Tee itse kebab

Jörn Döner

Jos baariruoan syöminen ei ole se pointti, kebab kannattaa koota itse valmiista osasista kotona.

Kebablihaa saa valmiina marketeista, lisukkeeksi voi valita riisiä, ranskiksia, pitaleipää tai käyttää vaikka rieskaa rullakebabiin. Jotkin kebablihat vaativat pienen kypsennyksen, samoin kuin riisi ja ranskikset.

Salaatit voi itse valita mieleisikseen. Chilikastike, maustamaton jogurtti ja muut kastikkeet. Hyvää tulee.

Jotka ovat itse tehneet kebua, joko tällä tapaa tai vielä perusteellisemmin, pistäkää kokemuksianne tänne mieluummin hyvien ohjeiden kanssa.

Kiitän monien puolesta.

17

2511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kahvetta

      Kaiva silloin voikukan juuria ja sikuria, kuivaa ne ja paahda paistinpannulla. Jauha juuret hienoksi ja keitä niistä "kahvia". Ei siitä kyllä oikeata kahvia saa millään, mutta jonkinlaista korviketta kuitenkin, ihan samoin kuin tuon Jörn Dönerin kebabistakin. Korvike on aina korvike, ei se koskaan aitoa vastaa.

      • Jörn Döner

        > 'jonkinlaista korviketta kuitenkin, ihan samoin kuin tuon Jörn Dönerin kebabistakin. Korvike on aina korvike, ei se koskaan aitoa vastaa.'

        Mitä eroa siinä on, kasaako sen kebabin baarin myyjä vai itse kotona? Ainekset ovat samat siinä kuin eri baareilla toisiinsa verrattuna.

        Sinun logiikallasi yhden baarin kebab on 'oikea' mutta toisen on korvike, koska se ei ole täsmälleen samanlainen.

        Itse tehtynä hinta on kylläkin halvempi.


      • käyttävät

        tehdaseineksiä, joten lopputulos on samaa moskaa. Suomesta ei oikeata döner kebabia saa.


      • Skeidaa
        käyttävät kirjoitti:

        tehdaseineksiä, joten lopputulos on samaa moskaa. Suomesta ei oikeata döner kebabia saa.

        On suomessa onneksi vielä paljonkin kebap-paikkoja joiden kunnia ei anna periksi käyttää tuota eines pötkylää, eli soijakeppiä. Aito kebap valmistetaan lihasta, olipa liha jauhettua tai viipaloitua ja olipa se nautaa lammasta tai vaikkapa sikaa tai kanaa. Mutta jos siinä on soijajauhoa, se on korvike, takokaa se nyt kaaliinne.


      • ei oikeata
        Skeidaa kirjoitti:

        On suomessa onneksi vielä paljonkin kebap-paikkoja joiden kunnia ei anna periksi käyttää tuota eines pötkylää, eli soijakeppiä. Aito kebap valmistetaan lihasta, olipa liha jauhettua tai viipaloitua ja olipa se nautaa lammasta tai vaikkapa sikaa tai kanaa. Mutta jos siinä on soijajauhoa, se on korvike, takokaa se nyt kaaliinne.

        döner kebabia saa.


      • Manselainen
        Skeidaa kirjoitti:

        On suomessa onneksi vielä paljonkin kebap-paikkoja joiden kunnia ei anna periksi käyttää tuota eines pötkylää, eli soijakeppiä. Aito kebap valmistetaan lihasta, olipa liha jauhettua tai viipaloitua ja olipa se nautaa lammasta tai vaikkapa sikaa tai kanaa. Mutta jos siinä on soijajauhoa, se on korvike, takokaa se nyt kaaliinne.

        Kebapissa ei voi olla porsasta (eikä sikaa), koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.

        Kreikkalaisilla on vastine kebapille (Döner), jota ainkin Rhodoksella kutsutaan nimellä Gyros. Tämä tuote voi sisältää myös sikaa.


      • Ulvilaan ja
        ei oikeata kirjoitti:

        döner kebabia saa.

