä. Eihän niitä lääkkeitä pakko ole käyttää.

      Uskon että hyvin moni on saanut helpotuksen täsmälääkityksen avulla. Ja kait jokainen haluaisi olla ilman mitään lääkettä mutta joskus se on vaan pakkotilanne.

      Ainakin itse suhtaudun suht' kriittisesti lääkkeisiin, ja vaikka lääkäri kirjoittaisi reseptin, ensiksi lunttaan googlen kautta mikä lääke on, miten se vaikuttaa, mitkä on haittavaikutukset ja jos hiukankin epäröin, jätän lääkkeet apteekin hyllylle.

      Useasta lääkkeestä on kuitenkin ollut apua, yhtä useasta ei.

    • Paniikkihäiriöinen

      Et taida tietää millaisia oireita on paniikkihäiriössä. Esim. yksi väite on, että
      90 % alkoholisteista kärsii paniikkihäiriöstä.
      Eipä ole alkoholikaan oikea lääke. Kun on kerran
      hyvät ja toimivat lääkkeet keksitty, miksei niitä
      sitten voisi käyttää. Hölmöä!

    • tavir

      jospa vaikka koputtaisit puuta, ettei vaan koskaan tarvis turvautua lääkkeisiin...
      juuri tällaista tekstiä kirjoittaa vain omasta mielestään vahva, pystyvä ja kaiken tietävä typerys... me lääkkeitä käyttävt olemme onnellisia että pystymme elämään vaivoinemme edes siedettävää elämää.. KIITOS LÄÄKKEIDEN...

    • aikaisemmin ajattelin

      että masennus on juppisairaus. Itse tehty laiskuutta. Vähättelin kaikkia marisijoita. IHAN TOTTA. Vaan, nytpä en enää. Olen todella lääkkeiden varassa. Traumaattiset kokemukset lapsena , raskas työ ja koulutus Sosiaali-ja terveysalalle ja sen jälkeiset lääkäreiden hoitovirheet, ovat saaneet minut täysin muuttamaan kantaani. Aivan sitä ennen, ajattelin, että on se vaan niin hyvä, ku ei tarvitse pöpilässä käydä ja on saanut säilyttää mielenterveytensä. No nyt on muu sairaus ja se on tuonut paljon asioita mieleen ja olen lääkkeiden kanssa. Tässä aloittajalle! ole onnellinen tästä päivästä. Huomisesta et tiedä!

    • Tripty0

      On se kumma, että joka toinen suomalainen on jossain mömmöissä. On tämä niin ahdistavaa ja vaikeaa täällä elo.
      Minullekin lekuri määräsi migreeniin Triptyliä. Olin kuin unissakävelijä, hidastetussa filmissä, sydän tykytti, näin painajaisia, meinasin nukahtaa töissä, aamulla ei meinannut päästä sängystä ylös. Juu kiitos ei. Mieluummin sitten kärsin vähän jomotusta pari päivää kun lähden tälle tielle.
      Minusta pitäisi koittaa hoitaa oireiden syytä, aiheuttajaa, eikä oireita. Länsimainen lääketiede vain lakaisee maton alle kaiken. Kemikaaleja ja huumeita vaan ja pilleri ahdistukseen.
      Lopulta sain ruokavaliolla, keppijumpalla ja akupunktiolla migreenin kuriin. Alkoholi laukaisee, joten sitä en enää juo.
      Kuulin ohimennen tahtomattani, kun lääkäri puhui(toiselle lääkärille ?)puhelimessa kuinka hän määrää niitä Orionin lääkkeitä, kun hänellä on niiden osakkeitakin.
      Näin meitä höynäytetään. Vältän syömästä mitään synteettisiä mömmöjä. Syön luomuruokaa jos mahdollista. Ruumiini on temppelini.
      Olen kiitollinen elämän pienistäkin iloista. Esim päivästä ilman mömmöjä ha migreeniä! :)

    • ei.näin

      Monet ihmiset sairastuttaa itsensä elintavoilla. Alkoholi maistuu, tupakki maistuu, peitetään väsymystä kahvilla ja colalla ja sokerisella hötöllä, syödään sheissea jossa on ties mitä lisäainetta jonka vaikutukset ihmiskehoon ovat arvailtavissa (aspartaami jne muu lisäainemoska jolla voi olla vaikutuksia ahdistukseen). Istutaan koneella. Ei liikuta ja niskat on jumissa. Jotkut ei käy edes ulkona happihyppelyllä tai auringonvalossa. Ei syödä mitä aivot ja terveys tarvii.

      Sitten kun alkaa terveys reistata ja mieli masentua ja ahistaakin, eikun lääkäriin masennusmömmöt hakemaan.

    • JooMontaUhriaOn

      Sisko käytti kipulääkettä selkäsärkyihin, aiheutti massiivisen infektion johon sitten kuoli. Toinen tuttu käytti kipulääkkeitä viihdekäytössä, popsien niitä kaiken aikaa lisäksi seroquel injektiona ja kuoli veritulppaan. En suosittele turhia lääkkeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe