Kokoretsi (kreikkaa), Kocorec (turkkia)?
Mielenkiinnolla odottelen milloin tuo erinomaisen hajuaistiakin hivelevä herkku rantautuu suomeen.
Saapa nähdä tuleeko herkun alkuperästä samanlainen kina kuin kebapista. Kokoretsi on erittäin suosittu tuote katugrilleissä niin turkissa kuin kreikassakin, saa sitä toki ravintoloissakin.
Mutta, kun suomalainen saa selville mistä tuo kokorec valmistetaan, saattaa olla että jää syömättä, niin herkullista kuin se onkin ja raaka-aine on todella halpaa. Odotelkaamme, missä avataan suomen ensimmäinen kokoretsi-grilli.
Varmastimoni on sitä maistanutkin vieraillessaan kyseisissä maissa, tietämättä mitä söivät, tiedättekö te mistä herkusta on kysymys?
Kuka tuntee
7
1589
Vastaukset
- se tuo
lienee.
- siinä sitäkin
Mutta paljon muutakin.
- elikkä sisäelimiä
siinä sitäkin kirjoitti:
Mutta paljon muutakin.
eri eläimistä, vatsalaukkua, maksaa, munuaista jne
naudasta, lampaasta. Espanjassa olen syönyt tosi hyvää pataruokaa sellaisesta. Saksassa on ns.Saumage (sian maha) monen mieliruoka.Sitä saa parhaiten Saksan länsiosissa, Saarland, Baden-Württemberg jne. Söisin kun vain saisin. - kyseessä on
elikkä sisäelimiä kirjoitti:
eri eläimistä, vatsalaukkua, maksaa, munuaista jne
naudasta, lampaasta. Espanjassa olen syönyt tosi hyvää pataruokaa sellaisesta. Saksassa on ns.Saumage (sian maha) monen mieliruoka.Sitä saa parhaiten Saksan länsiosissa, Saarland, Baden-Württemberg jne. Söisin kun vain saisin.Yleensä lampaan sisäelimiä ja myöskin lihaa, jotka ensin kääritään mahapeitteeseen, se on pitsiä muistuttavaa rasvakudosta. Sen jälkeen elimet ja lihat pujotellaan vartaaseen ja kiedotaan runsailla lampaansuolilla kiinteäksi makkaran malliseksi pitkäksi pötköksi. Sitä ennen sisäelimet ja lihat yleensä maustetaan.
Hiiligrillissä varrasta pyöritetään vaakasuorassa, kunnes se on suolipinnaltaan kauniin ruskeaa ja kypsää. Vartaasta leikataan annos ja se pala silputaan veitsellä tai kahdella veitsellä pienen pieneksi silpuksi joka tarjotaan lämpimän halkaistun leivän sisällä kuumana. Erittäin hyvä pikaruoka, jota ei toistaiseksi saa suomessa missään. Kreikassa ja turkisssa sitävastoin aivan yleisesti öisin pikku katugrilleistä myyty hiukopala, joka jo pelkällä tuoksullaan saa veden herahtamaan kielelle. Kukahan meillä alkaa ekana tehdä, saapa nähdä? - kun ollaan
kyseessä on kirjoitti:
Yleensä lampaan sisäelimiä ja myöskin lihaa, jotka ensin kääritään mahapeitteeseen, se on pitsiä muistuttavaa rasvakudosta. Sen jälkeen elimet ja lihat pujotellaan vartaaseen ja kiedotaan runsailla lampaansuolilla kiinteäksi makkaran malliseksi pitkäksi pötköksi. Sitä ennen sisäelimet ja lihat yleensä maustetaan.
Hiiligrillissä varrasta pyöritetään vaakasuorassa, kunnes se on suolipinnaltaan kauniin ruskeaa ja kypsää. Vartaasta leikataan annos ja se pala silputaan veitsellä tai kahdella veitsellä pienen pieneksi silpuksi joka tarjotaan lämpimän halkaistun leivän sisällä kuumana. Erittäin hyvä pikaruoka, jota ei toistaiseksi saa suomessa missään. Kreikassa ja turkisssa sitävastoin aivan yleisesti öisin pikku katugrilleistä myyty hiukopala, joka jo pelkällä tuoksullaan saa veden herahtamaan kielelle. Kukahan meillä alkaa ekana tehdä, saapa nähdä?lähdössä sinne kuun lopussa? Muuten mennään taas ei-turistialueille, joissa esim. on tien vieressä suuria grillejä, joissa paistuu sikoja ja lampaita kokonaisena. Ne on valmiina yleensä n. 12-13 päivällä, iltaravintoloissa vasta 18-18.
- Mutta pitäisi
kun ollaan kirjoitti:
lähdössä sinne kuun lopussa? Muuten mennään taas ei-turistialueille, joissa esim. on tien vieressä suuria grillejä, joissa paistuu sikoja ja lampaita kokonaisena. Ne on valmiina yleensä n. 12-13 päivällä, iltaravintoloissa vasta 18-18.
Tietää serbokroatiaksi nimi, että osaisi kysellä.
Saattaahan olla tosin, että tuo Kokoretsi, tai jokin sen johdannainen on sielläkin ruoan nimenä.
Jos löydät, kannattaa maistaa ja heittää sitä ennen ennakkoluulot lepikkoon. Kroaatithan myös rakastavat lampaanlihaa ja käyttävät tarkoin ruuaksi koko eläimen, joten mahdollisuudet ovat siinä mielessä hyvät.
Lykkyä tykö ja hyvää matkaa. - ennakkoluuloja ei
Mutta pitäisi kirjoitti:
Tietää serbokroatiaksi nimi, että osaisi kysellä.
Saattaahan olla tosin, että tuo Kokoretsi, tai jokin sen johdannainen on sielläkin ruoan nimenä.
Jos löydät, kannattaa maistaa ja heittää sitä ennen ennakkoluulot lepikkoon. Kroaatithan myös rakastavat lampaanlihaa ja käyttävät tarkoin ruuaksi koko eläimen, joten mahdollisuudet ovat siinä mielessä hyvät.
Lykkyä tykö ja hyvää matkaa.minulla ole, mutta miehelle täytyy ostaa tämä ruoka ilman sisällysselostusta, kun hän kuuluu niihin, joilla menee ruokahalu vääräntyyppisestä ruoan nimestä. Voihan se nimi olla jotain kokoretsic tms, kuten burek ja börek ym.esiintyy Turkista ainakin Kroatiaan. Serbian ruoat ovat myös hyviä, mutta kun niillä ei ole sitä rannikkoa lomailtavaksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 941749
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2401553- 891356
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!651025Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46931- 47918
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38908Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9894- 46852
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35829