        Astu Metro-kebapin ovesta sisään. Sano turkkilaisille omistajille, että ettehän te osaa tehdä edes oikeata kebapia. Kaverit ovat Ankarasta kotoisin ja heidän suvullaan on ollut vuosikymmenet siellä kebap-paikkoja ja on edelleenkin. Siellä opittua taitoa he käyttävät myös täällä suomessa ja sen kyllä huomaa, että ammattimiehiä he ovat.
        Vartaat he tekevät kotona opituilla taidoilla ja kyllä sen mausta huomaa, sillä se on todellakin hyvää. Monet, sanoisiko useimmat maahan muuttajat eivät tiedä kebapista muuta kuin nimen. Silti ollaan niin ammattilaista että ja käytetään teollisuuden tekemiä vartaiden irvikuvia.


      • Manselainen ei
        Manselainen kirjoitti:

        Kebapissa ei voi olla porsasta (eikä sikaa), koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.

        Kreikkalaisilla on vastine kebapille (Döner), jota ainkin Rhodoksella kutsutaan nimellä Gyros. Tämä tuote voi sisältää myös sikaa.

        Näköjään tiedä kebabin suomenkielistä vastinetta.
        Sana kebap ei tarkoita ruokaa, vaan sana merkitsee kirjaimellisesti "paahdettu". Döner taas tarkoittaa "pyöriä".
        Totta on. että en minäkään ole turkissa asuessani törmännyt possusta tehtyyn kebapiin, mutta sen sijaa kreikassa useinkin. Gyros tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Paahtamiselle en muista kreikankielistä sanaa, mutta metodi on tismalleen samakuin turkkilaisen varraslihan teossakin.
        Se että uskonto kieltää sianlihan käytön islamin uskoisilta, ei tee siitä suinkaan käyttökelvotonta
        kebapiksi. Et kai väitä että shwarma olisi väärennös döner kebapista, sillä se nyt sattuu olemaan kyseisen varrasruuan nimi mm. egyptissä.
        Kysy Fouadilta, ellet usko.
        Summa summarum: Jos joku meillä suomessa tekee döner kebabia sianlihasta, se on aivan takuulla yhtä oikeaa kebapia kuin muutkin. Ei sekoiteta tähän asiaan uskontoja.


      • Evakkojen sukua
        Manselainen ei kirjoitti:

        Näköjään tiedä kebabin suomenkielistä vastinetta.
        Sana kebap ei tarkoita ruokaa, vaan sana merkitsee kirjaimellisesti "paahdettu". Döner taas tarkoittaa "pyöriä".
        Totta on. että en minäkään ole turkissa asuessani törmännyt possusta tehtyyn kebapiin, mutta sen sijaa kreikassa useinkin. Gyros tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Paahtamiselle en muista kreikankielistä sanaa, mutta metodi on tismalleen samakuin turkkilaisen varraslihan teossakin.
        Se että uskonto kieltää sianlihan käytön islamin uskoisilta, ei tee siitä suinkaan käyttökelvotonta
        kebapiksi. Et kai väitä että shwarma olisi väärennös döner kebapista, sillä se nyt sattuu olemaan kyseisen varrasruuan nimi mm. egyptissä.
        Kysy Fouadilta, ellet usko.
        Summa summarum: Jos joku meillä suomessa tekee döner kebabia sianlihasta, se on aivan takuulla yhtä oikeaa kebapia kuin muutkin. Ei sekoiteta tähän asiaan uskontoja.

        Eiköhän Turkkilaisilla ole ainakin moraalien oikeutus pitää kebapia kansallisruokanaan. Ja koska he suurelta osin ovat muslimeja, EI KEBAP VOI SISÄLTÄÄ SIANLIHAA!

        Jos vastaavan tyyppistä ruokaa valmistetaan sianlihasta, on se nimeltäänkin eri. Pystykö hyväksymään tämän??

        Mitähän tähän sanoo kebapien asiantuntijat Vanha Kokki, tai Crudo, jotka mielellään kommentoivat usein näitä kebap -keskusteluja. Vanha Kokkihan on useaan kertaan maininnut asustaneesa myös Turkissa ja työskennelleensä siellä kebap -paikassa. Vanha Kokki ei kuulosta muslimilta (monia muita ruokaohjeita, joissa on mukana sianlihaa), mutta tuskin oli hänenkään mahdollista Turkissa käsitellä sianlihaa, ainakaan työaikana.

        Gyros on Gyros ja Kebab on Kebab, vaikka mieli tekisi kikkailla, joten olen tässä asiassa samaa mieltä kuin "Manselainen".

