Jos baariruoan syöminen ei ole se pointti, kebab kannattaa koota itse valmiista osasista kotona.
Kebablihaa saa valmiina marketeista, lisukkeeksi voi valita riisiä, ranskiksia, pitaleipää tai käyttää vaikka rieskaa rullakebabiin. Jotkin kebablihat vaativat pienen kypsennyksen, samoin kuin riisi ja ranskikset.
Salaatit voi itse valita mieleisikseen. Chilikastike, maustamaton jogurtti ja muut kastikkeet. Hyvää tulee.
Jotka ovat itse tehneet kebua, joko tällä tapaa tai vielä perusteellisemmin, pistäkää kokemuksianne tänne mieluummin hyvien ohjeiden kanssa.
Kiitän monien puolesta.
Tee itse kebab
17
2572
Vastaukset
- Kahvetta
Kaiva silloin voikukan juuria ja sikuria, kuivaa ne ja paahda paistinpannulla. Jauha juuret hienoksi ja keitä niistä "kahvia". Ei siitä kyllä oikeata kahvia saa millään, mutta jonkinlaista korviketta kuitenkin, ihan samoin kuin tuon Jörn Dönerin kebabistakin. Korvike on aina korvike, ei se koskaan aitoa vastaa.
- Jörn Döner
> 'jonkinlaista korviketta kuitenkin, ihan samoin kuin tuon Jörn Dönerin kebabistakin. Korvike on aina korvike, ei se koskaan aitoa vastaa.'
Mitä eroa siinä on, kasaako sen kebabin baarin myyjä vai itse kotona? Ainekset ovat samat siinä kuin eri baareilla toisiinsa verrattuna.
Sinun logiikallasi yhden baarin kebab on 'oikea' mutta toisen on korvike, koska se ei ole täsmälleen samanlainen.
Itse tehtynä hinta on kylläkin halvempi. - käyttävät
tehdaseineksiä, joten lopputulos on samaa moskaa. Suomesta ei oikeata döner kebabia saa.
- Skeidaa
käyttävät kirjoitti:
tehdaseineksiä, joten lopputulos on samaa moskaa. Suomesta ei oikeata döner kebabia saa.
On suomessa onneksi vielä paljonkin kebap-paikkoja joiden kunnia ei anna periksi käyttää tuota eines pötkylää, eli soijakeppiä. Aito kebap valmistetaan lihasta, olipa liha jauhettua tai viipaloitua ja olipa se nautaa lammasta tai vaikkapa sikaa tai kanaa. Mutta jos siinä on soijajauhoa, se on korvike, takokaa se nyt kaaliinne.
- ei oikeata
Skeidaa kirjoitti:
On suomessa onneksi vielä paljonkin kebap-paikkoja joiden kunnia ei anna periksi käyttää tuota eines pötkylää, eli soijakeppiä. Aito kebap valmistetaan lihasta, olipa liha jauhettua tai viipaloitua ja olipa se nautaa lammasta tai vaikkapa sikaa tai kanaa. Mutta jos siinä on soijajauhoa, se on korvike, takokaa se nyt kaaliinne.
döner kebabia saa.
- Manselainen
Skeidaa kirjoitti:
On suomessa onneksi vielä paljonkin kebap-paikkoja joiden kunnia ei anna periksi käyttää tuota eines pötkylää, eli soijakeppiä. Aito kebap valmistetaan lihasta, olipa liha jauhettua tai viipaloitua ja olipa se nautaa lammasta tai vaikkapa sikaa tai kanaa. Mutta jos siinä on soijajauhoa, se on korvike, takokaa se nyt kaaliinne.
Kebapissa ei voi olla porsasta (eikä sikaa), koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.
Kreikkalaisilla on vastine kebapille (Döner), jota ainkin Rhodoksella kutsutaan nimellä Gyros. Tämä tuote voi sisältää myös sikaa. - Ulvilaan ja
ei oikeata kirjoitti:
döner kebabia saa.
Astu Metro-kebapin ovesta sisään. Sano turkkilaisille omistajille, että ettehän te osaa tehdä edes oikeata kebapia. Kaverit ovat Ankarasta kotoisin ja heidän suvullaan on ollut vuosikymmenet siellä kebap-paikkoja ja on edelleenkin. Siellä opittua taitoa he käyttävät myös täällä suomessa ja sen kyllä huomaa, että ammattimiehiä he ovat.
Vartaat he tekevät kotona opituilla taidoilla ja kyllä sen mausta huomaa, sillä se on todellakin hyvää. Monet, sanoisiko useimmat maahan muuttajat eivät tiedä kebapista muuta kuin nimen. Silti ollaan niin ammattilaista että ja käytetään teollisuuden tekemiä vartaiden irvikuvia. - Manselainen ei
Manselainen kirjoitti:
Kebapissa ei voi olla porsasta (eikä sikaa), koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.
Kreikkalaisilla on vastine kebapille (Döner), jota ainkin Rhodoksella kutsutaan nimellä Gyros. Tämä tuote voi sisältää myös sikaa.Näköjään tiedä kebabin suomenkielistä vastinetta.
Sana kebap ei tarkoita ruokaa, vaan sana merkitsee kirjaimellisesti "paahdettu". Döner taas tarkoittaa "pyöriä".
Totta on. että en minäkään ole turkissa asuessani törmännyt possusta tehtyyn kebapiin, mutta sen sijaa kreikassa useinkin. Gyros tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Paahtamiselle en muista kreikankielistä sanaa, mutta metodi on tismalleen samakuin turkkilaisen varraslihan teossakin.
Se että uskonto kieltää sianlihan käytön islamin uskoisilta, ei tee siitä suinkaan käyttökelvotonta
kebapiksi. Et kai väitä että shwarma olisi väärennös döner kebapista, sillä se nyt sattuu olemaan kyseisen varrasruuan nimi mm. egyptissä.
Kysy Fouadilta, ellet usko.
Summa summarum: Jos joku meillä suomessa tekee döner kebabia sianlihasta, se on aivan takuulla yhtä oikeaa kebapia kuin muutkin. Ei sekoiteta tähän asiaan uskontoja. - Evakkojen sukua
Manselainen ei kirjoitti:
Näköjään tiedä kebabin suomenkielistä vastinetta.
Sana kebap ei tarkoita ruokaa, vaan sana merkitsee kirjaimellisesti "paahdettu". Döner taas tarkoittaa "pyöriä".
Totta on. että en minäkään ole turkissa asuessani törmännyt possusta tehtyyn kebapiin, mutta sen sijaa kreikassa useinkin. Gyros tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Paahtamiselle en muista kreikankielistä sanaa, mutta metodi on tismalleen samakuin turkkilaisen varraslihan teossakin.
Se että uskonto kieltää sianlihan käytön islamin uskoisilta, ei tee siitä suinkaan käyttökelvotonta
kebapiksi. Et kai väitä että shwarma olisi väärennös döner kebapista, sillä se nyt sattuu olemaan kyseisen varrasruuan nimi mm. egyptissä.
Kysy Fouadilta, ellet usko.
Summa summarum: Jos joku meillä suomessa tekee döner kebabia sianlihasta, se on aivan takuulla yhtä oikeaa kebapia kuin muutkin. Ei sekoiteta tähän asiaan uskontoja.Eiköhän Turkkilaisilla ole ainakin moraalien oikeutus pitää kebapia kansallisruokanaan. Ja koska he suurelta osin ovat muslimeja, EI KEBAP VOI SISÄLTÄÄ SIANLIHAA!
Jos vastaavan tyyppistä ruokaa valmistetaan sianlihasta, on se nimeltäänkin eri. Pystykö hyväksymään tämän??
Mitähän tähän sanoo kebapien asiantuntijat Vanha Kokki, tai Crudo, jotka mielellään kommentoivat usein näitä kebap -keskusteluja. Vanha Kokkihan on useaan kertaan maininnut asustaneesa myös Turkissa ja työskennelleensä siellä kebap -paikassa. Vanha Kokki ei kuulosta muslimilta (monia muita ruokaohjeita, joissa on mukana sianlihaa), mutta tuskin oli hänenkään mahdollista Turkissa käsitellä sianlihaa, ainakaan työaikana.
Gyros on Gyros ja Kebab on Kebab, vaikka mieli tekisi kikkailla, joten olen tässä asiassa samaa mieltä kuin "Manselainen".
Vaikka karjalanpiirakaksi on Suomessa luvallista kutsua myös vehnäpullamössöstä tehtyä lättyä, niin jokainen perinteitä kunnioittava henkilö valmistaa karjalanpiirakan ruistaikinaan. - Manselainen
Manselainen ei kirjoitti:
Näköjään tiedä kebabin suomenkielistä vastinetta.
Sana kebap ei tarkoita ruokaa, vaan sana merkitsee kirjaimellisesti "paahdettu". Döner taas tarkoittaa "pyöriä".
Totta on. että en minäkään ole turkissa asuessani törmännyt possusta tehtyyn kebapiin, mutta sen sijaa kreikassa useinkin. Gyros tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Paahtamiselle en muista kreikankielistä sanaa, mutta metodi on tismalleen samakuin turkkilaisen varraslihan teossakin.
Se että uskonto kieltää sianlihan käytön islamin uskoisilta, ei tee siitä suinkaan käyttökelvotonta
kebapiksi. Et kai väitä että shwarma olisi väärennös döner kebapista, sillä se nyt sattuu olemaan kyseisen varrasruuan nimi mm. egyptissä.
Kysy Fouadilta, ellet usko.
Summa summarum: Jos joku meillä suomessa tekee döner kebabia sianlihasta, se on aivan takuulla yhtä oikeaa kebapia kuin muutkin. Ei sekoiteta tähän asiaan uskontoja.Pahoittelen, mikäli viestini oli jälleen epäselvä. Luotin muistiini ja kommentoin omasta mielestäni melko oikein asiaa
Tässä linkissä on asiaa käsitelty vähän laajemminkn ja huomaa kohta "kaikkea muuta paitsi ei possua turkkilaisessa maailmassa"
Hyvää ruokahalua!
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000355&posting=22000000034945082 - ennenkuin luulee
Evakkojen sukua kirjoitti:
Eiköhän Turkkilaisilla ole ainakin moraalien oikeutus pitää kebapia kansallisruokanaan. Ja koska he suurelta osin ovat muslimeja, EI KEBAP VOI SISÄLTÄÄ SIANLIHAA!
Jos vastaavan tyyppistä ruokaa valmistetaan sianlihasta, on se nimeltäänkin eri. Pystykö hyväksymään tämän??
Mitähän tähän sanoo kebapien asiantuntijat Vanha Kokki, tai Crudo, jotka mielellään kommentoivat usein näitä kebap -keskusteluja. Vanha Kokkihan on useaan kertaan maininnut asustaneesa myös Turkissa ja työskennelleensä siellä kebap -paikassa. Vanha Kokki ei kuulosta muslimilta (monia muita ruokaohjeita, joissa on mukana sianlihaa), mutta tuskin oli hänenkään mahdollista Turkissa käsitellä sianlihaa, ainakaan työaikana.
Gyros on Gyros ja Kebab on Kebab, vaikka mieli tekisi kikkailla, joten olen tässä asiassa samaa mieltä kuin "Manselainen".
Vaikka karjalanpiirakaksi on Suomessa luvallista kutsua myös vehnäpullamössöstä tehtyä lättyä, niin jokainen perinteitä kunnioittava henkilö valmistaa karjalanpiirakan ruistaikinaan.Sillä döner kebab ei todellakaan ole turkkilaisten keksintö, vaan syy on syyrialaisten paimentolaisten, kertoo historia. He historian hämärissä valmistivat vuorikauriin lihasta nuotiolla tuota ruokaa jota kebabiksi turkissa kutsutaan. Ei siis ole kyse turkkilaisesta kansallisruuasta, vaikka se siksi usein mielletään. Monet muutkin turkkilaisiksi alkuperältään arvellut ruuat ovat kuitenkin muista maista, mutta jääneet turkkilaiseen keittiöön. Kannattaa muistaa, että turkki oli aikoinaan suuri ja laaja maailmanvalta, siis varsinainen sulatusuuni joka omi tietotaitoa alistamiltaan kansoilta.
Lähes kaikissa välimeren maissa valmistetaan tuota samaa döner kebabia, vain kielelline ero on välissä. Pyörien paahdettu = döner kebap, ei siis edelleenkään ruuan nimi, vaan lähinnä valmistustapa.
Afietus olsun = Hyvää ruokahalua.
- mielestäni
Saa esim. saksanhirvikäristyslihasta kuin noista kaupan kebablihoista. Eli sellainen 300g:n pakaste, jossa lihasiivuja, jotka paistinpannulla sulattaessa irtoavat toisistaan. Mausteet sitten mielen mukaan. Ainoa mitä vähän varottava, ettei liian kauan pannulla kärvennä ja päästä kuivumaan liikaa.
- kebab-green
Kebabia tulee syötyä kerran viikossa, mutta silloin kun teen sitä kotona, olen alkanut käyttää nössönä soijarouhetta kebab-lihan sijasta. Nämä kauppojen kebab-lastut, Lidlin lastut etunenässä, ovat sellaista rusto/rasva-jätelihaa, ettei ole oikein houkutellut.
Soijarouhekebab
::::::::::::::::
-Pitaleipiä löytyy joka marketista. Samit ovat muistaakseni hyviä, mutta esim. Euroshopperit puolet halvempia.
-Keitä sopiva määrä soijarouhetta, laita kasvisliemikuutio antamaan makua
-Kebabin väliin kiinankaalia/jäävuorisalaattia, Herkkumaan suolakurkkua, tavallista kurkkua, jalapenoja (osta tuoreena, tee itse slicet), tomaattia (jonka itse jätän pois), vaaleana kastikkeena Herkkumaan perinteinen salaattikastike sekä punainen kebab-kastike, joka voi olla esim. Korv-Göran merkkistä.
Näillä eväillä mennään. Soijaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska lihaliemikuutiolla maustettuna se on mielestäni ehdottomasti parempaa kuin kaupan kebabliha. Lisäksi se on terveellisempää. Ainoa miinus on se, että se on tosiaan rouhemaista, mutta pitaleivän välissä se ei haittaa. - nimivalinta
kebab-green kirjoitti:
Kebabia tulee syötyä kerran viikossa, mutta silloin kun teen sitä kotona, olen alkanut käyttää nössönä soijarouhetta kebab-lihan sijasta. Nämä kauppojen kebab-lastut, Lidlin lastut etunenässä, ovat sellaista rusto/rasva-jätelihaa, ettei ole oikein houkutellut.
Soijarouhekebab
::::::::::::::::
-Pitaleipiä löytyy joka marketista. Samit ovat muistaakseni hyviä, mutta esim. Euroshopperit puolet halvempia.
-Keitä sopiva määrä soijarouhetta, laita kasvisliemikuutio antamaan makua
-Kebabin väliin kiinankaalia/jäävuorisalaattia, Herkkumaan suolakurkkua, tavallista kurkkua, jalapenoja (osta tuoreena, tee itse slicet), tomaattia (jonka itse jätän pois), vaaleana kastikkeena Herkkumaan perinteinen salaattikastike sekä punainen kebab-kastike, joka voi olla esim. Korv-Göran merkkistä.
Näillä eväillä mennään. Soijaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska lihaliemikuutiolla maustettuna se on mielestäni ehdottomasti parempaa kuin kaupan kebabliha. Lisäksi se on terveellisempää. Ainoa miinus on se, että se on tosiaan rouhemaista, mutta pitaleivän välissä se ei haittaa.Sörsselillesi. Kai keität kahvisikin paahdetuista rukiinjyvistä, että maailmapelastuisi!?
- kebab-green
nimivalinta kirjoitti:
Sörsselillesi. Kai keität kahvisikin paahdetuista rukiinjyvistä, että maailmapelastuisi!?
En pidä kahvista, enkä muutenkaan ymmärrä, miten asia liittyy maailman pelastamiseen. Mukava kuitenkin huomata, että ruoka herättää sinussa noinkin suuria tunteita.
- Rami107
CHILI-veikot ry
Hyvää kebappia ja muutakin - ke-pappi
Ei toi kebab mikään ylivoimainen ole. Lihatanko syntyy aika vaivattomasti, uuni tekee työn. Soosit on vain muutaman komponentin sotkemista yhteen. Leivän leipoo ja paistaa näppärästi. Jos riisillä haluu, menee vielä helpommin. Ranut nyt onnistuu alusta pitäen ilman frittiäkin ihan kivasti uunissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 833950
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t342963Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä992233Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?301900- 311770
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian231762Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell531667Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271537- 281491
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni81485