Kuka tuntee

grilliherkun nimeltä

Kokoretsi (kreikkaa), Kocorec (turkkia)?
Mielenkiinnolla odottelen milloin tuo erinomaisen hajuaistiakin hivelevä herkku rantautuu suomeen.
Saapa nähdä tuleeko herkun alkuperästä samanlainen kina kuin kebapista. Kokoretsi on erittäin suosittu tuote katugrilleissä niin turkissa kuin kreikassakin, saa sitä toki ravintoloissakin.
Mutta, kun suomalainen saa selville mistä tuo kokorec valmistetaan, saattaa olla että jää syömättä, niin herkullista kuin se onkin ja raaka-aine on todella halpaa. Odotelkaamme, missä avataan suomen ensimmäinen kokoretsi-grilli.
Varmastimoni on sitä maistanutkin vieraillessaan kyseisissä maissa, tietämättä mitä söivät, tiedättekö te mistä herkusta on kysymys?

7

1589

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se tuo

      lienee.

      • siinä sitäkin

        Mutta paljon muutakin.


      • elikkä sisäelimiä
        siinä sitäkin kirjoitti:

        Mutta paljon muutakin.

        eri eläimistä, vatsalaukkua, maksaa, munuaista jne
        naudasta, lampaasta. Espanjassa olen syönyt tosi hyvää pataruokaa sellaisesta. Saksassa on ns.Saumage (sian maha) monen mieliruoka.Sitä saa parhaiten Saksan länsiosissa, Saarland, Baden-Württemberg jne. Söisin kun vain saisin.


      • kyseessä on
        elikkä sisäelimiä kirjoitti:

        eri eläimistä, vatsalaukkua, maksaa, munuaista jne
        naudasta, lampaasta. Espanjassa olen syönyt tosi hyvää pataruokaa sellaisesta. Saksassa on ns.Saumage (sian maha) monen mieliruoka.Sitä saa parhaiten Saksan länsiosissa, Saarland, Baden-Württemberg jne. Söisin kun vain saisin.

        Yleensä lampaan sisäelimiä ja myöskin lihaa, jotka ensin kääritään mahapeitteeseen, se on pitsiä muistuttavaa rasvakudosta. Sen jälkeen elimet ja lihat pujotellaan vartaaseen ja kiedotaan runsailla lampaansuolilla kiinteäksi makkaran malliseksi pitkäksi pötköksi. Sitä ennen sisäelimet ja lihat yleensä maustetaan.
        Hiiligrillissä varrasta pyöritetään vaakasuorassa, kunnes se on suolipinnaltaan kauniin ruskeaa ja kypsää. Vartaasta leikataan annos ja se pala silputaan veitsellä tai kahdella veitsellä pienen pieneksi silpuksi joka tarjotaan lämpimän halkaistun leivän sisällä kuumana. Erittäin hyvä pikaruoka, jota ei toistaiseksi saa suomessa missään. Kreikassa ja turkisssa sitävastoin aivan yleisesti öisin pikku katugrilleistä myyty hiukopala, joka jo pelkällä tuoksullaan saa veden herahtamaan kielelle. Kukahan meillä alkaa ekana tehdä, saapa nähdä?


      • kun ollaan
        kyseessä on kirjoitti:

        Yleensä lampaan sisäelimiä ja myöskin lihaa, jotka ensin kääritään mahapeitteeseen, se on pitsiä muistuttavaa rasvakudosta. Sen jälkeen elimet ja lihat pujotellaan vartaaseen ja kiedotaan runsailla lampaansuolilla kiinteäksi makkaran malliseksi pitkäksi pötköksi. Sitä ennen sisäelimet ja lihat yleensä maustetaan.
        Hiiligrillissä varrasta pyöritetään vaakasuorassa, kunnes se on suolipinnaltaan kauniin ruskeaa ja kypsää. Vartaasta leikataan annos ja se pala silputaan veitsellä tai kahdella veitsellä pienen pieneksi silpuksi joka tarjotaan lämpimän halkaistun leivän sisällä kuumana. Erittäin hyvä pikaruoka, jota ei toistaiseksi saa suomessa missään. Kreikassa ja turkisssa sitävastoin aivan yleisesti öisin pikku katugrilleistä myyty hiukopala, joka jo pelkällä tuoksullaan saa veden herahtamaan kielelle. Kukahan meillä alkaa ekana tehdä, saapa nähdä?

        lähdössä sinne kuun lopussa? Muuten mennään taas ei-turistialueille, joissa esim. on tien vieressä suuria grillejä, joissa paistuu sikoja ja lampaita kokonaisena. Ne on valmiina yleensä n. 12-13 päivällä, iltaravintoloissa vasta 18-18.


      • Mutta pitäisi
        kun ollaan kirjoitti:

        lähdössä sinne kuun lopussa? Muuten mennään taas ei-turistialueille, joissa esim. on tien vieressä suuria grillejä, joissa paistuu sikoja ja lampaita kokonaisena. Ne on valmiina yleensä n. 12-13 päivällä, iltaravintoloissa vasta 18-18.

        Tietää serbokroatiaksi nimi, että osaisi kysellä.
        Saattaahan olla tosin, että tuo Kokoretsi, tai jokin sen johdannainen on sielläkin ruoan nimenä.
        Jos löydät, kannattaa maistaa ja heittää sitä ennen ennakkoluulot lepikkoon. Kroaatithan myös rakastavat lampaanlihaa ja käyttävät tarkoin ruuaksi koko eläimen, joten mahdollisuudet ovat siinä mielessä hyvät.
        Lykkyä tykö ja hyvää matkaa.


      • ennakkoluuloja ei
        Mutta pitäisi kirjoitti:

        Tietää serbokroatiaksi nimi, että osaisi kysellä.
        Saattaahan olla tosin, että tuo Kokoretsi, tai jokin sen johdannainen on sielläkin ruoan nimenä.
        Jos löydät, kannattaa maistaa ja heittää sitä ennen ennakkoluulot lepikkoon. Kroaatithan myös rakastavat lampaanlihaa ja käyttävät tarkoin ruuaksi koko eläimen, joten mahdollisuudet ovat siinä mielessä hyvät.
        Lykkyä tykö ja hyvää matkaa.

        minulla ole, mutta miehelle täytyy ostaa tämä ruoka ilman sisällysselostusta, kun hän kuuluu niihin, joilla menee ruokahalu vääräntyyppisestä ruoan nimestä. Voihan se nimi olla jotain kokoretsic tms, kuten burek ja börek ym.esiintyy Turkista ainakin Kroatiaan. Serbian ruoat ovat myös hyviä, mutta kun niillä ei ole sitä rannikkoa lomailtavaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Arvaa miten paljon

      Haluan sua?
      Ikävä
      94
      1749
    2. Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr
      Maailman menoa
      240
      1553
    3. Mitä toiveita ja ajatuksia sulla

      On kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      89
      1356
    4. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      65
      1025
    5. Aika usein mietin sitä

      Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t
      Ikävä
      46
      931
    6. Rakastan sinua ja

      Tiedät sen.
      Ikävä
      47
      918
    7. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      38
      908
    8. Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !

      Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si
      Suomussalmi
      9
      894
    9. On ikävä sua

      Rakas ❤️.
      Ikävä
      46
      852
    10. IS Viikonloppu 26.-27.4.2025

      Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika
      Sanaristikot
      35
      829
    Aihe