        Vaikka karjalanpiirakaksi on Suomessa luvallista kutsua myös vehnäpullamössöstä tehtyä lättyä, niin jokainen perinteitä kunnioittava henkilö valmistaa karjalanpiirakan ruistaikinaan.


      • Manselainen
        Manselainen ei kirjoitti:

        Näköjään tiedä kebabin suomenkielistä vastinetta.
        Sana kebap ei tarkoita ruokaa, vaan sana merkitsee kirjaimellisesti "paahdettu". Döner taas tarkoittaa "pyöriä".
        Totta on. että en minäkään ole turkissa asuessani törmännyt possusta tehtyyn kebapiin, mutta sen sijaa kreikassa useinkin. Gyros tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Paahtamiselle en muista kreikankielistä sanaa, mutta metodi on tismalleen samakuin turkkilaisen varraslihan teossakin.
        Se että uskonto kieltää sianlihan käytön islamin uskoisilta, ei tee siitä suinkaan käyttökelvotonta
        kebapiksi. Et kai väitä että shwarma olisi väärennös döner kebapista, sillä se nyt sattuu olemaan kyseisen varrasruuan nimi mm. egyptissä.
        Kysy Fouadilta, ellet usko.
        Summa summarum: Jos joku meillä suomessa tekee döner kebabia sianlihasta, se on aivan takuulla yhtä oikeaa kebapia kuin muutkin. Ei sekoiteta tähän asiaan uskontoja.

        Pahoittelen, mikäli viestini oli jälleen epäselvä. Luotin muistiini ja kommentoin omasta mielestäni melko oikein asiaa

        Tässä linkissä on asiaa käsitelty vähän laajemminkn ja huomaa kohta "kaikkea muuta paitsi ei possua turkkilaisessa maailmassa"

        Hyvää ruokahalua!

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000355&posting=22000000034945082


      • ennenkuin luulee
        Evakkojen sukua kirjoitti:

        Eiköhän Turkkilaisilla ole ainakin moraalien oikeutus pitää kebapia kansallisruokanaan. Ja koska he suurelta osin ovat muslimeja, EI KEBAP VOI SISÄLTÄÄ SIANLIHAA!

        Jos vastaavan tyyppistä ruokaa valmistetaan sianlihasta, on se nimeltäänkin eri. Pystykö hyväksymään tämän??

        Mitähän tähän sanoo kebapien asiantuntijat Vanha Kokki, tai Crudo, jotka mielellään kommentoivat usein näitä kebap -keskusteluja. Vanha Kokkihan on useaan kertaan maininnut asustaneesa myös Turkissa ja työskennelleensä siellä kebap -paikassa. Vanha Kokki ei kuulosta muslimilta (monia muita ruokaohjeita, joissa on mukana sianlihaa), mutta tuskin oli hänenkään mahdollista Turkissa käsitellä sianlihaa, ainakaan työaikana.

        Gyros on Gyros ja Kebab on Kebab, vaikka mieli tekisi kikkailla, joten olen tässä asiassa samaa mieltä kuin "Manselainen".

        Vaikka karjalanpiirakaksi on Suomessa luvallista kutsua myös vehnäpullamössöstä tehtyä lättyä, niin jokainen perinteitä kunnioittava henkilö valmistaa karjalanpiirakan ruistaikinaan.

        Sillä döner kebab ei todellakaan ole turkkilaisten keksintö, vaan syy on syyrialaisten paimentolaisten, kertoo historia. He historian hämärissä valmistivat vuorikauriin lihasta nuotiolla tuota ruokaa jota kebabiksi turkissa kutsutaan. Ei siis ole kyse turkkilaisesta kansallisruuasta, vaikka se siksi usein mielletään. Monet muutkin turkkilaisiksi alkuperältään arvellut ruuat ovat kuitenkin muista maista, mutta jääneet turkkilaiseen keittiöön. Kannattaa muistaa, että turkki oli aikoinaan suuri ja laaja maailmanvalta, siis varsinainen sulatusuuni joka omi tietotaitoa alistamiltaan kansoilta.
        Lähes kaikissa välimeren maissa valmistetaan tuota samaa döner kebabia, vain kielelline ero on välissä. Pyörien paahdettu = döner kebap, ei siis edelleenkään ruuan nimi, vaan lähinnä valmistustapa.
        Afietus olsun = Hyvää ruokahalua.


    • mielestäni

      Saa esim. saksanhirvikäristyslihasta kuin noista kaupan kebablihoista. Eli sellainen 300g:n pakaste, jossa lihasiivuja, jotka paistinpannulla sulattaessa irtoavat toisistaan. Mausteet sitten mielen mukaan. Ainoa mitä vähän varottava, ettei liian kauan pannulla kärvennä ja päästä kuivumaan liikaa.

      • kebab-green

        Kebabia tulee syötyä kerran viikossa, mutta silloin kun teen sitä kotona, olen alkanut käyttää nössönä soijarouhetta kebab-lihan sijasta. Nämä kauppojen kebab-lastut, Lidlin lastut etunenässä, ovat sellaista rusto/rasva-jätelihaa, ettei ole oikein houkutellut.

        Soijarouhekebab
        ::::::::::::::::

        -Pitaleipiä löytyy joka marketista. Samit ovat muistaakseni hyviä, mutta esim. Euroshopperit puolet halvempia.


        -Keitä sopiva määrä soijarouhetta, laita kasvisliemikuutio antamaan makua

        -Kebabin väliin kiinankaalia/jäävuorisalaattia, Herkkumaan suolakurkkua, tavallista kurkkua, jalapenoja (osta tuoreena, tee itse slicet), tomaattia (jonka itse jätän pois), vaaleana kastikkeena Herkkumaan perinteinen salaattikastike sekä punainen kebab-kastike, joka voi olla esim. Korv-Göran merkkistä.


        Näillä eväillä mennään. Soijaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska lihaliemikuutiolla maustettuna se on mielestäni ehdottomasti parempaa kuin kaupan kebabliha. Lisäksi se on terveellisempää. Ainoa miinus on se, että se on tosiaan rouhemaista, mutta pitaleivän välissä se ei haittaa.


      • nimivalinta
        kebab-green kirjoitti:

        Kebabia tulee syötyä kerran viikossa, mutta silloin kun teen sitä kotona, olen alkanut käyttää nössönä soijarouhetta kebab-lihan sijasta. Nämä kauppojen kebab-lastut, Lidlin lastut etunenässä, ovat sellaista rusto/rasva-jätelihaa, ettei ole oikein houkutellut.

        Soijarouhekebab
        ::::::::::::::::

        -Pitaleipiä löytyy joka marketista. Samit ovat muistaakseni hyviä, mutta esim. Euroshopperit puolet halvempia.


        -Keitä sopiva määrä soijarouhetta, laita kasvisliemikuutio antamaan makua

        -Kebabin väliin kiinankaalia/jäävuorisalaattia, Herkkumaan suolakurkkua, tavallista kurkkua, jalapenoja (osta tuoreena, tee itse slicet), tomaattia (jonka itse jätän pois), vaaleana kastikkeena Herkkumaan perinteinen salaattikastike sekä punainen kebab-kastike, joka voi olla esim. Korv-Göran merkkistä.


        Näillä eväillä mennään. Soijaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska lihaliemikuutiolla maustettuna se on mielestäni ehdottomasti parempaa kuin kaupan kebabliha. Lisäksi se on terveellisempää. Ainoa miinus on se, että se on tosiaan rouhemaista, mutta pitaleivän välissä se ei haittaa.

        Sörsselillesi. Kai keität kahvisikin paahdetuista rukiinjyvistä, että maailmapelastuisi!?


      • kebab-green
        nimivalinta kirjoitti:

        Sörsselillesi. Kai keität kahvisikin paahdetuista rukiinjyvistä, että maailmapelastuisi!?

        En pidä kahvista, enkä muutenkaan ymmärrä, miten asia liittyy maailman pelastamiseen. Mukava kuitenkin huomata, että ruoka herättää sinussa noinkin suuria tunteita.


    • Rami107

      CHILI-veikot ry
      Hyvää kebappia ja muutakin

    • ke-pappi

      Ei toi kebab mikään ylivoimainen ole. Lihatanko syntyy aika vaivattomasti, uuni tekee työn. Soosit on vain muutaman komponentin sotkemista yhteen. Leivän leipoo ja paistaa näppärästi. Jos riisillä haluu, menee vielä helpommin. Ranut nyt onnistuu alusta pitäen ilman frittiäkin ihan kivasti uunissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      175
      7037
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      41
      4129
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2085
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1619
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe